vagos789 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Ναι αυτο ειναι μια πραγματικοτητα που μου την εχουν πει ολο οι μεταναστες,οι δουλειες δεν ειναι Στοκχολμη,Βερολινο κτλ
Ducatista Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 17 ώρες πριν, giwfys είπε Αυτα που λες πανω κατω ισχυουν αλλα δεν θα επαιρνα θεση στο ποιος ειναι καλυτερος, διοτι απλα οπως ειπες ειμαστε τελειως διαφορετικοι Για παραδειγμα λες "Εν ολίγοις, αυτό που τους “σώζει” είναι η κάποια οργάνωση του κράτους και η δυνατή οικονομία! Πολιτισμικά και κοινωνικά δεν έχουμε καμία σχέση. Ο τρόπος ζωής, ο καιρός, οι συνήθειες της καθημερινότητας και ο τρόπος διασκέδασης(δεν εννοώ τα μπουζούκια) δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα. Θεωρώ πως σε αυτούς τους τομείς είμαστε πολύ καλύτεροι. Δεν μας βλέπουν ούτε με τηλεσκόπιο!" Στην εστιαση σιγουρα ειμαστε καλυτεροι οχι μονο απο τη Σουηδια αλλα ισως και παγκοσμια.. Αφου αυτο ειναι η βαρια βιομηχανια μας και η συγκεκριμενη υπηρεσια ειναι ετη φωτος απο καθε αλλο κρατος.. Βεβαια ο τροπος διασκεδασης που λες διαφερει. Εμεις θα παμε για καφε και μεζεδοπωλειο, οι Σουηδοι θα πανε για περπατημα στη φυση και πικνικ. Ο τομεας φαγητου καφε ΔΕΝ τους ενδιαφερει ΚΑΘΟΛΟΥ! Γι αυτο λεω ειμαστε διαφορετικοι, ο καθενας εχει τον τροπο του να διασκεδαζει. Οσον αφορα αυτο που λες "Μάλλον είναι παρακινδυνευμένο αλλά θα τολμήσω να πω οτι, αν έχεις δικό σου σπίτι και είσαι ακόμη και σε μία μέτρια οικονομική κατάσταση, δεν αξίζει για κανένα λόγο να αφήσεις όλη σου την ζωή στην Ελλάδα και να πας στo εξωτερικό." Ισχυει 100%. Αλλωστε δεν ξερω κανεναν που να αφησε το σπιτι του και τη ζωη του αν ειναι σε νορμαλ επιπεδα και να πηγε 2500χλμ μακρια να νοικιασει διαμερισμα στη Στοκχολμη και στο Ελσινκι. Προφανως μεταναστευει αυτος που εχει αναγκη ή αυτος που κυνηγαει μια σπανια ευκαιρια καριερας. Αν ζεις καλα ελλαδα με δικο σου σπιτι, θα παθεις σοκ αν πας εξωτερικο.. Ο τομέας του καφέ και του φαγητού δεν τους ενδιαφέρει. Καθόλου;;;
filip123go Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, OxiGiannisGiannakis said: Δεν υπαρχουν τα ποσα που λες. Για να βαλεις 200κ στην ακρη σε 7 χρονια πρεπει να βαζεις καθε χρονο 30κ στην ακρη. Αυτο αφορα μια πολυ μικρη κατηγορια επαγγελματιων και μονο για Ελβετια. Αν μιλαμε για Αγγλια/Γερμανια/Γαλλια αναλογα βεβαια και την θεση εργασιας και την πολη αντε να βαζεις στην ακρη 5-10Κ τον χρονο. H/M παίρνει 100 ευρώ την ώρα Γερμανία. Senior IOS Dev παίρνει 120 ευρώ την ώρα, πάλι Γερμανία. Αν δουλεύει και η γυναίκα, μια χαρά μαζεύονται. 10k το χρόνο μαζεύεις και ελλάδα, αν παίρνετε και οι 2 από 1500 ευρώ το μήνα. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2023 από filip123go 1
giwfys Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 32 minutes ago, vagos789 said: Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα,αν βρεθεις πχ απο την Κρητη στη Φιλανδια, θα πρεπει να εισαι πολυ τυχερος και αποφασισμενος για να μην παθεις καταθλιψη. Το θεμα ειναι ποιοι λογοι θα σε εκαναν να βρεθεις απο την Κρητη στη Φιλανδια. Δηλαδη καποιος με δικια του μονοκατοικια και σε νορμαλ επιπεδο παει απο τα Χανια στο Ταμπερε, τι ακριβως περιμενει να βρει? Λεφτα με σακουλες να τον περιμενουν και να τις παει πισω σε 2 χρονια?? ΠΡΟΦΑΝΩΣ αυτος απο κρητη, θα εχει ειτε προβλημα επιβιωσης, ειτε ορεξη για καριερα και εξελιξη στον τομεα του. Τωρα αν εχεις προβλημα επιβιωσης δυσκολα να σε απασχολει ο καιρος και τα ταβερνακια, διοτι μαλλον τοτε δεν θα εχεις προβλημα επιβιωσης.. 8 minutes ago, Ducatista said: Ο τομέας του καφέ και του φαγητού δεν τους ενδιαφέρει. Καθόλου;;; Oχι καθολου. Να φανταστεις πχ στα χιονοδρομικα τους κεντρα και στους χειμερινους προορισμους, νοικιαζουν σπιτι πχ μια βδομαδα και παιρνουν μαζι τροφιμα απο το σουπερ μαρκετ και μαγειρευουν εκει. Ολη τη μερα εξω για σκι, και γυρνανε να μαγειρεψουν και να ξεκουραστουν. Η δικια μας νοοτροπια ειναι παω μασαμπουκωνω ολη μερα, παω και για ενα καφε στο χιονοδρομικο, και το βραδυ παλι για ποτο.. Για αθληση κτλ ουτε λογος. Γι αυτο λεω ειμαστε απλα διαφορετικοι και περναμε την ωρα μας με διαφορετικα πραγματα. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2023 από giwfys
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, filip123go είπε H/M παίρνει 100 ευρώ την ώρα Γερμανία. Senior IOS Dev παίρνει 120 ευρώ την ώρα, πάλι Γερμανία. Αν δουλεύει και η γυναίκα, μια χαρά μαζεύονται. 10k το χρόνο μαζεύεις και ελλάδα, αν παίρνετε και οι 2 από 1500 ευρώ το μήνα. Εχω ζησει και δουλεψει σε Σουηδια και Αγγλια, ειμαι μηχανικος. Απο την δικια μου εμπειρια τα ποσα που αναφερεις αφορουν πολυ εξειδικευμενα αντικειμενα και ανθρωπους με μεγαλη εμπειρια. Και επειδη μας διαβαζουν πολλοι ανθρωποι να πουμε οτι οσα λες ειναι η εξαιρεση. Για Αγγλια τουλαχιστον, και θεωρω λιγο πολυ εκει παιζουν ολες οι χωρες με εξαιρεση την Ελβετια, για μηχανικους παιζουν μισθοι 2000-3000 λιρες το μηνα καθαρα αν μιλαμε για προυπηρεσια 0-5 χρονια. ΠΜ, ΧΜ, ΜΜ. Αναλογα με την πολη, τις επιλογες και τη ζωη που θελει κανεις να κανει, τα εξοδα του μηνα ειναι 1700-2000 λιρες το μηνα. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2023 από OxiGiannisGiannakis 4
filip123go Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 24 minutes ago, OxiGiannisGiannakis said: Εχω ζησει και δουλεψει σε Σουηδια και Αγγλια, ειμαι μηχανικος. Απο την δικια μου εμπειρια τα ποσα που αναφερεις αφορουν πολυ εξειδικευμενα αντικειμενα και ανθρωπους με μεγαλη εμπειρια. Και επειδη μας διαβαζουν πολλοι ανθρωποι να πουμε οτι οσα λες ειναι η εξαιρεση. Για Αγγλια τουλαχιστον, και θεωρω λιγο πολυ εκει παιζουν ολες οι χωρες με εξαιρεση την Ελβετια, για μηχανικους παιζουν μισθοι 2000-3000 λιρες το μηνα καθαρα αν μιλαμε για προυπηρεσια 0-5 χρονια. ΠΜ, ΧΜ, ΜΜ. Αναλογα με την πολη, τις επιλογες και τη ζωη που θελει κανεις να κανει, τα εξοδα του μηνα ειναι 1700-2000 λιρες το μηνα. Ναι βρε παιδιά, έχω πει για senior θέσεις. Το αναφέρω στο 1ο μου post.
BlueBlade Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, giwfys είπε Ολοι οσοι μεταναστευουν ομως δεν εχουν ουτε δικο τους σπιτι ουτε καλο μισθο και γι αυτο φευγουν.. Ναι βρε άνθρωπε δεν διαφωνούμε κάπου. Εγώ στην ουσία συμφωνώ με τον φίλο πιο πάνω που λέει ότι αν κάποιος δεν έχει ανάγκη δεν έχει ιδιαίτερο λόγο να φύγει από την Ελλάδα. Αν υπάρχει ανάγκη δε το συζητάμε, όχι Σουηδία μέχρι και στα καράβια πας να είσαι 9 μήνες τον χρόνο πάνω σε ένα βαπόρι.
vagos789 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 3 λεπτά πριν, BlueBlade είπε Αν υπάρχει ανάγκη δε το συζητάμε, όχι Σουηδία μέχρι και στα καράβια πας να είσαι 9 μήνες τον χρόνο πάνω σε ένα βαπόρι. Η αναγκη ειναι κατι σχετικο.Πολλοι πηγαν στα καραβια αλλα δεν αντεξαν ολοι.Αλλοι πηγαν Σουηδια,επεστρεψαν.Αλλοι πηγαν Αφρικη γιατι τους εδιναν πόλυ καλο μισθο αλλα εφυγαν τρεχοντας οταν καταλαβαν σε ποια ηπειρο πηγαν.Ολοι αυτοι πηραν καποια χρηματα (οσοι δεν τα παρατησαν αμεσα) και ψαχνουν κατι αλλο.
yanis13 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 22 ώρες πριν, mix@lis είπε Καλησπέρα στην παρέα, Θα ήθελα να εκφέρω την γνώμη μου σχετικά με την μετανάστευση και πως είδα τα πράγματα στη Σουηδία. Είναι καθαρά προσωπικές οι απόψεις και προφανώς κάποιοι δεν θα συμφωνήσετε. Παρακαλώ όμως να μην το μαμήσουμε το θέμα για να γίνει μια ωραία κουβεντούλα. Θετικά Οδηγική παιδεία: Πολύ καλή συμπεριφορά στους δρόμους με σχεδόν απόλυτη τήρηση των κανόνων οδήγησης. Αν σε πιάσουν μεθυσμένο ή έχεις κάνει κάποια σημαντική παράβαση έχει μεγάλη επιβολή προστίμου και την έχεις πατήσει άσχημα! Και μπράβο τους γιατί έτσι πρέπει να γίνεται. Σύστημα παιδεία: Ίσως από τα καλύτερα που υπάρχουν! Κράτος/Οικονομία: Πολύ δυνατή οικονομία και ένα κράτος που προσφέρει αρκετές παροχές στους εργαζομένους. Επίσης έχει πολύ δυνατά σωματεία. Γενικά θα έλεγα οτι υπάρχει μία οργάνωση στο μεγαλύτερο κομμάτι του κράτους με τήρηση των νόμων και με πολύ καλές συνθήκες εργασίας. Αρνητικά Σύστημα Υγείας: Δεν ξέρω αν είναι χειρότερο απο της Ελλάδας, πάντως καλύτερο δεν είναι. Μόνο φαινομενικά είναι καλύτερο (υποδομές, μηχανμήματα κλπ). Έχουν τεράστια έλλειψη σε γιατρούς. Επίσης οι περισσότεροι απο αυτούς είναι άπειροι ενώ η πλειοψηφία είναι κακοί γιατροί. Για να ασχοληθούν ουσιαστικά μαζί σου θα πρέπει να είσαι ετοιμοθάνατος. Φαγητό: Δεν έχουν παραδοσιακά νόστιμα φαγητά που να τους χαρακτηρίζουν. Ό,τι αθλιότητα υπάρχει σε φαγητό θα το βρείς στη Σουηδία. Για λαχανικά και φρούτα δεν το συζητώ καν. Πανάκριβα και άθλια σε γεύση και ποιότητα. Τιμές: Η αλήθεια είναι οτι υπάρχει ακρίβεια στη Σουηδία όμως δεν σε επηρεάζει τόσο γιατί οι μισθοί είναι καλοί. Όμως κάποια αναγκαία προιόντα είναι εξωφρενικά ακριβά! Διαμονή: Αν δεν έχει δικό σου σπίτι τα πράγματα είναι ζόρικα. Ενοίκια στον θεό συν οτι σπάνια θα βρείς μακροπρόθεσμα συμβόλαια. Σχεδόν κάθε χρόνο πρέπει να είσαι στο ψάξιμο για άλλο σπίτι. Αφήστε που πολλοί μένουν σε δωμάτια! Αν είναι δυνατόν, να μένεις με άλλους 2-3 αγνώστους στο ίδιο σπίτι και να μοιράζεσαι κουζίνα και τουαλέτα. Έλεος! Καιρός: Ασχολίαστο! Τρόποι διασκέδασης: Για εμένα το θεωρώ σημαντικό να μπορώ να πάω σε ένα τσιπουράδικο, σε ένα ουζερί ή σε ένα ταβερνάκι και να απολαύσω το φαγητό μου με λίγο κρασάκι. Αυτό προσωπικά με ευχαριστεί και με ξεκουράζει. Εδώ όμως δεν υπάρχουν αυτά. Απλώς τα ξεχνάς. Εν ολίγοις, αυτό που τους “σώζει” είναι η κάποια οργάνωση του κράτους και η δυνατή οικονομία! Πολιτισμικά και κοινωνικά δεν έχουμε καμία σχέση. Ο τρόπος ζωής, ο καιρός, οι συνήθειες της καθημερινότητας και ο τρόπος διασκέδασης(δεν εννοώ τα μπουζούκια) δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα. Θεωρώ πως σε αυτούς τους τομείς είμαστε πολύ καλύτεροι. Δεν μας βλέπουν ούτε με τηλεσκόπιο! Οκ έχουμε τεράστια θέματα στην Ελλάδα αλλά δεν μπορώ να τα ισοπεδώσω όλα. Αν τα ζυγίσω τα πράγματα προσεκτικά,, μάλλον η ζυγαριά γέρνει προς την μεριά της Ελλάδας. Δεν ξέρω ίσως φταίω κι εγώ που τα βλέπω έτσι, ίσως επηρεάζομαι συναισθηματικά που άφησα πίσω τους ανθρώπους μου, ίσως “φταίνε” οι συνήθειες μου, ίσως φταίει και το γεγονός ότι δεν αφήνεις έτσι εύκολα τον τόπο σου. Τελικά είναι σκληρό να αφήνεις την Ελλάδα. Αλλά από την άλλη είναι επίσης σκληρό να ζείς στην Ελλάδα της ανέχειας. Αν δεν έχεις στον ήλιο μοίρα τι να τα κάνεις τα καλά της Ελλάδας?Απλά τα παρατάς όλα και πας κάπου για μία καλύτερη ζωή. Συμφωνώ. Μάλλον είναι παρακινδυνευμένο αλλά θα τολμήσω να πω οτι, αν έχεις δικό σου σπίτι και είσαι ακόμη και σε μία μέτρια οικονομική κατάσταση, δεν αξίζει για κανένα λόγο να αφήσεις όλη σου την ζωή στην Ελλάδα και να πας στo εξωτερικό. Ζούμε σε μία απο τις ωραιότερες χώρες του κόσμου! Έχω ήδη δώσει παραίτηση και λίγες μέρες θα είμαι πίσω στην Ελλάδα. Πώς τα βλέπετε εσείς τα πράγματα περί μετανάστευσης; Παρακαλώ θα ήθελα τη γνώμη σας. Δε μας είπες το βασικότερο. Τι πήγες να κάνεις στη Σουηδία; Να δουλέψεις; Αν ναι, με τι ακαδημαϊκό υπόβαθρο, τι προϋπηρεσία, σε τι κλάδο, με τι μισθό, σε ποια πόλη; Επίσης είναι κάπως περίεργο να "κράζεις" τη Σουηδία ενώ βάζεις στα θετικά της την παιδεία, την οργάνωση του κράτους και τον μισθό, δηλαδή 3 βασικότατους πυλώνες για τη διαβίωση κάποιου. Ναι, το ταβερνάκι μπορεί να είναι σημαντικό σημείο αποφόρτισης μέσα στη βδομάδα, το λατρεύω και εγώ, αλλά η ύπαρξή του στην Ελλάδα και όχι στη Σουηδία, δε κάνει τη χώρα μας καλύτερη. 2
giwfys Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 21 minutes ago, filip123go said: Ναι βρε παιδιά, έχω πει για senior θέσεις. Το αναφέρω στο 1ο μου post. 100 ευρω την ωρα επι 8 ωρες τη μερα επι 20 μερες μας κανει 16.000 ευρω το μηνα. Δηλαδη 192.000 Ευρω (Μικτα?) το χρονο.. Πιστεψε με αυτα τα λεφτα πραγματικα ελαχιστοι τα παιρνουν. Αν τα παιρνουν οντως αυτοι που λες, μαγκια τους, αλλα δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα των υπολοιπων. Και οχι, ουτε το 3% των σενιορ δεν τα παιρνει αυτα τα λεφτα 7 1
Arkin Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) .. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2023 από Arkin 2
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, filip123go είπε H/M παίρνει 100 ευρώ την ώρα Γερμανία. Senior IOS Dev παίρνει 120 ευρώ την ώρα, πάλι Γερμανία. Αν δουλεύει και η γυναίκα, μια χαρά μαζεύονται. 10k το χρόνο μαζεύεις και ελλάδα, αν παίρνετε και οι 2 από 1500 ευρώ το μήνα. Δεν ισχύουν πουθενά αυτοί οι μισθοί στη Γερμανία,μην γράφετε ανοησίες. https://www.glassdoor.de/Gehälter/senior-ios-developer-gehalt-SRCH_KO0,20.htm https://de.talent.com/salary?job=senior+ios+developer https://www.stepstone.de/gehalt/Senior-iOS-Entwickler-in.htm 50 με 60 χιλιάδες το χρόνο είναι.Ο Senior ,ο απλός Η/Μ πολύ λιγότερα. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2023 από jmmys
filip123go Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, jmmys said: Δεν ισχύουν πουθενά αυτοί οι μισθοί στη Γερμανία,μην γράφετε ανοησίες. https://www.glassdoor.de/Gehälter/senior-ios-developer-gehalt-SRCH_KO0,20.htm https://de.talent.com/salary?job=senior+ios+developer Contractors άρχοντα, όχι υπάλληλος. EuLiza για senior Java dev δίνουν 550 την ημέρα. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2023 από filip123go
mary Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Ο καθένας τα βάζει κάτω και ζυγίζει τι θέλει από την ζωή του. Θες να βγάζεις ίσα ίσα τα προς το ζην και να περνάς καλά με ήλιο, μπουζούκια, ταβέρνα, και θάλασσα; αλλά ταυτόχρονα να ανέχεσαι τον Νεάντερταλ γείτονα, τους άθλιους δρόμους, τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια, την αδικία σε όλους του τομείς; ΚΆΤΣΕ ΕΛΛΆΔΑ. ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΣΈΝΑ. Για τον κάθε "εσένα". Αλλά μην περιμένεις ότι όλοι είναι το ίδιο με σένα και μην νομίζεις ότι όλοι ζουν στο Λονδίνο μαζί με άλλους 6 σε μια τρύπα και πληρώνουν 1000£. Εμείς ήμασταν αρκετά τυχεροί. Αν και εγώ άργησα κανένα χρόνο να βρω δουλειά και ζούσαμε μόνο με τον μισθό του ενός. Πριν πάμε όμως είχαμε ψάξει για το κόστος ζωής και ήταν έτοιμος να δεχτεί προσφορά για δουλειά μόνο αν ήταν πάνω από ένα ποσό, προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι θα τα βγάλουμε πέρα. Μετά που βρήκα δουλειά, ήταν όλα πολύ πιο εύκολα. Είμαστε σχεδόν 7 χρόνια στην Βόρεια Ιρλανδία, ο Αλέξανδρος έχει αλλάξει 3 φορές δουλειά με πολύ καλή αύξηση μισθού από θέση σε θέση και εγώ τώρα είμαι στη 2η δουλειά μου (3ος χρόνος) και μόλις πήρα τη 2η αύξηση. Από διασκέδαση κλπ, δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν για μπουζούκια έτσι και αλλιώς. Τα πρώτα 3 χρόνια λίγα πράγματα (ούτε αυτοκίνητο δεν είχαμε, μέναμε καρακεντρο πόλης), κάνα σινεμά και κανα ντελιβερι απέξω αλλά όλα αυτά τα χρόνια, 3 φορές το χρόνο πάμε διακοπές. Τα τελευταία 3 χρόνια βγαίνουμε σε καλά ακριβά εστιατόρια και απολαμβάνουμε λίγο παραπάνω τη φύση. Οι οικονομικές απολαβές πάντοτε με στόχο την αποταμίευση και φέτος καταφέραμε και πήραμε σπίτι. Η δόση του δανείου αρκετά πιο χαμηλή από το ενοίκιο που θα δίναμε αν ανανεωναμε ξανά στο διαμέρισμα. Αν και τα έξοδα έχουν εκτοξευθεί (νέο πάτωμα σε σαλονι/κουζίνα επειδή δεν μας άρεσε το παλιο, κρεβατοκάμαρα γιατί το διαμέρισμα ήταν επιπλωμένο, πλυντήριο /στεγνωτηριο γιατί το διαμέρισμα τα παρείχε, custom built ντουλάπες) , πάλι μας έχουν μείνει στην άκρη. Για μένα : η μετανάστευση άξιζε με τα 1000! 21 2
TuXaKoS Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, filip123go said: Contractors άρχοντα, όχι υπάλληλος. EuLiza για senior Java dev δίνουν 550 την ημέρα. Καταλαβαίνει ότι το 550 έχει διαφορά από τα 100-120 ευρώ την ώρα. Επιπλέον, από τα 550 κοντά στο 50% είναι φορολογία + ασφάλεια άρα πας ας πούμε στα 270. Με μέσο όρο 20 μέρες είσαι στα 5400 καθαρά. Με αυτά τα λεφτά, πιστεύεις ότι μαζεύεις το ποσό που είπες σε 5-7 χρόνια; 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις