Chachanoulis Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, sdikr είπε Με βασικό πουθενά δεν βγαίνεις, δεν νομίζω να λέει κάποιος κάτι διαφορετικό. Τουλάχιστον στην Ελλάδα έχεις και λίγο ήλιο να σου φτιαξει την διάθεση ναι αλλα τι ποσοστο στο εξωτερικο βγαζει βασικο ή ειναι ανεργος και τι ποσοστο στην ελλαδα? φιλος παντως απο αλβανια που εμενε για καποια χρονια αγγλια μια χαρα λεφτα εβγαζε ως κουριερ, τραβα στην ελλαδα ζησε ως κουριερ να δεις ποιοτητα ζωης 1
Chachanoulis Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 6 λεπτά πριν, Ducatista είπε Ελπίζω να μην χαρακτηρίσες εμένα Την άποψη μας λέμε καθώς ο καθένας έχει τις δικές του εμπειρίες ο λόγος που είπα το επάγγελμά μου είναι επειδή απάντησα σε κάποιον αν έχω επαφή με τουρίστες... Ούτε προσέβαλα κανένα ούτε αμφισβήτησα την άποψη η την εμπειρια του καθένα Με τα έξοδα και την ζωή της Αγγλίας και 2500 να έβγαζε αν δεν έκανε αρκετές υποχωρήσεις σε στέγη κλπ δεν νομίζω να ήταν άνετος όσο για τις κούριερ εδώ έχεις δικιο δε θυμαμαι ποσο εβγαζε 2000 κατι ηταν, παντως λογικα μια χαρα πρεπει να περναγε γιατι το μονο που τον κραταει εδω ειναι η γυναικα, και εχει και δουλεια που πληρωνει ανω του βασικου. οποτε ή τρελος ειναι και θελει να βασανιζεται ή μια χαρα τη βγαζεις και με λιγοτερα λεφτα στην αγγλια
Ducatista Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Chachanoulis είπε δε θυμαμαι ποσο εβγαζε 2000 κατι ηταν, παντως λογικα μια χαρα πρεπει να περναγε γιατι το μονο που τον κραταει εδω ειναι η γυναικα, και εχει και δουλεια που πληρωνει ανω του βασικου. οποτε ή τρελος ειναι και θελει να βασανιζεται ή μια χαρα τη βγαζεις και με λιγοτερα λεφτα στην αγγλια Αν έχει ενοίκιο και παίρνει κάπου 2000 και ήταν μια χαρά δεν ξέρω πάντως από όσο θυμαμαι κάτι σπιτάκια ο θεός να τα κάνει από τον ξάδερφο που πήγε για σπουδές έπαιζαν κοντά στα 1000-1300 τώρα τι σου πω εκείνος ξέρει καλύτερα
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 25 λεπτά πριν, andreaspA είπε Μην το λες σε εμένα. Έχω πουλήσει ένα σπίτι σε αυστριακή που πια δεν ξέρει που πέφτει η Αυστρία , και ένα σε Κινέζα που ζει στην Σκανδιναβία και σβήνει μέρες στον τοίχο για το πότε θα πάρει σύνταξη να έρθει μόνιμα εδώ. Συνταξιούχοι με καλη συνταξη,χωρίς άγχος.Χαίρω πολύ.Μια χαρά ξέρει που πέφτει η Αυστρία. Και πάλι αναλογικά με το πληθυσμό τους ελάχιστοι έως καθόλου επιλέγουν να έρθουν να μείνουν Ελλάδα αφού πάρουν συνταξη φυσικά.Όσο έχουν δουλεια εκεί βέβαια,εδώ έρχονται μόνο για διακοπές.Και φυσικά δεν νομίζω να έχει πολλούς ανέργους Αυστριακούς/Γερμανούς ή με χαμηλό εισόδημα που θα επιλέξουν την Ελλάδα για κάτι καλύτερο.Ίσως και κανενας. Ειτε μας αρέσει είτε όχι,η Ελλάδα ειναι η πιο ωραία χώρα για έναν Έλληνα που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ και έχει κάποια χρήματα διαθέσιμα καθε μηνα. Για οποιονδήποτε άλλον απο δυνατες οικονομικά χωρες,σε συντριπτική πλειοψηφία,ειναι μια χώρα μόνο για διακοπές και τίποτα άλλο.Γιαυτο και υπάρχουν ελάχιστοι έως καθόλου μετανάστες από τέτοιες χωρες.
Ducatista Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, jmmys είπε Συνταξιούχοι με καλη συνταξη,χωρίς άγχος.Χαίρω πολύ.Μια χαρά ξέρει που πέφτει η Αυστρία. Και πάλι αναλογικά με το πληθυσμό τους ελάχιστοι έως καθόλου επιλέγουν να έρθουν να μείνουν Ελλάδα αφού πάρουν συνταξη φυσικά.Όσο έχουν δουλεια εκεί βέβαια,εδώ έρχονται μόνο για διακοπές.Και φυσικά δεν νομίζω να έχει πολλούς ανέργους Αυστριακούς/Γερμανούς ή με χαμηλό εισόδημα που θα επιλέξουν την Ελλάδα για κάτι καλύτερο.Ίσως και κανενας. Ειτε μας αρέσει είτε όχι,η Ελλάδα ειναι η πιο ωραία χώρα για έναν Έλληνα που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ και έχει κάποια χρήματα διαθέσιμα καθε μηνα. Για οποιονδήποτε άλλον απο δυνατες οικονομικά χωρες,σε συντριπτική πλειοψηφία,ειναι μια χώρα μόνο για διακοπές και τίποτα άλλο.Γιαυτο και υπάρχουν ελάχιστοι έως καθόλου μετανάστες από τέτοιες χωρες. Καλά ναι από Αυστρία Ελβετία Γερμανία δεν θα έρθεις εδώ να δουλέψεις για να κάνεις χρήματα εκτός αν είσαι νέος και θες να συνδυάσεις διακοπές και εργασία καθώς έχει αρκετούς ανιματερ κλπ που δουλεύουν στον τουριστικό τομέα καταστήματα ξενοδοχεία μπαρ σκαφη κλπ αυτή η κατηγορία δεν είναι καθόλου μικρή σαν αριθμός Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2023 από Ducatista
archer100 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 39 minutes ago, Ukforthemoment said: Ο ένας με δύο κοσμηματοπωλεία,ο άλλος χτίζει/πουλάει σπίτια ,ο τρίτος με χωράφια κλπ Το αυτοκινητο των 50Κ ξεχασες 😎 Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2023 από archer100
Spiroth Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει σύγκριση. Φεύγεις ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ εκτός αν είσαι κροίσος με έτοιμες επιχειχηρήσεις. (δεν το συζητάμε ΚΑΝ αν δεν έχεις ούτε δικό σου σπίτι στο Ελλάντα). Πας έξω, ξεκινάς το grind, και γυρνάς σε 20-30 χρονάκια (ανάλογα το αν θα φύγεις στα 20 ή στα 30) να αράξεις, να προσφέρεις σωστή ζωή στα παιδάκια σου, και όχι να τα αφήσεις να τα ξεφτιλίζει ο κάθε ψεύτο-επιχειρηματίας στο Γελλαδιστάν για 800 Euro και να διαλύεται η προσωπικότητα τους με τυράκια του στυλ 14 Μισθοί, Market Passes, Fuel Passes, Hesimo Passes, κτλ. Κάνεις και 25 Μέρες διακοπάρες τον χρόνο και είσαι άρχοντας! Αν δουλεύει και η Γυναίκα, άσ'το, αγοράζεις και δύο Σπίτια σε 25 χρόνια, και πετάς. Και μετά πας στα 60 σου Ελληνικό Καφενείο βολτίτσα, παίρνεις popcorn, και γελάς με αυτά που ακούς. ΥΣ1: Απλά μία συμβουλή. Φεύγεις ΜΟΝΟ αν έχεις έτοιμη Εργασία. ΌΧΙ να φύγεις και να ψάξεις εκεί. Πάλι μπορεί να πετύχεις, αλλά πολύ μεγάλο ρίσκο, και μεγάλος κίνδυνος Οικονομικής και Ψυχολογικής καταστροφής. ΥΣ2: Καλά δεν υπάρχει ούτε ΚΑΝ σύγκριση της ζωής έξω με Ελλάντα. Σκέψου μόνο την Εμπειρία της Premier League αν είσαι ΓιουΚεη, ή NBA αν είσαι ΓιουΕςΕη, Concerts, Πράσινο, Skiing, Λίμνες, Opera, Θέατρο, κ.τ.λ. Επίσης ψυχαγωγία είναι να έχεις πιο καλά οργανωμένες Πόλεις χωρίς τόση κίνηση, χωρίς βρισίδια, με λιγότερη πυκνότητα πληθυμού, με διαβάσεις που δεν φοβάσαι να περάσεις χωρίς Πανοπλία Item Level 500 World of Warcraft, και με Πράσινο Χώρο να βολτάρεις και να ξεμπλοκάρει το μυαλό σου. Μόνο Θάλασσα και Δημόσιο Σταρχιδισμό δεν μπορείς να βρεις έξω, και το 1ο σε κάποιες χώρες (αρκετές) το βρίσκεις και αυτό. Ακόμα και η νυχτερινή ζωή να σου αρέσει.... Πιστεύετε πως συγκρίνονται τα Clubs του Εξωτερικού με την Ελλάδα???? ΥΣ3: Επειδή το βλέπω πιο πάνω. ΠΟΙΟΣ ξένος με χρήματα και μια καλή ζωή θα έρθει να ζήσει στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη???? ΟΙΚΟΙΟΘΕΛΩΣ!!! ΚΑΝΕΝΑΣ. Η Αθήνα που ζείτε οι περισότεροι, δεν είναι Λευκάδα, Σαντορίνη, Μύκονος, ή ούτε καν Ιωάννινα. EDIT: Βλέπω αντιδράσεις "Sad" και "Confused. Εντάξει, δεν τα λέω για να στενοχωρηθείτε, μην μπερδέυεστε, και μην πέφτετε, τα λέω για να πάρουν κάποιοι την σωστή απόφαση για το μέλλον τους. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2023 από Spiroth 1 1 1
archer100 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 1 minute ago, Spiroth said: Δεν υπάρχει σύγκριση. Φεύγεις ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ εκτός αν είσαι κροίσος με έτοιμες επιχειχηρήσεις. (δεν το συζητάμε ΚΑΝ αν δεν έχεις ούτε δικό σου σπίτι στο Ελλάντα). Πας έξω, ξεκινάς το grind, και γυρνάς σε 20-30 χρονάκια (ανάλογα το αν θα φύγεις στα 20 ή στα 30) να αράξεις, να προσφέρεις σωστή ζωή στα παιδάκια σου, και όχι να τα αφήσεις να τα ξεφτιλίζει ο κάθε ψεύτο-επιχειρηματίας στο Γελλαδιστάν για 800 Euro και να διαλύεται η προσωπικότητα τους με τυράκια του στυλ 14 Μισθοί, Market Passes, Fuel Passes, Hesimo Passes, κτλ. Κάνεις και 25 Μέρες διακοπάρες τον χρόνο και είσαι άρχοντας! Αν δουλεύει και η Γυναίκα, άσ'το, αγοράζεις και δύο Σπίτια σε 25 χρόνια, και πετάς. Και μετά πας στα 60 σου Ελληνικό Καφενείο βολτίτσα, παίρνεις popcorn, και γελάς με αυτά που ακούς. ΥΣ1: Απλά μία συμβουλή. Φεύγεις ΜΟΝΟ αν έχεις έτοιμη Εργασία. ΌΧΙ να φύγεις και να ψάξεις εκεί. Πάλι μπορεί να πετύχεις, αλλά πολύ μεγάλο ρίσκο, και μεγάλος κίνδυνος Οικονομικής και Ψυχολογικής καταστροφής. ΥΣ2: Καλά δεν υπάρχει ούτε ΚΑΝ σύγκριση της ζωής έξω με Ελλάντα. Σκέψου μόνο την Εμπειρία της Premier League αν είσαι ΓιουΚεη, ή NBA αν είσαι ΓιουΕςΕη, Concerts, Πράσινο, Skiing Λίμνες, Opera, Θέατρο, κ.τ.λ. Μόνο Θάλασσα και Δημόσιο Σταρχιδισμό δεν μπορείς να βρεις έξω, και το 1ο σε κάποιες χώρες (αρκετές) το βρίσκεις και αυτό. Ακόμα και η νυχτερινή ζωή να σου αρέσει.... Πιστεύετε πως συγκρίνονται τα Clubs του Εξωτερικού με την Ελλάδα???? Για τα Clubs συμφωνω απολυτα Για την Premier League κρατα μικρο καλαθι, αντε κανα ματσ Λειτον Οριεντ - Χαλ για τους 64 του κυπελλου και αν. Ολα ειναι με διαρκειας Για θαλασσα δεν τιθεται συζητηση, στον βορρα οι θαλασσες ειναι για να τις κοιτας και να τις καμαρωνεις, αλλα μην τολμησεις να μπεις μεσα ακομα και Αυγουστο μεσημερι αν δε θελεις να σε βγαλουν σε παγακια...
Spiroth Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, archer100 είπε Για τα Clubs συμφωνω απολυτα Για την Premier League κρατα μικρο καλαθι, αντε κανα ματσ Λειτον Οριεντ - Χαλ για τους 64 του κυπελλου και αν. Ολα ειναι με διαρκειας Για θαλασσα δεν τιθεται συζητηση, στον βορρα οι θαλασσες ειναι για να τις κοιτας και να τις καμαρωνεις, αλλα μην τολμησεις να μπεις μεσα ακομα και Αυγουστο μεσημερι αν δε θελεις να σε βγαλουν σε παγακια... Εξωτερικό δεν είναι μόνο ο Βορράς. Είναι και η Πορτογαλία, και η Αλβανία, και η Κροατία, και η Μάλτα, και η Ανδόρα, και η Σιγκαπούρη, και το Μπαλί, και η Ισπανία, κ.τ.λ. EDIT: Επίσης, ΒΟΥΝΟ > ΘΑΛΑΣΣΑ Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2023 από Spiroth
yanis13 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 3 ώρες πριν, merkon είπε Ολα αυτα λοιπον που παραγουμε, που πανε; Που εξαγονται, σε ποιες χωρες; Επειδη τυχαινει να ειμαι και εντος του τομεα της βιομηχανιας τροφιμων και ολης της εφοδιαστικης αλυσιδας, σε πληροφορω πως το 99% των παραπανω φρουτων και λαχανικων που εδωσες σαν παραδειγμα οτι παραγει η Ελλαδα, οι βορειες χωρες τα εισαγουν απο αλλες ευρωπαικες χωρες οπως Γαλλια, Ιταλια, Ισπανια, Ολλανδια ή ακομα και Μαροκο, Νοτια Αφρικη, Τουρκια κλπ. Μηλα, πορτοκαλια, βερικοκα, ροδακινα, αχλαδια, κερασια, ντοματες, πατατες, μπροκολα, ολα αυτα που λες, δε τα εχω δει πουθενα σε σουπερ μαρκετ ή να πωλουνται στην αγορα του Ηνωμενου βασιλειου ή της Ιρλανδιας, αλλα ουτε και σε ολη την εφοδιαστικη αλυσιδα στον χωρο των τροφιμων (για τις οποιες 2 χωρες μπορω να μιλησω με απολυτη σιγουρια). Αντιθετως ολα αυτα τα φρουτα και τα λαχανικα προερχονται και εισαγονται απο χωρες τις οποιες ανεφερα προηουμενως. Ακομα και το λαδι που ανεφερες σαν παραδειγμα, 4 στα 5 λαδια στα ραφια των σουπερ μαρκετ ειναι ειτε ιταλικα ειτε ισπανικα, ελληνικα θα βρεις μονο σε μικρα μπουκαλακια και σε λιγες περιπτωσεις. Πάντα το είχα απορία. Πως είναι σαν ποιότητα/νοστιμιά τα φρούτα και λαχανικά από αυτές τις χώρες; Συγκρίνονται με τα δικά μας που αντικειμενικά είναι νόστιμα;
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 3 λεπτά πριν, yanis13 είπε Πάντα το είχα απορία. Πως είναι σαν ποιότητα/νοστιμιά τα φρούτα και λαχανικά από αυτές τις χώρες; Συγκρίνονται με τα δικά μας που αντικειμενικά είναι νόστιμα; Νομίζεις σε τυφλή δοκιμή θα καταλάβεις διαφορά; Δεν μιλάμε πχ για ντομάτες απο το μποστάνι της γιαγιας. Σουπερ μάρκετ με σουπερ μάρκετ.
andreaspA Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Νομίζεις σε τυφλή δοκιμή θα καταλάβεις διαφορά; Δεν μιλάμε πχ για ντομάτες απο το μποστάνι της γιαγιας. Σουπερ μάρκετ με σουπερ μάρκετ. Οι ντοματες στην Αυστρια παντως, ηταν μεχρι και καλυτερες απο τις ντοματες του Σκλαβενιτη. Οχι της λαικης. Του σκλαβενιτη. 1
Ducatista Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 5 λεπτά πριν, yanis13 είπε Πάντα το είχα απορία. Πως είναι σαν ποιότητα/νοστιμιά τα φρούτα και λαχανικά από αυτές τις χώρες; Συγκρίνονται με τα δικά μας που αντικειμενικά είναι νόστιμα; Αν είναι ντόπια τα δικα μας θα καταλάβεις όπως θα καταλάβεις την φέτα π Χ εγώ που δοκίμασα ντομάτα σε Γαλλία και Αυστρία είχαν διαφορα άλλα εγώ έχω δικό μου άτομο που παίρνω λαχανικά κλπ αν είναι από σούπερ μάλλον όχι 1
yanis13 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πάντως παιδιά μετά από τόσες σελίδες σχολίων και προσωπικών εμπειριών, παραβλέπουμε κάτι. Ότι στα rankings για ποιότητα ζωής στην Ευρώπη, η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά χαμηλά. Βασικά βρίσκεται στον πάτο, ξεπερνά απλά κάποιες χώρες στυλ Μαυροβούνιο που οκ είμαστε καλύτερα. Ακόμα και στο θέμα ενοικίων που έξω σαν απόλυτη τιμή είναι πανάκριβο, εν σχέσει με το μέσο μισθό της χώρας βρισκόμαστε στην κορυφή (αλλά για λάθος λόγο), έχουμε δηλαδή πολύ κακή αναλογία μισθού/ενοικίου. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2023 από yanis13
merkon Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, Ukforthemoment said: Ο ένας με δύο κοσμηματοπωλεία,ο άλλος χτίζει/πουλάει σπίτια ,ο τρίτος με χωράφια κλπ. Να τα χαίρεστε παιδιά και μπράβο σας και να τα χιλιάσετε αλλά δεν είστε απο τις περιπτώσεις που θα χρειαστεί να αφήσετε την Ελλάδα για να ψάξετε δουλειά στο εξωτερικό γιατί με βασικό μισθό στην Ελλάδα δεν βγαίνετε. ΑΚΡΙΒΩΣ - επισης να σημειωσω οτι κατα πασα πιθανοτητα παιζει και αρκετο μαυρο χρημα σε δουλειες ελευθερων επαγγελματιων, αλλιως δε νομιζω να μπορουσαν να επιβιωσουν με την φορολογια της Ελλαδας αν απεδιδαν φορους οπως θα επρεπε. 54 minutes ago, Ducatista said: Με τα έξοδα και την ζωή της Αγγλίας και 2500 να έβγαζε αν δεν έκανε αρκετές υποχωρήσεις σε στέγη κλπ δεν νομίζω να ήταν άνετος όσο για τις κούριερ εδώ έχεις δικιο Χμ, μιλας απο προσωπικη εμπειρια; Για πες μας για αυτο μιας που τυχαινει να μενω Αγγλια και μπορουμε να δουμε αν ισχυουν αυτα που θα μας αναφερεις. 28 minutes ago, Spiroth said: Hesimo Passes Κάνεις και 25 Μέρες διακοπάρες τον χρόνο και είσαι άρχοντας! Αν δουλεύει και η Γυναίκα, άσ'το, αγοράζεις και δύο Σπίτια σε 25 χρόνια, και πετάς. ΥΣ1: Απλά μία συμβουλή. Φεύγεις ΜΟΝΟ αν έχεις έτοιμη Εργασία. ΌΧΙ να φύγεις και να ψάξεις εκεί. Πάλι μπορεί να πετύχεις, αλλά πολύ μεγάλο ρίσκο, και μεγάλος κίνδυνος Οικονομικής και Ψυχολογικής καταστροφής. Επίσης ψυχαγωγία είναι να έχεις πιο καλά οργανωμένες Πόλεις χωρίς τόση κίνηση, χωρίς βρισίδια, με λιγότερη πυκνότητα πληθυμού, με διαβάσεις που δεν φοβάσαι να περάσεις χωρίς Πανοπλία Item Level 500 World of Warcraft, και με Πράσινο Χώρο να βολτάρεις και να ξεμπλοκάρει το μυαλό σου. Πεθανα με το χεσιμο pass φιλε να εισαι καλα αληθεια χαχαχαχχαα Οσο για τα υπολοιπα που ανεφερες, εισαι απολυτα σωστος! Παρεπιπτοντως 2 σπιτια αγοραζεις και σε περιπου 5 χρονια αν εχετε και οι δυο καλες δουλειες και κανετε μια καλη διαχειριση. Οσο για την συμβουλη του να φυγεις με ετοιμη δουλεια, συμφωνω απολυτα. 12 minutes ago, yanis13 said: Πάντα το είχα απορία. Πως είναι σαν ποιότητα/νοστιμιά τα φρούτα και λαχανικά από αυτές τις χώρες; Συγκρίνονται με τα δικά μας που αντικειμενικά είναι νόστιμα; Εεεε εξαρταται για να ειμαι ειλικρινης. Τοματες σαν τις ελληνικες δεν εχω βρει - αντιθετως τα τοματινια ειναι καλυτερα. Εχει τυχει πολλες φορες να παρω φρουτα (ροδακινα, καρπουζι, πεπονι) που να ειναι σαν κολοκυθια και να τα πεταξω, εχει τυχει να παρω και αλλα που ηταν αξιοπρεπη. Αλλα για να ειμαι δικαιος και σωστος θα πω πως σαν τα ελληνικα δεν εχω βρει. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις