giwfys Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 10 minutes ago, Arkin said: Σε πιο βορειες χωρες τι να το κανω να βαλω στην ακρη 1-2 εκατομμυρια? Θα με κανει ευτυχισμενο ενα αμαξι πχ 200 χιλιαδων απο των 50 που εχω? Η ενα σπιτι 200τμ θα μου δωσει κατι τοσο καλυτερο απο αυτο τον 100 που εχω? Δε βλεπω παντως πολλους που εχουν σπιτι 100 τετραγωνικων και αμαξι 50χιλιαδων να μεταναστευουν. 2 1
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 16 λεπτά πριν, Arkin είπε Ενα πραγμα θα πω. Το σημαντικο ειναι να ζεις με αξιοπρεπεια να μην πεινας και να ζεις ωραια και με ηλιο και με ταβερνες και με θαλασσα και με φυση. Η Ελλαδα καποιες φορες τα προσφερει καποιες οχι οπως τωρα που ολα ειναι πανακριβα ειναι δυσκολα τα πραγματα ακομα και σε αυτα τα απλα πραγματα για να ζεις καλα. Σε πιο βορειες χωρες τι να το κανω να βαλω στην ακρη 1-2 εκατομμυρια? Θα με κανει ευτυχισμενο ενα αμαξι πχ 200 χιλιαδων απο των 50 που εχω? Η ενα σπιτι 200τμ θα μου δωσει κατι τοσο καλυτερο απο αυτο τον 100 που εχω? Στο τελος κανεις δεν περνει μαζι του τα χρηματα ουτε γενικα τα υλικα αγαθα το να δουλευεις απλα και να τα κανεις μασουρι οπως κανουν οι πιο βορειες χωρες δεν σε κανει ευτυχισμενο. Αλλα πραγματα μετρανε που δυστυχως λειπουν απο αυτες τις χωρες για αυτο και ειναι και πιο ψυχροι σαν ανθρωποι συγκριτικα με τις μεσογειακες χωρες που μπορει να τα βγαζουν πιο δυσκολα αλλα τουλαχιστον ξερουν να περνανε καλα. Και θα πω και το αλλο. Η ευρωπαικη ενωση εγινε καθαρα για να περνουν φτηνα οι βορειες χωρες απο γερμανια και πανω τα προϊοντα μας που παραγουμε εμεις η ιταλια η ισπανια η πορτογαλια μιας και αυτοι εκει πανω ειδικα φινλανδια σουηδια δανια νορβηγια δεν παραγουν τιποτα συγκριτικα με μας. Για αυτο εγινε η ευρωπαικη ενωση για το συμφερον αυτων των χωρων και μας πεταξε και κατι ψιχουλα επιδοτησεις και μας λενε βγαλτε τα περα αλλα το προιον σας θα το περνουμε τσαμπα. Καποτε ξυπναει ομως και η μαζα. Αν βάλεις στην άκρη ένα μύριο ή και μισό μια χαρά αγοράζεις σπίτι στην Ελλαδα ή στην Ισπανία ή στην Γαλλία κλπ για να περνάς τις διακοπές σου ή να μεταφερθείς μόνιμα.Τόσοι και τόσοι Γερμανοί κλπ έχουν αγοράσει σπίτια στην Μάνη και την Κρήτη. Και ειναι διαφορετικά να μην ξέρεις τι να κάνεις το αμάξι των 200Κ απο το να μην εχεις να βαλεις 10€ βενζίνη στο πούντο του 2000 με τα φαλακρά λάστιχα. 1
Arkin Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) .. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2023 από Arkin
animor Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, Sugizo είπε Η διαφορα είναι, ότι σε πολλές χώρες τις ευρώπης, δεν έχει νόημα να ζεις στην πολη, έχεις τα πάντα και σε ένα χωριο απόσταση 20-30 χιλιομετρων, εμπορικό θες, σχολεια θες, τα ίδια μαγαζιά θα βρείς που θα είχες κι αν έμενες στην πολη. Πολη πας μονο για βόλτα. Στην ελλάδα ένα δεν είσαι Αθηνα, καλά κρασιά. (από Θεσσαλονίκη είμαι, μην μου αρχίσεις ότι δεν ήταν/είναι άσχημα) Καλά κρασιά είναι κι εκεί. Ναι, έχει σούπερ μάρκετ και σχολεία όπως έχουν κι εδώ τα προάστια και τα περισσότερα χωριά. Σκοπος είναι να αναβαθμιστείς, να υπάρχουν μια πληθώρα δραστηριοτήτων που να μπορείς να κανείς, τρόποι διασκέδασης και ψυχαγωγίας κι όλα αυτά που μόνο η πόλη προσφέρει. Οι περισσότεροι επιστρέφουν από τη δουλειά τους και κάθονται στο χωριό τους μέχρι την επόμενη που θα ξαναδουλέψουν. Κανείς σχεδόν δεν επιστρέφει μετά για να βγει έξω ή να πάει σε μια παράσταση, σε μια συναυλία, κάτι που να υπαρχει στην πόλη. Ούτε τα σ.κ. Πικ-νικ στο πάρκο του χωριού. Προσωπικά στην Ελλάδα μου λείπουν η καθαριότητα, η αξιοκρατία, η ευγένεια και η ψυχαγωγία πέρα από τον τρίωρο καφέ και την ταβέρνα όπως και η δυνατότητα να εξασκήσω διαφορά χόμπι και δραστηριότητες. Δε λέω ότι στο Παρίσι ή οπου άλλου έμεινα, ήμουν κάθε εβδομαδα στις όπερες και τα μπαλέτα, αλλά υπήρχαν πολλά να κάνεις, ακόμα και απλά βόλτες περπατώντας σε πολλά και όμορφα μέρη.
Ducatista Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, giwfys είπε Μπορεις να το εξηγησεις λιγο με νουμερα το πως απλα ειναι "λιγο καλυτερη ποιοτητα"? Ας υποθεσουμε οτι στην ελλαδα θα επαιρναν 1600 το μηνα σαν ζευγαρι. Για γραψε λιγο πως ακριβως θα ζουσαν, με νουμερα εξοδων, για να δουμε το ποσο "λιγο" ή πολυ καλυτερη ποιοτητα εχουν τωρα. Με 10 χρόνια προϋπηρεσίας θα είχαν σίγουρα πάνω από 1000 ο καθένας άρα 2000 ένα σπίτι 70 τετραγωνικα σε χωριό η σε επαρχία εκτός εξαιρέσεων θα έβρισκαν με 100.000 ( η και λιγότερα) ένα δάνειο περίπου 400 ευρώ τον μήνα τα υπολοιπα τα υπολογίζεις εσύ εκτός αν νομίζεις ότι είμαι μακριά από την πραγματικότητα Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2023 από Ducatista
merkon Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 10 minutes ago, Arkin said: Σε πιο βορειες χωρες τι να το κανω να βαλω στην ακρη 1-2 εκατομμυρια? Θα με κανει ευτυχισμενο ενα αμαξι πχ 200 χιλιαδων απο των 50 που εχω? Και θα πω και το αλλο. Η ευρωπαικη ενωση εγινε καθαρα για να περνουν φτηνα οι βορειες χωρες απο γερμανια και πανω τα προϊοντα μας που παραγουμε εμεις η ιταλια η ισπανια η πορτογαλια μιας και αυτοι εκει πανω ειδικα φινλανδια σουηδια δανια νορβηγια δεν παραγουν τιποτα συγκριτικα με μας. Για αυτο εγινε η ευρωπαικη ενωση για το συμφερον αυτων των χωρων και μας πεταξε και κατι ψιχουλα επιδοτησεις και μας λενε βγαλτε τα περα αλλα το προιον σας θα το περνουμε τσαμπα. Καποτε ξυπναει ομως και η μαζα. Αν εχεις ηδη αμαξι των 50κ ευρω στην Ελλαδα, δε νομιζω οτι εισαι στην μεριδα των ανθρωπων που χρειαζεται ή σκεφτονται να μεταναστευσουν. Μπορει η Σουηδια, η Δανια και η Νορβηγια οπως λες να μην παραγουν "τιποτα" συγκριτικα με εμας, ελα μου ομως που εχουν βιομηχανια που μαντεψε ποια χωρα δεν εχει.... Και οσο για τα προιοντα που παιρνουν φθηνα απο εμας οι βορειες χωρες οπως λες, δεν εχω δει κατι αλλο εδω στην Αγγλια περα απο μερικα σταφυλια, ακτινιδια, γιαουρτι και φετα.... Τι αλλο εξαγουμε που παιρνουν φθηνα οι βορειες χωρες; 4
Ducatista Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 9 λεπτά πριν, merkon είπε Αν εχεις ηδη αμαξι των 50κ ευρω στην Ελλαδα, δε νομιζω οτι εισαι στην μεριδα των ανθρωπων που χρειαζεται ή σκεφτονται να μεταναστευσουν. Μπορει η Σουηδια, η Δανια και η Νορβηγια οπως λες να μην παραγουν "τιποτα" συγκριτικα με εμας, ελα μου ομως που εχουν βιομηχανια που μαντεψε ποια χωρα δεν εχει.... Και οσο για τα προιοντα που παιρνουν φθηνα απο εμας οι βορειες χωρες οπως λες, δεν εχω δει κατι αλλο εδω στην Αγγλια περα απο μερικα σταφυλια, ακτινιδια, γιαουρτι και φετα.... Τι αλλο εξαγουμε που παιρνουν φθηνα οι βορειες χωρες; Πολλά προϊόντα ακόμη συν τουρισμο... αν ήμασταν ακριβοί δεν νομίζω να ερχόταν το 70% του κόσμου που έχουμε τωρα
phanispal Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, Arkin είπε Θα με κανει ευτυχισμενο ενα αμαξι πχ 200 χιλιαδων απο των 50 που εχω? Δε θέλω να πιαστώ από μια κουβέντα, αλλά θα το κάνω :Ρ Με αυτοκίνητο 50Κ είσαι άνω του μέσου όρου πάντως, το δικό μου το πήρα 4Κ αμέσως πριν πάρουν την ανηφόρα, έτσι για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης. Αλλά σε γενικές γραμμές καταλαβαίνω τι θες να πεις, μόνο που εσύ δε μιλάς για επιβίωση, αλλά για μια χαρά άνετη ζωή, απλά απ' όσο ξέρω μοχθείς στον πρωτογενή τομέα για να την έχεις. Δεν είσαι υπάλληλος δηλαδή.
Arkin Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) .. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2023 από Arkin 1
Arkin Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) ... Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2023 από Arkin
merkon Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 1 minute ago, Ducatista said: Πολλά προϊόντα ακόμη συν τουρισμο... αν ήμασταν ακριβοί δεν νομίζω να ερχόταν το 70% του κόσμου που έχουμε τωρα Μπορεις να μας δωσεις καποιο παραδειγμα απο τα υπολοιπα προιντα που αναφερεις γιατι δυσκολευομαι να τα βρω εδω περα; Επισης οι λογοι για τους οποιους εχει τουρισμο η Ελλαδα ειναι πολλοι, οχι τοσο απλοι ομως οπως αναφερεις. Οι βορειες χωρες κατα πλειοψηφια επιλεγουν χωρες της Μεσογειου για τις διακοπες τους το καλοκαιρι, Ισπανια, Πορτογαλια, Ιταλια, Ελλαδα, Κυπρος, Τουρκια, χωρες δηλαδη που εχουν εγγυημενα καλο καιρο. Επισης αν ειχες συχνα παρε δωσε με εξωτερικο πιθανον να ακουγες οτι πολυς κοσμος φετος προτιμησε να παει διακοπες σε πιο φθηνους προορισμους της Μεσογειου και οχι στην Ελλαδα καθοτι πλεον η Ελλαδα τεινει να γινει ακριβη και για τον μεσο "ξενο τουριστα". Προσωπικα επειδη βρεθηκα σε νησια της Ελλαδα φετος, ολοι οι εστιατορες, το προσωπικο των ξενοδοχειων κλπ, μας ελεγαν ποσο εχει πεσει ο τουρισμος και σε συζητησεις με συναδελφους και φιλους εδω στην Αγγλια οι περισσοτεροι ανεφεραν πως πηγαινουν διακοπες Ισπανια και Τουρκια κατα κυριο λογο. Επομενως μηπως τελικα τα πραγματα δεν ειναι ακριβως οπως πιστευουμε οτι ειναι; 7 minutes ago, Arkin said: Παραγουμε απο τις πιο πλουσιες παραγωγες ποιοτητας ελιας στον κοσμο παραγουμε παρα πολλα οπωροφορα μηλα πορτοκαλια βερικοκα ροδακινα αχλαδια κερασια παραγουμε σταφυλλια παραγουμε ντοματες πατατες μπροκολα καρπουζια πεπονια λαχανα παραγουμε σιταρι κριθαρι απο τα βασικα πρωτογενη συστατικα της παγκοσμιας τροφικης αλυσιδας. Ναι οι Γερμανοι εχουν αυτοκινητα και οι Δανοι τυρια οι Φινλανδοι ξυλεια αυτα δεν τρωγονται ομως ολες αυτες οι χωρες που δεν ευδοκιμουν τιποτα απο τα παραπανω απο που πιστευεις οτι περνουν τα προϊοντα τους? Η παγκοσμιοποιηση ειναι ενα τρελο τερτιπη για να μας περνουν ολα αυτα τα προϊοντα σχεδον στο κοστος και να μας πετανε μια επιδοτησουλα και να λεμε και μπραβο οταν το προϊον που παιδευεσαι ολο το χρονο να φτιαξεις στο περνουν τσαμπα. Εννοειται ολα αυτα ισχυουν γενικα σε ολες τις χωρες που παραγουν συγκριτικα με εκεινες που δεν παραγουν τιποτα το οποιο χρειαζεται για την επιβιωση του ανθρωπου. Ολα αυτα λοιπον που παραγουμε, που πανε; Που εξαγονται, σε ποιες χωρες; Επειδη τυχαινει να ειμαι και εντος του τομεα της βιομηχανιας τροφιμων και ολης της εφοδιαστικης αλυσιδας, σε πληροφορω πως το 99% των παραπανω φρουτων και λαχανικων που εδωσες σαν παραδειγμα οτι παραγει η Ελλαδα, οι βορειες χωρες τα εισαγουν απο αλλες ευρωπαικες χωρες οπως Γαλλια, Ιταλια, Ισπανια, Ολλανδια ή ακομα και Μαροκο, Νοτια Αφρικη, Τουρκια κλπ. Μηλα, πορτοκαλια, βερικοκα, ροδακινα, αχλαδια, κερασια, ντοματες, πατατες, μπροκολα, ολα αυτα που λες, δε τα εχω δει πουθενα σε σουπερ μαρκετ ή να πωλουνται στην αγορα του Ηνωμενου βασιλειου ή της Ιρλανδιας, αλλα ουτε και σε ολη την εφοδιαστικη αλυσιδα στον χωρο των τροφιμων (για τις οποιες 2 χωρες μπορω να μιλησω με απολυτη σιγουρια). Αντιθετως ολα αυτα τα φρουτα και τα λαχανικα προερχονται και εισαγονται απο χωρες τις οποιες ανεφερα προηουμενως. Ακομα και το λαδι που ανεφερες σαν παραδειγμα, 4 στα 5 λαδια στα ραφια των σουπερ μαρκετ ειναι ειτε ιταλικα ειτε ισπανικα, ελληνικα θα βρεις μονο σε μικρα μπουκαλακια και σε λιγες περιπτωσεις. Το οτι τα παραγουμε λοιπον, προσωπικα δε μου λεει κατι απο την στιγμη που δεν υπαρχει το αντιστοιχο κερδος απο την πωληση τους. Τρια ειναι λοιπον τα σεναρια: Ειτε τα παραγουμε σε μικρες προσοτητες και δεν επαρκουν για εξαγωγες. Ειτε τα κραταμε για τον εαυτο μας και για εγχωρια καταναλωση. Ειτε δεν εχουμε κανει τις απαραιτητες κινησεις προκειμενου να παρουμε ποσοστο στην εφοδιαστικη αλυσιδα και να εξαγουμε οπως θα επρεπε. Ποιο ειναι το αποτελεσμα απο ολα αυτα οπως και να εχει; Η χωρα χανει χρημα. Αντιθετως, αλλες χωρες που εξαγουν ειτε τροφιμα, φρουτα, λαχανικα, ειτε προιοντα οπως αυτοκινητα, αεροπλανα κλπ λογω της βαριας μηχανιας τους, βγαινουν μονο κερδισμενες. Και με αυτα τα χρηματα και τα κερδη απο τις εξαγωγες αυτων των προιοντων, μπορουν και αγοραζουν τα φρουτα και τα λαχανικα που δε μπορουν να καλλιεργησουν ευκολα λογω κλιματος απο αλλες χωρες. Καπως ετσι δουλευει το πραγμα. 4
Sugizo Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, Arkin said: Δηλαδη εξωτερικο δεν υπαρχουν αστεγοι ολοι ειναι λεφταδες συγκριτικα με μεσογειακες χωρες? Ολοι τα βγαζουν περα ανετα και κανουν ζωαρα? Γιατι 3 φιλοι ενας γερμανια ενας αγγλια ενας ιταλια επεστρεψαν μετα απο 2 χρονια και λενε δεν ξανα φευγω εξωτερικο. Χωρίς να κάνω πλάκα, εισάγουμε άστεγους από Ρουμανία (μέσο ευρωπαϊκού προγράμματος)
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 8 ώρες πριν, andreaspA είπε Δεν θα τα βρεις ποτε. Δεν υπαρχουν υλικα ποιοτικα για να φτιαξεις αυτα που τρως εδω. Μου ελεγε ο φιλος μου ο Αρης με τα χοιροστασια. "Το χειροτερο χοιρινο της Ελλαδος ειναι καλυτερο απο το καλυτερο εισαγωμενο" Ο λόγος? Δεν υπαρχουν τοσο χαλια τροφες στην Ελλαδα για να ταισουν τα γουρουνια. Εγώ είχα ακούσει ακριβώς το αντίθετο, η χειρότερη μπριζόλα στο εξωτερικό είναι καλύτερη από την καλύτερη ελληνική. Αλλά εφόσον έχεις άτομο εκεί και έχεις πάει ο ίδιος, δέχομαι αυτό που λες. Ίσως παίζει ρόλο και η χώρα που θα πας. Για το λάδι δεν έχω καθόλου καλά λόγια ούτε για Βέλγιο και πέριξ. Αγγλια και Λονδίνο όμως είναι πολυ πιο καλά από αυτή την εικόνα.
Arkin Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) .. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2023 από Arkin
giwfys Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, Ducatista said: Με 10 χρόνια προϋπηρεσίας θα είχαν σίγουρα πάνω από 1000 ο καθένας άρα 2000 ένα σπίτι 70 τετραγωνικα σε χωριό η σε επαρχία εκτός εξαιρέσεων θα έβρισκαν με 100.000 ( η και λιγότερα) ένα δάνειο περίπου 400 ευρώ τον μήνα τα υπολοιπα τα υπολογίζεις εσύ εκτός αν νομίζεις ότι είμαι μακριά από την πραγματικότητα Συγγνωμη αλλα αυτο ειναι εκτος πραγματικοτητας Επαρχια και τουλαχιστον 1000 ευρω καθαρα ΚΑΙ οι 2 με 10 χρονια προυπηρεσιας δεν ισχυει. Παλι βασικο θα παιρνουν. Και μιζερη ζωη. Δηλαδη να συγκρινω κοζανη που λες πχ με σαλτσμπουργκ θα πεσει φωτια να μας καψει 4 minutes ago, Arkin said: Εχεις δει τραπεζια απο τουριστες σε ταβερνες? Μια σαλατουλα μιζερη κανα κρασακι και λιγο γαυρο. Να αναφερω τωρα τραπεζια του Ελληνα? Που δεν μπορεις να ακουμπησεις το ποτηρι απο τα πιατα φαγητων πανω στο τραπεζι? Ο ξενος που ερχεται για διακοπες δεν αφηνει λεφτα ειδικα οταν ειναι και πανακριβα ο Ελληνας που φετος δεν εμειναν και πολλα για να ξοδεψει αφηνε παντα τα πιο πολλα χρηματα στις ταβερνες το καλοκαιρι συγκριτικα με ξενους που ερχονται για διακοπες αφηνει σιγουρα τριπλασια χρηματα ανα ατομο. Επισης παρα πολλοι απλα καθονται στο ξενοδοχειο για φαγητο κτλ ενω αν βγουν εξω δεν θα παρουν τιποτα ουτε θα κατσουν να φανε καπου. Υπαρχει μια χαοτικη διαφορα μεταξυ διασκεδαση του ελληνα και ενος ξενου απο βορειες χωρες κυριως. Τα ειπαμε φιλε αυτα. Αλλα πραγματα εχουν σαν χομπι οι ανθρωποι αλλα ο ελληνας. Οσο περιεργο και αν σου φαινεται ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ η ταβερνα. Δεν ειναι στην κουλτουρα τους πως να το κανουμε. Αν τους πουμε εμεις πως παμε σκ αραχωβα για να αραζουμε ολη μερα απο καφε σε ταβερνα και μετα σε μπαρ θα σε κοιτανε σαν εξωγηινο. Γι αυτους το σκ σημαινει δραστηριοτητες ποδηλατο σκι πεζοπορια ορειβασια κανο κτλ. Το φαγητο δεν ειναι καν προτεραιοτητα. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις