Προς το περιεχόμενο

Αξίζει τελικά η μετανάστευση?

mix@lis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, MikhailBakurin είπε

Μόνο στην Τουρκία και τη Γερμανία. Όλα τα άλλα ήταν συνέδρια, μεγάλης όσμωσης με τους ντόπιους. Καμία σχέση με τουρισμό, οι συνάδελφοι μας πήγαιναν απευθείας στα ντόπια στέκια. Και άνω της "τυπικής" τουριστικής διάρκειας (15-20 μέρες, στην Ιταλία ήταν 25, ακόμα και κάρτα σιμ πήρα τότε - 2016).

Βέβαια, και στην Τουρκία, τώρα που το σκέφτομαι, σε επαφή με ντόπιους πήγα, απλά φίλους Τούρκους που έχουν μετοικήσει Αθήνα. Οπότε ούτε εκεί πήγα ως άκυρος ξένος που κατεβαίνει από αεροπλάνο και περιπλανιέται στην Ταξίμ σα να'ρθε από το Μπορντώ.

Με 25 μέρες κατάλαβες τι παίζει.

• Like 6
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 260
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

17 minutes ago, Sugizo said:

Δεν ήθελα να σχολιάσω, αλλα ας πάμε και εκεί. Κάτι που έγραψε 1, 5, 10 σε ένα forum.. στην ελλάδα ο ρατσιμος είναι πολλαπλάσιος, στο εγγυούμαι.

12 χρονια εδώ, στην "πιο ρατσιστική" περιοχή και καλά τις αυστρίας, από τα 50-60 άτομα που γνωρίζω προσωπικά, ο μονος ρατσιμος που θυμάμαι, ήταν από γερμανό πολίτη, ναι.

Δεν λέω πως δεν έχει ρατσιστές, αλλα γνωρίζω πως είναι κατακριτέο εδώ το να είσαι ρατσιστής (λόγο του παρελθόντος) και εάν το πετύχεις παράδειγμα στην δουλειά, θα τον απολύσουν απλά, μιας και το κράτος σε προστατεύει 100%.

Γενικά, από αυτά που έζησα και από τον κύκλο μου, μονο τα καλύτερα λένε για τους έλληνες (προφανώς η πλακα ότι τους χρωστάμε λεφτά, ήταν επίκαιρη πριν 10 χρονια)

5 minutes ago, suboy99 said:

Έχω την ακριβώς αντίθετη εμπειρία από την κοπέλα. Τους Βιενέζους τους αντιπαθούν όλα τα άλλα τα κρατίδια και γενικά έχουν μια σνομπ συμπεριφορά σε όλους (αναφέρομαι και στους ίδιους τους Αυστριακούς από άλλο κρατίδιο). Προσωπικά μόνο αναφωνήματα εντυπωσιασμού έχω ακούσει όταν αναφέρω την Ελλάδα.

Σεβάσου την χώρα που κατοικείς. Το να πάω σε μια άλλη χώρα να ζήσω και να απαιτήσω να βρω ίδιες συνθήκες με την Ελλάδα είναι καθαρά βλακεία. Αν δεν αρέσει σε κάποιον ο τρόπος και συνθήκες ζωής, φεύγει και πάει αλλού.

Ok, σεβαστη η αποψη και οι εμπειριες σας και καλο ειναι να ακουγονται. 

Αποφευγω να ειμαι απολυτος, αντιθετως ειδικα για τη μεταναστευση ειναι τοσες πολλες οι παραμετροι που μπορει 2 διδυμοι να πανε στην ιδια χωρα, πολη, οικοδομικο τετραγωνο, να δουλεψουν στην ιδια εταιρια και μετα απο 2-3 χρονια να εχουν αντιδιαμετρικα αντιθετες αποψεις για τη ζωη τους στη νεα χωρα 😀

Κραταμε ΟΛΕΣ τις εμπειριες των συνομιλητων, καθε μια εχει τη δικη της βαρυτητα. 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, giwfys είπε

Καπου μπερδευεσαι.

Η πρωτη χαοτικη διαφορα ειναι οτι ο "βασικος" που λες στην Ελλαδα ειναι ο στανταρ μισθος για πολλους εργαζομενους λογω εκμεταλλευσης των εργοδοτων.

Στη σουηδια τα 1600 τα παιρνουν ελαχιστοι ανειδικευτοι και πρωτοεμφανιζομενοι στην αγορα εργασιας. Ενας υπαλληλος σουπερ μαρκετ που ειναι 10 χρονια στην ιδια θεση θα εχει μεγαλυτερο μισθο απο εναν νεο, σε αντιθεση με την ελλαδα που βασικος ειναι ο μισθος του 30/40% των υπαλληλων..

Επισης στην Ελλαδα ενα ζευγαρι 2 υπαλληλων τζαμπο δεν εχουν στον ηλιο μοιρα. Δηλαδη 1400 ευρω τι να πρωτοκανεις. Εχετε δει ποσο εχουν παει τα ενοικια ελλαδα? Τιμες σουπερμαρκετ και τιμες βενζινης ιδιες με σουηδια. Στη Σουηδια ακομα και 2 υπαλληλοι ταμιες θα κανουν μια κανονικη ζωη, θα παρουν δανειο για σπιτι, θα εχουν λεφτα στην ακρη για διακοπες, θα ζησουν μια κανονικη ζωη.

Καπου μπερδευεσαι ρε φιλε.

Ξερεις καποιον που αγορασε σπιτι εχοντας απο το μηδεν μεταναστευσει σε χωριο οπως ο φιλος??

Τι ακριβως συγκρινεις, και ποιος εχει 230 χιλιαρικα ελλαδα αν δεν ειναι βολεμενος απο γονεις/οικογενειακη περιουσια.

Η χαοτικη διαφορα με τον φιλο απο αυστρια ειναι οτι αυτος μπορεσε και αγορασε κατι εστω που στην Ελλαδα δεν υπαρχει ουτε μια στο ΔΙΣ να αγορασει κατι και απλα θα επιβιωνε με το ζορι και ευρω ευρω στην κυριολεξια στο ενοικιο

και εσύ μπερδεύεσαι όμως.

Τώρα συγκρίνεις βασικό μισθό Ελλάδας με μέσο μισθό Σουηδίας. Στην Ελλάδα δεν παίρνουν ΟΛΟΙ 700 ευρώ όπως υποστηρίζεις.

https://countryeconomy.com/countries/compare/greece/sweden?sc=XEAA

Το συγκριτικό δεν έχει μέσα τα μαύρα...

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοειται . Αλλα μη πιστευεις τις υπερβολες ποσο καλα ειναι εξω σουηδια δεν ειναι ιδια που ηταν πριν 20 χρονια. Εδω κατεβαινεις τωρα λονδινο και λες χριστε μου στην αφρικη με εφεραν :D

Επεξ/σία από Mhlogiatros

13 minutes ago, Ukforthemoment said:

Με 25 μέρες κατάλαβες τι παίζει.

Sorry φίλε, από εδώ και μπρος θα μένω 1-2 χρόνια σε κάθε υποψήφιο προς μετακίνηση μέρος.

Μέχρι τα 60-70 μου, θα έχω κατασταλάξει, και θα μπορώ να μπω ινσόμνια και να πάρω το πολύ σημαντικό, εξόχως απαραίτητο και τέρμα ενδιαφέρον απρούβαλ του ukforthemoment και κάθε άλλου ρεντιτοειδούς "akchually...".

• Like 2

16 λεπτά πριν, giwfys είπε

Επισης στην Ελλαδα ενα ζευγαρι 2 υπαλληλων τζαμπο δεν εχουν στον ηλιο μοιρα. Δηλαδη 1400 ευρω τι να πρωτοκανεις. Εχετε δει ποσο εχουν παει τα ενοικια ελλαδα? Τιμες σουπερμαρκετ και τιμες βενζινης ιδιες με σουηδια. Στη Σουηδια ακομα και 2 υπαλληλοι ταμιες θα κανουν μια κανονικη ζωη, θα παρουν δανειο για σπιτι, θα εχουν λεφτα στην ακρη για διακοπες, θα ζησουν μια κανονικη ζωη.

Έχοντας μείνει 3,5 χρόνια Σουηδία και πλέον 3+ χρόνια Νορβηγία, θα έλεγα ότι αυτή είναι όντως η σημαντικότερη διαφορά. Ότι επάγγελμα και να κάνει κανείς, υπάρχει μισθολογική εξέλιξη και ο μισθός είναι αρκετός για το "αμερικάνικο όνειρο", δλδ σπίτι, οικογένεια, αμάξι, διακοπές και χωρίς έγνοιες για το πως θα βγει ο μήνας. 

• Like 4
  • Thanks 1

20 minutes ago, volman said:

Μπράβο για την ενημέρωση.

Γράψε τώρα σε πόσες από αυτές τις "φωτιές" εκκενώθηκε η πόλη, λήφθηκαν έκτακτα μέτρα, κάηκαν σπίτια, επί 1 μήνα όλη η χώρα ασχολήθηκε μόνο με αυτό το θέμα, κτλ κτλ κτλ.

https://edition.cnn.com/2023/06/07/weather/new-york-air-pollution-canada-wildfires-climate-wednesday/index.html

Μόλυνση στον αέρα από τις φωτιές κτλ κτλ.

Κατά τα άλλα, αν εξαιρέσουμε 2-3 μέρη που είναι χτισμένα μέσα σε δάση και σε ρέματα, ποια πόλη εκκενώθηκε από φωτιά;

Το τι κάνουν τα ΜΜΕ και ασχολούνται επί 2 χρόνια γύρω από 1 θέμα δε νομίζω να παίζει πουθενά ρόλο.

Επίσης μιλάμε για φωτιές οι οποίες είναι σχεδόν πάντα από εμπρησμό. Τι ακριβώς περιμένεις να κάνει το Χ κράτος για αυτό; Εκτός από το να βάλει νορμάλ ποινές για αυτό (όπως και για κλοπές κτλ κτλ);..

Btw δεν είμαι chatgpt. Μπορείς να ψάξεις και μόνος σου κάποια πράγματα..

• Confused 1

7 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Sorry φίλε, από εδώ και μπρος θα μένω 1-2 χρόνια σε κάθε υποψήφιο προς μετακίνηση μέρος.

Μέχρι τα 60-70 μου, θα έχω κατασταλάξει, και θα μπορώ να μπω ινσόμνια και να πάρω το πολύ σημαντικό, εξόχως απαραίτητο και τέρμα ενδιαφέρον απρούβαλ του ukforthemoment και κάθε άλλου ρεντιτοειδούς "akchually...".

Κανένα απρουβαλ δεν χρειάζεσαι απο εμένα ούτε και απο άλλον.Απλά μην παραξενευτείς αν αυτά που είδες στις 25 μέρες απέχουν απο την πραγματικότητα ενός μόνιμου κάτοικου.

• Like 2

25 minutes ago, MikhailBakurin said:

Μόνο στην Τουρκία και τη Γερμανία. Όλα τα άλλα ήταν συνέδρια, μεγάλης όσμωσης με τους ντόπιους. Καμία σχέση με τουρισμό, οι συνάδελφοι μας πήγαιναν απευθείας στα ντόπια στέκια. Και άνω της "τυπικής" τουριστικής διάρκειας (15-20 μέρες, στην Ιταλία ήταν 25, ακόμα και κάρτα σιμ πήρα τότε - 2016).

Βέβαια, και στην Τουρκία, τώρα που το σκέφτομαι, σε επαφή με ντόπιους πήγα, απλά φίλους Τούρκους που έχουν μετοικήσει Αθήνα. Οπότε ούτε εκεί πήγα ως άκυρος ξένος που κατεβαίνει από αεροπλάνο και περιπλανιέται στην Ταξίμ σα να'ρθε από το Μπορντώ.

Οι εμπειρίες σου είναι σαν να έκανες ένα τέστ γευσιγνωσίας σε μπουφέ με δείγματα φαγητών.

Μπορεί κάτι να σου άρεσε γευστικά περισσότερο από τα υπόλοιπα, αλλά δέν έφαγες κανονικό πιάτο, να δείς αν θα σου κάτσει καλά στο στομάχι στο τέλος.

• Like 3
  • Thanks 1

22 λεπτά πριν, The_Judas είπε

και εσύ μπερδεύεσαι όμως.

Τώρα συγκρίνεις βασικό μισθό Ελλάδας με μέσο μισθό Σουηδίας. Στην Ελλάδα δεν παίρνουν ΟΛΟΙ 700 ευρώ όπως υποστηρίζεις.

https://countryeconomy.com/countries/compare/greece/sweden?sc=XEAA

Το συγκριτικό δεν έχει μέσα τα μαύρα...

Όλοι δεν παίρνουν, αλλά είναι πολλοί.

Και από μαύρα μη φανταστείς όταν μιλάμε για αυτούς τους πολλούς, εκτός αν νομίζεις ότι όλοι όσοι δουλεύουν στην εστίαση και ως απλοί πωλητές σε μαγαζιά παίρνουν πάνω από 50-100€/μήνα μαύρα.

Έχω ζήσει σε δυο ευρωπαϊκές χώρες κι έχω περάσει κάποια διαστήματα σε άλλες 2.

Σε αυτές που έζησα δεν κατάλαβα καμία έλλειψη από αυτά που αναφέρετε, δηλαδή φαγητό, διασκέδαση, παρέα. Κι ο καιρός καλός ήταν. Είχε πιο συχνά ψιλόβροχο στο Παρίσι από ο,τι εδώ, αλλά δεν ενοχλούσε κανέναν.

Καλο φαγητό, ο,τι ήθελες, οικονομικό, διαθεσιμα εστιατόρια ακόμα και 24ωρες. Άνθρωποι φιλικοί παντού, επιανες κουβέντα με τον οποιονδήποτε σε μπαρ, κλαμπ κλπ, καμία σχέση με εδώ. Και, σημαντικό για μένα, πολλές επιλογές διασκέδασης πέρα από ποτό, φαγητό, δηλαδή εκθέσεις, συναυλίες, θέατρα… Για να μην αναφέρω πραγματικό ενδιαφέρον και απουσία ζήλιας, φθόνου από το διπλανό. Με έβλεπαν που μετακόμιζα κι έρχονταν άγνωστοι γείτονες να βοηθήσουν και μου έκαναν και πάρτι!

Και Ισπανία αντίστοιχες συνθήκες, τουλάχιστον στις 2 μεγάλες πόλεις που έχω ζήσει.

Πιο βόρεια, ούτε εγώ θα πήγαινα. Δεν μου αρέσει ο τρόπος ζωής, όσο τον έζησα. Ήμουν Βρυξέλλες ένα διάστημα, μικρό, αλλά κατάλαβα αρκετά. Όλοι έμεναν σε διαφορά μέρη της χώρας, καμία επαφή εκτός δουλειάς, έπαιρναν τα τρένα να γυρίσουν πίσω αμέσως στα χωριά που έμεναν για ύπνο και το πρωί πάλι απ την αρχή. Στη Σουηδία καθημερινές κάτι αντίστοιχο, αλλά κάθε Παρασκευή απόγευμα ξεκινούσαν συνάδελφοι να πίνουν και σταματούσαν την Κυριακή, ούτε αυτό ήθελα να ακολουθήσω. Κι επειδή το διάστημα για εργασία το πέρασα σε μικρότερη πόλη, ήταν απάλευτη και μίζερη, κι επιπλέον ένιωθα κι ανασφάλεια να κυκλοφορώ λόγω διαφόρων συνθηκών που επικρατούσαν. Επίσης οικογένεια Ελλήνων εκεί, 5 χρόνια, δεν είχε επισκεφθεί ποτέ τη Στοκχόλμη, 1-2 ώρες απόσταση! Ούτε κανένα άλλο μέρος, βρήκαν άλλους 2 Έλληνες κι αυτή ήταν η παρέα τους και η φούσκα τους.

Έχω φίλους πάντως σε Δανία και δεν ξέρω ποσο απροσάρμοστοι είναι βέβαια, αλλά δεν έχουν καμία επαφή με κανέναν ντόπιο, και γενικά κανένας δεν τους δίνει σημασία και είναι και όλοι παράξενοι με τα οικονομικά τους, ακόμα και να βγεις μαζί τους, τους είναι αδιανόητο πχ ότι θα ξοδέψουν 5 σεντς του ευρώ παραπάνω για να στρογγυλέψει ο λογαριασμός που θα μοιραστούν με κάποιον. 

• Like 2

2 ώρες πριν, Sugizo είπε

Αλλα όπως είπα, κανε μας μαθήματα ζωής, σε εμάς την πλέμπα που πεινάμε.

Εγραψα διαφορα. Εκανα προσπαθεια να σου απαντησω ομορφα... αλλα δεν υπαρχει πιθανοτητα σοβαρου διαλόγου.Κάθε ευτυχια στην Land σου!

14 λεπτά πριν, animor είπε

Επίσης οικογένεια Ελλήνων εκεί, 5 χρόνια, δεν είχε επισκεφθεί ποτέ τη Στοκχόλμη, 1-2 ώρες απόσταση! Ούτε κανένα άλλο μέρος, βρήκαν άλλους 2 Έλληνες κι αυτή ήταν η παρέα τους και η φούσκα τους.

Έχω φίλους πάντως σε Δανία και δεν ξέρω ποσο απροσάρμοστοι είναι βέβαια, αλλά δεν έχουν καμία επαφή με κανέναν ντόπιο, και γενικά κανένας δεν τους δίνει σημασία και είναι και όλοι παράξενοι με τα οικονομικά τους, ακόμα και να βγεις μαζί τους, τους είναι αδιανόητο πχ ότι θα ξοδέψουν 5 σεντς του ευρώ παραπάνω για να στρογγυλέψει ο λογαριασμός που θα μοιραστούν με κάποιον. 

Είναι οι ίδιοι τύποι που δεν θα κοινωνικοποιηθουν ποτέ σε όποια χωρα και να πάνε.Κουβαλάνε την μιζέρια τους όπου και να πάνε.

• Like 2

2 ώρες πριν, M_i_k_e_ είπε

Στην Ελλάδα, ο καθαρός βασικός μισθός είναι κοντά στα 700 ευρώ, αν δεν κάνω λάθος.

Ας ξεκολλησουμε λιγο απο αυτο το "βασικος μισθος" και ενοικιο.

Ειναι προφανες οτι σε καμια ευρωπαικη πρωτευουσα δεν ζει μονος του ανθρωπος με εναν βασικο μισθο σε διαμερισμα στο κεντρο της πολης. 

• Like 2

1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Είναι οι ίδιοι τύποι που δεν θα κοινωνικοποιηθουν ποτέ σε όποια χωρα και να πάνε.Κουβαλάνε την μιζέρια τους όπου και να πάνε.

Ειχα πάει και κάποτε Ερασμους, μαζεύτηκαν οι 8 στους 10 Έλληνες, έκαναν τη φούσκα τους, πήγαιναν μόνο σε μια ελληνική ταβέρνα που είχε εκεί ή συγκεντρώνονταν σε ένα από τα δυο σπίτια, γιατί εννοείται ότι συγκατοίκησαν, και περνούσαν τα βραδιά με cd του Πλούταρχου και διαφόρων τέτοιων. 20χρονα παιδιά, για ποιο λόγο τόσος κόπος;  Τι εμπειριες αποκόμισαν, δεν υπήρχε λόγος να μετακινηθούν σε ξένη χώρα.

• Like 8
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...