Προς το περιεχόμενο

Αξίζει τελικά η μετανάστευση?

mix@lis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2000 στο Λονδίνο είναι σαν να παίρνεις στην Αθήνα 700-800 ευρω. Από 2.5 - 3k και πάνω το συζητάμε για άνετη και πιο ξεγνοιαστη ζωή. Εξαιρέσεις φυσικά και άτομα που θα σου πουν ότι καλά είναι και τα 2k εμένα με καλύπτουν πάντα θα υπάρξουν, όπως και πολλοί που θα σου πουν από 4-5k και πάνω. Επίσης το άνετος - ξένοιαστος η μη είναι κάτι υποκειμενικό για τον καθέναν.

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 260
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

2000 στο Λονδίνο είναι σαν να παίρνεις στην Αθήνα 700-800 ευρω. Από 2.5 - 3k και πάνω το συζητάμε για άνετη και πιο ξεγνοιαστη ζωή. Εξαιρέσεις φυσικά και άτομα που θα σου πουν ότι καλά είναι και τα 2k εμένα με καλύπτουν πάντα θα υπάρξουν, όπως και πολλοί που θα σου πουν από 4-5k και πάνω. Επίσης το άνετος - ξένοιαστος η μη είναι κάτι υποκειμενικό για τον καθέναν.

Αγγλία δεν ειναι μόνο το Λονδίνο.Λεπτομέρεια για κάποιους αλλά παίζει ένα μικρό ρόλο.

• Like 2
  • Thanks 1

12 ώρες πριν, a_f_a είπε

Από την Ελλάδα, ίσως σε 20 χρόνια να έχει καλύτερες υποδομές. Αλλά όμορφο πράγμα η ειρωνία και η μακαριότητα.

Ίσως,ίσως και όχι και να είναι όπως είναι τώρα ή ακόμα χειρότερα.Μπορεί και η Ευρώπη να έχει γίνει ισλαμικό χαλιφάτο,μπορεί να γίνει παγκόσμιος πόλεμος και να είμαστε σε mad max κατάσταση.Μιλαμε με τωρινές καταστάσεις.

Θεωρίες επι θεωριών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Αγγλία δεν ειναι μόνο το Λονδίνο.Λεπτομέρεια για κάποιους αλλά παίζει ένα μικρό ρόλο.

Σαφώς, για αυτό ανέφερα μόνο για Λονδίνο διότι αυτό κοιτάνε σχεδόν όλοι. Υπάρχουν επαρχιακά μέρη και πόλεις εκτός Λονδίνου με χαμηλότερα ενοίκια και κοστος ζωής  αλλά και χαμηλότερες πιθανότητες να βρεις εργασία. 

• Confused 1

1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Σαφώς, για αυτό ανέφερα μόνο για Λονδίνο διότι αυτό κοιτάνε σχεδόν όλοι. Υπάρχουν επαρχιακά μέρη και πόλεις εκτός Λονδίνου με χαμηλότερα ενοίκια και ιστός ζωής  αλλά και χαμηλότερες πιθανότητες να βρεις εργασία. 

Εσύ ανέφερες Λονδίνο,ο χαχανούλης έγραψε Αγγλία.Το αν είναι χαμηλότερες οι πιθανότητες να βρεις εργασία στην επαρχία δεν ξέρω απο που προκύπτει.

Ασε που το Λονδίνο είναι τόσο μεγάλο που κάθε ζώνη έχει και άλλα επίπεδα ενοικίων.

• Like 1

9 ώρες πριν, Arkin είπε

Ενα πραγμα θα πω. Το σημαντικο ειναι να ζεις με αξιοπρεπεια να μην πεινας και να ζεις ωραια και με ηλιο και με ταβερνες και με θαλασσα και με φυση. Η Ελλαδα καποιες φορες τα προσφερει καποιες οχι οπως τωρα που ολα ειναι πανακριβα ειναι δυσκολα τα πραγματα ακομα και σε αυτα τα απλα πραγματα για να ζεις καλα. 

Σε πιο βορειες χωρες τι να το κανω να βαλω στην ακρη 1-2 εκατομμυρια? Θα με κανει ευτυχισμενο ενα αμαξι πχ 200 χιλιαδων απο των 50 που εχω? Η ενα σπιτι 200τμ θα μου δωσει κατι τοσο καλυτερο απο αυτο τον 100 που εχω? Στο τελος κανεις δεν περνει μαζι του τα χρηματα ουτε γενικα τα υλικα αγαθα το να δουλευεις απλα και να τα κανεις μασουρι οπως κανουν οι πιο βορειες χωρες δεν σε κανει ευτυχισμενο. Αλλα πραγματα μετρανε που δυστυχως λειπουν απο αυτες τις χωρες για αυτο και ειναι και πιο ψυχροι σαν ανθρωποι συγκριτικα με τις μεσογειακες χωρες που μπορει να τα βγαζουν πιο δυσκολα αλλα τουλαχιστον ξερουν να περνανε καλα.

Και θα πω και το αλλο. Η ευρωπαικη ενωση εγινε καθαρα για να περνουν φτηνα οι βορειες χωρες απο γερμανια και πανω τα προϊοντα μας που παραγουμε εμεις η ιταλια η ισπανια η πορτογαλια μιας και αυτοι εκει πανω ειδικα φινλανδια σουηδια δανια νορβηγια δεν παραγουν τιποτα συγκριτικα με μας. Για αυτο εγινε η ευρωπαικη ενωση για το συμφερον αυτων των χωρων και μας πεταξε και κατι ψιχουλα επιδοτησεις και μας λενε βγαλτε τα περα αλλα το προιον σας θα το περνουμε τσαμπα. Καποτε ξυπναει ομως και η μαζα.

Αυτές οι βόρειες παράγουν όλα τα μηχανήματα/εξαρτήματα κ.τ.λ. για να μην τσαπίζεις εσύ το χωράφι με την αξίνα και το άροτρο με το βόδι για να βάλεις πατάτες πάντως.

• Like 1
  • Confused 1

47 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

2000 στο Λονδίνο είναι σαν να παίρνεις στην Αθήνα 700-800 ευρω.

700 και μαλλον κι αυτο δυσκολα. Το Λονδινο πλεον ειναι απλησιαστο. Δωματια που μεχρι πριν λιγα χρονια καναν 700-800 λιρες πλεον κανουν 1100-1200 λιρες.

Αλλα ναι το ΗΒ δεν ειναι μονο Λονδινο. Με 800 λιρες βρισκεις ενα ωραιοτατο one-bed στο κεντρο του Νιουκαστλ.

Με τα δεδομένα που ισχύουν και θα ισχύσουν στη χώρα μας η μετανάστευση είναι μονόδρομος.

Είχαμε μια χώρα με ιστορία και πολιτισμό, μια χώρα με καταπληκτικό κλίμα και εύφορα εδάφη που κ κουκούτσι από ελιά να πετάξεις βγαίνει δέντρο, άφθονο πόσιμο νερό παντού, φθηνή ενέργεια, βουνά, θάλασσες κτλ. Άρχισε να οικοδομείται ένα κράτος με ιδανικές προοπτικές όπως εθνικό και δωρεάν σύστημα υγείας, δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες, φθηνή στέγη, φθηνά πάγια, και νορμάλ μισθούς...

Όλα τα παραπάνω τα διάλυσαν μέσα σε ελάχιστα χρόνια.

Η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με πολιτισμό, αθλητισμό, παιδεία...

Δεν υπάρχει δωρεάν υγεία και δωρεάν παιδεία πλέον.

Ο λαός μας είναι από τους πλέον αμόρφωτους και άξεστους... Ψηφίζει με μόνο κίνητρο την προσωπική βολή του και το ατομικό συμφέρον.

Δεν τον νοιάζει ούτε για τη φύση, ούτε για το περιβάλλον.

Στις θάλασσες κ τα νησιά μας σε λίγα χρόνια θα μπορούν να πάνε αποκλειστικά πλούσιοι..

Τα ελληνικά προϊόντα ακριβαινουν αδικαιολόγητα και κερδοσκοπικά μέρα με τη μέρα. 

Όλα τα κέντρα των μεγάλων πόλεων ακολουθούν την μόδα των πανάκριβων ενοικίων με αποτέλεσμα η στέγη να είναι πανάκριβη.

Όταν ο μισθός σου δεν φτάνει ούτε για τα βασικά, τότε ο άνθρωπος επικεντρώνεται αποκλειστικά στην επιβίωση και το χρήμα και δεν έχει χρόνο ούτε για αναψυχή ούτε για πολιτισμού...

Η Ελλάδα πλέον, δεν παρέχει τίποτα στον πολίτη εκτός από αναξιοκρατία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια.

Έχω σκεφτεί πολλές φορές την μετανάστευση μιας κ το επάγγελμα μου και αντίστοιχα αυτό της συζύγου είναι περιζήτητα και καλά αμοιβομενα στο εξωτερικο. 

Στην αναζήτηση μου ( ασχολήθηκα κυρίως με Ελβετία και Σουηδία) είδα ότι κ εκεί τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Σίγουρα είναι πιο εύκολα και καλά από εδώ, όμως τα λεφτά που πολύ σωστά κάποιοι λένε ότι θα αποταμιεύσεις, θα χρειαστεί να τα δώσεις σε τομείς που δεν είναι δωρεάν, όπως για παράδειγμα για τις σπουδές των παιδιών σου, όμως γενικά η ζυγαριά γέρνει με διάφορα υπέρ της ποιότητας ζωής του εξωτερικού.

Εγώ με τη σύζυγό μου αποφασίσαμε πως δεν θα μεταναστευσουμε τελικά, διότι από τη μια και εδώ προς το παρόν τα βγάζουμε πέρα κ από την άλλη έχουμε τους γονείς μας που θέλουμε να του ζήσουμε όσο ακόμα μπορούμε κ μπορούνε... Όμως έχουμε αποφασίσει πως τα παιδιά μας θα τα παρακινήσουμε να φύγουν από την χώρα και να αναζητήσουν την τύχη τους σε μια πιο δίκαια κοινωνία.

• Like 8
  • Thanks 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, Ducatista said:

Προσωπική εμπειρία σε διαμονή δεν έχω από μέλη της οικογένειάς μου ξέρω πάνω κάτω τα κόστη εσύ που μένεις ένα αξιοπρεπές διαμερισμα και όχι μια σταλιά  με πάγια πληρωμένα πόσα είναι περίπου στην περιοχή σου;

Δε μένω καν σε διαμέρισμα, μένω σε σπίτι. Η Αγγλία δεν είναι μόνο το Λονδίνο όπως ακριβώς αναφέρθηκε και από άλλους φίλους προηγουμένως. Εδώ στην περιοχή μου, μπορείς να δεις που μένω στο προφίλ μου, μέχρι πρότινος έβρισκες σπίτι με 2 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, κήπο και θέση στάθμευσης με 600-700 τον μήνα. Ξαναλέω, ολόκληρο σπίτι, όχι διαμέρισμα. Φυσικά οι τιμές υποθέτω έχουν αλλάξει τώρα λόγω του πληθωρισμού αλλά πλέον δεν νοικιάζω και δε παρακολουθω τόσο στενά την αγορά.

5 hours ago, Ducatista said:

Λοιπόν τσεκαρα κάποια στην τύχη είδα ότι μερικά που δεν είναι απλά δωμάτια έχουν πάνω από 1000 λιρες... αν δεν είναι τα πάγια μέσα ανεβαινει παραπάνω και πρεπει να βάλουμε μετακίνηση φαγητό διασκέδαση δεν πιστεύω λοιπόν ότι με 2000 είναι τόσο άνετα εκτός και αν κάπου κάνω λάθος με τους υπολογισμούς

Σε ποια περιοχή κοίταξες; Επίσης έχει μεγάλη διαφορά το δεν πιστεύω και το «υπολογισμούς» με το να ζεις εδώ φίλε μου.

2 hours ago, Ukforthemoment said:

Πες το και ξαναπες το αυτό γιατί όλοι νομίζουν πως όσοι μένουμε στην Αγγλία μένουμε με άλλους 10 σε μια τρύπα και δίνουμε 1500 λίρες το μήνα.

1 hour ago, NT1G said:

Αυτές οι βόρειες παράγουν όλα τα μηχανήματα/εξαρτήματα κ.τ.λ. για να μην τσαπίζεις εσύ το χωράφι με την αξίνα και το άροτρο με το βόδι για να βάλεις πατάτες πάντως.

Τα είπες όλα….

Επεξ/σία από merkon
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, merkon είπε

Δε μένω καν σε διαμέρισμα, μένω σε σπίτι. Η Αγγλία δεν είναι μόνο το Λονδίνο όπως ακριβώς αναφέρθηκε και από άλλους φίλους προηγουμένως. Εδώ στην περιοχή μου, μπορείς να δεις που μένω στο προφίλ μου, μέχρι πρότινος έβρισκες σπίτι με 2 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, κήπο και θέση στάθμευσης με 600-700 τον μήνα. Ξαναλέω, ολόκληρο σπίτι, όχι διαμέρισμα. Φυσικά οι τιμές υποθέτω έχουν αλλάξει τώρα λόγω του πληθωρισμού αλλά πλέον δεν νοικιάζω και δε παρακολουθω τόσο στενά την αγορά.

Σε ποια περιοχή κοίταξες; Επίσης έχει μεγάλη διαφορά το δεν πιστεύω και το «υπολογισμούς» με το να ζεις εδώ φίλε μου.

Πες το και ξαναπες το αυτό γιατί όλοι νομίζουν πως όσοι μένουμε στην Αγγλία μένουμε με άλλους 10 σε μια τρύπα και δίνουμε 1500 λίρες το μήνα.

Τα είπες όλα….

Κοίταξα σε διάφορες και δεν βρήκα κάτι αξιόλογο κάτω από 1000 λίρες και λέω πάλι εγώ δεν έχω εμπειρία προσωπική  και μπορεί να μην τα λέω καλά εσείς που είστε εκεί με 2000 η 2300 ζεις άνετα; και αν ναι πες μας το άνετα ποιο είναι μην μου πεις μετακίνηση με λεωφορείο και 1 φορά τον μήνα έξοδο ψώνια από το lidl με λίστα και ρούχα από ζαρα γιατί αν μιλάμε για τόσο άνεση δεν χρειάζεται να κάνουμε περισσότερη ανάλυση...

Επεξ/σία από Ducatista

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, bill999r είπε

Με τα δεδομένα που ισχύουν και θα ισχύσουν στη χώρα μας η μετανάστευση είναι μονόδρομος.

Είχαμε μια χώρα με ιστορία και πολιτισμό, μια χώρα με καταπληκτικό κλίμα και εύφορα εδάφη που κ κουκούτσι από ελιά να πετάξεις βγαίνει δέντρο, άφθονο πόσιμο νερό παντού, φθηνή ενέργεια, βουνά, θάλασσες κτλ. Άρχισε να οικοδομείται ένα κράτος με ιδανικές προοπτικές όπως εθνικό και δωρεάν σύστημα υγείας, δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες, φθηνή στέγη, φθηνά πάγια, και νορμάλ μισθούς...

Όλα τα παραπάνω τα διάλυσαν μέσα σε ελάχιστα χρόνια.

Η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με πολιτισμό, αθλητισμό, παιδεία...

Δεν υπάρχει δωρεάν υγεία και δωρεάν παιδεία πλέον.

Ο λαός μας είναι από τους πλέον αμόρφωτους και άξεστους... Ψηφίζει με μόνο κίνητρο την προσωπική βολή του και το ατομικό συμφέρον.

Δεν τον νοιάζει ούτε για τη φύση, ούτε για το περιβάλλον.

Στις θάλασσες κ τα νησιά μας σε λίγα χρόνια θα μπορούν να πάνε αποκλειστικά πλούσιοι..

Τα ελληνικά προϊόντα ακριβαινουν αδικαιολόγητα και κερδοσκοπικά μέρα με τη μέρα. 

Όλα τα κέντρα των μεγάλων πόλεων ακολουθούν την μόδα των πανάκριβων ενοικίων με αποτέλεσμα η στέγη να είναι πανάκριβη.

.

Μία ζωη τα ίδια χάλια είχε το ελληνικό κράτος, προβληματικό, αναποτελεσματικό και διαλυμένο, οπότε δεν διέλυσαν τίποτα μέσα σε λίγα χρόνια, ήτανε ήδη έτσι και το 90 και το 80 τα ίδια έλεγε ο κόσμος, απλά έπεφτε το χρήμα, και οι περισσότεροι νόμιζαν ότι μπορούσαν να γίνουν πλούσιοι κάποια στιγμή και να κάνουν τα κουμάντα τους, έλεγαν δεν βαριέσαι, χεσε το κράτος, εγώ θα καταφέρω να κάνω αυτά και αυτά σε στόχους και όνειρα, να βολευτώ κτλ. Ζούσαμε σε μια πολυκατοικια από χρυσούς τοίχους αλλά σάπιο σκελετό. Ε τα θεμέλια διαλύθηκαν και κατέρρευσε και όλο το υπόλοιπο, με αποτέλεσμα να φανεί η πλήρης γύμνια και να μην σώνεται με τίποτα.

Αμόρφωτοι δεν νομίζω πως είμαστε, υπάρχει έντονος εγωισμός στον Έλληνα και έλλειψη συλλογικής και κοινωνικής συνείδησης σε σημαντική μεριδα του πληθυσμού. 

Σε όλες τις χώρες του κόσμου ψηφίζουν με βάση το ατομικό συμφέρον. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να ξέρει ότι το συμφέρον του είναι το τάδε κόμμα και να ψηφίσει κάτι άλλο. Η για να το θέσω και αλλιώς, όση πιθανότητα υπάρχει ο ξένος να μην ψηφίσει κάτι που δεν τον συμφέρει, άλλη τόση υπάρχει και για τον Έλληνα. 

Τα ενοίκια σε όλα τα κέντρα των πόλεων και τους μητροπολιτικους δήμους είναι πάντα μέσα στα ακριβότερα από την αγορά ακινήτων της κάθε χώρας. Στην Ελλάδα υπήρξε όντως σημαντική αύξηση.

Όσο ενδιαφέρει τον Έλληνα η φύση και το περιβάλλον, τόσο ενδιαφέρει και τον ξένο. Ο λόγος για τον οποίο φαινομενικά βλέπεις οι ξένοι να νοιάζονται περισσότερο για αυτό, είναι ότι άμα πας να κάνεις κάτι παράνομο και παρατυπο που επιβαρύνει η βλάπτει το περιβάλλον, σου κόβουν τον κωλο. Γερμανία πχ που δεν ακούς τίποτα για πυρκαγιές, ελέγχουν τα πάντα από χωράφια, δάση, αγρότες που έχουν εκμισθωσει χωράφια κτλ. Πας να πατήσεις με αμάξι σε χώμα από δάσος που απαγορευεται να μπεις με αμάξι, σου χώνουν πρόστιμο επειδή μπήκες κοκ. Ελλάδα ανάβεις φωτιά το καλοκαίρι μέσα στο δάσος να ψήσεις μπριζόλα, κάνεις παρατηρηση και σου ζητάει και τα ρέστα. 

• Like 3

8 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Μία ζωη τα ίδια χάλια είχε το ελληνικό κράτος, προβληματικό, αναποτελεσματικό και διαλυμένο, οπότε δεν διέλυσαν τίποτα μέσα σε λίγα χρόνια, ήτανε ήδη έτσι και το 90 και το 80 τα ίδια έλεγε ο κόσμος, απλά έπεφτε το χρήμα, και οι περισσότεροι νόμιζαν ότι μπορούσαν να γίνουν πλούσιοι κάποια στιγμή και να κάνουν τα κουμάντα τους, έλεγαν δεν βαριέσαι, χεσε το κράτος, εγώ θα καταφέρω να κάνω αυτά και αυτά σε στόχους και όνειρα, να βολευτώ κτλ. Ζούσαμε σε μια πολυκατοικια από χρυσούς τοίχους αλλά σάπιο σκελετό. Ε τα θεμέλια διαλύθηκαν και κατέρρευσε και όλο το υπόλοιπο, με αποτέλεσμα να φανεί η πλήρης γύμνια και να μην σώνεται με τίποτα.

Αμόρφωτοι δεν νομίζω πως είμαστε, υπάρχει έντονος εγωισμός στον Έλληνα και έλλειψη συλλογικής και κοινωνικής συνείδησης σε σημαντική μεριδα του πληθυσμού. 

Σε όλες τις χώρες του κόσμου ψηφίζουν με βάση το ατομικό συμφέρον. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να ξέρει ότι το συμφέρον του είναι το τάδε κόμμα και να ψηφίσει κάτι άλλο. Η για να το θέσω και αλλιώς, όση πιθανότητα υπάρχει ο ξένος να μην ψηφίσει κάτι που δεν τον συμφέρει, άλλη τόση υπάρχει και για τον Έλληνα. 

Τα ενοίκια σε όλα τα κέντρα των πόλεων και τους μητροπολιτικους δήμους είναι πάντα μέσα στα ακριβότερα από την αγορά ακινήτων της κάθε χώρας. Στην Ελλάδα υπήρξε όντως σημαντική αύξηση.

Όσο ενδιαφέρει τον Έλληνα η φύση και το περιβάλλον, τόσο ενδιαφέρει και τον ξένο. Ο λόγος για τον οποίο φαινομενικά βλέπεις οι ξένοι να νοιάζονται περισσότερο για αυτό, είναι ότι άμα πας να κάνεις κάτι παράνομο και παρατυπο που επιβαρύνει η βλάπτει το περιβάλλον, σου κόβουν τον κωλο. Γερμανία πχ που δεν ακούς τίποτα για πυρκαγιές, ελέγχουν τα πάντα από χωράφια, δάση, αγρότες που έχουν εκμισθωσει χωράφια κτλ. Πας να πατήσεις με αμάξι σε χώμα από δάσος που απαγορευεται να μπεις με αμάξι, σου χώνουν πρόστιμο επειδή μπήκες κοκ. Ελλάδα ανάβεις φωτιά το καλοκαίρι μέσα στο δάσος να ψήσεις μπριζόλα, κάνεις παρατηρηση και σου ζητάει και τα ρέστα. 

Πάντως εγώ κάθε χρόνο βλέπω τον πολιτισμό και τη ευγένεια των Άγγλων και των Γερμανών που είναι εκτός της χώρας τους φυσικά και όταν είναι στην πατρίδα τους είναι αναγκαστικά άλλοι ανθρωποι μιας που όπως είπες δεν τους παίρνει να κάνουν και αλλιώς

7 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Σε όλες τις χώρες του κόσμου ψηφίζουν με βάση το ατομικό συμφέρον. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να ξέρει ότι το συμφέρον του είναι το τάδε κόμμα και να ψηφίσει κάτι άλλο. Η για να το θέσω και αλλιώς, όση πιθανότητα να υπάρχει ο ξένος να μην ψηφίσει κάτι που δεν τον συμφέρει, άλλη τόση υπάρχει και για τον Έλληνα. 

Όσο ενδιαφέρει τον Έλληνα η φύση και το περιβάλλον, τόσο ενεκςεεεεκ και τον ξένο. Ο λόγος για τον οποίο φαινομενικά βλέπεις οι ξένοι να νοιάζονται περισσότερο για αυτό, είναι ότι άμα πας να κάνεις κάτι παράνομο και παρατυπο, σου κόβουν τον κωλο. 

Τα ειπες ολα. Γενικα δεν υπαρχει κανενας σεβασμος σε αποψεις αλλων δεν υπαρχει η συζητηση εδω τα ιδια κομματα θελουν να φανε το αλλο δεν τους νοιαζει το καλο της χωρας αλλα η καρεκλιτσα. 

Και το insomnia ειναι μια μικρη σκιαγραφηση της ελληνικης κοινωνιας μας ευτυχως υπαρχουν μελη που σεβονται τις αποψεις των αλλων και εχουν επιχειρηματα κανουν συζητηση με νοημα χωρις απλα να βριζουν. Βριζει καποιος που δεν εχει επιχειρηματα και εχει εγωισμο στο ταβανι. Η πλειοψηφια των ελληνων αυτο ακριβως ειναι και δεν ξερω αν μπορει να αλλαξει καποτε ολη αυτη η νοοτροπια οτι μονο εγω ειμαι και κανεις αλλος. Καλα η συλλογικη συνειδηση απλα δεν υπαρχει στα 100 αμαξια τα 90 θα πεταξουν το τσιγαρο το χαρτι εξω. 

• Thanks 1

4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Εσύ ανέφερες Λονδίνο,ο χαχανούλης έγραψε Αγγλία.Το αν είναι χαμηλότερες οι πιθανότητες να βρεις εργασία στην επαρχία δεν ξέρω απο που προκύπτει.

Ασε που το Λονδίνο είναι τόσο μεγάλο που κάθε ζώνη έχει και άλλα επίπεδα ενοικίων.

Ναι, τώρα που το ξανασκεφτηκα, έχεις ένα δίκιο. Χαμηλότερη τιμή στα ακίνητα και χαμηλότερο κόστος ζωής σε ένα μέρος, δεν σημαίνει κατ' ανάγκη λιγότερες πιθανότητες να βρεις δουλειά. Μια υπόθεση έκανα. Μπορεί να είναι και άλλοι οι λόγοι στους οποίους υπάρχουν χαμηλότερα ενοίκια, κόστος ζωής κτλ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, sdikr είπε

Αποδεδειγμένα φτιάχνει την διάθεση,  εκτός αν κάποιος είναι χαλασμένος σε τέτοιο βαθμό που τέρμα

Σαν courier και έβγαζε μια χαρά λεφτά, πόσες ώρες;

Το ίδιο και εδώ  διανομή με παραπάνω ώρες βγάζουνε πάνω απο 1400  

Με 2000 στην Αγγλία;  και το λες καλά λεφτά;

Τόσα παίρνει κάποιος αν δουλεύει στα macdonalds

https://uk.indeed.com/cmp/McDonald's/salaries?location=GB%2FENG

κουριερ δουλευε, τι πιστευες θα επερνε? να θελει να φυγει απο εδω παντως, που ξαναλεω ΔΕΝ παιρνει βασικο, και να παει αγγλια τοτε μαλλον του εφταναν τα λεφτα. αν τωρα γουσταρει μαζοχισμο παω πασο 😂

τωρα ειδα οτι με ρωτησες για τις ωρες. δεν ειχε ωρες, του εδιναν το βανακι με τα δεματα και επρεπε να τα παραδωσει. τελειωνε στις 5-6 ωρες και ξεκουμπιζοταν.

anyway, αντικειμενικα η ελλαδα ΔΕΝ ειναι χωρα να μεινεις αν δεν εχεις λεφτα/περιουσια. τωρα το γιατι δεν εχω παρει αποφαση να ξεκουμπιστω και καθομαι και ανεχομαι την οδικη συμπεριφορα, εργασιακη κουλτουρα, μισθους, ελληναραδες, υποδομες, κλπ, κλπ, της ελλαδας, μαλλον εγω ειμαι ο μαζοχιστης τελικα. δε μ αρεσουν και τα μπουζουκια βρε παιδι μου να πεις πως με κραταει αυτο 😂

προσωπικα παντως τωρα που εφυγε απο ευρωπη δε θα σκεφτομουν ποτε να παω αγγλια. μονο χειροτερα μπορει να παει αυτη η χωρα.

Επεξ/σία από Chachanoulis

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...