gppapado Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα σας, εχει 2 μερες που ασχολουμαι με μια 32αρα f&u τηλεοραση που φοραει την μητρικη Vestel 17MB140. Το προβλημα ειναι οτι οταν παω να την αναψω αναβοσβηνει το κοκκινο λαμπακι και μετα σβηνει εντελως. Η τηλεοραση δεν αναβει. Καπου διαβασα οτι ειναι θεμα firmware της τηλεορασης και οτι θελει εκ νεου φλασαρισμα. Υπαρχει καποιος που να εχει παρομοια εμπειρία ή γνωρίζει που μπορω να βρω το σωστο λογισμικο; Οτι και αν εχω βρει στο google δε βοηθησε. Μηπως και γλυτωσω τα επισκευαστικα εξοδα στην morris.... Αλλες πληροφοριες για την τηλεοραση: PSU: 17IPS62 panel: ves315undx-2d-n21 Ευχαριστω!!!
Giorgos85thess Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Χιλια δυο μπορει να ειναι το προβλημα... Μονο bios εχει για firmware αυτη νομιζω, αλλα δυσκολα να το κανεις εσυ αν δεν εισαι ηλεκτρονικος. Παρε μια πλακετα μεταχειρισμενη, αν νομιζεις ειναι αυτο το προβλημα. Πιο φτηνα θα σου βγει.
gppapado Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 ΕΧω δει στο youtube οτι αντιστοιχες πλακετες vestel τις φλασαρουν με usb. Προσπαθησα με αυτον τον τροπο αλλα δε πετυχε. μαλλον δεν εχω το σωστο firmware. Μιλησα με την Morris και μαλλον θα το παω σε αυτους οντας ομως εκτος εγγυησης...
Giorgos85thess Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 10 ώρες πριν, gppapado είπε ΕΧω δει στο youtube οτι αντιστοιχες πλακετες vestel τις φλασαρουν με usb. Προσπαθησα με αυτον τον τροπο αλλα δε πετυχε. μαλλον δεν εχω το σωστο firmware. Μιλησα με την Morris και μαλλον θα το παω σε αυτους οντας ομως εκτος εγγυησης... Πρέπει να bootarei η πλακέτα για να φλασαρεις firmware από USB. Αν είναι νεκρή θέλει να έχεις προγραμματιστή εξωτερικό και συνήθως πρέπει να ξεκολλήσεις το τσιπ του bios η τον δίσκο nand flash αν είναι Σμαρτ και να τον βάλεις στον προγραμματιστή. Αν υπακούει στο τηλεκοντρόλ η τιβι σου, τότε έχει διαβάσει ήδη το firmware γιατί από εκεί ξέρει ο επεξεργαστής σε τι συχνότητα και κωδικούς τηλεκοντρόλ να περιμένει σήμα σε κάθε μοντέλο. Μπορεί να έχει κάποιο άλλο θέμα με ρεύματα και όχι firmware δλδ.
gppapado Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Το μονο στο οποιο υπακουει η τιβι ειναι το on/off. Δε φαινεται κατι στην οθονη αλλα φαινεται να αναβοσβηνει το λαμπακι οταν το παταω. Με προγραμματιστες και ξεκολληματα δε θελω να ασχοληθω. Οποτε αν δε γινει με φλας, θα την στειλω στην μορις...Την συγκεκριμενη την ειχα αγορασει πριν 4-5 χρονια στα 100€. Κατα τη γνωμη μεχρι ποσα αξιζει να δωσω για επισκευή; Δεν ειναι οτι δεν εχουμε και αλλες τηλεορασεις, δεν ειναι καν η βασικη μου. Απλα σκεφτομαι εφοσον δεν ειναι καμενη, σπασμενη κλπ να τη φτιαξω.
Giorgos85thess Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δύσκολα να έχει κτυπησει το firmware μόνο στο σημείο που είναι το λειτουργικό αν υπακούει το ον οφφ. Σπάνια το συνανταω δλδ. Μπορεί να είναι τα λεδ τπτ η ρεύματα και πιο σπάνια κτυπημένο cpu. Αν θέλει 70-80ε για αλλαγή λεδ δεν νομίζω να αξίζει... Αν σου πούνε είναι η πλακέτα το πρόβλημα και σου πούνε ακριβή τιμή, καλύτερα πάρε μια μεταχειρισμένη και βαλτην μόνος. Κανά 40 με τα μεταφορικά θα βρεις μεταχειρισμένη. 1
afm Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Αν σου πούνε 80-90 ευρώ (εκεί το βλέπω) πάρε με 95 ευρώ μία καινούρια Arielli από το e-shop. Και αυτή vestsl σαν την f&u είναι.
gppapado Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 60 ευρώ μου είπαν για τα led και μάλλον αλλά 100-120 για πάνελ, οπότε δεν αξίζει και την έδωσα δρόμο!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα