andreaspA Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, jmmys είπε Ναι αγόρι μου εντάξει,εσυ εχεις δίκαιο.Όπως πάντα.Εγώ,η πολεοδομία,ο Δήμος είμαστε λαθος.Και ούτε με νοιάζει αν με πιστεύεις ή όχι. 100 πληκτρολογια να χαλασεις. 100 σελίδες να γίνει το thread με τον Παπυρος Λαρους δεν θα βγαλεις ποτέ άκρη. Ειναι μοναδική περίπτωση. 8 1
gx2 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Στην πρώτη περίπτωση πως εξασφαλίζεται ότι δεν θα παρκάρει κάποιος σε σημείο που θα εμποδίζει την είσοδο έξοδο του πάρκινγκ? Όπως έχει γράψει ο @jmmys αρκεί ο ιδιοκτήτης να βάλει ένα αυτοκόλλητο από το βιβλιοπωλείο και μετά θα μπορεί να καλεί την τροχαία για να βεβαιώνει παραβάσεις, παρόλο που δεν γνωρίζει (και δεν την αφορά κιόλας) τι προβλέπεται στα σχέδια της οικοδομικής άδειας? Και αν ναι, ποιος ο λόγος ύπαρξης της άδειας εισόδου-εξόδου από τον Δήμο μια και ο ιδιοκτήτης μια χαρά κάνει τη δουλειά του με το αυτοκόλλητο? 57 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Λ Μήπως τότε να απαντούσε κάποιος από σας στις απορίες μου για να γλιτώσετε? Στην πρώτη περίπτωση ανήκουν οι κλειστές ή ανοιχτές θέσεις στάθμευσης μια πολυκατοικίας όπου τουλάχιστον στο 99% των περιπτώσεων είναι ξεκάθαρες περιπτώσεις, οπότε απλά δεν παρκάρεις. Στις περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης που θα έπρεπε να έχει αιτηθεί άδεια εισόδου-εξόδου από τον Δήμο, δεν το κάνει και χρησιμοποιεί κάποιο χώρο ως πάρκινγκ, κινδυνεύει με καταγγελία στην πολεοδομία για παρανομή αλλαγή χρήσης με ότι αυτό συνεπάγεται. Ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος έχει παρκάρει κάπου σαφώς παράνομα, απαγορεύεται να του κλείσεις την έξοδο προς τον δημόσιο δρόμο. Άρα συνοψίζοντας. Όπου βλέπεις σήμα απαγόρευσης στάθμευσης, είτε από το Δήμο είτε από τα Jumbo, απλά δε παρκάρεις. Αν πιστεύεις ότι παράνομα κάποιος χρησιμοποιεί μια τέτοια θέση του ζητάς να αποδείξει τη νομιμότητα της και ανάλογως μπορείς να τον καταγγείλλεις. Αυτά. 5 1
SB_1957 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δεν βγαίνει οικοδομική άδεια χωρίς έλεγχο από τον δήμο για την έγκριση ή μη άδειας εισόδου-εξόδου. Για την έγκριση απαιτούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις, αποστάσεις κ.λπ. και όταν αυτά δεν πληρούνται δεν δίδεται άδεια εισόδου-εξόδου. Αν εκ των υστέρων γίνει αλλαγή χρήσης σε οικόπεδο/κτίριο που δεν είχε άδεια εισόδου-εξόδου, γίνεται έλεγχος για το αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και ανάλογα εγκρίνεται ή απορρίπτεται.
chaosmaster Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Να κάνω μια ερώτηση που ίσως βγω κ εκτός θέματος. Στη πολυκατοικία που μένω υπάρχει μια αποθήκη με δύο τεράστια ρολά. Σπάνια έρχεται αυτός που την έχει κ βάζει πράγματα. Εγώ καμία φορά αφήνω το σκούτερ στο δεξί ρόλο (που δε το ανοίγει ποτέ) κ μου κάνει παρατήρηση κ μου τη λέει ότι έχει βάλει κ πινακίδες για να μη παρκάρουμε. Τα ρολά βλέπουν κοινόχρηστο χώρο. Έχει δίκιο ; είναι μια πολυκατοικία που έχει μόνο ενοικιαστες κ ο διαχειριστής ούτε ξέρει τι του γίνεται.
vasilllis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 48 λεπτά πριν, chaosmaster είπε Να κάνω μια ερώτηση που ίσως βγω κ εκτός θέματος. Στη πολυκατοικία που μένω υπάρχει μια αποθήκη με δύο τεράστια ρολά. Σπάνια έρχεται αυτός που την έχει κ βάζει πράγματα. Εγώ καμία φορά αφήνω το σκούτερ στο δεξί ρόλο (που δε το ανοίγει ποτέ) κ μου κάνει παρατήρηση κ μου τη λέει ότι έχει βάλει κ πινακίδες για να μη παρκάρουμε. Τα ρολά βλέπουν κοινόχρηστο χώρο. Έχει δίκιο ; είναι μια πολυκατοικία που έχει μόνο ενοικιαστες κ ο διαχειριστής ούτε ξέρει τι του γίνεται. κάποια φωτό να καταλάβουμε τι εννοείς? Ενοχλείς ή ενοχλείται να τα βλέπει? Και για να μην είμαστε οφ τοπική το άρθρο 34 αναφέρει σχετικά: 3. Η στάθμευση οχήματος στο οδόστρωμα απαγορεύεται και: (source ©: www.glavopoulos.gr) β) Μπροστά από την είσοδο και έξοδο οχημάτων παραδίου ιδιοκτησίας ως και απέναντι από αυτήν, όταν η οδός είναι στενή και παρεμποδίζεται η είσοδος - έξοδος οχημάτων εξ αυτής. ευτυχώς που οι δεν μπαίνουν εδώ αστυνομικοί να διαβάζουν τι γράφουμε αλλιώς θα έπρεπε να κυκλοφορούμε με τα πολεοδομικά σχέδια περασμένα κολάρο στο λαιμό ,γιατί δεν μπορούμε να βγουμε από το πάρκινγκ μας.
chaosmaster Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 6 λεπτά πριν, vasilllis είπε κάποια φωτό να καταλάβουμε τι εννοείς? Ενοχλείς ή ενοχλείται να τα βλέπει? Και για να μην είμαστε οφ τοπική το άρθρο 34 αναφέρει σχετικά: 3. Η στάθμευση οχήματος στο οδόστρωμα απαγορεύεται και: (source ©: www.glavopoulos.gr) β) Μπροστά από την είσοδο και έξοδο οχημάτων παραδίου ιδιοκτησίας ως και απέναντι από αυτήν, όταν η οδός είναι στενή και παρεμποδίζεται η είσοδος - έξοδος οχημάτων εξ αυτής. ευτυχώς που οι δεν μπαίνουν εδώ αστυνομικοί να διαβάζουν τι γράφουμε αλλιώς θα έπρεπε να κυκλοφορούμε με τα πολεοδομικά σχέδια περασμένα κολάρο στο λαιμό ,γιατί δεν μπορούμε να βγουμε από το πάρκινγκ μας. Δρόμος. Μπαίνεις στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας κ στα 10 μέτρα φάτσα είναι τα 2 του ρολά. Κ αριστερά από τα ρολά του συνεχίζει ο κοινόχρηστος που πάει πίσω σε κλειστά parking κ τον υπόλοιπο κοινόχρηστο. Το θέμα είναι ότι το έχει αποθήκη αυτός. Δεν έχει ραμπα για μπες βγες αυτοκινήτου. Έχει ύψωμα.
Dantε Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Ομολογω οτι και εγω αυτο που υποστηριζει η πλειοψηφια γνωριζα οτι ισχυει σα μηχανικος. Παντως απο οτι καταλαβαινω , αν ειναι καποια αυλη που εχει γινει παρκινγκ (που προφανως χρειαζεται αδεια απο το Δημο), εαν παρκαρω ενω δεν υπαρχει αυτοκινητο μεσα (για να πεις οτι εμποδιζω την εξοδο στο δρομο) ,μπορει η τροχαια να μου βεβαιωσει προστιμο η οχι; Προφανως εαν δεν υπαρχει πινακιδα του δημου με αριθμο αδειας οπως υποχρεουται. Εχει σημασια αν θα εχει πινακιδα τζαμπο η και τιποτα; Πχ εδω Η και αυτο Νομιζω ολοι καταλαβαινουμε πως και στα δυο απαιτειται αδεια απο το δημο. Ειδικα δε στο δευτερο , δεν υπαρχει και περιπτωση να εχει δοθει αδεια καθως ουσιαστικα δε χωραει αυτοκινητο και παρκαρει πανω στο πεζοδρομιο. 2
gx2 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 42 λεπτά πριν, Dantε είπε Ομολογω οτι και εγω αυτο που υποστηριζει η πλειοψηφια γνωριζα οτι ισχυει σα μηχανικος. Παντως απο οτι καταλαβαινω , αν ειναι καποια αυλη που εχει γινει παρκινγκ (που προφανως χρειαζεται αδεια απο το Δημο), εαν παρκαρω ενω δεν υπαρχει αυτοκινητο μεσα (για να πεις οτι εμποδιζω την εξοδο στο δρομο) ,μπορει η τροχαια να μου βεβαιωσει προστιμο η οχι; Προφανως εαν δεν υπαρχει πινακιδα του δημου με αριθμο αδειας οπως υποχρεουται. Εχει σημασια αν θα εχει πινακιδα τζαμπο η και τιποτα; Πχ εδω Η και αυτο Νομιζω ολοι καταλαβαινουμε πως και στα δυο απαιτειται αδεια απο το δημο. Ειδικα δε στο δευτερο , δεν υπαρχει και περιπτωση να εχει δοθει αδεια καθως ουσιαστικα δε χωραει αυτοκινητο και παρκαρει πανω στο πεζοδρομιο. Αν δεν υπάρχει αυτοκίνητο μέσα και δεν απαγορεύεται η στάθμευση για οποιοδήποτε άλλο λόγο δεν πρόκειται η αστυνομία να σου βεβαιώσει παράβαση. Επειδή όμως κανένας δεν θέλει να μπλέξει καλύτερα να αποφεύγεις να παρκάρεις σε τέτοια σημεία. Αν βέβαια μιλάς για αντίστοιχη τέτοιου τύπου θέση σε σημείο που ψάχνεις μόνιμα για θέση (σπίτι, δουλειά κλπ) και θέλεις να το τελειώνεις, τότε ζητά από το "ιδιοκτήτη" την άδεια εισόδου-εξόδου και προχωρά σε καταγγελία εφόσον δεν έχει (που δεν θα έχει)
Dantε Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 6 λεπτά πριν, gx2 είπε Αν δεν υπάρχει αυτοκίνητο μέσα και δεν απαγορεύεται η στάθμευση για οποιοδήποτε άλλο λόγο δεν πρόκειται η αστυνομία να σου βεβαιώσει παράβαση. Επειδή όμως κανένας δεν θέλει να μπλέξει καλύτερα να αποφεύγεις να παρκάρεις σε τέτοια σημεία. Αν βέβαια μιλάς για αντίστοιχη τέτοιου τύπου θέση σε σημείο που ψάχνεις μόνιμα για θέση (σπίτι, δουλειά κλπ) και θέλεις να το τελειώνεις, τότε ζητά από το "ιδιοκτήτη" την άδεια εισόδου-εξόδου και προχωρά σε καταγγελία εφόσον δεν έχει (που δεν θα έχει) Δυστυχως η πολεοδομια δεν ασχολειται. Ειχαν γινει παλαιοτερα καταγγελιες και απλα καναν παρατηρησεις, δε βεβαιωσαν προστιμο ποτε. Παλι καλα ειναι περιοχη που εκτος απο βραδινη ωρα, συνηθως βρισκεις να παρκαρεις οποτε δεν ειναι σοβαρο το προβλημα του παρκαρισματος για να με απασχολουν τοσο τετοια παρκινγκ παρανομα. Παρολα αυτα, στις παραπανω περιπτωσεις, το οργανο που θα ερθει , μπορει να κοψει προστιμο η οχι;
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 13 ώρες πριν, Dantε είπε Δυστυχως η πολεοδομια δεν ασχολειται. Ειχαν γινει παλαιοτερα καταγγελιες και απλα καναν παρατηρησεις, δε βεβαιωσαν προστιμο ποτε. Παλι καλα ειναι περιοχη που εκτος απο βραδινη ωρα, συνηθως βρισκεις να παρκαρεις οποτε δεν ειναι σοβαρο το προβλημα του παρκαρισματος για να με απασχολουν τοσο τετοια παρκινγκ παρανομα. Παρολα αυτα, στις παραπανω περιπτωσεις, το οργανο που θα ερθει , μπορει να κοψει προστιμο η οχι; Αν δεν υπάρχει αμάξι μέσα,και παρκάρεις μπροστά,οχι.Προϋπόθεση να ΜΗΝ το έχει δηλωμένο.Εκτός αν θελεις φασαρίες. Αν υπάρχει όχημα μέσα και θέλει να βγει,και τον εχεις κλεισει,ναι.Εσυ είσαι ο παράνομος. Οπότε δεν παρκάρουμε μπροστά απο ιδιωτικούς χώρους,εκτός αν θέλετε να μπλέξετε με καυγάδες,αστυνομίες κλπ.Καλη τύχη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις