Προς το περιεχόμενο

Είσοδος έξοδος μοτοσυκλετών σε είσοδο πολυκατοικίας.

caveneo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 minutes ago, Luciddream said:

Έφερε τα χαρτιά της πολυκατοικίας και τα είδε ο αστυνομικός. Εγώ δεν είδα κάτι. Του είπα και εγώ οτι εφόσον δεν υπάρχει κανονική πινακίδα πάρκαρα, της το είπε και ο ίδιος. Και δεν έκλεινα κιόλας γιατί είδα τα σήματα και είχα αφήσει χώρο. Εκεί έληξε το θέμα βριστήκαμε και λίγο με την τύπισα και έφυγα. Πλέον έφυγα και απο Χαλάνδρι τελείως και ηρέμησα :D

Εντύπωση μου κάνει που ο αστυνομικός δέχτηκε να τα δει, ακριβώς επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση - όπως λες και εσύ - το μόνο που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν να επιβάλλει τον κοκ, δλδ να βεβαιώσει παράβαση μόνο σε περίπτωση που η στάθμευση απαγορευόταν από πινακίδα της νομαρχίας ή του Δήμου με αριθμό απόφασης.

Thanks για τη διευκρίνηση :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Luciddream είπε

Τελικά ήρθε αστυνομία και αποδείχτηκε ότι είναι δηλωμένο parking στην πολεοδομεία. Δεν έχουν καν πινακίδα για parking με αριθμό απόφασης

Αν το πάρκινγκ είναι δηλωμένο στην οικοδομική άδεια δεν χρειάζεται αριθμός απόφασης αλλά μια απλή ταμπελα/αυτοκόλλητο.Εκεί προφανώς δεν υπήρχε ούτε αυτό.

Πινακίδα με αριθμός απόφασης χρειάζεται όταν γίνεται αλλαγή χρήσης χώρου,από αποθήκη π.χ. σε πάρκινγκ.

Τώρα όποιος νομίζει ότι ένα πάρκινγκ είναι παράνομο,και παρκάρει μπροστά θα υποστεί το πρόστιμο για παρεμπόδιση εισόδου/εξόδου οχήματος από/ σε δημόσιο δρόμο και μετά μπορεί να κάνει καταγγελία στη πολεοδομία.

2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

δλδ να βεβαιώσει παράβαση μόνο σε περίπτωση που η στάθμευση απαγορευόταν από πινακίδα της νομαρχίας ή του Δήμου με αριθμό απόφασης.

Βεβαιώνει παράβαση αν εμπόδιζει έξοδο οχήματος σε δημόσιο δρόμο.Δεν κοιτάει αν υπάρχει πινακίδα με αριθμό απόφασης ούτε ψάχνει αν το πάρκινγκ είναι νόμιμο ή όχι.

Επεξ/σία από jmmys

30 minutes ago, jmmys said:

Αν το πάρκινγκ είναι δηλωμένο στην οικοδομική άδεια δεν χρειάζεται αριθμός απόφασης αλλά μια απλή ταμπελα/αυτοκόλλητο.Εκεί προφανώς δεν υπήρχε ούτε αυτό.

Πινακίδα με αριθμός απόφασης χρειάζεται όταν γίνεται αλλαγή χρήσης χώρου,από αποθήκη π.χ. σε πάρκινγκ.

Τώρα όποιος νομίζει ότι ένα πάρκινγκ είναι παράνομο,και παρκάρει μπροστά θα υποστεί το πρόστιμο για παρεμπόδιση εισόδου/εξόδου οχήματος από/ σε δημόσιο δρόμο και μετά μπορεί να κάνει καταγγελία στη πολεοδομία.

Βεβαιώνει παράβαση αν εμπόδιζει έξοδο οχήματος σε δημόσιο δρόμο.Δεν κοιτάει αν υπάρχει πινακίδα με αριθμό απόφασης ούτε ψάχνει αν το πάρκινγκ είναι νόμιμο ή όχι.

Μη λέμε συνέχεια τα ίδια, αν ήταν έτσι όπως νομίζεις τότε δεν θα υπήρχε λόγος οι Δήμοι να δίνουν άδειες εισόδου-εξόδου σε ιδιωτικά πάρκινγκ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Μη λέμε συνέχεια τα ίδια, αν ήταν έτσι όπως νομίζεις τότε δεν θα υπήρχε λόγος οι Δήμοι να δίνουν άδειες εισόδου-εξόδου σε ιδιωτικά πάρκινγκ.

Μια τελευταια φορά.

Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ δίνει άδεια για θέσεις πάρκινγκ που αναγράφονται στην πολεοδομική άδεια όταν χτίζεται μια οικοδομή.Εκει δεν μπαίνει καμμία πινακίδα με αριθμό άδειας.Υπάρχει μόνο ο αριθμός της οικοδομικής άδειας.Δεν υπάρχει συγκεκριμενος αριθμος για το πάρκινγκ.Και μπαίνει απλά το απαγορευτικό αυτοκόλλητο.

Ο ΔΗΜΟΣ δινει άδεια σε χώρους που δεν ήταν πριν πάρκινγκ και δεν φαίνονται σαν πάρκινγκ στην πολεοδομία.Αλλαγή χρησης χώρου και μετατροπες.Αυλές,μαγαζιά,αποθήκες,στενά,πυλωτες κλπ.Εκει γίνεται αίτημα,και αποφασίζεται αν θα δοθεί άδεια ή όχι.Με το ανάλογο κόστος.Αν εγκριθεί τότε μπαίνει η ταμπελα με τον αριθμό απόφασης,από τον δήμο.Αυτός ο αριθμός αφορά αποκλειστικά το πάρκινγκ και δίνεται αποκλειστικά από τον δημο.

Τελος,επειδή ακούγεται και αυτο,σε ιδιωτικο χωρο,που δεν είναι δηλωμένος στην πολεοδομία σαν πάρκινγκ,μπορείς κάλλιστα να αφήσεις νόμιμα το αμάξι σου όσο θέλεις.Δεν επιτρέπεται να σε κλεισει κανενας όσο είσαι μέσα αλλά δεν εχεις κανένα δικαίωμα να απαιτεις να είναι μόνιμα η είσοδος ελευθερη όταν είσαι έξω και θελεις να μπεις.Δηλαδή άπαξ και φύγεις μπορεί ο καθένας να παρκάρει μπροστά από τον ιδιωτικο σου χώρο,εφοσων επιτρέπεται φυσικά.

Επεξ/σία από jmmys

8 minutes ago, jmmys said:

Ο ΔΗΜΟΣ δινει άδεια σε χώρους που δεν ήταν πριν πάρκινγκ και δεν φαίνονται σαν πάρκινγκ στην πολεοδομία.

Το σχετικό link από τυχαίο Δήμο που έχω βάλει παραπάνω σε διαψεύδει, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο χώρος να είναι δηλωμένος στην πολεοδομία ως πάρκινγκ.

3 hours ago, Joshua21 said:

Εντύπωση μου κάνει που ο αστυνομικός δέχτηκε να τα δει, ακριβώς επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση - όπως λες και εσύ - το μόνο που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν να επιβάλλει τον κοκ, δλδ να βεβαιώσει παράβαση μόνο σε περίπτωση που η στάθμευση απαγορευόταν από πινακίδα της νομαρχίας ή του Δήμου με αριθμό απόφασης.

Ναι μου είπε ότι δεν μπορούσε να βεβαιώσει παράβαση επειδή το είχα ήδη μετακινήσει όταν ήρθε. Τα κοίταξε απλά για να μου πει αν μπορώ ή όχι να παρκάρω εκεί νόμιμα. Γενικά απλά έχανε και αυτός και εγώ τον χρόνο μου επειδή η άλλη δεν είχε τι να κάνει πρωί πρωί :P Απλά είπα να γράψω την εμπειρία μου στο σχετικό θέμα.

• Like 1

9 minutes ago, Luciddream said:

Ναι μου είπε ότι δεν μπορούσε να βεβαιώσει παράβαση επειδή το είχα ήδη μετακινήσει όταν ήρθε. Τα κοίταξε απλά για να μου πει αν μπορώ ή όχι να παρκάρω εκεί νόμιμα. Γενικά απλά έχανε και αυτός και εγώ τον χρόνο μου επειδή η άλλη δεν είχε τι να κάνει πρωί πρωί :P Απλά είπα να γράψω την εμπειρία μου στο σχετικό θέμα.

Πάντως όπως το είχες διατυπώσει πριν άλλο είχα καταλάβει, ότι δεν μπορούσε να σου δώσει κλήση επειδή δεν υπήρχε πινακίδα που απαγορεύει τη στάθμευση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το σχετικό link από τυχαίο Δήμο που έχω βάλει παραπάνω σε διαψεύδει, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο χώρος να είναι δηλωμένος στην πολεοδομία ως πάρκινγκ.

Άλλη μια φορά.Αυτό αφορά θέση στάθμευσης που ΔΕΝ αναγράφεται στην οικοδομική άδεια την οποία εκδίδει η πολεοδομία.Όταν χτίστηκε δηλαδή η οικοδομή δεν υπήρχε πουθενά στο σχέδιο θεση στάθμευσης οχήματος.

Εφοσων δεν ύπαρχει φυσικά και ζητάει ο Δήμος το αντίστοιχο δικαιολογητικό απο την πολεοδομία.

Και δεν ζητάει να είναι δηλωμένο σαν πάρκινγκ στην πολεοδομία αλλα «σχεδιο θεωρημένο από την πολεοδομία όπου όπου στο σχέδιο αυτό φαίνεται η θέση στάθμευσης».

Επεξ/σία από jmmys

Just now, jmmys said:

Άλλη μια φορά.Αυτό αφορά θέση στάθμευσης που ΔΕΝ αναγράφεται στην οικοδομική άδεια την οποία εκδίδει η πολεοδομία.Όταν χτίστηκε δηλαδή η οικοδομή δεν υπήρχε πουθενά στο σχέδιο θεση στάθμευσης οχήματος.

Εφοσων δεν ύπαρχει φυσικά και ζητάει ο Δήμος το αντίστοιχο δικαιολογητικό απο την πολεοδομία.

Όσες φορές και να το επαναλάβεις τον ίδιο ισχυρισμό, ΔΕΝ θα πάψει να είναι αυθαίρετος.

Έχω δείξει παραπάνω τι ζητάει και τι δεν ζητάει ο Δήμος, το τι νομίζεις εσύ πως ισχύει είναι αδιάφορο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Όσες φορές και να το επαναλάβεις τον ίδιο ισχυρισμό, ΔΕΝ θα πάψει να είναι αυθαίρετος.

Έχω δείξει παραπάνω τι ζητάει και τι δεν ζητάει ο Δήμος, το τι νομίζεις εσύ πως ισχύει είναι αδιάφορο.

Κάνεις λάθος.

Το τι απαιτείται διαφέρει από Δήμο σε Δήμο.

Π.χ. εδώ αναφέρεται αναλυτικά τι χρειάζεται στην Πάτρα.

https://e-patras.gr/el/adeia-topothetisis-pinakidon-eisodoy-exodoy-ohimaton

Αυτό που αναφέρει ο @jmmys ισχύει. Αν ένας χώρος είχε δηλωθεί αρχικά για άλλη χρήση στην Πολεοδομία, για να μετατραπεί νόμιμα σε χώρο στάθμευσης υπεύθυνος είναι ο Δήμος.

Επεξ/σία από Narayan
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν το νομίζω εγώ.Το νομίζει η πολεοδομία,ο Δήμος και οι πολιτικοί μηχανικοί.Ρώτησε να μάθεις και μην επιμένεις.

Εγω το εχω κάνει σε 3 περιπτωσεις,σε μετατροπή αποθήκης σε πάρκινγκ,πατρικό σπιτι,εκεί μπήκε ταμπελα από τον δήμο με αριθμό απόφασης,

και σε 2 οικοδομές,όπου οι θεσεις σταθμευσης υπάρχουν στην οικοδομική άδεια και είναι δηλωμενες στη πολεοδομία,στη μια μένω εγώ,η άλλη ειναι η διπλανή,οπου εχω μιλήσει με όλους τους αρμόδιους φορείς για το τι προβλέπει η νομοθεσία σχετικά.Και δεν χρειάζεται καμμία πινακίδα του δήμου,μόνο το απαγορευτικό αυτοκόλλητο.Δεν μπορεί να βγει άδεια για κάτι που έχει ήδη άδεια .

Εκτος αν δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά από «νόμιμα στην πολεοδομία δηλωμένο πάρκινγκ» και «θεωρημένο σχέδιο από την πολεοδομία».Το θεωρημένο σχέδιο ΔΕΝ σημαίνει ότι το πάρκινγκ είναι νόμιμα δηλωμένο στην πολεοδομία,αυτό γίνεται μόνο εφοσων η θέση αυτή υπαρχει στην οικοδομική άδεια την οποία εκδίδει η πολεοδομία και δεν χρειάζεται καμμία περαιτέρω άδεια από τον δήμο.

Τελος το link σου λέει συγκεκριμένα «άδεια εισόδου/εξόδου από ιδιωτικο χώρο»,αυτό που ελεγα πιο πάνω,

μπορείς κάλλιστα να αφήσεις το αμάξι σου σε ιδιωτικο χώρο,που δεν είναι δηλωμένος σαν πάρκινγκ,αλλα για να εχεις απαίτηση να είναι ελεύθερη η έξοδος/είσοδος χρειάζεσαι άδεια από τον Δήμο.

Επεξ/σία από jmmys

3 minutes ago, Narayan said:

Κάνεις λάθος.

Το τι απαιτείται διαφέρει από Δήμο σε Δήμο.

Π.χ. εδώ αναφέρεται αναλυτικά τι χρειάζεται στην Πάτρα.

https://e-patras.gr/el/adeia-topothetisis-pinakidon-eisodoy-exodoy-ohimaton

Αυτό που αναφέρει ο @jmmys ισχύει. Αν ένας χώρος που είχε δηλωθεί αρχικά για άλλη χρήση στην Πολεοδομία, για να μετατραπεί νόμιμα σε χώρο σταύθμευσης υπεύθυνος είναι ο Δήμος.

Θα πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος, τι ακριβώς από αυτά που διάβασες στο συγκεκριμένο link είναι αντίθετο με αυτά που λέω εγώ?

3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Θα πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος, τι ακριβώς από αυτά που διάβασες στο συγκεκριμένο link είναι αντίθετο με αυτά που λέω εγώ?

Αυτά λέει το link σου:

Αναφορά σε κείμενο

Άδεια εισόδου-εξόδου αυτοκινήτου σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, τοποθέτηση σήματος P40 και διαγράμμιση

Απαιτούμενα δικαιολογητικά :

Σχέδιο θεωρημένο από την πολεοδομία που να φαίνεται η συγκεκριμένη θέση στάθμευσης

Συμβολαιογραφική πράξη δέσμευσης του αντίστοιχου χώρου

Επικοινωνήστε με το αρμόδιο γραφείο για να ενημερωθείτε για τον χρόνο εξυπηρέτησης.

Άλλο φαίνεται, και άλλο αναγράφεται. Προφανώς αφού μιλάμε για αλλαγή χρήσης χώρου, θα φαίνεται στο πολεοδομικό σχέδιο, αυτό θέλει να δει ο Δήμος για να βγάλει απόφαση που τη χαρακτηρίζει ως χώρο στάθμευσης. Τα έχεις μπερδέψει και επιμένεις ενώ σου λέμε δύο άτομα πως είσαι λάθος.

15 λεπτά πριν, jmmys είπε

Εκτος αν δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά από «νόμιμα στην πολεοδομία δηλωμένο πάρκινγκ» και «θεωρημένο σχέδιο από την πολεοδομία»

• Like 1
  • Thanks 1

35 minutes ago, jmmys said:

Εκτος αν δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά από «νόμιμα στην πολεοδομία δηλωμένο πάρκινγκ» και «θεωρημένο σχέδιο από την πολεοδομία».Το θεωρημένο σχέδιο ΔΕΝ σημαίνει ότι το πάρκινγκ είναι νόμιμα δηλωμένο στην πολεοδομία,αυτό γίνεται μόνο εφοσων η θέση αυτή υπαρχει στην οικοδομική άδεια την οποία εκδίδει η πολεοδομία και δεν χρειάζεται καμμία περαιτέρω άδεια από τον δήμο.

Δηλαδή κατά τη γνώμη σου μπορώ να πάω ένα σχέδιο, θεωρημένο από την πολεοδομία φυσικά μια και απαιτείται, το οποίο θα αναφέρει τον επίμαχο χώρο ως "κουζίνα", "λουτρό", "αποθήκη" ή δεν ξέρω τι άλλο και θα το δεχτούν κανονικά?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...