giannis123 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Απλα μαπεξ...........εχει ενα σαπιο template και μονο...χιλιες φορες του Word 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Παντως τα καλα πραγματα δηλαδη να γραφει το ΑΙ μονο του νεες προτασεις, πραγματα που εκανες, cover letter, να κανει redesign αυτοματα μονο του bullets κτλ. θελει "μοναδες" ή ΑΙ credits οπως τα λεει τα οποια τρωγονται για πλακα (εξαντλησα τα δικα μου παιζοντας για να δοκιμασω αν αξιζει) και στο Lifetime δεν σου δινει απεριοριστα ή εστω μερικες εκατονταδες χιλιαδες. Αυτα τα AI credits που χρειαζονται στην ουσια για να εχει καποια χρησιμοτητα θελουν κανονικα λεφτα. Ειναι 10 ντολαρς τα 50.000 credits απλα υποψη τα credits τρωγονται για πλακα αν του αναθεσεις να κανει αυτο design αυτοματα παραγραφους, bullets, προσαρμοσμενα βιογραφικά για συγκεκριμενες αγγελιες, cover letters κτλ. Απο οσο το δοκιμασα γραφει απιστευτα καλα και ακομα και εμενα που γραφω πολυ καλα μου εκανε απιστευτες διορθωσεις και προσαρμογες τις οποιες υιοθετησα ηδη σε αρκετα σημεια. Αλλα τα τρωει χιλια χιλια και δυο χιλιαδες δυο χιλιαδες τα credits. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_dinos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Invalid coupon μου βγάζει, μάλλον έληξε.. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maparios Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 εχω μια απορια..γιατι κανεις να προτημίσει το προγραμμα αυτο, και να μην δοκιμάσει να το κάνει μεσω chat gpt? το εκανα δοκιμαστικα μόλις και μου ζητησε information κατι που βαριεμαι να βαζω καθως δεν το χρειαζομαι τωρα .. βαζεις τα στοιχεια σου τα ταξινομεί κανεις copy-paste σε word , export σε pdf και εισαι ετοιμος! 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 Στις 12/10/2023 στις 10:20 ΠΜ, maparios είπε εχω μια απορια..γιατι κανεις να προτημίσει το προγραμμα αυτο, και να μην δοκιμάσει να το κάνει μεσω chat gpt? το εκανα δοκιμαστικα μόλις και μου ζητησε information κατι που βαριεμαι να βαζω καθως δεν το χρειαζομαι τωρα .. βαζεις τα στοιχεια σου τα ταξινομεί κανεις copy-paste σε word , export σε pdf και εισαι ετοιμος! Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος χρειάζετςι κάποιο πρόγραμμα να του γράψει βιογραφικό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 hours ago, zio10 said: Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος χρειάζετςι κάποιο πρόγραμμα να του γράψει βιογραφικό... Γιατι δυστυχως οι περισσοτερες μεγαλες εταιρειες πλεον όταν ψαχνουν προσωπικο όπως και το ίδιο το Linkedin οταν τους πουλαει/αγοραζουν προφιλ Recruiter, χρησιμοποιουν λογισμικο ATS (applicant tracking system), το οποιο ψαχνει συγκεκριμενες λεξεις κλειδια στο βιογραφικο/linkedin profile, συγκεκριμένο format στην Golden Paragraph ή/και στο format του βιογραφικου (λ.χ. αποφυγή συγκεκριμένων ρημάτων, λέξεων, συγκεκριμένη τοποθέτηση εκφράσεων, λέξεων κλειδια κτλ.). Πρακτικα το ATS σύστημα είναι ο σκουπιδοφαγος μεσω του οποιου τα HR τμηματα περνανε ολα τα βιογραφικα που λαμβανουν ώστε να τους καταληξει με ενα Χ πολυ μικρο ποσοστο να κανουν εκεινοι manual screening για να καταληξουν μετα στη short list. Δυστυχως πολυ καλα βιογραφικα χανονται γιατι το ATS συστημα τα πεταει εκτος ενω περναει και προμοταρει αλλα με πολυ μικροτερη εμπειρια ή/και πωλησιακα ψεμματα και παπατζες, απλα και μονο επειδη ειναι "γραμμενα" με συγκεκριμενο τροπο ή λεξεις κλειδια. Για αυτο θες ενα τετοιο συστημα να σου ραφιναρει το βιογραφικο. Γιατι πολλοι σκαρτοι εργαζομενοι, παλτα κτλ. που δεν εχουν πρακτικα σχετικα καλη εμπειρια ή γνωσεις, επειδη εχουν ενα βιογραφικο φτιαγμενο και στημενο οπως το περιμενει το αυτοματοποιημενο συστημα, περνανε αερα και προσλαμβανονται κιολας (γιατι εχουν περασει τετοιοι κατα βαθος αρα το HR εχει να διαλεξει τον λιγοτερο τυφλο στους τυφλους), ενω δυνατοι υποψηφιοι, καλοι επαγγελματιες κοβονται γιατι απλα το βιογραφικο τους ειναι "τυπικο", οπως δηλαδη το εφτιαχναν προ ετων/δεκαετιων. Λενε την αληθεια με δικα τους απλα, στρωτα, σταρατα λογια και προτασεις, αλλα ζουμε στην εποχη του φαινεσθαι, του δηθεν, και των ευκολων λυσεων/τυποποιησεων και η ουσια χανεται, μπροστα στο φαινεσθαι. Μιλαω εκ πειρας ως καμμενος απο τετοιες περιπτωσεις και απο feedback απο αρκετους hr-αδες οτι δυστυχως ετσι δουλευει πλεον το μεγαλο μερος της αγορας. Και πρεπει να "παιξω" και να "πειραξω"/κανω tweak το cv μου, οχι απαραιτητα λεγοντας ψεμματα, αλλα γραφοντας με ενα διαφορετικο τροπο, ή αλλαζοντας το βιογραφικο αναλογως της θεσης που χτυπαω για να ενσωματωσω λεξεις κλειδια και φρασεις της αγγελιας. Δες κιολας τα hr τμηματα και ποιοι παιρνουν συνεντευξεις. "Παιδακια" που δεν εχουν κατα βαση εμπειρια, οχι στο αντικειμενο που καλουνται να αξιολογησουν αν κανει ο υποψηφιος, ουτε καν σε hr, σε αξιολογηση χαρακτηρα, προσωπικοτητας, εμπειριας, ενσυναισθησης κτλ. Η γενια των hr-αδων που μπορουσε να "διαβασει" χαρακτηρες απο 30 λεπτα συνεντευξη ειναι οι Τελευταιοι των Μοικανων. We live in a brave new world, οπου ολο και περισσοτεροι αφηνουν την κριση και αξιολογηση σε μηχανημα ή και απλα στο ενστικτο ή και στη "λογικη" ελα μωρε ποσο χαλια να ειναι ο υποψηφιος, το πολυ πολυ αν δεν κανει θα τα βρει σκουρα και θα φυγει. Το ιδιο κανουν και διαφοροι coaches επι πληρωμη στο Linkedin. Πρακτικα εχουν προσβαση σε ενα τετοιο ATS εργαλειο ή κατεχουν καλα το πως δουλευει και πως να το "ξεγελασουν" με τις καταλληλες λεξεις κλειδια και το καταλληλο φορματ ωστε να σε περασει αυτοματα στους επιλεχθεντες για ριβιου απο καποιο ανθρωπο του HR. Ομοιως τα συστηματα οπως αυτο του thread μπορουν επισης να τους βαλεις το cv σου και το λινκ απο μια αγγελια εργασιας και να παραμετροποιησει το βιογραφικο χρησιμοποιωντας λεξεις κλειδια και φρασεις απο την αγγελια, ωστε να αυξησει τις πιθανοτητες να περασεις το ATS της εταιρειας. Γιατι guess what, οταν η εταιρεια βγαζει την αγγελια, εχει ταυτοχρονα παραμετροποιησει το ATS που χρησιμοποιει να ψαχνει αυτα τα πραγματα στα βιογραφικα που θα λαβει για πιθανη ταυτιση. Οπως ειπε και αλλος συνφορουμιτης, θα μπορουσε ισως να σου το κανει και το chat gpt. Με τη διαφορα οτι δεν ξερω αν μπορεις στο chat gpt να ανεβασεις εσυ 2 εγγραφα και να τους πεις να σου τα συγκρινει και να τα "παντρεψει" (αρα να σουλουπωσει το βιογραφικο να ταιριαζει με αγγελια). Δεν εχω χρησιμοποιησει chat gpt αλλα καταλαβαινω οτι λειτουργει σε φαση ερωταπαντησεων, το ρωτας κατι (γραπτως) και σου απανταει. Προφανως συστηματα σαν το rezi ή παρομοια μαλλον δεν μπορουν να κανουν το βιογραφικο λογιστη, να σουλουπωθει για θεση νευροχειρουργου. Αντιλαμβανομαστε οτι ειναι για να φερει το βιογραφικο οσο πιο κοντα γινεται σε θεση που ταιριαζει με το προφιλ του βιογραφικου και οχι ασχετα εργασιακα αντικειμενα/εμπειριες/σπουδες. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2023 από Sebu 8 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mhlogiatros Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Kαι μη χειροτερα με τα linkedin δε θα με περνουσε ο αλγοριθμος με λεξεις κλειδια ουτε για γιατρο ουτε για σκουπιδιαρη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ξερεις πόσα άκυρα cold calling κανουν καθημερινα hr-αδες εταιρειων και recruiters από head hunters/executive search, απλά μπαίνοντας στο Linkedin και ψαχνοντας με λεξεις κλειδια? Και οτι προφιλ τους κανει pop-up στέλνουν στην ψύχρα μηνυμα στο Linkedin? Αν δεν εχεις properly formatted προφιλ δεν θα εμφανιστεις ποτέ στα hits τους. Και κακά τα ψέμματα, αν δεν μιλάμε για entry level/junior εργασίες, άντε μέχρι και up to 5 year experience, μετά χρειάζεσαι ή ισχυρότατο networking, ή βύσμα/γλείψιμο ή πάρα πολύ καλά στημένο cv και προφίλ στο Λινκεντιν ή συνδυασμό των ανωτέρω. Όσο δηλαδή προχωράς σε χρόνια, εμπειρία, θέσεις, παίζει μεγαλύτερο ρόλο το networking, οι γνωριμίες, το φαίνεσθαι και τα politics και λιγότερο η ουσία αυτή καθ'αυτή. Τουλάχιστον ιδίως όσον αφορά ελληνικές εταιρείες και ελληνικές θέσεις. Τώρα αν είσαι τυχερός και μιλάμε για corporate/regional θέσεις που τις τρέχουν απευθείας απέξω Group HRs και Group Hiring Managers ίσως είσαι λίγο πιο τυχερός στο να σταθούν στην ουσία του πράγματος και να ασχοληθούν πραγματικά με ένα βιογραφικό και όχι με λέξεις κλειδία και παπάτζες ή γλειψιματικές ελληνικές μπ@υρδολογίες. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2023 από Sebu 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις