Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμα το ίδιο μπλιαχ σχέδιο; Δε το 'χει η μοίρα μου να πάρω PS5! :P

On 11/10/2023 at 08:19, Tlykog said:

Το πουλάνε ακριβότερα και τους στοιχίζει φθηνότερα κατασκευαστικά (μικρότερο μέγεθος, λιγότερες πρώτες ύλες).

Δεν είναι... μπετόν αρμέ οι ηλεκτρονικές συσκευές ώστε να ισχύει η λογική «μικρότερο, άρα λιγότερες πρώτες ύλες, άρα μικρότερο κόστος». Συνήθως οι μικρότερες συσκευές (αλλά κατά τ' άλλα ίδιες) κοστίζουν ακριβότερα, λόγω της αυξημένης δυσκολίας στη σχεδίαση + κατασκευή.

Οι πρώτες ύλες επ' ευκαιρίας, είναι ένα ελάχιστο μέρος του τελικού κόστους κατασκευής, και πλην ορισμένων εξ' αυτών (π.χ. σπάνιες γαίες, ή μεγάλες μάζες μετάλλων, όπως η ψύκτρα, κ.λπ), το κόστος τους είναι μηδαμινό. 

Πρακτικά, στην περίπτωση PS5 vs PS5 SLIM, είναι όντως πιο πιθανό να είναι φτηνότερο κατασκευαστικά το νέο. Αλλά αυτό θα συμβαίνει λόγω βελτιωμένων processes και χρήσης δομών του παλιού, όχι λόγω «λιγότερου υλικού». 

Επεξ/σία από Haldol
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Haldol είπε

Ακόμα το ίδιο μπλιαχ σχέδιο; Δε το 'χει η μοίρα μου να πάρω PS5! :P

Δεν είναι... μπετόν αρμέ οι ηλεκτρονικές συσκευές ώστε να ισχύει η λογική «μικρότερο, άρα λιγότερες πρώτες ύλες, άρα μικρότερο κόστος». Συνήθως οι μικρότερες συσκευές (αλλά κατά τ' άλλα ίδιες) κοστίζουν ακριβότερα, λόγω της αυξημένης δυσκολίας στη σχεδίαση + κατασκευή.

Οι πρώτες ύλες επ' ευκαιρίας, είναι ένα ελάχιστο μέρος του τελικού κόστους κατασκευής, και πλην ορισμένων εξ' αυτών (π.χ. σπάνιες γαίες, ή μεγάλες μάζες μετάλλων, όπως η ψύκτρα, κ.λπ), το κόστος τους είναι μηδαμινό. 

Πρακτικά, στην περίπτωση PS5 vs PS5 SLIM, είναι όντως πιο πιθανό να είναι φτηνότερο κατασκευαστικά το νέο. Αλλά αυτό θα συμβαίνει λόγω βελτιωμένων processes και χρήσης δομών του παλιού, όχι λόγω «λιγότερου υλικού». 

Λογιστής είμαι και γνωρίζω τις οικονομίες κλίμακας.

Το μικρότερο δεν αυξάνει απαραίτητα το κόστος, γιατί συνήθως γίνεται όταν η τεχνολογία το επιτρέψει σε μικρότερο κόστος.

Επιπλέον οι πρώτες ύλες δεν είναι μόνο το πλαστικό περίβλημα, αλλά και η ποσότητα μετάλλου της ψύκτρας και άλλων υλικών. Ανά τεμάχιο η διαφορά μπορεί να μην είναι μεγάλη, αλλά σε κλίμακα εκατομμυρίων τεμαχίων είναι πάρα πολλά χρήματα και το κόστος δεν σταματάει εδώ... Μπορεί να υπάρχουν μικρότερα έξοδα συσκευασίας, λιγότερα μεταφορικά/τεμάχιο κ.α. 

Οπότε κάνεις λάθος εδώ.

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περίμενα να κυκλοφορήσει PS5 Slim γιατί η κονσόλα ήταν πολύ μεγάλη σε μέγεθος.
Θα αγοράσω το PS5 Slim Digital για τα exclusives games κάποια στιγμή το 2024
Θετικό και η αύξηση του αποθηκευτικού χώρου με SSD 1TB
Αλλά θα προτιμούσα 2TB γιατί η διαφορά από 825GB με 1TB είναι μικρή.
Σχετικά με την τιμή δεν περίμενα να κατέβει γιατί έχουμε πληθωρισμό.
Και δεν καταλαβαίνω τα παράπονα από κάποιους γιατί οι τιμές ανεβαίνουν σε όλα τα προϊόντα.
Δεν περίμενα να κυκλοφορήσει και PS5 Slim με disc drive
Αυτό σημαίνει ότι το PS5 Pro θα κοστίζει 650-700 ευρώ λογικά.
Αλλά δεν με ενδιαφέρει γιατί θέλω το PS μόνο για τα exclusives games
Η κύρια πλατφόρμα μου είναι το Xbox

Επεξ/σία από Westcoast

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...