PC_MAGAS Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Exω ένα παλιό netbook, λειτουργικό αλλα σπασμενο κέλυφος + οτι μονο debian η BSD να σηκώσει. Ως εκ τούτου σκευτόμουν αν εβγαζα τελείως την mobo και κάπως σε αυτό κούμπωνα 3.5mm δίσκο για να το κάνω NAS και κυρίως caching server για apt, alpine linux package caching, packagist και npm σε docker builds. O δίσκος θα είναι 10ΤΒ η μικρότερος πάντως > 2ΤΒ και μόνο το PC μου θα συνδέετε σε αυτό μέσου του router. (Single user home office, δικοι μου δεν θα τον χρησιμοποιούν) άρα max 2-3 hosts. Tο θέμα ειναι μπορώ somehow εκτός laptop (θα παίξει DIY wooden frame) να συνδέσω 3.5mm δισκο στα υπάρχοντα Sata connection της mobo? Θα χακέψω το σασι για να το χωρέσω και ειναι στανταράκι αυτό.
Λύση CoffeeDrink10 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Λύση Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 ΑΝ ο δίσκος ειναι SATA, θέλεις κάτι τέτοιο. Αλλά πάλι θα θές να κάνεις ροέκταση power button, keyboard κλπ κλπ. Μεγάλος πονοκέφαλος, δεν παίρνεiς κανένα Odroid?
PC_MAGAS Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, CoffeeDrink10 είπε ΑΝ ο δίσκος ειναι SATA, θέλεις κάτι τέτοιο. Αλλά πάλι θα θές να κάνεις ροέκταση power button, keyboard κλπ κλπ. Μεγάλος πονοκέφαλος, δεν παίρνεiς κανένα Odroid? Well μπορώ απλά να κάνω το υπάρχων σασι διαμπερές και απλά να βάλω το υπάρχων σε ένα ξύλινο κουτί. Εξάλλου δεν θέλω το portability. Οθόνη μπορεί να είναι στο καπάκι του κουτιού. Δλδ να μην κάνω προιέκταση απλά να έχω ένα κουτί ξύλινο και να αφήσω/βιδώσω το πάνω μέρος του σασί. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2023 από PC_MAGAS
@topos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) On 11/10/2023 at 16:41, PC_MAGAS said: Well μπορώ απλά να κάνω το υπάρχων σασι διαμπερές και απλά να βάλω το υπάρχων σε ένα ξύλινο κουτί. Εξάλλου δεν θέλω το portability. Οθόνη μπορεί να είναι στο καπάκι του κουτιού. Δλδ να μην κάνω προιέκταση απλά να έχω ένα κουτί ξύλινο και να αφήσω/βιδώσω το πάνω μέρος του σασί. Και γιατί δεν παίρνεις ένα εξωτερικό κουτί για 3,5αρη HDD με τροφοδοτικο? Υ.γ Εάν πάντως κάνεις κατασκευή τελικά του ξύλινου κουτιού άφησε τρύπες/κενά για να αερίζετε ο HDD. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2023 από @topos
BadBoy Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 Εάν είναι πάνω από 2ΤB ο δίσκος θα έχεις πρόβλημα, καθώς δεν αναγνωρίζεται από το BIOS.
andreaspA Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 netbook? τι netbook? απο εκεινα τα αρχαια 10ιντσα με τους ATOM ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα