Προς το περιεχόμενο

Δίσκοι Μ2 (M.2 NVMe PCI Express 3.0) και SSD 2.5'' SATA III στην ίδια τιμή;

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από mphxths,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, όπως βλέπετε και από το θέμα, έχω δίσκους Μ2 και κλασικούς SSD, ίδιας χωρητικότητας στην ίδια τιμή.

Με την προϋπόθεση ότι η μητρική μπορεί να δεχτεί και τις 2 τεχνολογίες δίσκων, και με γνωστό ότι ένας Μ2 είναι πολύ γρηγορότερος από έναν κλασικό ssd 2,5'', για ποιο λόγο κάποιος να επιλέξει για αγορά τον ποιο αργό SSD 2.5'';

Υπάρχει έστω και ένας λόγος κάποιος να το κάνει αυτό;

Δημοσ.

Λόγοι που μπορεί να προτιμήσεις κάποιος sata αντί nvme:

1. δεν υποστηρίζεται από το pc - laptop
  2. αγοράζεται για εξωτερικό όπου έχει πιο φθηνές εξωτερικές θήκες
  3. θεωρείται παλαιότερη τεχνολογία που έχει αποδείξει την αντοχή της

Σε νέας τεχνολογίας μηχάνημα εννοείται οτι δεν υπάρχει λόγος προτίμησης ssd αντί nvme.

Ακόμη και τα λιγότερα καλώδια είναι +

• Λύση
Δημοσ.
2 hours ago, komhs said:

Καλησπέρα, όπως βλέπετε και από το θέμα, έχω δίσκους Μ2 και κλασικούς SSD, ίδιας χωρητικότητας στην ίδια τιμή.

Με την προϋπόθεση ότι η μητρική μπορεί να δεχτεί και τις 2 τεχνολογίες δίσκων, και με γνωστό ότι ένας Μ2 είναι πολύ γρηγορότερος από έναν κλασικό ssd 2,5'', για ποιο λόγο κάποιος να επιλέξει για αγορά τον ποιο αργό SSD 2.5'';

Υπάρχει έστω και ένας λόγος κάποιος να το κάνει αυτό;

Παρα πολλοι λογοι , οι εξης 2 :) 

1. Αν τελειωσουν οι nvme υποδοχες , αρχιζεις και γεμιζεις τις SATA. Ειδικα σε φορητα , το πιο συνηθες ειναι να παιρνει εναν nvme και εναν sata.
2. Καποιες χωρητικοτητες ( πανω απο 4TB) υπαρχουν μονο σε SATA , ενω καποιες που υπαρχουν και σε nvme κοστιζουν μισο νεφρο. 

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας, (έχω δίσκους...έγραψα; έχω δει δίσκους ήθελα να γράψω!)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...