Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έχω έναν ψυγειοκαταψύκτη (δύο διαφορετικοί χώροι - δύο μοτέρ) ο οποίος είναι no-frost αλλά γεμίζει πάγο (εμφανής στην ψύξη - στην κατάψυξη για να το δω πρέπει να αφαιρέσω panel οπότε δεν είναι τόσο εύκολο να καταλάβω πότε έχει και πότε δεν έχει).

Στην τελευταία μου "απόψυξη" έβγαλα ότι panel βρήκα για να καταλάβω τι τυχόν δουλεύει και τι δε δουλεύει, χωρίς όμως πολύμετρο και πρόσβαση στις πλακέτες.

Συνοπτικά:

• Οι ανεμιστήρες τόσο στην ψύξη όσο και στην κατάψυξη λειτουργούν (στην κατάψυξη έχει και reed switch στην πόρτα ώστε κλείνει μόλις ανοίξεις την πόρτα)
  • Οι απαγωγοί νερού είναι ανοιχτοί και το νερό τρέχει κανονικά πίσω όταν ρίξω απευθείας στα σημεία εσωτερικά του ψυγείου όπου συγκεντρώνονται κανονικά
  • Κάποιες φορές ακούω κάτι γκαπ-γκούπ όπου πιστεύω είναι πάγος που ξεκολλάει (δεν είμαι σίγουρος - ποντίκια δεν έχω στο σπίτι)
  • Η θερμοκρασία στην ψύξη μετρημένη με εξωτερικά θερμόμετρα ταιριάζει με αυτή που δείχνει και η ένδειξη (στην κατάψυξη έσβησε το xiaomi αλλά τα πράγματα είναι παγωμένα)
  • Όταν το γεμίζω, ειδικά στην κατάψυξη, μπορεί να ανέβει η θερμοκρασία 3-4 βαθμούς αλλά ξαναπέφτει στο -18
  • Υπάρχουν φορές που δεν το ακούω να λειτουργεί, πράγμα που φαίνεται και από μία πρίζα με μέτρηση κατανάλωσης (see spoiler)
  • Το χαρτονόμισμα στο λάστιχο από τις πορτές το κρατάει (μεγάλη πατέντα και καλά για να δεις αν θέλει λάστιχο - για να πέσει πρέπει να έχει διαλυθεί το λάστιχο)
    • Σε αυτό το θέμα, μιας και εκεί πάει το μυαλό μου, υπάρχει μια γωνία του λάστιχου της πόρτας της ψύξης που μου "χαμογελάει" λίγο (see spoiler)

Υπάρχει περίπτωση αυτό το "χαμόγελο" να είναι αρκετό για να "μπάζει" αέρα οπότε και να γεμίζει πάγο συνεπώς να πάω για αλλαγή στο λάστιχο?

Καμιά άλλη ιδέα πριν καλέσω μάστορα? (ναι, δεν τα παρατάω εύκολα αλλά αν φτάσω σε αδιέξοδο θα καλέσω - φοβάμαι λίγο το "κουστούμι" που θα μου "μετρήσει" αν είναι καμιά πλακέτα ή κάτι άλλο - βλέπω το reed switch μόνο να κάνει 40+ (Miele γαρ))

Spoiler

image.png.b9992d467d7552464d92f064ed0e0665.png

Κατανάλωση που μου δίνει η πρίζα μια τυπική νύχτα (άξονας Χ απεικονίζει Watt)

image.png.1f368e0da3443157e212ca552dbcfc82.png

Το "χαμόγελο" της πόρτας

Δημοσ.

Βάλε δυνατό φακό μέσα στο ψυγείο και κλείσε την πόρτα να κάνεις έλεγχο στην γωνία που είναι εμφανή σκισμένο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συμφωνώ  με τον klausx ,και εγω ετσι βρήκα οτι το λάστιχο της κατάψυξης ειχε θέμα ...ασε το χαρτονόμισμα τιποτα δεν κάνει ,βάλε 1-2 φακούς πολυ δυνατούς να φέγγουν κυρίως στις ακρες και σε ΑΠΟΛΥΤΟ σκοτάδι ομως ,αν δείς οτι εχει φώς μέσα εστω ελάχιστο ,πάρε 1 μαρκαδόρο κ σημείωσε το σημείο αυτο ,μετά κόψε λίγο αλουμινόχαρτο η λαδόκολλα κ βάλτο  το ανάμεσα σε λάστιχο κ ψυγείο ,στο σημείο  δηλ. που σου εδειξε ο φακός ...ετσι θα  δείς αν φταίει το λάστιχο κ το εχεις ετσι μέχρι να πάρεις το κατάλληλο λάστιχο για το ψυγείο σου 

Επεξ/σία από timoleon11
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτά συνήθως έχουν και αντίσταση για να λιώνει τον πάγο,  στην δικιά μου περίπτωση εκείνη την στιγμή έχει κατανάλωση 250 με 270w,  στο δικό σου δεν βλέπω κάτι τέτοιο.

Αυτό που ανεβάζει στα 150 για 10 λεπτά ίσως να παίζει να είναι αντίσταση, αλλά το θεωρώ λίγο,  μήπως να ψάξεις για το συγκεκριμένο μοντέλο καταναλώσεις κλπ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Bingo! Ούτε σκοτάδι δεν ήθελε! 

Πάμε για λάστιχο λοιπόν στα σίγουρα και βλέπουμε τη συνέχεια. 

Thanks! 

IMG_20231010_204659.jpg

Επεξ/σία από vagpap

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...