Narayan Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Στην Αμερική η χρήση πιστωτικής κάρτας βοηθάει στο χτίσιμο του "credit score" (πιστοληπτικό προφίλ) ενός ατόμου, δηλαδή αν κάποιος κάνει τις αγορές του με πιστωτική κάρτα και αποπληρώνει την οφειλή κάθε μήνα, δεν πληρώνει τόκους και ταυτόχρονα ανεβαίνει το credit score. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μετά από χρόνια να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρει έγκριση δανείου από τράπεζα, συγκριτικά με το να μην είχε χρησιμοποιήσει καθόλου πιστωτική. Η απορία μου είναι η εξής, στην Ελλάδα πρακτικά ισχύει κάτι τέτοιο ή δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στο πιστοληπτικό προφίλ του κάθε ιδιώτη; Ο λόγος που το σκέφτομαι είναι πως σε 5-6 χρόνια μπορεί να κάνω αίτηση για δάνειο ώστε να χτίσω δεύτερη κατοικία, με σκοπό να γίνει πρώτη όταν ολοκληρωθεί. Αν βοηθάει η πιστωτική, θα βγάλω μία για να ψωνίζω ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε μήνα, το οποίο θα αποπληρώνω με την έκδοση του λογαριασμού Προσωπικά δεν είχα ποτέ πιστωτική και δεν τη χρειάζομαι καθότι έχω ικανοποιητικό εισόδημα, αποταμιεύω τουλάχιστον 40% από τις συνολικές απολαβές μου μηνιαίως, και κάνω όλες τις αγορές με χρεωστική κάρτα που πάντα έχει υπόλοιπο. Με τράπεζες πέραν των λογαριασμών οι μόνες συναλλαγές που είχα ήταν δύο επενδυτικά δάνεια που πήρα προ 15ετίας και εξόφλησα πριν την καταληκτική ημερομηνία, και δύο ασφαλιστικά/επενδυτικά προϊόντα για παν ενδεχόμενο.
NikosKallithea Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Σαφως και λαμβάνεται υπόψιν η συνέπεια σου σε περίπτωση που χρειαστείς δάνειο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα