Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Εχω διαβασει τα σχετικα νηματα στο φορουμ.
Λοιπον, εληξε το δευτερο συμβολαιο μου, μολις.
λιγο πριν ληξει, ειχε πει ο ιδιοκτητης πως θελει να φερει καποιον μεσιτη να το βιντεοσκοπησει, γιατι ηθελε να το δωσει για golden visa.
Μας ειχε πει βεβαια πως και να το δωσει δε θα μας βγαλει ο αλλος γιατι το θελουν μονο για τη βιζα. (που το ξερει ομως?)

Τελικα δεν ηρθε κανενας και ο ιδιοκτητης κανει την παπια. Το συμβολαιο εληξε.
Εμεις ακοαμ μεσα, δε μας εχει κανει (και ποτε δεν εκανε) καμια νηξη για να φυγουμε. αλλωστε ειμαστε τυπικοτατοι και μας συμπαθει.
Ομως το να μην εχεις συμβολαιο ειναι αγχωτικο.
Φοβαμαι να αναφερω για νεο συμβολαιο μη τον εκνευρισω. Αλλωστε η τιμη ειναι οκ ειδικα για την εποχη.
Αν ξαφνικα του τη βαρεσει και μου πει φυγε (που ειναι και ο πιο μεγαλος φοβος), ποσο χρονο μπορω να το τραβηξω μεχρι να βρω σπιτι? γιατι δε βρισκεις και ευκολα.

δεν ξερω καθολουθ πως να το χειριστω. οποιαδηποτε συμβουλη, δεκτη.
Γαι την ωρα συνεχιζω να βαζω κανονιακ το ενοικιο παντως.

Ευχαριστω παιδια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εφοσον δεν υπαρχει συμβολαιο, απο τη μερια σου δυστηχως εισαι επι ξυλου κρεμάμενος: οποτε θελει σε διωχνει.

Αν υπαρχει ομως στο δευτερο συμβολαιο (που εληξε) οτι

"το παρον συμβολαιο μετα τη ληξη ανανεωνεται αυτοματα" ή παρομοια φραση τοτε κομπλε. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Sad 1
Δημοσ.

αρα? επιμενω για συμβολαιο? και οτι γινει?
Και οταν λεμε οποτε θελει με διωχνει, πως δηλαδη την επομενη μερα κανει εξωση? παιζει αυτο?

ευχαριστω

Δημοσ.

αν δεν εχει συμβολαιο τοτε ευκολα (πλεον) με τη βοηθεια δικηγορου ξεκιναει τη διαδικασια εξωσης και σε μερικες εβδομαδες ισως εχεις απεξω απο τη πορτα σου δικαστικο επιμελητη.

• Like 1
Δημοσ.
23 minutes ago, burnin said:

Καλησπερα. Εχω διαβασει τα σχετικα νηματα στο φορουμ.
Λοιπον, εληξε το δευτερο συμβολαιο μου, μολις.
λιγο πριν ληξει, ειχε πει ο ιδιοκτητης πως θελει να φερει καποιον μεσιτη να το βιντεοσκοπησει, γιατι ηθελε να το δωσει για golden visa.
Μας ειχε πει βεβαια πως και να το δωσει δε θα μας βγαλει ο αλλος γιατι το θελουν μονο για τη βιζα. (που το ξερει ομως?)

Τελικα δεν ηρθε κανενας και ο ιδιοκτητης κανει την παπια. Το συμβολαιο εληξε.
Εμεις ακοαμ μεσα, δε μας εχει κανει (και ποτε δεν εκανε) καμια νηξη για να φυγουμε. αλλωστε ειμαστε τυπικοτατοι και μας συμπαθει.
Ομως το να μην εχεις συμβολαιο ειναι αγχωτικο.
Φοβαμαι να αναφερω για νεο συμβολαιο μη τον εκνευρισω. Αλλωστε η τιμη ειναι οκ ειδικα για την εποχη.
Αν ξαφνικα του τη βαρεσει και μου πει φυγε (που ειναι και ο πιο μεγαλος φοβος), ποσο χρονο μπορω να το τραβηξω μεχρι να βρω σπιτι? γιατι δε βρισκεις και ευκολα.

δεν ξερω καθολουθ πως να το χειριστω. οποιαδηποτε συμβουλη, δεκτη.
Γαι την ωρα συνεχιζω να βαζω κανονιακ το ενοικιο παντως.

Ευχαριστω παιδια

Σαν να άργησες λίγο να αγχωθείς... αυτό έπρεπε να σε είχε ήδη αγχώσει αρκετούς μήνες πριν την λήξη, θα έπρεπε αρκετούς μήνες πριν να εξασφαλίσεις είτε ανανέωση είτε να είχες βρει κάτι άλλο για να μετακομίσεις, και όχι απλά να αρχίσεις να ανησυχείς μετά την λήξη. Η μόνη περίπτωση που δεν θα μπορέσει να σας βγάλει ο άλλος είναι να έχετε συμβόλαιο σε ισχύ ή να μην έχει περάσει τριετία από την αρχή της μίσθωσης.

Όσο για αυτό που ρωτάς θεωρητικά δεν έχεις κανένα περιθώριο αν σου πει φύγε, πρακτικά όμως για να σου κάνει έξωση θα πρέπει να υπάρχει δικαστική απόφαση η οποία προϋποθέτει δικαστήριο και άρα τουλάχιστον κάποιους μήνες, να είσαι έτοιμος όμως να υποστείς τις όποιες άλλες συνέπειες εκτός από την ίδια την έξωση.

Just now, burnin said:

ω ρε φιλε. σε ευχαριστω. δεν το ηξερα. αρα μονοδρομος να της ζητησω νεο συμβολαιο...

Εγώ θα έλεγα πως είναι μονόδρομος να αρχίσεις να ψάχνεις για κάτι άλλο... χτες!

Από ότι έγραψες νέο συμβόλαιο δεν έχει διάθεση να σου κάνει, προφανώς επειδή θέλει να μην είναι δεσμευμένο από ενοικιαστή σε περίπτωση που βρεθεί αγοραστής, οπότε και να το ζητήσεις δεν θα κάνει διαφορά.

• Like 1
Δημοσ.

μα με τον ενοικιαστη ειχαμε (εχουμε) πολυ καλες σχεσεις. δεν ειχε νοημα να αγχωθω, με ηθελε ενοικιαστη, τον ηθελα  και εγω. σαν κεραμιδα εσκασε αυτο ελαχιστα πριν ληξει το συμβολαιο.
Δεν ξερω αν δεν εχει διαθεση να μου κανει συμβολαιο. αν εκανε σε καποιον θα εκανε σε εμενα. απλως του φουσκωσαν τα μυαλα με τις γκολντεν βιζα (δεν ξερω τι ισχυει με αυτες) και σου λεει γιατι να μην το πουλησω αμα βρω. αν βρει ομως.
Προφανως δε με συμφερει να μετακομισω. οποτε θελω να εξαντλησω το περιθωριο μου να μεινω εκει. ομως αν δεν μου κανει συμβολαιο αν το ζητησω, εκ των πραγματων θα πρεπει να ψαχνομαι.
Βεβαια επαναλαμβανω μου χε πει πως και να βρει αγοραστη, θα με αφησει λεει μεσα ο γκολντεν βιζας. που τα ξερει αυτα, δεν το γνωριζω. μαλλον θελει να με καθησυχασει για να μη με χασει?

ισως να πρεπει να του κανω κουβεντα

Δημοσ.
Just now, burnin said:

μα με τον ενοικιαστη ειχαμε (εχουμε) πολυ καλες σχεσεις. δεν ειχε νοημα να αγχωθω, με ηθελε ενοικιαστη, τον ηθελα  και εγω. σαν κεραμιδα εσκασε αυτο ελαχιστα πριν ληξει το συμβολαιο.
Δεν ξερω αν δεν εχει διαθεση να μου κανει συμβολαιο. αν εκανε σε καποιον θα εκανε σε εμενα. απλως του φουσκωσαν τα μυαλα με τις γκολντεν βιζα (δεν ξερω τι ισχυει με αυτες) και σου λεει γιατι να μην το πουλησω αμα βρω. αν βρει ομως.
Προφανως δε με συμφερει να μετακομισω. οποτε θελω να εξαντλησω το περιθωριο μου να μεινω εκει. ομως αν δεν μου κανει συμβολαιο αν το ζητησω, εκ των πραγματων θα πρεπει να ψαχνομαι.
Βεβαια επαναλαμβανω μου χε πει πως και να βρει αγοραστη, θα με αφησει λεει μεσα ο γκολντεν βιζας. που τα ξερει αυτα, δεν το γνωριζω. μαλλον θελει να με καθησυχασει για να μη με χασει?

Ok, όπως νομίζεις.

• Like 1
Δημοσ.

Εξηγησε του οτι θα ηθελες ενα συμβολαιο τουλαχιστον ενος ετους για να μην εισαι μετεωρος και οτι θα συνεργαστεις για βιντεοσκοπησεις κτλ

Αν εχει στο μυαλο του κατι αλλο θα πρεπει να στο πει γιατι κι εσυ δεν μπορεις να αδειασεις ενα σπιτι στο πιτς φυτιλι

• Like 1
Δημοσ.
10 minutes ago, burnin said:

Καλές σχέσεις και τρίχες κατσαρές.Ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του. Ειδικά αυτό που σου ειπε με τον αγοραστή εμένα θα με έκανε να το σκεφτώ καλύτερα τι λαλάκας είναι. Εδώ δεν έχει βρει αγοραστή και σου λεει ότι και να βρει δε τρέχει κάτι διότι ο φανταστικός αγοραστής θα σε αφήσει να μένεις μέσα. Μήπως ξέρει να σου πει και τα νούμερα του τζόκερ;

Γραμμένο σε έχει και κοιτάει να κάνει τη δουλειά του. Σε θέλει μέσα μέχρι να πουλήσει το σπίτι να μη του μείνει ξενοίκιαστο ώστε να παίρνει το ενοίκιο. Κι όταν βρει αγοραστή να πάρεις δρόμο.

Ψάξε σοβαρά για άλλο σπίτι και πες του για συμβόλαιο. Εντάξει μπορεί το σπίτι να μη πουληθεί ποτέ αλλά δε το ξέρεις. Πρέπει να εξασφαλιστείς κι εσύ. Δε γίνεται να είσαι ξεκρέμαστος για να έχει αυτός την άνεση να το πουλήσει ελεύθερο

• Like 3
Δημοσ.

Ότι ενοίκια έχεις δώσει και θα δώσεις μετά την λήξη του συμβολαίου είναι παράνομα δηλ μαύρα  για τον ιδιοκτήτη αφού δεν έχει γίνει ανανέωση εκμίσθωσης στο Taxis Νet.

Μπορείς να πατήσεις και σε αυτό αν δεν σου ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις του. 

Πάρτον τώρα τηλ και απαίτησε ξεκαθάρισμα λογαριασμών και προθέσεων και κατά την γνώμη μου μην δεχτείς το παρόν καθεστώς. Εναντίον σου είναι. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μίλα μαζί του για να ξέρεις τα σχέδιά του. Νομίζω ότι αν ήθελε να σε διώξει θα το είχε κάνει.

edit: Αν και το ότι μπλέκει μεσίτης δεν είναι καλό σημάδι, ίσως του φουσκώσει τα μυαλά..

Πες του μια δικαιολογία..πχ ότι θέλεις μισθωτήριο για μια δουλειά π.χ για αλλαγή εταιρείας ρεύματος ή κάτι άλλο που μπορεί να χρειάζεται.

Στην χειρότερη περίπτωση που θέλει να σε διώξει, τουλάχιστον ζήτα του μια εύλογη προθεσμία για να ψάξεις.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Ότι ενοίκια έχεις δώσει και θα δώσεις μετά την λήξη του συμβολαίου είναι παράνομα δηλ μαύρα  για τον ιδιοκτήτη αφού δεν έχει γίνει ανανέωση εκμίσθωσης στο Taxis Νet.

Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει "Σιωπηρή αναμίσθωση" (αν όντως τα δεδομένα είναι όπως τα αναφέρει ο ts)

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

αν δεν εχει συμβολαιο τοτε ευκολα (πλεον) με τη βοηθεια δικηγορου ξεκιναει τη διαδικασια εξωσης και σε μερικες εβδομαδες ισως εχεις απεξω απο τη πορτα σου δικαστικο επιμελητη.

αρκετούς μήνες δυστυχώς μιας και δεν είναι διαδικασία εξπρές λόγω μη πληρωμής ενοικίου

59 λεπτά πριν, burnin είπε

Και οταν λεμε οποτε θελει με διωχνει, πως δηλαδη την επομενη μερα κανει εξωση? παιζει αυτο?

όχι απο τη στιγμή που πληρώνεις κανονικά το νοίκι (και έχεις αποδεικτικά πληρωμής)

πάντως εννοείται να κάνεις ανανέωση

• Like 2
Δημοσ.
8 minutes ago, korakios said:

αρκετούς μήνες δυστυχώς μιας και δεν είναι διαδικασία εξπρές λόγω μη πληρωμής ενοικίου

όχι απο τη στιγμή που πληρώνεις κανονικά το νοίκι (και έχεις αποδεικτικά πληρωμής)

πάντως εννοείται να κάνεις ανανέωση

καμμια σχεση δυστηχως για τον ενοικιαστη: η διαδικασια εξωσης

1)περνει εβδομαδες και οχι μηνες

2)δεν ειναι αναγκη ο ιδιοκτητης να επικαλεστει ενοικιο αλλα οτι δεν υπαρχει ενεργο συμβολαιο (δηλωμενο στο taxis). Αν μαλιστα εχει ενημερωσει το ενοικιαστη για τις προθεσεις του (που εικαζω οτι εχει γινει) ...δυσκολα τα πραγματα.

Οπως γραφτηκε ολη αυτη η ιστορια μονο καλο δε κανει στον ενοικιαστη. Εγω προσωπικα θα εμενα μεχρι...να βρω καπου αλλου για να μεινω.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...