Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν από την κυκλοφορία του Pixel 8, η Samsung ήταν ο ηγέτης στην υποστήριξη λογισμικού Android, υποσχόμενη 4 ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος και 5 χρόνια patches ασφαλείας.

Όμως η Google ανέβασε τον πήχη, υποσχόμενη 7 χρόνια ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος και ασφάλειας για το Pixel 8. Τώρα, η Samsung εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει την υποστήριξη πέραν των 5 ετών για τις ναυαρχίδες της σειράς Galaxy. 

Στο πρόσφατο συνέδριο προγραμματιστών της, ο μηχανικός της Samsung, Shin-Chul Baik, ανέφερε ότι η εταιρεία συζητά την επέκταση των πολιτικών ενημερώσεων ασφαλείας πέρα από την τρέχουσα περίοδο των 5 ετών. Διευκρίνισε μάλιστα ότι η κίνηση αυτή δεν αποτελεί μια αντίδραση στην ανακοίνωση της Google, αλλά «μέρος του οράματος της Samsung».

Η Samsung παρέχει επί του παρόντος έγκαιρες διορθώσεις ασφαλείας σε πάνω από 150 μοντέλα Galaxy, ενημερώνοντας πάνω από 1 δισεκατομμύριο συσκευές μηνιαίως και 10 δισεκατομμύρια ετησίως. Συνήθως είναι η πρώτη κάθε μήνα που κυκλοφορεί την τελευταία ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας πριν από τη Google. Οι ενημερώσεις φτάνουν ταυτόχρονα σε μοντέλα μεσαίας και ναυαρχίδας.

Ενώ ορισμένα brands υπόσχονται 5 χρόνια ενημερώσεων, υστερούν σε σχέση με την ταχύτητα της Samsung, κυκλοφορώντας συχνά διορθώσεις στα μέσα του μήνα. Ο συντονισμός της Samsung με τη Google επέτρεψε αυτόν τον πρωτοποριακό ρυθμό ενημερώσεων στον κλάδο. Οι επιλέξιμες συσκευές της για μηνιαίες, τριμηνιαίες ή εξαμηνιαίες επιδιορθώσεις παρατίθενται στη σελίδα των Security Updates της Samsung.

Η Samsung έχει επίσης αναπτύξει γρήγορα νέες εκδόσεις Android, όπως το Android 13/One UI 5 στις περισσότερες συσκευές μέχρι το τέλος του 2022. Το Galaxy S23 έχει ήδη λάβει έξι δοκιμαστικές εκδόσεις του One UI 6, με τη σταθερή έκδοση να αναμένεται πολύ σύντομα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ναυαρχίδες.

Είναι σημαντικό ότι το στέλεχος της Samsung αναφέρθηκε μόνο σε patches ασφαλείας, όχι σε ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος. Η εταιρεία θα μπορούσε να διατηρήσει τις 4 ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος παρέχοντας παράλληλα επιδιορθώσεις ασφαλείας για πάνω από 5 χρόνια στις νέες συσκευές. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως η Samsung έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο στο θέμα των ενημερώσεων. Που ήταν παλιά και που είναι τώρα... Εύγε σε αυτό.

Συνολικά πέρασαν από τα χέρια μου 2 Galaxy. Το S8 με το οποίο έμεινα πολύ ευχαριστημένος με το φοβερό για την εποχή design του και το Note 10+ το οποίο αν και το θεωρώ την ομορφότερη και πιο εργονομική συσκευή που είχα ποτέ, με απογοήτευσε οικτρά σε θέμα επιδόσεων και smoothness (προ 120Hz εποχή). Το έχω ακόμα και ψευτοπαίζω μερικές φορές βλέποντας το να σέρνεται με τα animations.

Φαντάζομαι τα προβλήματα επιδόσεων έχουν λυθεί (?) στα μοντέρνα μοντέλα αλλά το One UI δεν είναι καθόλου του γούστου μου και είναι ο μοναδικός λόγος που δεν θέλω να επιστρέψω σε Galaxy παρά το γεγονός ότι τα θεωρώ ακόμα τα πιο όμορφα κινητά σε θέμα design και ποιότητας κατασκευής (τις ναυαρχίδες εννοείται).

Αν η Samsung κάνει στο μέλλον αλλαγές στο UI που να μου αρέσουν, θα ήθελα να επιστρέψω σε Galaxy κινητό. Έτυχε να μπω στον πειρασμό για S23 Ultra πριν από δυο μήνες όταν το iPhone 12 Pro Max έγινε θρύψαλα ανάμεσα στο πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου που το άφησα για λίγο για να πάρω κάτι και το ξέχασα, αλλά τελικά κατέληξα στο Pixel 7 Pro λόγω software και UI φυσικά. 

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, Titos301 said:

5g?

Δεν υποστηρίζεται αλλά δεν παρατήρησα ότι μου λείπει κιόλας. Συνήθως η χρήση που κάνω στο δρόμο είναι φωτογραφίες και μουσική. 

Δεν θα υποκριθω όμως ότι δεν είναι σημαντικό για κάποιους άλλους. 

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 6
Δημοσ.

Δυστηχώς ή ευτυχώς σε Ελλάδα μεριά, η Samsung είναι μονόδρομος  λόγω αντιπροσωπείας/service(πολλές άλλες εταιρείες δεν έχουν όπως oneplus,google,xiaomi, Apple κλπ), και πλήρους υποστήριξης σε όλα τα άλλα 5G,Volte,Vo wifi κλπ, και πλέον λόγω και οικοσυστήματος (σε Android μεριά πάντα),βλέπε Galaxy Watch/Tab.

Επίσης το Samsung Dex είναι ωραίο έξτρα bonus για τους περισσότερους στην Ελλάδα που έχουμε Windows Pc.

2 αρνητικά ειχε η Samsung σε σχέση με τις άλλες Android εταιρείες.

Το ένα είναι η υποστήριξη που από S20-s21 και μετά το έφτιαξε. 

Το άλλο είναι οι exynos επεξεργαστές που γενικά καλό είναι να αποφεύγονται, και ευτυχώς φέτος με τα S23 δεν είχαμε.

• Like 6
Δημοσ.

το προβλημα δεν ειναι αν θα το υποστιριζει για 5 χρονια πχ αλλα να υποστηρίξει σωστα για εστο και 2 γιατι με τα πρωτα update η συσκευη γονατίζει κανονικα

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Λογικό και επόμενο. Όταν μία συσκευή κοστίζει 1200 € δεν είναι δυνατόν να μην έχει ενημερώσεις σε βάθος χρόνου. Όσο περισσότερη τόσο το καλύτερο. 

• Like 3
Δημοσ.

Αυτό ξεκίνησε από την Apple.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως θα βγάλουν οι κατασκευαστές χρήματα. H apple βγάζει από όλο το οικοσύστημα.

1 ώρα πριν, D.Luffy είπε

Δεν υποστηρίζεται αλλά δεν παρατήρησα ότι μου λείπει κιόλας. Συνήθως η χρήση που κάνω στο δρόμο είναι φωτογραφίες και μουσική. 

Δεν θα υποκριθω όμως ότι δεν είναι σημαντικό για κάποιους άλλους. 

Αν το είχες θα σου έλειπε αν πήγαινες σε συσκευή που δεν έχει. Σε Cosmote, πιάνω 200Mbps σε 5G και περίπου το 1/4 σε 4G. Δε θέλω να γυρίσω σε 4G.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Αυτό ξεκίνησε από την Apple.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως θα βγάλουν οι κατασκευαστές χρήματα. H apple βγάζει από όλο το οικοσύστημα.

Αν το είχες θα σου έλειπε αν πήγαινες σε συσκευή που δεν έχει. Σε Cosmote, πιάνω 200Mbps σε 5G και περίπου το 1/4 σε 4G. Δε θέλω να γυρίσω σε 4G.

Έχω 5G αλλά... το απενεργοποίησα. Για βίντεο και browsing το 4G μού φτάνει. Ίσως και να μού περισσεύει.

51 λεπτά πριν, Black Demis είπε

το προβλημα δεν ειναι αν θα το υποστιριζει για 5 χρονια πχ αλλα να υποστηρίξει σωστα για εστο και 2 γιατι με τα πρωτα update η συσκευη γονατίζει κανονικα

Έχω ένα ταπεινό Α53 και η συσκευή λειτουργεί μια χαρά. 

Το ότι η Samsung με πάνω από 150 συσκευές δίνει υποστήριξη 4+5 χρόνια, και πιο έγκαιρα από παλιά, το λες επιτυχία. Όσο μεγαλύτερη υποστήριξη τόσο το καλύτερο, αν και δεν μπορώ να κρατήσω κινητό πάνω από τρία χρόνια, λόγω χρήσης η μπαταρία παίρνει την κατιούσα από ένα σημείο και έπειτα. 

Δημοσ.
31 minutes ago, Tlykog said:

Μα το είχα. Αυτό περιέγραψα στο μύνημα μου. Από iPhone 12 Pro Max (με 5G) πήγα σε Pixel.

Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απαιτήσεις σε ταχύτητα data, δεν κάνουμε όλοι την ίδια χρήση.

• Like 3
Δημοσ.

Θα μπορούσε η Samsung να φροντίσει όλες οι ναυαρχίδες galaxy συσκευές της να είναι αναβαθμίσιμες στην τελευταία έκδοση του Android.
Δεν μπόρεσα να καταλάβω ποτέ γιατί δεν το κάνει αυτό.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...