Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα,

Εδω και 1 χρονο απεναντι απο το σπιτι μου, υπαρχει μια ηλικιωμενη γυναικα που καθημερινα πεταει μαγειρεμενα φαγητα και ψωμια για τα περιστερια στον δρομο (ουτε καν στο πεζοδρομιο ή στα δενδρα του πεζοδρομιου που κανουν οι περισσοτεροι).

Της εχουν βαλει χερι ολοι οι γειτονες αλλα δεν την ενδιαφερει. Το παιζει (μπορει και να ειναι) τρελη και απλα συνεχιζει.

Το θεμα ειναι οτι πλεον το χει παρακανει, για να φανταστειτε εχουν αρχισει και μενουν σταμπες απο φαγητα στον δρομο και εννοειται σιχαινεσαι μεχρι και να πατησεις εκει. 

Ποιος ειναι υπευθυνος για κατι τετοιο? Να καλεσω την αστυνομια και να τους εξηγησω την κατασταση? Να περασω απο το αστυνομικο τμημα να μιλησω στον αξιωματικο υπηρεσιας? Εχετε συναντησει κατι παρομοιο? Η εν λογω κυρια ξερω και που μενει, καθως ειναι πολυ κοντα και την βλεπω απο το μπαλκονι μου. Δεν της εχω μιλησει ποτε γιατι ειμαι γενικα λιγο οξυθυμος οποτε δεν θελω να αρχιζω να φωναζω και να βριζω μια ηλικιωμενη γυναικα στη γειτονια, αλλα θελω να γινει με το σωστο τοπο.

Επεξ/σία από chrisgav
Δημοσ.

Δεν καθαρίζει ο δήμος το πεζοδρόμιο; είτε σκουπιδιαρης είτε να περνάει με μηχάνημα που είναι σαν μικρό αυτοκίνητο;

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, mary είπε

είτε να περνάει με μηχάνημα που είναι σαν μικρό αυτοκίνητο;

υπάρχει δημος που περνάει τέτοιο πραγμα εκτός απο της αθηνας στο κέντρο??

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

υπάρχει δημος που περνάει τέτοιο πραγμα εκτός απο της αθηνας στο κέντρο??

Δεν ξερω, για αυτό ρωτάω. 💁Μπορεί να μείνει κέντρο Αθήνας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα πεζοδρόμια είναι υποχρεωμένος να τα καθαρίζει ο ιδιοκτήτης του κτιρίου που βρίσκεται μπροστά από αυτό. 

Μερικοί δημοι διαθέτουν οδοκσθαριστες όπως και μηχανήματα αλλά όχι για όλους τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, μόνο σε κεντρικά σημεία. 

Αυτά τα μαγειρευτά φαγητά που πετάει κόσμος είναι ότι χειρότερο, δυστυχως απαιτούν όχι μόνο να ρίξεις νερό με λάστιχο αλλά προσεκτικό καθαρισμα με κάποιο καθαριστικό, ίσως και πιεστικο. Από την λίγδα αυτή μαζεύονται έντομα.

Για την γυναίκα, περίμενε να σου απαντήσει κάποιος ή μίλησε με δικηγόρο για το τι νομικά μέτρα μπορείς να εφαρμόσεις. Αφού λες ότι της μίλησαν γείτονες και δεν σταμάτησε, δε θα γίνει κάτι ούτε αν της μιλήσεις εσύ. Για να έχει νόημα να καλέσεις το 100 πρέπει να γίνει επ' αυτοφορω η να έχετε υλικό από κάμερες και μετά να κινηθείτε νομικά. 

Είχε μια τέτοια στην γειτονιά της η θεία μου. Κατέβαινε να ταΐσει τα γατιά με τροφή μέσα σε μπολάκια, και μια γριά περνούσε στο ίδιο σημείο και πετούσε μαγειρευτά κάτω στο πεζοδρόμιο ακριβώς δίπλα από εκεί. Της είπε η θεία μου να μην τα πετάει κάτω και να τα βάζει μέσα σε μπολάκι οπψς τα βάζει αυτή διότι λερώνεται ο χώρος και γκρινιάζουν οι γείτονες, νευρίασε αυτή και της λέει ότι αυτά είναι ιδιοτροπίες. Αλλα τελικά από την επόμενη διορθώθηκε και τα έβαζε σε μπολάκι. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Πρωτο πραγμα που κανεις ειναι να της μιλησεις ευγενικα υπονοωντας οτι η γειτονια ειναι διατεθειμενη να καλεσει την αστυνομια αν δεν βοηθησει με την συμπεριφορα της.Για μενα εχεις καλυτερες πιθανοτητες αν της πας ο ιδιος καποια μπωλακια (τα οποια δεν επεται οτι θα καταφερουν να μεινουν εκει για παντα).

Αν αυτο αποτυχει, οπως ηδη προταθηκε,τραβας βίντεα (το βίντεο- πληθυντικος τα βίντεα) και μετα πας στο αστυνομικο τμημα,γενικα μην περιμενεις πολλα ομως, κυριως τον χάρο να περιμενεις να κανει τη δουλεια

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Τα πεζοδρόμια είναι υποχρεωμένος να τα καθαρίζει ο ιδιοκτήτης του κτιρίου που βρίσκεται μπροστά από αυτό. 

Μερικοί δημοι διαθέτουν οδοκσθαριστες όπως και μηχανήματα αλλά όχι για όλους τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, μόνο σε κεντρικά σημεία. 

Αυτά τα μαγειρευτά φαγητά που πετάει κόσμος είναι ότι χειρότερο, δυστυχως απαιτούν όχι μόνο να ρίξεις νερό με λάστιχο αλλά προσεκτικό καθαρισμα με κάποιο καθαριστικό, ίσως και πιεστικο. Από την λίγδα αυτή μαζεύονται έντομα.

Για την γυναίκα, περίμενε να σου απαντήσει κάποιος ή μίλησε με δικηγόρο για το τι νομικά μέτρα μπορείς να εφαρμόσεις. Αφού λες ότι της μίλησαν γείτονες και δεν σταμάτησε, δε θα γίνει κάτι ούτε αν της μιλήσεις εσύ. Για να έχει νόημα να καλέσεις το 100 πρέπει να γίνει επ' αυτοφορω η να έχετε υλικό από κάμερες και μετά να κινηθείτε νομικά. 

Είχε μια τέτοια στην γειτονιά της η θεία μου. Κατέβαινε να ταΐσει τα γατιά με τροφή μέσα σε μπολάκια, και μια γριά περνούσε στο ίδιο σημείο και πετούσε μαγειρευτά κάτω στο πεζοδρόμιο ακριβώς δίπλα από εκεί. Της είπε η θεία μου να μην τα πετάει κάτω και να τα βάζει μέσα σε μπολάκι οπψς τα βάζει αυτή διότι λερώνεται ο χώρος και γκρινιάζουν οι γείτονες, νευρίασε αυτή και της λέει ότι αυτά είναι ιδιοτροπίες. Αλλα τελικά από την επόμενη διορθώθηκε και τα έβαζε σε μπολάκι. 

παντως η δημιουργια συντηρηση/επισκευη πεζοδρομιων ειναι ευθυνη του δημου σωστα;

Δημοσ.
53 minutes ago, Titos301 said:

παντως η δημιουργια συντηρηση/επισκευη πεζοδρομιων ειναι ευθυνη του δημου σωστα;

στην Αθήνα που δεν υπάρχει πεζοδρόμιο που να μην είναι σπασμένο κάθε μισό μέτρο είναι αστείο να γίνονται τέτοιες αναφορές.

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, Titos301 said:

Λάθος, είναι ευθύνη των ιδιοκτητών, εξαιρούνται περιπτώσεις βέβαια που ας πούμε ο ΔΕΔΔΗΕ σπάει το πεζοδρόμιο για να εκτελέσει εργασίες.

Δες σχετικό άρθρο:

https://www.almopia24.gr/2023/04/blog-post_99.html

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Titos301 είπε

Δεν μπορώ να σου απαντήσω με βεβαιότητα γιατί επικρατεί ένα μπάχαλο. Έχω ρωτήσει άτομα και έχω μπει μέχρι και σε ιστοσελίδες δικηγόρων. Οι μισοί λένε ότι είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη ενώ οι άλλοι μισοί λένε πως άμα τραυματιστεί κάποιος αξιώνει αποζημίωση από τον Δήμο. 

Την κατασκευή πεζοδρομίου εφόσον δεν υπάρχει την αναλαμβάνει οποίος χτίσει κτίριο. Μπορεί και ο δήμος να το κάνει μόνος του και ζητάει τα λεφτά από τον ιδιοκτήτη. 

Για επισκευή και συντήρηση δεν έχω βγάλει άκρη. 

Η τακτική καθαριότητα όμως είναι κάτι που το κάνει ο ιδιοκτήτης. Ο Δήμος επεμβαίνει και προαιρετικά μόνο σε ειδικές συνθήκες για καθάρισμα πεζοδρομίου. 

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, The_Judas said:

ναι αλλά που θα βρούμε πλακάκια ίδια με του δήμου; 😕

Στο εργοστάσιο που τα φτιάχνει, δεν νομίζω να πουλάει τα προϊόντα του μόνο σε Δήμους.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, The_Judas είπε

ναι αλλά που θα βρούμε πλακάκια ίδια με του δήμου; 😕

Τα βλέπει ο εργολάβος και ξέρει που θα βρει. Το μανίκι στην εργασία αυτή δεν είναι τόσο η προμήθεια των πλακών αλλά ότι θα πρέπει να σπάσουν με κομπρεσέρ τα παλιά πλακάκια μαζί με το μπετον από κάτω ώστε να περάσουν καινούργιο και να στρώσουν τις πλάκες. Στο σπίτι μας μια φορά θέλαμε να το κάνουμε αυτό σε μια επιφάνεια περίπου 1 τμ και λιγότερο, έσπαγαν με το κομπρεσέρ πολλές ώρες, μπορεί και την επόμενη ημέρα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...