Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλος έχει αυτή την τηλεόραση LG Smart Τηλεόραση 55" 4K UHD LED 55NANO886PB HDR (2021) η οποία είναι στα 100hz,αλλά όταν βαζει να παιξει ανεβαινει από μόνη της στα 120 hz(ετσι δείχνει τουλαχιστον μεσα στο μενού της τηλεόρασης εκεινη την ωρα)..επειδή σκέφτομαι να αγοράσω καινούργια τηλεόραση λογο ps5,έχω την εξής απορία, αν ειναι hdmi 2.1θα γίνεται αυτόματα 120 hz  τη στιγμή που θα παίζω(ακομα και αν η tv ειναι στα 60hz)?οποιος ξερει να μου απάντηση θα βοηθούσε γιατι εχω μπερδευτεί αρκετά.. 

Δημοσ.
On 09/10/2023 at 17:34, mkofi said:

Φίλος έχει αυτή την τηλεόραση LG Smart Τηλεόραση 55" 4K UHD LED 55NANO886PB HDR (2021) η οποία είναι στα 100hz,αλλά όταν βαζει να παιξει ανεβαινει από μόνη της στα 120 hz(ετσι δείχνει τουλαχιστον μεσα στο μενού της τηλεόρασης εκεινη την ωρα)..επειδή σκέφτομαι να αγοράσω καινούργια τηλεόραση λογο ps5,έχω την εξής απορία, αν ειναι hdmi 2.1θα γίνεται αυτόματα 120 hz  τη στιγμή που θα παίζω(ακομα και αν η tv ειναι στα 60hz)?οποιος ξερει να μου απάντηση θα βοηθούσε γιατι εχω μπερδευτεί αρκετά.. 

Η διαφορά έχει να κάνει με τι πρώτυπο λειτουργουσαν οι τηλεοπτικές εκπομπες NTCS Αμερική,  60hz PAL Ευρώπη 50hz, άρα το διπλό της Αμερικής είναι 120hz και της Ευρώπης 100hz. Έτσι στην Ευρώπη θα δεις συχνά τηλεοράσεις που χρησιμοποιούν πάνελ 50 ή 100hz. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Οι τηλεοράσεις λειτουργούν στην πραγματικότητα με 60hz και 120hz, αλλά μπορούν να ρυθμιστούν σε 50/100 για περιεχόμενο βίντεο PAL.

Οπότε για να είσαι σίγουρος ότι η τηλεόραση σου μπορεί να τρέξει τα 120hz πρέπει να είναι σίγουρα hdmi 2.1 και το panel οπσδήποτε 100 ή 120hz (δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά).

Αν το panel είναι 50 ή 60hz ακόμα αν και στα χαρακτηριστικά να δεις hdmi 2.1 δεν θα μπορεί να παίξει στα 120hz.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...