Joshua21 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 8 minutes ago, sphinxgr said: 12v είναι η παροχή του κουδουνιού και θεωρητικά αυτές οι λάμπες είναι από τις πιο ποιητικές της αγοράς και σε κραδασμούς αλλά και ρεύματα. Κάτω απο 5€ δεν έχει η συγκεκριμένη σειρά. Άλλες σειρές ή μεγέθη ίσως εχουν. Ok, συνήθως 16v είναι, αν αυτό είναι 12 τότε σου κάνει. Όσο για την τιμή αυτό που λες τώρα (δλδ κάτω από 5€ δεν έχει) δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έγραψες πριν δλδ με 12,5€ που είχες γράψει στην αρχή και με το 7,5-15€ που είχες γράψει μετά. Επίσης στο παρακάτω link μπορείς να δεις αυτό που ισχυρίστηκες πως δεν υπάρχει, δλδ την συγκεκριμένη της φωτό που έδειξες (και όχι γενικά η ίδια σειρά) με κάτω από 5€ σε 4 καταστήματα. https://www.skroutz.gr/s/28552558/Osram-Lampa-Aytokinitou-Motosykletas-SV8-5-8-LED-6000K-PSychro-Leyko-12V-0-6W-1tmch-6413DWP-01B.html 14 minutes ago, sphinxgr said: Τέλος η 4ετής εγγύηση προϋποθέτει να πηγαίνεις να αλλάξεις τη λάμπα στο κατάστημα που την πήρες κάθε 5000 ώρες. Κάθε 7 μήνες για κάθε μια απο τις 10 λάμπες και όλα αυτά γιατί είσαι διαχειριστής της πολυκατοικίας !!!! εν ολίγοις 70φορές στην 4ετία. Ένα έλεος κάπου. Και μην γράψεις καμια παπάτζα, όταν καίγονται όλες να τις πηγαίνεις όλες στο κατάστημα ή να έχεις spare άλλες 10 για να μαζεύεις τις καμένες κλπ. Τι κουλό είναι αυτό πάλι? Πως ακριβώς προκύπτει το ότι για να ισχύει η εγγύηση των 4 ετών θα πρέπει να πηγαίνεις να την αλλάζεις κάθε 7 μήνες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΕΙ? Ένα έλεος κάπου με τις κουλαμάρες. 22 minutes ago, sphinxgr said: Για αυτό ανοίχτηκε το θέμα, αν υπάρχει αξιόπιστη συγκεκριμένη λύση που να μην απαιτεί αλλαγή όλων των συστημάτων για να μην καίγεται η λάμπα. Ρωτάς αν υπάρχει αξιόπιστη λύση σε ποιο ακριβώς πρόβλημα? Λύσεις κατά κανόνα ψάχνουμε μόνο όταν υπάρχει πρόβλημα, και εσύ ο ίδιος είχες γράψει από την αρχή ότι οι πυρακτώσεως έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής άρα επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για να λυθεί.
sphinxgr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ok, συνήθως 16v είναι, αν αυτό είναι 12 τότε σου κάνει. Όσο για την τιμή αυτό που λες τώρα (δλδ κάτω από 5€ δεν έχει) δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έγραψες πριν δλδ με 12,5€ που είχες γράψει στην αρχή και με το 7,5-15€ που είχες γράψει μετά. Επίσης στο παρακάτω link μπορείς να δεις αυτό που ισχυρίστηκες πως δεν υπάρχει, δλδ την συγκεκριμένη της φωτό που έδειξες (και όχι γενικά η ίδια σειρά) με κάτω από 5€ σε 4 καταστήματα. https://www.skroutz.gr/s/28552558/Osram-Lampa-Aytokinitou-Motosykletas-SV8-5-8-LED-6000K-PSychro-Leyko-12V-0-6W-1tmch-6413DWP-01B.html Τι κουλό είναι αυτό πάλι? Πως ακριβώς προκύπτει το ότι για να ισχύει η εγγύηση των 4 ετών θα πρέπει να πηγαίνεις να την αλλάζεις κάθε 7 μήνες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΕΙ? Ένα έλεος κάπου με τις κουλαμάρες. Ρωτάς αν υπάρχει αξιόπιστη λύση σε ποιο ακριβώς πρόβλημα? Λύσεις κατά κανόνα ψάχνουμε μόνο όταν υπάρχει πρόβλημα, και εσύ ο ίδιος είχες γράψει από την αρχή ότι οι πυρακτώσεως έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής άρα επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για να λυθεί. Καταντά κουραστικό να θες να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο, απλά για να πεις ότι έχεις δίκιο. Γράφω και δεν σου απαντάω ξανά γιατί δεν έχει ουσία. Η λάμπα που χρειάζεται είναι 36mm. ΕΣτην Αθήνα να την αλλάξεις για να μπορείς να πας σε μαγαζί έχει απο 7€ . Εσυ ψάχνεις να βρεις μια στην όψη ίδια ασχέτως μεγέθους. Στο έγραψα ξανά. Δεν έχουν ουσία οπότε αυτα που λες? ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ. Μέγιστη Διάρκεια ζωής έχουν 5000 ώρες. Πόσες είναι 5000 ώρες? 5000/24=208 ημέρες= 7 μήνες. Οπότε θέλουν ή δεν θέλουν αλλαγή όταν καούν στους 7 μηνες? Πάλι κουβα ο Joshua. Δεν υπάρχει πρόβλημα λεει ο Joshua. ΔΕΝ υπάρχουν λάμπες κανονικές πλέον. Ελάχιστοι έχουν στοκ. 3-4 μαγαζιά στην Ελλάδα. Οι λάμπες είναι 8x36mm 24V 3W και με σχεδον δεκαπλάσια κατανάλωση των led. Πάλι κουβά ο Joshua. Έχεις να προσφέρεις εν ολίγοις κάτι στην κουβέντα? ΟΧΙ. Μετά απο τόση ώρα δεν έχει γράψει απολύτως τίποτα χρήσιμο. Εκτός αν θεωρείς χρήσιμο στην κουβέντα να λες, δώσε 70€ να πάρεις led και αλλαζε τες μέσω εγγύησης. Πωωωωωωωωωωωω. Απίστευτη πληροφορία. Ε μην ασχολείσαι και κάνε κάτι άλλο προσοδοφόρο. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2023 από sphinxgr
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Βάλε χρονοδιακόπτη να μην καίνε την ημέρα. https://www.osram.com/ecat/LEDriving SL C5W 6418 WHITE-LEDriving SL C5W-LED interior lamps-Car lighting-Automotive/com/en/GPS01_3380326/ZMP_4062040/ Lifespan Lifespan B3 2500 h Lifespan Tc 5000 h What is lifespan TC vs B3? According to Philips specifications, a lifetime of a bulb is B3/Tc = 200/400. B3 means time at which 3% of bulbs have failed, i.e. 200 hours and Tc means around 63.2% of bulbs have failed by 400 hours. So if you drive 1 hour on an average per day using the headlight, it should last around 6-7 months or so. 2
sphinxgr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 3 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε Εγώ στη θέση σου θα ξήλωνα και τις 5 λάμπες, θα έβαζα στην παροχή της μίας (της πανω-πανω ή της κατω-κατω) μία 12βολτη λεντοταινία που θα έπιανε όλο το πινακάκι (κωδωνοστοιχία; ) που παραθέτεις. Αντί για 15 βαττ θα καις 1 (4-5 βαττ/ μετρο) και θα έχεις μία αντικατάσταση όποτε έχεις κάψιμο. Επίσης, με αγορά 5 μέτρο λεντοταινίας, έχεις πρακτικά... απεριόριστο refill. Κάθε φορά που θα σου καίγονται 20 πόντοι, θα κόβεις άλλους 20 και θα συνδέεις. Mια 5μετρη κάνει 5 ευρώ στο αλιεξπρεςς, all costs included. Άμα δε σε καλύπτει φωτιστικά το 1 strip, συνδέεις και δεύτερο, από κάτω (τελευταίο λαμπάκι) προς τα πάνω. Έτσι με 2 βαττ θα έχεις 20 εκατοστά διπλή λεντοταινία. 2 ώρες πριν, csontheline είπε Αυτό είχα στο μυαλό μου. Οι ταινίες κόβονται σε συγκεκριμένα σημεία, οπότε βλέπεις τι σε βολεύει. Για ακόμα πιο απλή εγκατάσταση, αυτό που σου είπε ο @MikhailBakurin , απλά θα πρέπει να δεις αν χωράει και πως θα μπει. Όντως, με 5-10€ για 5m ταινία 3535 (δεν χρειάζεσαι τρομερή φωτεινότητα) θα έχεις να κόβεις για χρόοοοονια. Υπάρχουν και κλιπς (led strip connector) με τα οποία θα έχεις άμεση αλλαγή. Στις ταινίες, ο τετραψήφιος αριθμός δηλώνει το μέγεθος του μεμονωμένου ledακίου, δηλαδή 5050 = 5,0mm X 5,0mm. Για να καταλάβεις μερικά πράγματα (αν και είναι αρκετή εμβάθυνση για αυτό που χρειάζεσαι), ξεκίνα από εδώ https://en.wikipedia.org/wiki/LED_strip_light και από εδώ https://en.wikipedia.org/wiki/SMD_LED Παρήγγειλα αυτό και βλέπουμε (2-pin wire12V, Natural white, 8mm PCB) 1
Joshua21 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, sphinxgr said: Καταντά κουραστικό να θες να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο, απλά για να πεις ότι έχεις δίκιο. Γράφω και δεν σου απαντάω ξανά γιατί δεν έχει ουσία. Η λάμπα που χρειάζεται είναι 36mm. ΕΣτην Αθήνα να την αλλάξεις για να μπορείς να πας σε μαγαζί έχει απο 7€ . Εσυ ψάχνεις να βρεις μια στην όψη ίδια ασχέτως μεγέθους. Στο έγραψα ξανά. Δεν έχουν ουσία οπότε αυτα που λες? ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ. Μέγιστη Διάρκεια ζωής έχουν 5000 ώρες. Πόσες είναι 5000 ώρες? 5000/24=208 ημέρες= 7 μήνες. Οπότε θέλουν ή δεν θέλουν αλλαγή όταν καούν στους 7 μηνες? Πάλι κουβα ο Joshua. Δεν υπάρχει πρόβλημα λεει ο Joshua. ΔΕΝ υπάρχουν λάμπες κανονικές πλέον. Ελάχιστοι έχουν στοκ. 3-4 μαγαζιά στην Ελλάδα. Οι λάμπες είναι 8x36mm 24V 3W και με σχεδον δεκαπλάσια κατανάλωση των led. Πάλι κουβά ο Joshua. Έχεις να προσφέρεις εν ολίγοις κάτι στην κουβέντα? ΟΧΙ. Μετά απο τόση ώρα δεν έχει γράψει απολύτως τίποτα χρήσιμο. Εκτός αν θεωρείς χρήσιμο στην κουβέντα να λες, δώσε 70€ να πάρεις led και αλλαζε τες μέσω εγγύησης. Πωωωωωωωωωωωω. Απίστευτη πληροφορία. Ε μην ασχολείσαι και κάνε κάτι άλλο προσοδοφόρο. Είναι τουλάχιστον αστείο να κατηγορείς εμένα για αυτό που κάνεις εσύ, εσύ είσαι αυτός που ξεκίνησε θέμα ζητώντας λύσεις για ανύπαρκτο πρόβλημα, εσύ είσαι αυτός που ισχυρίστηκε αρχικά ότι οι led δεν αξίζουν επειδή βρίσκει πυρακτώσεως με 0,69€ και τώρα λέει πως πυρακτώσεως "ΔΕΝ υπάρχουν", εσύ είσαι αυτός που όποτε τον βολεύει κάνει μια αόριστη αναφορά σε "δεκαπλάσια κατανάλωση", εσύ είσαι αυτός που γράφει κάτι απίστευτα του τύπου "η 4ετης εγγύηση προϋποθέτει να πηγαίνεις στο κατάστημα κάθε 6 μήνες να στην αλλάζουν". Όχι απλώς έχω πολλά να προσφέρω στο θέμα, έχω προσφέρει ήδη επισημαίνοντας τις ανακρίβειες που γράφεις και δεν πρόκειται να σταματήσω, αν δεν σ' αρέσει ξυδάκι.
Jason15 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Νομίζω το πιθανότερο είναι οι λάμπες στο κουδουνι να δουλεύουν σε 12AC οπότε η ταινία led δεν θα δουλέψει καθώς θέλει DC. Χρειάζεσαι ανόρθωση που όμως θα σου ρίξει λίγο την τάση άρα και την φωτεινότητα της ταινίας ή κάποια άλλη εναλλακτική. 1
MikhailBakurin Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 4 hours ago, sphinxgr said: Παρήγγειλα αυτό και βλέπουμε (2-pin wire12V, Natural white, 8mm PCB) Ωραίος, το πήγες σε πιο λαρτζ καταστάσεις, με ακριβότερη λεντοταινία (και μάλλον φωτεινότερη). Δες και τι θα παίξει με το AC/DC που λέει ο φίλος παρακάτω. 3 hours ago, Joshua21 said: Είναι τουλάχιστον αστείο να κατηγορείς εμένα για αυτό που κάνεις εσύ, εσύ είσαι αυτός που ξεκίνησε θέμα ζητώντας λύσεις για ανύπαρκτο πρόβλημα, εσύ είσαι αυτός που ισχυρίστηκε αρχικά ότι οι led δεν αξίζουν επειδή βρίσκει πυρακτώσεως με 0,69€ και τώρα λέει πως πυρακτώσεως "ΔΕΝ υπάρχουν", εσύ είσαι αυτός που όποτε τον βολεύει κάνει μια αόριστη αναφορά σε "δεκαπλάσια κατανάλωση", εσύ είσαι αυτός που γράφει κάτι απίστευτα του τύπου "η 4ετης εγγύηση προϋποθέτει να πηγαίνεις στο κατάστημα κάθε 6 μήνες να στην αλλάζουν". Όχι απλώς έχω πολλά να προσφέρω στο θέμα, έχω προσφέρει ήδη επισημαίνοντας τις ανακρίβειες που γράφεις και δεν πρόκειται να σταματήσω, αν δεν σ' αρέσει ξυδάκι. Μπαίνεις σε κάθε θέμα και ενοχλείς. Όπου δω γραπτό σου, είναι προϊόν έλλειψης κατανόησης γραπτού λόγου, εμπαθές, κοτσάνα, κακεντρεχές, ή όλα μαζί. Ο άνθρωπος λέει ότι πάει κάθε 6 μήνες γιατί χαλάνε πρόωρα και πως ΑΝ βρει πυρακτώσεως με δυσκολία, για όσο υπάρχουν ακόμη, θα βολεύεται με 0,69, αλλά "μετά τι". Ή πρότεινε εναλλακτική λύση, ή, αν θες να κάνεις τον έξυπνο, κάνε τον πιο ευγενώς. 2
Joshua21 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 47 minutes ago, MikhailBakurin said: Μπαίνεις σε κάθε θέμα και ενοχλείς. Όπου δω γραπτό σου, είναι προϊόν έλλειψης κατανόησης γραπτού λόγου, εμπαθές, κοτσάνα, κακεντρεχές, ή όλα μαζί. Ο άνθρωπος λέει ότι πάει κάθε 6 μήνες γιατί χαλάνε πρόωρα και πως ΑΝ βρει πυρακτώσεως με δυσκολία, για όσο υπάρχουν ακόμη, θα βολεύεται με 0,69, αλλά "μετά τι". Ή πρότεινε εναλλακτική λύση, ή, αν θες να κάνεις τον έξυπνο, κάνε τον πιο ευγενώς. Ο άνθρωπος δεν έγραψε πουθενά ότι πάει κάθε 6 μήνες για πυρακτώσεως επειδή χαλάνε πρόωρα, αντιθέτως έγραψε ότι οι πυρακτώσεως είχαν μεγάλη διάρκεια ζωής, αυτά περί 5.000 ωρών - λες και είναι τόνερ με προγραμματισμένη διάρκεια ζωής - και όχι 6μήνου ήταν απλά μια υπόθεση που έκανε για τις led, την υποτιθέμενη έλλειψη πυρακτώσεως την ανέφερε πολύ μετά. Στην πραγματικότητα οι πυρακτώσεως σε τέτοιες εφαρμογές αντέχουν πάρα πολλά χρόνια, και αν σου καεί μία απλά πας σε οποιοδήποτε κατάστημα με ανταλλακτικά ηλεκτρικών συσκευών και αγοράζεις μία νέα, κατά προτίμηση επώνυμη, εγώ αυτό έκανα πριν 10 χρόνια που μου κάηκε τελευταία φορά. Αν πάλι φοβάσαι ότι στο μέλλον δεν θα βρίσκεις τέτοιες πυρακτώσεως και ότι οι led δεν θα σε καλύψουν, απλά καβατζάρεις. Επίσης το ξέρω πως κάποιοι ενοχλούνται όταν επισημαίνω τις κουλαμάρες που γράφουν, μάλλον κάτι τέτοιο θα έχω κάνει και στο παρελθόν με σένα, δεν εξηγείται αλλιώς ο τρόπος που μου απαντάς. Edit: Τώρα σε θυμήθηκα, είχες τσαντιστεί στο άλλο θέμα επειδή είχαμε επισημάνει πόσο εξωπραγματική ήταν η κατανάλωση που είχες αναφέρει για μέσα στην πόλη, τώρα εξηγούνται όλα. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2023 από Joshua21
sdikr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Θυμάμαι πως έχω διαβάσει, πως οι led έχουν θέμα με την συνεχόμενη χρήση, ακόμα και μια ώρα να είναι σβηστές στο 24ωρό, ανεβάζει κατα πολύ την διάρκεια ζωής 1
MikhailBakurin Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 15 hours ago, Joshua21 said: Ο άνθρωπος δεν έγραψε πουθενά ότι πάει κάθε 6 μήνες για πυρακτώσεως επειδή χαλάνε πρόωρα, αντιθέτως έγραψε ότι οι πυρακτώσεως είχαν μεγάλη διάρκεια ζωής, αυτά περί 5.000 ωρών - λες και είναι τόνερ με προγραμματισμένη διάρκεια ζωής - και όχι 6μήνου ήταν απλά μια υπόθεση που έκανε για τις led, την υποτιθέμενη έλλειψη πυρακτώσεως την ανέφερε πολύ μετά. Στην πραγματικότητα οι πυρακτώσεως σε τέτοιες εφαρμογές αντέχουν πάρα πολλά χρόνια, και αν σου καεί μία απλά πας σε οποιοδήποτε κατάστημα με ανταλλακτικά ηλεκτρικών συσκευών και αγοράζεις μία νέα, κατά προτίμηση επώνυμη, εγώ αυτό έκανα πριν 10 χρόνια που μου κάηκε τελευταία φορά. Αν πάλι φοβάσαι ότι στο μέλλον δεν θα βρίσκεις τέτοιες πυρακτώσεως και ότι οι led δεν θα σε καλύψουν, απλά καβατζάρεις. Επίσης το ξέρω πως κάποιοι ενοχλούνται όταν επισημαίνω τις κουλαμάρες που γράφουν, μάλλον κάτι τέτοιο θα έχω κάνει και στο παρελθόν με σένα, δεν εξηγείται αλλιώς ο τρόπος που μου απαντάς. Edit: Τώρα σε θυμήθηκα, είχες τσαντιστεί στο άλλο θέμα επειδή είχαμε επισημάνει πόσο εξωπραγματική ήταν η κατανάλωση που είχες αναφέρει για μέσα στην πόλη, τώρα εξηγούνται όλα. Δεν καταλαβαίνω καν τη σύνταξη της πρώτης παραγράφου, το κόμμα είναι φοβερό σημείο στίξης, αρκεί να μπαίνει ιδανικά, και όχι, έτσι. Τελοσπάντων, δε θα διδάξω ούτε κόμματα, αλλά ούτε και ανάγνωση, κάποτε πληρώθηκε άνθρωπος για να το κάνει αυτό - μάλλον ανεπιτυχώς. Είναι εμφανές ότι γίνεται κουβέντα για πυράκτωσης που βαστάνε στα μικρά μεγέθη καλά, ενώ οι λεντ είναι αναξιόπιστες, και επ' αυτού σχολίασαν κι άλλα μέλη από κάτω, άρα εσύ είσαι ο "περίεργος" (πάλι). Στο εδώ τόπικ, στο άλλο που αμφισβητούσες ενδείξεις ψηφιακού οργάνου αυτοκινήτου, στο παράλλο που έβαλες στον υπολογισμό carpooling και το κόστος θερμίδων που έχει καταναλώσει ο οδηγός για να σε οδηγήσει (οπότε μετά απλά σταμάτησα να σου απαντάω), γενικά βγάζεις κακό εξυπνακισμό, μιζέρια και κακεντρέχεια, που βασίζονται σχεδόν πάντα σε αγκυλώσεις και κακαναγνώσεις. Εν συντομία, τετρατριχοτόμος. Χαλάρωσε να 'ουμ, φόρουμ αλληλοβοήθειας είναι, άμα το τόπικ σου φαίνεται μπούρδα, προσπέρνα. 1 hour ago, sdikr said: Θυμάμαι πως έχω διαβάσει, πως οι led έχουν θέμα με την συνεχόμενη χρήση, ακόμα και μια ώρα να είναι σβηστές στο 24ωρό, ανεβάζει κατα πολύ την διάρκεια ζωής Το ακριβώς ανάποδο. Οι led (πιο "ορθόδοξου" σπειρώματος, δεν ξέρω για τις ειδικές του τς), μπορούν να δουλεύουν "τεχνικά" χιλιάδες ώρες. Το bottleneck τους είναι η αντοχή του κυκλώματος στο άψε-σβήσε. Γι' αυτό και η αγορά led δε συστήνεται/είναι δύσκολο να αποσβεστεί σε βοηθητικούς χώρους/αποθήκες/πλυσταριά/αχρησιμοποίητα δωμάτια, ενίοτε και WC, καθώς η φθορά του κυκλώματος από το αναβόσβημα, επέρχεται ταχύτερα από το όποιο όφελος εξοικονόμησης ενέργειας. Ένα 24ωρο περίπτερο πχ, έχει εκκωφαντικό όφελος με λάμπες λεντ. 1
Joshua21 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 12 minutes ago, MikhailBakurin said: Δεν καταλαβαίνω καν τη σύνταξη της πρώτης παραγράφου, το κόμμα είναι φοβερό σημείο στίξης, αρκεί να μπαίνει ιδανικά, και όχι, έτσι. Τελοσπάντων, δε θα διδάξω ούτε κόμματα, αλλά ούτε και ανάγνωση, κάποτε πληρώθηκε άνθρωπος για να το κάνει αυτό - μάλλον ανεπιτυχώς. Είναι εμφανές ότι γίνεται κουβέντα για πυράκτωσης που βαστάνε στα μικρά μεγέθη καλά, ενώ οι λεντ είναι αναξιόπιστες, και επ' αυτού σχολίασαν κι άλλα μέλη από κάτω, άρα εσύ είσαι ο "περίεργος" (πάλι). Στο εδώ τόπικ, στο άλλο που αμφισβητούσες ενδείξεις ψηφιακού οργάνου αυτοκινήτου, στο παράλλο που έβαλες στον υπολογισμό carpooling και το κόστος θερμίδων που έχει καταναλώσει ο οδηγός για να σε οδηγήσει (οπότε μετά απλά σταμάτησα να σου απαντάω), γενικά βγάζεις κακό εξυπνακισμό, μιζέρια και κακεντρέχεια, που βασίζονται σχεδόν πάντα σε αγκυλώσεις και κακαναγνώσεις. Εν συντομία, τετρατριχοτόμος. Χαλάρωσε να 'ουμ, φόρουμ αλληλοβοήθειας είναι, άμα το τόπικ σου φαίνεται μπούρδα, προσπέρνα. Εγώ χαλαρός είμαι, εσύ φαίνεται να ζορίζεσαι, εσύ αναφέρεις πράγματα που δεν είπα και μοιράζεις χαρακτηρισμούς για να δημιουργήσεις εντυπώσεις. Επίσης δίνεις συμβουλές που δεν ακολουθείς ούτε εσύ ο ίδιος, μια χαρά μπορούσες να προσπεράσεις αλλά όχι, ευκαιρία βρήκες για να δείξεις την εμπάθεια σου απέναντι μου γιατί δεν σου άρεσαν αυτά που σου είπα σε άσχετα θέματα.
warewolf Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Στις 9/10/2023 στις 4:51 ΜΜ, Titos301 είπε Δεν υπήρξε συνωμοσία. 😛 1
sdikr Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 On 12/10/2023 at 10:51, MikhailBakurin said: Το ακριβώς ανάποδο. Οι led (πιο "ορθόδοξου" σπειρώματος, δεν ξέρω για τις ειδικές του τς), μπορούν να δουλεύουν "τεχνικά" χιλιάδες ώρες. Το bottleneck τους είναι η αντοχή του κυκλώματος στο άψε-σβήσε. Γι' αυτό και η αγορά led δε συστήνεται/είναι δύσκολο να αποσβεστεί σε βοηθητικούς χώρους/αποθήκες/πλυσταριά/αχρησιμοποίητα δωμάτια, ενίοτε και WC, καθώς η φθορά του κυκλώματος από το αναβόσβημα, επέρχεται ταχύτερα από το όποιο όφελος εξοικονόμησης ενέργειας. Ένα 24ωρο περίπτερο πχ, έχει εκκωφαντικό όφελος με λάμπες λεντ. Το άναψε σβήσε έχει να κάνει όταν έχεις κάτι μηχανικό στο κύκλωμα για να δέχεται καταπόνηση (πχ μοτέρ), δεν έχει κάτι τέτοιο μια λάμπα LED ενα κλασικό rectifier έχει και κάποιον πυκνωτή αν είσαι τυχερός.
nvel Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 ο αριθμός αναμάτων έχει να κάνει με την ζωή των λαμπτήρων γιαυτό τον λόγο οι κατασκευαστές δίνουν και τους κύκλους λειτουργίας εκτός από τις ώρες λειτουργίας 1
Joshua21 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, sdikr said: Το άναψε σβήσε έχει να κάνει όταν έχεις κάτι μηχανικό στο κύκλωμα για να δέχεται καταπόνηση (πχ μοτέρ), δεν έχει κάτι τέτοιο μια λάμπα LED ενα κλασικό rectifier έχει και κάποιον πυκνωτή αν είσαι τυχερός. Οι κατασκευαστές των led έχουν αντίθετη άποψη, για αυτό όπως ειπώθηκε και παραπάνω ανακοινώνουν και κύκλους λειτουργίας (άναψε +σβήσε) εκτός από αναμενόμενη διάρκεια ζωής, πχ: https://www.lighting.philips.com/api/assets/v1/file/PhilipsLighting/content/fp929001234302-pss-global/Localized_commercial_leaflet.pdf Αντιθέτως δεν λένε κάτι για "ξεκούραση".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα