Ashaman Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Καλησπερα παιδες. Εχω 1 pc (Windows 11) & 1 laptop (Windows 11) . Επειδη χρειαζομαι να δουλευω ταυτοχρονα εχω βαλει 2 οθονες στο γραφειο και εχω παρει ενα switch για να εχω 1 Keyboard & 1 mouse και για τα 2. Και τα 2 ειναι bt. Το μεν laptop εχει ενσωματωμενο το BT adapter το δε pc δεν εχει (Gigabyte Aorus B450 Elite v1.0) οποτε εχω παρει ενα BT adapter για να συνδεονται και τα BT ακουστικα που εχω. Το προβλημα ειναι το εξης: Καποιες φορες, οταν παταω το κουμπι στο switch για να αλλαξω απο το pc στο λαπτοπ και μετα παλι πισω, δε λειτουργουν πληκτρολογιο και mouse στο pc. Μονο στο Pc. Αν ξαναγυρισω στο laptop λειτουργουν ολα. Επειδη συνηθως στο pc πεθαινουν ταυτοχρονα και mouse & keyboard (Logitech MX Keys & MX Vertical) δεν μπορω να δω αν εχει εξαφανιστει απο τα devices το ΒΤ adapter, αλλα καθε φορα που συμβαινει αυτο, οτι ηχο εχω εκεινη τη στιγμη στα BT ακουστικα, χανεται. Ως επι το πλειστον , σε 30 δευτερολεπτα το αργοτερο εχω και παλι πληκτρολογιο και Mouse και ηχο στα ακουστικα αν και εχει συμβει μερικες φορες να μην ξυπναει με τπτ στο pc η συνδεση ειδικα με το mouse οποτε να πρεπει να κανω restart. Σε αυτες τις περιπτωσεις εχω βγαλει απο το switch το dongle του mouse, το εχω καρφωσει στο PC, αλλα τπτ. Φυσικα κανενα BT δε δουλευει. Θα μου πειτε ε οκ περιμενε 30 δευτερα , αντε να κανει κανα λεπτο. Ε το θεμα ειναι οτι συνηθως ειμαι σε meetings για τη δουλεια και αλλαζω απο το ενα στο αλλο για να κανω πραγματα σε 2 διαφορετικα vpn και οταν χανω ηχο και access για τοση ωρα, ειναι θεμα. Εχει κανεις καμια ιδεα? Υποψιν εχω δοκιμασει αλλα 2 switches αγορασμενα απο Amazon και ειχα το ιδιο θεμα. Το αυτο συνεβαινε και με ενα tp-link BT adapter που ειχα πριν αγορασω το Asus. Και εχω βαλει και αλλο 1 bt keyboad και 2 bt mouse παντα με το ιδιο αποτελεσμα. Μη μου πειτε plz να μη χρησιμοποιω bt mouse, kb ή ακουστικα, δεν εχει νοημα, δε θελω καλωδια. Ααααα και ακουστικα εχω μπολικα και με ολα το ιδιο κανει. 2 JBL & 1 Creative headset & 2 in-ear της soundcore. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Υπάρχει υστέρηση στα win όταν βαζεις συσκευές λογω drivers μπορεί σε περιβάλλον linux να μην έχεις την καθηστερηση αυτη γιατι οι drivers λειτουργούν πολυ διαφορετικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashaman Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 31 minutes ago, Aris_ said: Υπάρχει υστέρηση στα win όταν βαζεις συσκευές λογω drivers μπορεί σε περιβάλλον linux να μην έχεις την καθηστερηση αυτη γιατι οι drivers λειτουργούν πολυ διαφορετικά Δεν μπορω να χρησιμοποιησω linux και δε θελω κιολας στη συγκεκριμενη περιπτωση. Οπως ειπα ειναι για τη δουλεια και τα apps που εχω μαθει και θελω να χρησιμοποιω δεν εχουν linux versions.. Το θεμα ειναι με τα windows τι κανω? Το laptop δεν εχει ποτε θεμα αλλα ειναι ενσωματωμενο το bt στη MB. Εκτος του να αλλαξω MB (που δε με παιρνει) τι αλλο μπορω να κανω? Εχω στο Device Manager, στα Other Devices με ερωτηματικα, τα εξης: BESOTA BT Peripheral Device (*4) RFCOMM COM Serial Port SPP1 Εχω προσπαθησει να βρω drivers αλλα ουτε με το ονομα που ειναι στα devices τα βρισκω , ουτε με το hardware id ουτε με αλλο τροπο. Πφφφ, τα νευρα μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 βαλε ενα screenshot απο το device mng Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashaman Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, Aris_ said: βαλε ενα screenshot απο το device mng Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 τα logitech μπορούν να δουλέψουν με τον δικό τους adaptor, αντί για bluetooth, θα δοκίμαζα πρώτα αυτό. Δεν έχω καταλάβει αν και στο φορητό κάνεις χρήση τον adaptor που έχεις στο switch, ή το ενσωματωμένο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashaman Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 5 minutes ago, sdikr said: τα logitech μπορούν να δουλέψουν με τον δικό τους adaptor, αντί για bluetooth, θα δοκίμαζα πρώτα αυτό. Δεν έχω καταλάβει αν και στο φορητό κάνεις χρήση τον adaptor που έχεις στο switch, ή το ενσωματωμένο Και τα 2 logi τα εχω με το δικο τους adaptor καρφωμενα στο kvm switch που αναφερω παραπανω και το kvm το εχω συνδεδεμενο και με το pc και με το laptop. Παταω το κουμπι εναλλαγης και εναλλασονται ολα. Δυστυχως δεν εχει δυνατοτητα απο το κουμπι εναλλαγης του Keys ή του Vertical να κανω και τα 2 και το Flow που λειτουργει κανονικα, σε μενα δεν παιζει γιατι ειναι σε vpn τουλαχιστον το 1 απο τα 2 και για να λειτουργησει αυτο θελει ιδιο δικτυο. Αρα αναγκαστικα αλλαζω με το kvm. Το περιεργο της υποθεσης λοιπον ειναι οτι οντως δεν παιζουν με BT τα 2 αυτα αλλα παρ'ολα αυτα εκτος του οτι χανεται η συνδεση με τα BT ακουστικα απο το PC (μονο απο αυτο, ποτε απο το λαπτοπ), χανεται και η συνδεση με το mouse κυριως. Εχουν υπαρξει μερικες φασεις που δεν εχω καμια απολυτως συνδεση ουτε με Keys ουτε με Vertical ακομα κι αν βαζω βγαζω τα δικα τους adaptor απο το switch στο pc, οποτε και αναγκαζομαι να βαλω wired mouse για να κανω restart το pc και να ξυπνησει. Συνηθως ομως μετα απο 4-5 δευτερολεπτα το Keys επανακτα συνδεση, αλλα bt ακουστικα και Vertical αργουν απο 20-45 secs για να παρουν μπρος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 39 minutes ago, Ashaman said: Και τα 2 logi τα εχω με το δικο τους adaptor καρφωμενα στο kvm switch που αναφερω παραπανω και το kvm το εχω συνδεδεμενο και με το pc και με το laptop. Παταω το κουμπι εναλλαγης και εναλλασονται ολα. Δυστυχως δεν εχει δυνατοτητα απο το κουμπι εναλλαγης του Keys ή του Vertical να κανω και τα 2 και το Flow που λειτουργει κανονικα, σε μενα δεν παιζει γιατι ειναι σε vpn τουλαχιστον το 1 απο τα 2 και για να λειτουργησει αυτο θελει ιδιο δικτυο. Αρα αναγκαστικα αλλαζω με το kvm. Το περιεργο της υποθεσης λοιπον ειναι οτι οντως δεν παιζουν με BT τα 2 αυτα αλλα παρ'ολα αυτα εκτος του οτι χανεται η συνδεση με τα BT ακουστικα απο το PC (μονο απο αυτο, ποτε απο το λαπτοπ), χανεται και η συνδεση με το mouse κυριως. Εχουν υπαρξει μερικες φασεις που δεν εχω καμια απολυτως συνδεση ουτε με Keys ουτε με Vertical ακομα κι αν βαζω βγαζω τα δικα τους adaptor απο το switch στο pc, οποτε και αναγκαζομαι να βαλω wired mouse για να κανω restart το pc και να ξυπνησει. Συνηθως ομως μετα απο 4-5 δευτερολεπτα το Keys επανακτα συνδεση, αλλα bt ακουστικα και Vertical αργουν απο 20-45 secs για να παρουν μπρος. Αυτό που δείχνεις πάνω πάντως λεεί πως κάνει σύνδεση μέσω BT, το MX έχει δυνατότητα και με τον δικό του adaptor και με bt, μήπως τα έχεις κάνει σύνδεση και με τα δυο; (υποθέτω και το Mouse, απλά δεν το έχω για να σου πω με σιγουριά ) Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2023 από sdikr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashaman Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 27 minutes ago, sdikr said: Αυτό που δείχνεις πάνω πάντως λεεί πως κάνει σύνδεση μέσω BT, το MX έχει δυνατότητα και με τον δικό του adaptor και με bt, μήπως τα έχεις κάνει σύνδεση και με τα δυο; (υποθέτω και το Mouse, απλά δεν το έχω για να σου πω με σιγουριά ) Τα εχω συνδεσει και με BT αλλα δεν τα χρησιμοποιω ετσι καθως τα εχω μεσω του KVM για να αλλαζω απο το ενα στο αλλο και τα 2 αμεσα. Και το Keys και το Vertical εχουν 3 θεσεις για συνδεσεις. Εγω τα εχω και τα 2 παντα στο 1 που ειναι η συνδεση τους με τα adapter τους. Το θεμα ειναι λοιπον οτι οταν αλλαζω απο το kvm απο το pc στο laptop , αν εχω συνδεδεμενα τα BT ακουστικα χανεται ο ηχος. Αν προσπαθησω να επιστρεψω με το kvm κουμπι παλι στο pc, για λιγα δευτερα δεν εχω ουτε πληκτρολογιο, ουτε mouse. Μετα απο 5'' περιπου επιστρεφει η χρηση του πληκτρολογιου αλλα του mouse και των ακουστικων επιστρεφει μαζι μετα απο 20-45''. Οντως δειχνει να επηρεαζεται το mouse απο το BT και δεν ξερω γιατι. Το θεμα ειναι να βρω γιατι χανεται το BT adapter με επακολουθο ολα τα υπολοιπα. Να φταιει οτι ειναι adapter και οχι ενσωματωμενο στη MB? Γιατι τα ιδια εχω και στο laptop (που εχει ενσωματωμενο στη MB το BT) αλλα σε αυτο δε χανεται το BT . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, Ashaman said: Τα εχω συνδεσει και με BT αλλα δεν τα χρησιμοποιω ετσι καθως τα εχω μεσω του KVM για να αλλαζω απο το ενα στο αλλο και τα 2 αμεσα. Και το Keys και το Vertical εχουν 3 θεσεις για συνδεσεις. Εγω τα εχω και τα 2 παντα στο 1 που ειναι η συνδεση τους με τα adapter τους. Το θεμα ειναι λοιπον οτι οταν αλλαζω απο το kvm απο το pc στο laptop , αν εχω συνδεδεμενα τα BT ακουστικα χανεται ο ηχος. Αν προσπαθησω να επιστρεψω με το kvm κουμπι παλι στο pc, για λιγα δευτερα δεν εχω ουτε πληκτρολογιο, ουτε mouse. Μετα απο 5'' περιπου επιστρεφει η χρηση του πληκτρολογιου αλλα του mouse και των ακουστικων επιστρεφει μαζι μετα απο 20-45''. Οντως δειχνει να επηρεαζεται το mouse απο το BT και δεν ξερω γιατι. Το θεμα ειναι να βρω γιατι χανεται το BT adapter με επακολουθο ολα τα υπολοιπα. Να φταιει οτι ειναι adapter και οχι ενσωματωμενο στη MB? Γιατι τα ιδια εχω και στο laptop (που εχει ενσωματωμενο στη MB το BT) αλλα σε αυτο δε χανεται το BT . Δεν ξέρω τι γίνεται, αυτό που βλέπω όμως είναι πως στο device manager τα έχει ενεργά σαν συσκευές BT, θα πρότεινα να τα κάνεις unpair και να τα δουλέψεις με τον logi adapter. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashaman Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 25 minutes ago, sdikr said: Δεν ξέρω τι γίνεται, αυτό που βλέπω όμως είναι πως στο device manager τα έχει ενεργά σαν συσκευές BT, θα πρότεινα να τα κάνεις unpair και να τα δουλέψεις με τον logi adapter. Βρε συ με ΤΑ logi adapter παιζουν λεμε, γιατι εχεις κολλησει? Ναι υπαρχουν και περασμενα μεσα ως BT connections αλλα ΔΕΝ ειναι συνδεδεμενα. Αλλωστε τα BT connections σε αυτα τα 2 τα εκανα πριν καμια 10αρια μερες για να δοκιμασω κατι και αυτο το προβλημα συμβαινει εδω και μηνες, απλα τωρα απηυδησα γιατι δεν εβρισκα ακρη μονος μου και ειπα να ρωτησω μηπως και. Εξηγω αλλη μια φορα τη συνδεσμολογια. Εχω το KVM Switch ATEN πανω στο οποιο εχω συνδεδεμενα τα 2 logi adapters, ενα για το καθενα, και το kvm συνδεδεμενο με το pc & laptop. Καθε φορα που θελω να δουλεψω στο pc παταω το κουμπι του KVM και εχω keyboard & mouse στο pc. Αν θελω να αλλαξω target παταω το κουμπι και χειριζομαι πλεον το laptop και με τα 2. Το BT connection σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι ΑΣΧΕΤΟ. Ειτε υπαρχει ειτε οχι δεν παιζει ρολο αφου δεν ειναι συνδεδεμενο κανενα απο τα 2, οπως δεν επαιζε για τους προηγουμενους μηνες. Το θεμα λοιπον ειναι βρω γιατι χανει το BT adapter και μετα μπλεκουν ολα και αν το βρω αυτο και το λυσω και συνεχιζει να εχει θεμα το Mouse να το συζητησουμε. Btw και στο laptop τα εχω περασμενα κανονικα αλλα ποτε δε χανεται η συνδεση τους στο λαπτοπ . Η 2η εικονα ειναι το aten kvm μαζι με τα 2 Logi adapters και η 1η το device list απο το laptop που φαινονται ολα εγκατεστημενα. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2023 από Ashaman Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Κάνε το έτσι για το μια φορά στο εκατομμύριο, Κάνε τα Unpair, βεβαιώσου πως δεν τα έχεις Pair σαν BT Και στο φορητό. Δοκίμασε να τα κάνεις εκ νέου Pair με τους Logi σε άλλο κουμπί, μπορείς μάλιστα να τα κάνεις pair μόνο σε εναν. Μετά δεν ξέρω αν έχεις δοκιμάσει να βάλεις το Bluetooth σε άλλη θύρα στο υπολογιστή, μήπως κάτι δεν πάει καλά όταν κάνεις την εναλλαγή και έχει θέμα το εσωτερικό Hub usb της μητρικής και σου αποσυνδέει και τον Bt adapter Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashaman Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 30 minutes ago, sdikr said: Κάνε το έτσι για το μια φορά στο εκατομμύριο, Κάνε τα Unpair, βεβαιώσου πως δεν τα έχεις Pair σαν BT Και στο φορητό. Δοκίμασε να τα κάνεις εκ νέου Pair με τους Logi σε άλλο κουμπί, μπορείς μάλιστα να τα κάνεις pair μόνο σε εναν. Μετά δεν ξέρω αν έχεις δοκιμάσει να βάλεις το Bluetooth σε άλλη θύρα στο υπολογιστή, μήπως κάτι δεν πάει καλά όταν κάνεις την εναλλαγή και έχει θέμα το εσωτερικό Hub usb της μητρικής και σου αποσυνδέει και τον Bt adapter Τα εχω δοκιμασει ολα αυτα. Και usb θυρα εχω αλλαξει και Unpair και pair ξανα, και unpair μονο απο το pc και να το δουλεψω ετσι και καθε φορα το ξανακανει μετα απο καποια στιγμη. Μπορει να το κανει και 2-3 φορες τη μερα στο 8ωρο+ που δουλευω, μπορει και να το κανει μια φορα στις 4-5 μερες. Τπτ σταθερο. Συμβαινει εδω και μηνες οπως ειπα και πριν οποτε τα εχω δοκιμασει ολα τα απλα και λογικα. Ψαχνω το παραλογο, το εντελως κουλο μαλλον 😝 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση Ashaman Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Λύση Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Λοιπον, ισως να βρηκα τι εφταιγε και να εχω εφαρμοσει και τη λυση ηδη. Ελπιζω δλδ. Κοιταζοντας το event viewer ειδα το εξης : "Windows cannot store Bluetooth authentication codes (link keys) on the local adapter. Bluetooth keyboards might not work in the system BIOS during startup." (δεν ηταν καν error αλλα το ειδα επειδη εκεινη τη στιγμη το ειχε κανει 3η φορα συνεχομενα μεσα σε μιση ωρα οποτε ηταν εμφανες κι ας ηταν INFO στο event viewer) . Ψαχνοντας με αυτο, ειδα καποιον να λεει δεξι κλικ στο device manager πανω στο usb adapter - properties - power management - Untick the option "Allow the computer to turn off this device to save power". Απο εκεινη τη στιγμη και μεχρι τωρα και παροτι εχω αλλαξει καμια 30αρια φορες τουλαχιστον δεν εχει κολλησει. Θα το παρακολουθησω μερικες μερες ακομα και αν οντως ειναι αυτη η λυση το γραφω εδω μηπως και το χρειαστει κανενας αλλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashaman Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 6 μέρες μετά, έχει συμβεί μόνο μια φορά από εκεί που η συχνότητα είχε φτάσει να συμβαίνει 2 και 3 φορές τη μέρα τελευταία. Ελπίζω να παραμείνει ετσι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα