Crash24 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Στο κανάλι της στο YouTube, η Intel ανέβασε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο που παρουσιάζει την ισχύ του τελευταίου της κορυφαίο επεξεργαστή για laptops, τον Intel Core Ultra 1ης γενιάς, με την κωδική ονομασία Meteor Lake. Το βίντεο επιδεικνύει μια σειρά από εντυπωσιακές δυνατότητες, οι οποίες υπόσχονται να αναβαθμίσουν την εμπειρία του χρήστη στα επερχόμενα μοντέλα που αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στα τέλη της χρονιάς. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά που βλέπουμε στο βίντεο είναι η ικανότητα του επεξεργαστή να αναπαράγει ομαλά βίντεο με 8K ανάλυση, ακόμη και με bitrate στα 128Mbps, με χρήση του απαιτητικού κωδικοποιητή HEVC. Αυτό αναδεικνύει τις ικανότητες του επεξεργαστή Core Ultra και τη συμβατότητά του με τις τελευταίες τεχνολογίες. Ένα άλλο σημείο που κάνει τον επεξεργαστή της Intel να ξεχωρίζει είναι η ενεργειακή του απόδοση. Η εταιρεία έδειξε την ικανότητα του φορητού υπολογιστή να αναπαράγει βίντεο 1080p με απενεργοποιημένες τις μονάδες CPU και GPU. Αντ' αυτού, χρησιμοποίησε τα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας E-Cores καθώς και την ενσωματωμένη μονάδα αποκωδικοποίησης βίντεο στο System-on-Chip (SoC). Η καινοτόμος αυτή προσέγγιση υπόσχεται σημαντική ενίσχυση της αυτονομίας κατά την αναπαραγωγή βίντεο, γεγονός που αποτελεί σπουδαίο νέο για τους χρήστες που εκτιμούν την παρατεταμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στους φορητούς υπολογιστές τους. Η Intel πρόκειται να λανσάρει τους επεξεργαστές Core Ultra 1ης γενιάς τον Δεκέμβριο, δίνοντας έμφαση στη χαμηλή κατανάλωση ενέργεια, με την παρουσία δύο πυρήνων χαμηλής ενεργειακής απόδοσης, βελτιστοποιημένους για ελαφρύτερους φόρτους εργασίας. Με την ενσωμάτωση αυτών των πυρήνων, η Intel στοχεύει να επιτύχει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ ενεργειακής απόδοσης και επιδόσεων, καλύπτοντας τις διαφορετικές ανάγκες των χρηστών. Εκτός από τα E-cores, το SoC Tile θα διαθέτει και άλλα εξαρτήματα εντός του "Low Power Island", όπως η Media Module, η Display Engine, η NPU (Neural Processing Unit), η IPI (Inter-Processor Interface) και άλλα. Η ολιστική αυτή προσέγγιση σύμφωνα με την Intel καταδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας για την παροχή μιας ολοκληρωμένης και αποδοτικής υπολογιστικής λύσης. Η παρουσίαση των επεξεργαστών Intel Core Ultra 1ης γενιάς σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στον κόσμο των φορητών υπολογιστών. Με την υπόσχεση της εξαιρετικής αναπαραγωγής βίντεο, της ενεργειακής απόδοσης και του ολοκληρωμένου σχεδιασμού SoC, οι νέες επεξεργαστές αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση όταν κυκλοφορήσουν στην αγορά στο τέλος του τρέχοντος έτους. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
piiii Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Εγώ πάντως πιστεύω ότι έχουμε φτάσει κορεσμό πλέον. Κοιτώντας πίσω το χρόνο σαν 46αρης που είμαι, έβλεπα τεράστιες διαφορές μεταξύ γενιών σε επεξεργαστές, γραφικά κτλ. Τώρα απλά νιώθω ότι πρέπει κάτι να σου πλασάρουν για να σου πάρουν τα λεφτά. My opinion. 21 3 1
oldnew Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 minutes ago, piiii said: Εγώ πάντως πιστεύω ότι έχουμε φτάσει κορεσμό πλέον. Κοιτώντας πίσω το χρόνο σαν 46αρης που είμαι, έβλεπα τεράστιες διαφορές μεταξύ γενιών σε επεξεργαστές, γραφικά κτλ. Τώρα απλά νιώθω ότι πρέπει κάτι να σου πλασάρουν για να σου πάρουν τα λεφτά. My opinion. Εγω που βαραγα 12ωρα σε pc, τωρα ανοίγω windows μια φορα τη βδομάδα και.. Με ταμπλετες android, κινητά κλπ είδικα αν έχεις ποιοτικά προϊόντα πχ 14.6 amoled tab s8, galaxy fold 5 κλπ, απλα γελάς με τα Windows. Το 99% τα κανείς σε αυτες τις συσκευές πλέον. Παιχνίδια σε xbox, μονο για δουλειά word, excel κλπ. Για σοβαρή δουλειά σε excel me macro, vba κλπ, γιατί για απλές δουλειες και το Android κανει. Τα γράφω εγω που ειμουν σούπερ κολλημένος σε windows. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2023 από oldnew 5 1
inetien12 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Τελικά, η Apple ειναι πολύ μπροστά ! Μέχρι και η Intel αντιγράφει τώρα όχι μόνο οι Κινέζοι !
bobos73 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 17 λεπτά πριν, inetien12 είπε Τελικά, η Apple ειναι πολύ μπροστά ! Μέχρι και η Intel αντιγράφει τώρα όχι μόνο οι Κινέζοι ! Αυτή η προσπάθεια της Intel είναι να καταφέρει να ανταγωνιστεί τους M της Apple…. Έχω αυτήν την αίσθηση….
atypicalcoder Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 38 λεπτά πριν, inetien12 είπε Τελικά, η Apple ειναι πολύ μπροστά ! Μέχρι και η Intel αντιγράφει τώρα όχι μόνο οι Κινέζοι ! Η Apple είναι καλή στο να δημιουργεί ανάγκες στην αγορά. Ευχαριστούμε πολύ την Apple για αυτό αλλά τώρα είναι ώρα να αναλάβει η Νο1 εταιρία επεξεργαστών στον κόσμο, Intel. Όχι πως η Apple δεν έβγαλε αξιόλογους energy efficient επεξεργαστές, αλλά πως να το κάνουμε...
Chris_BMW Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 15 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Η Apple είναι καλή στο να δημιουργεί ανάγκες στην αγορά. Ευχαριστούμε πολύ την Apple για αυτό αλλά τώρα είναι ώρα να αναλάβει η Νο1 εταιρία επεξεργαστών στον κόσμο, Intel. Όχι πως η Apple δεν έβγαλε αξιόλογους energy efficient επεξεργαστές, αλλά πως να το κάνουμε... Δεν είναι ικανή να δημιουργεί ανάγκες … απλά η apple βλέπει το μέλλον και ΜΠΟΡΕΙ λόγο του ισχυρού fan base της να το κάνει πράξη βλέπε I pod , βλέπε I phone , βλεπε I pad , βλέπε Apple Watch, βλεπε επεξεργαστές Μ etc 4
alexpap Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 18 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε Δεν είναι ικανή να δημιουργεί ανάγκες … απλά η apple βλέπει το μέλλον και ΜΠΟΡΕΙ λόγο του ισχυρού fan base της να το κάνει πράξη βλέπε I pod , βλέπε I phone , βλεπε I pad , βλέπε Apple Watch, βλεπε επεξεργαστές Μ etc βλέπε ioutdoor κ.λ.π.
freegr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δηλαδή θα δούμε φορητούς με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και ελπίζω ότι θα είναι φθηνότεροι ή όχι;
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, piiii είπε Εγώ πάντως πιστεύω ότι έχουμε φτάσει κορεσμό πλέον. Κοιτώντας πίσω το χρόνο σαν 46αρης που είμαι, έβλεπα τεράστιες διαφορές μεταξύ γενιών σε επεξεργαστές, γραφικά κτλ. Τώρα απλά νιώθω ότι πρέπει κάτι να σου πλασάρουν για να σου πάρουν τα λεφτά. My opinion. Πως ακριβώς εννοείς τον κορεσμό; Διότι τελευταία με τον ανταγωνισμό (να είναι καλά η AMD και η Apple) έχουν ανάψει τα αίματα και βλέπουμε επεξεργαστές laptop να είναι το ίδιο ισχυροί σαν 1-2 χρόνων επεξεργαστές Desktop. Επίσης ενσωματωμένα γραφικά που μπορούν να έχουν τρομερές επιδόσεις σε σχέση με αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα (πχ AMD Radeon 780M) αλλά και υπομονάδες σαν ΑΙ που δεν υπήρχαν πριν. Πιστεύω έχουμε ακόμα πολλά να δούμε. 1 ώρα πριν, oldnew είπε Εγω που βαραγα 12ωρα σε pc, τωρα ανοίγω windows μια φορα τη βδομάδα και.. Με ταμπλετες android, κινητά κλπ είδικα αν έχεις ποιοτικά προϊόντα πχ 14.6 amoled tab s8, galaxy fold 5 κλπ, απλα γελάς με τα Windows. Το 99% τα κανείς σε αυτες τις συσκευές πλέον. Παιχνίδια σε xbox, μονο για δουλειά word, excel κλπ. Για σοβαρή δουλειά σε excel me macro, vba κλπ, γιατί για απλές δουλειες και το Android κανει. Τα γράφω εγω που ειμουν σούπερ κολλημένος σε windows. Είναι γνωστό πως οι υπολογιστές όπως τους ξέραμε αλλάζουν και θα αλλάξουν δραματικά στο μέλλον. Όλες οι συσκευές που αναφέρεις είναι πλέον καθαρά υπολογιστές και ο μέσος χρήστης μπορεί να μην διαθέτει καν δικό του κλασικό υπολογιστή (desktop/laptop) και ούτε τον ενδιαφέρει να αποκτήσει.
oldnew Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 28 minutes ago, john_ said: Πως ακριβώς εννοείς τον κορεσμό; Διότι τελευταία με τον ανταγωνισμό (να είναι καλά η AMD και η Apple) έχουν ανάψει τα αίματα και βλέπουμε επεξεργαστές laptop να είναι το ίδιο ισχυροί σαν 1-2 χρόνων επεξεργαστές Desktop. Επίσης ενσωματωμένα γραφικά που μπορούν να έχουν τρομερές επιδόσεις σε σχέση με αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα (πχ AMD Radeon 780M) αλλά και υπομονάδες σαν ΑΙ που δεν υπήρχαν πριν. Πιστεύω έχουμε ακόμα πολλά να δούμε. Είναι γνωστό πως οι υπολογιστές όπως τους ξέραμε αλλάζουν και θα αλλάξουν δραματικά στο μέλλον. Όλες οι συσκευές που αναφέρεις είναι πλέον καθαρά υπολογιστές και ο μέσος χρήστης μπορεί να μην διαθέτει καν δικό του κλασικό υπολογιστή (desktop/laptop) και ούτε τον ενδιαφέρει να αποκτήσει. Αν εδικά πετύχει και ενα πρότζεκτ που έχει ξεκινήσει στο xda, να τρέξει το fold 5 και windows full, σε double boot μαζι με android, θα πουλήσω και το λαπτοπ. (αν δουλεύει καλα, δύσκολο μεν..)
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Μόλις τώρα, oldnew είπε Αν εδικά πετύχει και ενα πρότζεκτ που έχει ξεκινήσει στο xda, να τρέξει το fold 5 και windows full, σε double boot μαζι με android, θα πουλήσω και το λαπτοπ. (αν δουλεύει καλα, δύσκολο μεν..) Πιστεύω πως τέτοια πρότζεκτ θα τα δούμε επίσημα από πολλούς κατασκευαστές σύντομα. Ήδη η Samsung πειραματίζεται χρόνια με το Dex. Το μόνο που του λείπει είναι η υποστήριξη εφαρμογών σε επίπεδο desktop. Περιμένω τη Google και την Apple κάποια στιγμή να δώσουν ένα αντίστοιχο πρότζεκτ το οποίο θα είναι πιθανώς πιο πρακτικό/ολοκληρωμένο και να πάρει φωτιά ο τομέας εκείνος.
Aprile Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Διαφορετικοί επεξεργαστές για διαφορετικές εργασίες. Σαν να βλέπω το βίντεο της κινέζας της AMD πριν δέκα χρόνια. Με την διαφορά ότι τότε δεν είχε ξεκινήσει το Ai.
Georgios Pappas Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 3 ώρες πριν, piiii είπε Εγώ πάντως πιστεύω ότι έχουμε φτάσει κορεσμό πλέον. Κοιτώντας πίσω το χρόνο σαν 46αρης που είμαι, έβλεπα τεράστιες διαφορές μεταξύ γενιών σε επεξεργαστές, γραφικά κτλ. Τώρα απλά νιώθω ότι πρέπει κάτι να σου πλασάρουν για να σου πάρουν τα λεφτά. My opinion. Νομίζω απο το 2017 μέχρι σήμερα υπήρξε μεγάλη κούρσα και άνοδος. Απο το 2017 μεχρι το 2007 είμασταν κολλημένοι στα 4 cores 1
Odyss3us Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 hours ago, piiii said: Εγώ πάντως πιστεύω ότι έχουμε φτάσει κορεσμό πλέον. Κοιτώντας πίσω το χρόνο σαν 46αρης που είμαι, έβλεπα τεράστιες διαφορές μεταξύ γενιών σε επεξεργαστές, γραφικά κτλ. Τώρα απλά νιώθω ότι πρέπει κάτι να σου πλασάρουν για να σου πάρουν τα λεφτά. My opinion. 5 hours ago, oldnew said: Εγω που βαραγα 12ωρα σε pc, τωρα ανοίγω windows μια φορα τη βδομάδα και.. Με ταμπλετες android, κινητά κλπ είδικα αν έχεις ποιοτικά προϊόντα πχ 14.6 amoled tab s8, galaxy fold 5 κλπ, απλα γελάς με τα Windows. Το 99% τα κανείς σε αυτες τις συσκευές πλέον. Παιχνίδια σε xbox, μονο για δουλειά word, excel κλπ. Για σοβαρή δουλειά σε excel me macro, vba κλπ, γιατί για απλές δουλειες και το Android κανει. Τα γράφω εγω που ειμουν σούπερ κολλημένος σε windows. δεν εχετε καταλαβει οτι μιλαμε για φορητους υπολογιστες, το μηχανημα της υπογραφης μου ειναι τουμπανο αλλα με το καλημερα σου τρωει 80Watts το Microsoft Surface 8 Pro που εχω με i5-1135G7 καταναλωνει γυρω στα 17Watts εσυ που λες οτι κανεις σχεδον ολες τις δουλειες σου απο κινητο και tablet ξερεις ποσο καταναλωνουν αυτα; 0,5-2 Watts!! αρα λοιπον η αγορα οχι μονο δεν εχει κορεστει αλλα εχει πολυ δουλεια ακομη για να κλεισει η ψαλιδα των φορητων υπολογιστων αλλα και των desktop και αυτη ειναι η σωστη κατευθυνση: Quote Η εταιρεία έδειξε την ικανότητα του φορητού υπολογιστή να αναπαράγει βίντεο 1080p με απενεργοποιημένες τις μονάδες CPU και GPU. Αντ' αυτού, χρησιμοποίησε τα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας E-Cores καθώς και την ενσωματωμένη μονάδα αποκωδικοποίησης βίντεο στο System-on-Chip (SoC). το laptop οταν δουλευει στη δικη του οθονη (2880Χ1920) ειναι κομπλε, οταν ομως συνδεεται και σε εξωτερικο 4Κ monitor και αναπαραγει video και παραλληλα κανει και multitasking τα καταφερνει μεν αλλα ζοριζεται η igpu ε αυτο πλεον με βασει τα παραπανω λυνεται και ειναι μανα εξ ουρανου για ολους τους εχοντες φορητες συσκευες wintel. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2023 από Odyss3us 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα