mkp Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 57 minutes ago, Diavolos666 said: Και οι Ram να αλλάζουν, και οι μπαταρίες, και τα πληκτρολόγια, και οι οθόνες. Δεν χρειάζεται κάθε μοντέλο να έχει το δικό του σχήμα και μέγεθος, ας είναι όλα modular και να μπορούν να αλλάζουν όπως ακριβώς κάνεις έναν υπολογιστή desktop. Τα Framework Laptop κάνουν ακριβός αυτό που περιγραφείς. 5
a3uristos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, keysmith said: ειδικά η lenovo το χρειάζεται.. Εκτός ότι έρχονται από την συναρμολόγηση τους ελαττωματικά (ηχεία τρίζουν, βεντιλατέρ γρατζουνάνε) θεωρώ έχει από τα πιο "σάπια" σασί σε λαπτοπ που από το άνοιξε κλείσε με προσοχή παλι διαλύονται! .. να μην πούμε για τις μπαταρίες! Κατοχος των lenovo ideapad 5(4ετιας) ~ 400 ευρω και legion 7i(σχεδον 2ετιας) ~ 3000 ευρω και μπορω να πω ηταν εξαιρετικες αγορες και τα δυο. Ναι το ενα ειναι πιο πλαστικο κτλ γιατι ειναι budget laptop, το 7i ομως ειναι τρομερο κατασκευαστικα μεχρι και την τελευταια λεπτομερεια ως flagship.. Καλο ειναι να μην τσουβαλιαζουμε μια εταιρια που παρεχει λαπτοπ για ολες τις τσεπες. Η lenovo τα τελευταια 5 χρονια προσφερει εξαιρετικες λυσεις σε καθε ευρος τιμων. 2
Koopas Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Κύκλο κάνουν όλα. Η business σειρά (elite) της HP είχε φτάσει στο σημείο να ανοίγει το κάτω μέρος με ένα συρόμενο καπάκι, χωρίς καμία βίδα (από 2η έως 5η γενιά intel). Μνήμες, δίσκο, κεραία, μπαταρία, όλα τα άλλαζες μόνος σου (σε κάποια και CPU). Μετά, τα "κλείδωσαν" όλα, τώρα ξανά προς τη δόξα τραβάν' 3
evark Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στα φθηνά HP ακόμα και το πληκτρολόγιο είναι κολλημένο στο deck και χρειάζεται να είσαι χειρούργος οφθαλμίατρος για να το αλλάξεις. Βασικά με τον όρο "επισκευάσιμο" δεν εννοούμε να γίνεται κομματάκια, CPU/Motherboard είναι ένα κομμάτι αναγκαστικά (κι αν χαλάσει, αντίο ζωή), δεν μπορούμε να γυρίσουμε σε socket επεξεργαστές, όμως εκτός από τη μνήμη, το SSD, το wifi, τη μπαταρία (που στα περισσότερα αλλάζουν ευκολα) να υπάρχει πρόβλεψη για το πληκτρολόγιο (που χαλάει σχετικά εύκολα) και ίσως το power supply κομμάτι (τα dc converters που παράγουν τις τυποποιημένες τάσεις από το τροφοδοτικό), που θα μπορούσε να είναι σκέτο σε ένα μικρό πλακετάκι ωστε να αντικαθίσταται εύκολα (πολλά laptop αχρηστεύονται λόγω αστοχίας ενός mosfet αξίας μισού ευρώ). Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2023 από evark 1
Tigio13 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Έχω lenovo laptop ideapad gamimg 3. Πριν από 8 μήνες έκανε ένα update από το app της lenovo το οποίο στην ουσία πλέον δεν με αφήνει να μπω στο bios. Η επίσημη απάντηση της lenovo είναι ότι κάποια στιγμή θα βγει νέο update και θα στρώσει. Πότε θα είναι αυτή η στιγμή κάνεις δεν ξέρει. Πατάς f2 για να μπεις bios και η μοναδική επιλογή που σου δίνει είναι exit. Επίσης δε σε αφήνει να βάλεις παλιότερη έκδοση αν δεν έχεις αλλάξει τη ρύθμιση από το bios. Από μένα ποτέ ξανά lenovo.
Diavolos666 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, mkp said: Τα Framework Laptop κάνουν ακριβός αυτό που περιγραφείς. Ακριβώς και γι' αυτό αν πάρω ποτέ laptop θα είναι Framework. Το ίδιο κάνει και το fairphone στα κινητά. 2 hours ago, manolis940 said: Εδώ υπάρχει ένα θεματάκι όσον αφορά το τι καταναλώνει μια οθόνη. Θα πρέπει να υπάρξει πέραν του βύσματος, το οποίο φυσικά λόγο πάχους δεν θα έπρεπε να είναι type-c, αλλά κάποια άλλο συγκεκριμένο βύσμα. Με συγκεκριμένη διάταξη καλωδίων κτλ. αλλά να είναι μια καλωδιοταινία ή ένα flat βύσμα. Ο περιορισμός όμως θα πρέπει να υπάρξει και στην κατανάλωση της οθόνης και εκεί υπάρχει μια δυσκολία. Εφόσον υπάρχουν βύσματα usb-A, HDMI κτλ που είναι γκουμούτσες για εξωτερική σύνδεση, θα μπορούσαν να έχουν και ένα εσωτερικό usb-C για σύνδεση με την οθόνη. Εδώ ολόκληρο DvD-Recorder χωρούσαν στα παλαιότερα (ήταν και πιο χοντρά φυσικά) αντί να βγάλουν ένα usb προς τα έξω για εξωτερική σύνδεση ας το έχουν εσωτερικά. Και προφανώς η κατανάλωση θα παίξει ένα ρόλο αλλά δεν έχουν τεράστια διαφορά ειδικά όταν τα specs είναι ίδια ή παρόμοια, άλλωστε οι περισσότερες οθόνες βγαίνουν στα ίδια εργοστάσια. Τώρα αν κάποιος πάρει ένα laptop με χαμηλές επιδόσεις και ήθελε να αλλάξει την 1080Ρ/60Hz οθόνη του σε 4Κ 120HZ θα ήξερε από τον κατασκευαστή ότι δεν παίρνει τόσο μεγάλα specs άσχετα αν το μέγεθος είναι ίδιο (π.χ. για 17" laptop). Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2023 από Diavolos666
dimitrins Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 hours ago, immortalx said: Καποια παλαιοτερα ThinkPad παντως ηταν ακρως επισκευασιμα. Ενα T440p που ειχα ανοιγε το πισω καλυμα με 2 βιδες και η CPU και η RAM ηταν removable. Σε ενα T480 που εχω τωρα εχω αλλαξει οθονη και πληκτρολογιο σε 2 λεπτα, ενω και η μια απο τις δυο μπαταριες που εχει ειναι και αυτη removable. Τα μοναδικα laptops που εβγαλαν τα χρηματα τους και με το παραπανω. Κερδίζω Το dell latitude Ε6230 'εχει μία βίδα ¨) Nai αλλά είναι thinkpad Ειδικά το Τ480 χαίρεσαι να το δουλεύεις (και να σε δουλεύει) (και το s, T480s) sta 400 € refurbished ΥΓ Χρ'ονια τώρα λέω, refurbished thinkpad σειρά Τ, ότι καλύτερο. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2023 από dimitrins 2
freegr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Μακάρι από το στόμα σου και στου κατασκευαστή το αυτί…
safridia Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 9 ώρες πριν, immortalx είπε Καποια παλαιοτερα ThinkPad παντως ηταν ακρως επισκευασιμα. Ενα T440p που ειχα ανοιγε το πισω καλυμα με 2 βιδες και η CPU και η RAM ηταν removable. Σε ενα T480 που εχω τωρα εχω αλλαξει οθονη και πληκτρολογιο σε 2 λεπτα, ενω και η μια απο τις δυο μπαταριες που εχει ειναι και αυτη removable. Τα μοναδικα laptops που εβγαλαν τα χρηματα τους και με το παραπανω. Τα ThinkPad και ειδικα η σειρα Τ ειναι επαγγελματικα, δεν ειναι φτηνα μηχανηματα. Οντως ειναι εξαιρετικα μηχανηματα. Ειχα μεινει στο Τ40 πολυ παλιο μοντελο αλλα μου λειπει ακομη 1
immortalx Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 3 λεπτά πριν, safridia είπε Τα ThinkPad και ειδικα η σειρα Τ ειναι επαγγελματικα, δεν ειναι φτηνα μηχανηματα. Οντως ειναι εξαιρετικα μηχανηματα. Ειχα μεινει στο Τ40 πολυ παλιο μοντελο αλλα μου λειπει ακομη Ισχυει. Εγω και τα 2 παντως τα ειχα παρει μεταχειρισμενα σε τιμη ξεφτιλα και αποδειχτηκαν λιρα 100. Απ'τα λιγα προιοντα στη ζωη μου που μπορω να πω οτι δεν εχω το παραμικρο παραπονο.
for4 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 9 ώρες πριν, Koopas είπε Κύκλο κάνουν όλα. Η business σειρά (elite) της HP είχε φτάσει στο σημείο να ανοίγει το κάτω μέρος με ένα συρόμενο καπάκι, χωρίς καμία βίδα (από 2η έως 5η γενιά intel). Μνήμες, δίσκο, κεραία, μπαταρία, όλα τα άλλαζες μόνος σου (σε κάποια και CPU). Μετά, τα "κλείδωσαν" όλα, τώρα ξανά προς τη δόξα τραβάν' ισχύει, έχω την g9 και πλέον ανοίγει με 4 βίδες και είναι όλα επισκευάσιμα, πλην της soldered ram, στο δικό μου μοντέλο, γιατί στις πιο μεγάλες ίντσες δεν την έχει soldered. Και γενικά την γενιά αυτήν την πλάσαρε και εμπορικά έτσι δλδ ¨επισκευάσιμη΄ 1
Tlykog Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Κάποτε, σχεδόν όλα τα μοντέλα laptop, έδιναν έυκολή προσβαση στο χρήστη στο να αλλάζει RAM, HDD, κάρτα ασύρματου δικτύου κτλ. Τα soldered DIMMS δεν υπήρχαν ούτε σαν ιδέα. Μετά τα σταμάτησαν όλα αυτά γιατί... λεφτά. Τώρα το παρουσιάζουν σαν feature... Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2023 από Tlykog
MikeKata Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 23 hours ago, Tigio13 said: Έχω lenovo laptop ideapad gamimg 3. Πριν από 8 μήνες έκανε ένα update από το app της lenovo το οποίο στην ουσία πλέον δεν με αφήνει να μπω στο bios. Η επίσημη απάντηση της lenovo είναι ότι κάποια στιγμή θα βγει νέο update και θα στρώσει. Πότε θα είναι αυτή η στιγμή κάνεις δεν ξέρει. Πατάς f2 για να μπεις bios και η μοναδική επιλογή που σου δίνει είναι exit. Επίσης δε σε αφήνει να βάλεις παλιότερη έκδοση αν δεν έχεις αλλάξει τη ρύθμιση από το bios. Από μένα ποτέ ξανά lenovo. Αν θες, δοκίμασε το sequence που δίνει στο στο τέλος, section 5 "Advanced UEFI/BIOS". https://wiki.archlinux.org/title/Lenovo_IdeaPad_Gaming_3#Advanced_UEFI/BIOS 1
d4mage Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Στις 9/10/2023 στις 10:50 ΠΜ, dawnvibe είπε Δύσκολο... ούτε Laptop του 2000 δεν ήταν τελείως modular Συμφωνώ η μπαταρία που κι αυτή ήθελε να ξεβιδώσεις και κανά δυο βίδες.
spiros__ Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Στις 9/10/2023 στις 10:34 ΠΜ, Thresh είπε Θα σταματήσουν και τα καταραμένα soldered dimms? High speed DDR5 δεν γίνεται προς το παρόν σε λάπτοπ σε Dimm. Αλλά υπάρχει ελπίδα με CAMM 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα