Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, 

Ποια είναι η γνώμη σας για την μετοχή του opap; Πιστεύετε αξίζει ως μακροπρόθεσμη επένδυση κυρίως για τα μερίσματα όπου δίνει; 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Skrobo είπε

Ναι, αλλα τίποτα δεν σου εγγυάται οτι θα συνεχίσει να δίνει μερίσματα. 

Σωστά, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί με όλες τις εταιρείες

Δημοσ.

Από συζήτηση τόσο με χρηματιστή όσο και με συγγενή που ασχολείται με μετοχές πριν χρόνια, μου είχσν πει και οι δύο πως είναι από τις πιο αποδοτικές μετοχες για μερίσματα και repos. Αν τώρα άλλαξε κάτι μέσα σε αυτά τα χρόνια, δεν το ξέρω. 

• Like 1
Δημοσ.
16 hours ago, frixos4 said:

Σωστά, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί με όλες τις εταιρείες

Ναι, αλλά η βασική αξία που έχει η μετοχή του ΟΠΑΠ πηγάζει από την ελπίδα πληρωμής μερίσματος. 

Αν ο ΟΠΑΠ ανακοινωσει ότι σταματάει τα μερίσματα επ αόριστον η μετοχή θα πέσει στην μισή τιμή. 

Αν η Microsoft ανακοινώσει ότι σταματάει τα μερίσματα, η μετοχή όχι μονο δεν θα πέσει, μπορεί να ανέβει κιόλας. 

Για να μην παρεξηγηθω, έχω 5 ψηφίο πόσο σε μετοχές του ΟΠΑΠ. Απλά θέλω να επισημάνω ότι η τιμή της μετοχής είναι συνδεδεμένη με το προσδόκιμο μέρισμα. Έχεις όλα τα ρίσκα που έχουν οι άλλες μετοχές (πχ να χάσεις το κεφάλαιο σου αν αποτύχει η εταιρία) ΚΑΙ το ρίσκο μιας της αλλαγής μερισματικης πολιτικής.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Skrobo είπε

Ναι, αλλά η βασική αξία που έχει η μετοχή του ΟΠΑΠ πηγάζει από την ελπίδα πληρωμής μερίσματος. 

Αν ο ΟΠΑΠ ανακοινωσει ότι σταματάει τα μερίσματα επ αόριστον η μετοχή θα πέσει στην μισή τιμή. 

Αν η Microsoft ανακοινώσει ότι σταματάει τα μερίσματα, η μετοχή όχι μονο δεν θα πέσει, μπορεί να ανέβει κιόλας. 

Για να μην παρεξηγηθω, έχω 5 ψηφίο πόσο σε μετοχές του ΟΠΑΠ. Απλά θέλω να επισημάνω ότι η τιμή της μετοχής είναι συνδεδεμένη με το προσδόκιμο μέρισμα. Έχεις όλα τα ρίσκα που έχουν οι άλλες μετοχές (πχ να χάσεις το κεφάλαιο σου αν αποτύχει η εταιρία) ΚΑΙ το ρίσκο μιας της αλλαγής μερισματικης πολιτικής.

Συμφωνώ σε ό,τι είπες. Θα έλεγα επίσης ότι μεγαλύτερες εταιρείες όπως η coca-cola εμπνέουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε ότι αφορά την συνέχιση των μερισμάτων αλλά και της ανάπτυξης. Ωστόσο, το μικρό κόστος αγοράς της μετοχής του opap σε συνδυασμό με τα μερίσματα που δίνει μου τράβηξε το ενδιαφέρον. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Skrobo είπε

Απο καθαρή περιέργεια σε τέτοιες μετοχές σε τι επίπεδα κυμαίνεται το μέρισμα που δίνουν; Αν έχεις πχ 10.000€ στην μετοχή του ΟΠΑΠ ποίο είναι το ποσό που μπορείς να πάρεις;

Δημοσ.
2 hours ago, Liapisftw said:

Απο καθαρή περιέργεια σε τέτοιες μετοχές σε τι επίπεδα κυμαίνεται το μέρισμα που δίνουν; Αν έχεις πχ 10.000€ στην μετοχή του ΟΠΑΠ ποίο είναι το ποσό που μπορείς να πάρεις;

Με την σημερινή τιμή, για το μέρισμα που έχει ανακοινωθεί και πληρώνετε τον Νοέμβρη, με 10.000 ευρώ θα πάρεις 627 ευρώ στην τσέπη 

• Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Με την σημερινή τιμή, για το μέρισμα που έχει ανακοινωθεί και πληρώνετε τον Νοέμβρη, με 10.000 ευρώ θα πάρεις 627 ευρώ στην τσέπη 

Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό δίνεται μια φορά τον χρόνο; Επίσης σου δίνει κάποιο "bonus" έξτρα μετοχές ανα έτος;

Δημοσ.
23 minutes ago, Liapisftw said:

Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό δίνεται μια φορά τον χρόνο; Επίσης σου δίνει κάποιο "bonus" έξτρα μετοχές ανα έτος;

Το μέρισμα δίνεται μια φορά τον χρόνο, και το ύψος του σχετίζεται με τα κέρδη της εταιρίας. Πολλές φορές σπανε οι πληρωμές σε "προ-μερισμα" και "μέρισμα" και κάποιος φορές υπάρχει και "επιπλέον μέρισμα" σαν η εταιρεία πάει πολύ καλά. 

Δεν υπάρχει μπόνους από μόνο του, αλλά κάποιες φορές μπορείς αντί να πάρεις το μέρισμα σε χρήματα, να το λαβεις σε επιπλέον μετοχές με κάποια έκπτωση. Ουσιαστικά η εταιρεία κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με αυτό τον τρόπο. Νομίζω ότι η τελευταία φορά που το έκανε ο ΟΠΑΠ ήταν πέρυσι με έκπτωση 15%

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 10/10/2023 στις 8:53 ΜΜ, Skrobo είπε

Το μέρισμα δίνεται μια φορά τον χρόνο, και το ύψος του σχετίζεται με τα κέρδη της εταιρίας. Πολλές φορές σπανε οι πληρωμές σε "προ-μερισμα" και "μέρισμα" και κάποιος φορές υπάρχει και "επιπλέον μέρισμα" σαν η εταιρεία πάει πολύ καλά. 

Δεν υπάρχει μπόνους από μόνο του, αλλά κάποιες φορές μπορείς αντί να πάρεις το μέρισμα σε χρήματα, να το λαβεις σε επιπλέον μετοχές με κάποια έκπτωση. Ουσιαστικά η εταιρεία κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με αυτό τον τρόπο. Νομίζω ότι η τελευταία φορά που το έκανε ο ΟΠΑΠ ήταν πέρυσι με έκπτωση 15%

Ξέχασα να ρωτήσω. Τις μετοχές του ΟΠΑΠ τις αγόρασες από κάποια διαδικτυακή επενδυτική εταιρεία σωστά;

Δημοσ.
14 minutes ago, frixos4 said:

Ξέχασα να ρωτήσω. Τις μετοχές του ΟΠΑΠ τις αγόρασες από κάποια διαδικτυακή επενδυτική εταιρεία σωστά;

Ναι, αλλα το ποιο σωστο, ειδικα αν έχεις μεγάλο κεφάλαιο, ειναι να τις αγοράσεις μέσω τις τράπεζας σου. Θα σου ανοιξουν χρηματιστηριακη μερίδα και θα τα κάνεις απο εκέι. Εχει μεγαλύτερο κόστος (πχ, 30 ευρώ ανα συναλαγή, αντι για 0.5 που έχει, για παράδειγμα, η Degiro) αλλα έχεις ασφάλεια και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις τις μετοχές σου και για άλλα πράγματα (εγγύηση σε καταναλωτικά δάνεια)

• Like 2
Δημοσ.

ΟΠΑΠ και ξέρω ψωμί παιδιά. Εταιρία που έχει μονίμως κέρδη δύσκολα θα βγεις ζημιωμενος. Είμαι μέτοχος από το 2005. Ναι μεν η τιμή του είναι πιο κάτω από τα υψηλά που είχε φτάσει στα 28 ευρώ αλλά αν βάλεις λεφτά και τα αφήσεις σαν επένδυση μακροπρόθεσμα θα βγεις κερδισμένος. Εγώ πλησιάζω να λάβω όλο το κεφάλαιο μου πίσω μετά από σχεδόν 18 χρόνια. Αυτό υπολογίζω να γίνει περίπου σε 3-4 χρόνια. Ήδη έχω λάβει περίπου 18 ευρώ πίσω μέσω των μερισμάτων. Μετανιώνω που δεν προέβη σε επανεπένδυση του μερίσματος. Πάντως πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει αναγκαστική εξαγορά όλων των μετοχών και θα βγει από το χρηματιστήριο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...