Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για micra k11 που αγόρασε πρόσφατα συνάδελφος στη δουλειά με 180.000χλμ για την γυναίκα του (παρακαλώ μόνο για 10w40 ) αυτο  τoυ ειπαν να βάζει μόνο σε συνεργείο nissan που το ελεγξαν προτού το αγοράσει ,(θα κάνει 3-4.000 χλμ το πολύ τον χρόνο ,οπότε λογικά θα τα αλλάζει μια φορά τον χρόνο + φιλτρο λαδιού -υπ οψιν το αμάξι εχει καδένα ) στο συνεργείο του ειπαν, (αυτά δουλεύουν  αυτοί...) οτι πολύ καλό ειναι το lotos 10w40 ...για αμάξι παλιό με τόσα πολλά χλμ ...

Επεξ/σία από timoleon11
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, timoleon11 είπε

για micra k11 που αγόρασε πρόσφατα συνάδελφος στη δουλειά με 180.000χλμ για την γυναίκα του (παρακαλώ μόνο για 10w40 ) αυτο  τoυ ειπαν να βάζει μόνο σε συνεργείο nissan που το ελεγξαν προτού το αγοράσει ,(θα κάνει 3-4.000 χλμ το πολύ τον χρόνο ,οπότε λογικά θα τα αλλάζει μια φορά τον χρόνο + φιλτρο λαδιού -υπ οψιν το αμάξι εχει καδένα ) στο συνεργείο του ειπαν, (αυτά δουλεύουν  αυτοί...) οτι πολύ καλό ειναι το lotos 10w40 ...για αμάξι παλιό με τόσα πολλά χλμ ...

Αφού αυτά του είπαν ας τα βάζει.Αν θελει πιο φτηνό έχει και το lidl που είναι μια χαρά λάδι.Μιλάμε για αμάξι που είναι στην καλύτερη περίπτωση σε ηλικία να πάει φαντάρος μετά απο αναβολή σπουδών.

Προσωπικά πρώτη φορά την ακούω αυτή τη μάρκα.

Επεξ/σία από Ukforthemoment
  • Like 2
Δημοσ.

Και 15 χρόνια νεότερο να ήταν το αμαξι πάλι την ίδια μαρκα θα του πρότειναν 😛 . Προφανως συνεργάζεται με αυτούς και του αφήνει καλύτερο κέρδος (ούτε εγώ ξέρω τη συγκεκριμένη μαρκα). 

Δημοσ.

Ό,τι και να βάλει, όσο χάλια και να είναι από τη στιγμή που θα κάνει μόνο τόσα χιλιόμετρα δε θα έχει θέμα. Τζάμπα ασχολείσαι. Εγώ θα έβαζα το φθηνότερο. Αυτό έκανα σε ένα αυτοκίνητο 25ετιας, αυτό κάνω και σε ένα παλιό μηχανάκι.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, timoleon11 είπε

Τα λαδια να ειναι api sn με χρεωση 4-5ευρω το λιτρο.  Αυτο παιρνει 3λιτρα. Αρα για λαδια οχι πανω απο 15ευρω και φιλτρο 3-3.5ε συν 10ευρω εργασια.  Αρα για ολα μαζι ταβανι 28ευρω!

Οταν βγαλει το λιντλ προσφορα απο 4.5 στα 2.8ε το λιτρο παρε 2 αλλαγες τραβα και σε καποιον με ενα 10αρικο να στα αλλαζει. 

3 ώρες πριν, timoleon11 είπε

για micra k11 που αγόρασε πρόσφατα συνάδελφος στη δουλειά με 180.000χλμ για την γυναίκα του (παρακαλώ μόνο για 10w40 ) αυτο  τoυ ειπαν να βάζει μόνο σε συνεργείο nissan που το ελεγξαν προτού το αγοράσει

Αυτο το μοτερ αν δεν καιει λαδια παιρνει full synth. 5/30 5/40.  To 10/40 το βαζουν συνηθως για οικονομικους λογους ή σε μοτερ που καινε λαδια για να εχουν λιγοτερη καταναλωση..

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο φίλος σίγουρα δεν θα βάλει τα lotos που τα παίνευαν παρα πολύ στο συνεργείο ....,ειναι κυρίως μεταξύ valvoline - total - eneos - liqui moly - mobil 1 και  aral και πάντα σε 10w40  ,ετσι κ αλλιώς μια φορά θα τα αλλάζει τον χρόνο ,για να εχει καλύτερη προστασία στο μοτέρ , τα castrol οπως του ειπαν στο συνεργείο ειναι καλά λάδια αλλά παίζει στην αγορά πολύ μαιμού οπως κ στα motul...οπότε μεταξύ των 6 ποιό θα διαλέγατε ? ( αφού τα ειχατε  η εχετε δοκιμάσει σε παλιό αμάξι κ ειχατε μείνει ευχαριστημένοι  ) και το αμαξάκι θα κινείται μόνο στην αθήνα  και οχι κέντρο ,αλλά σε προάστια με λίγη σχετικά κίνηση 

Επεξ/σία από timoleon11
Δημοσ.

βαζεις το 10w/40 από lidl και εισαι καλά. Αν αισθάνεσαι ανασφαλής (για τέτοιο αμάξι?), τότε άλλαζέ τα κάθε 2500 χλμ.

• Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, timoleon11 είπε

ο φίλος σίγουρα δεν θα βάλει τα lotos που τα παίνευαν παρα πολύ στο συνεργείο ....,ειναι κυρίως μεταξύ valvoline - total - eneos - liqui moly - mobil 1 και  aral και πάντα σε 10w40  ,ετσι κ αλλιώς μια φορά θα τα αλλάζει τον χρόνο ,για να εχει καλύτερη προστασία στο μοτέρ , τα castrol οπως του ειπαν στο συνεργείο ειναι καλά λάδια αλλά παίζει στην αγορά πολύ μαιμού οπως κ στα motul...οπότε μεταξύ των 6 ποιό θα διαλέγατε ? ( αφού τα ειχατε  η εχετε δοκιμάσει σε παλιό αμάξι κ ειχατε μείνει ευχαριστημένοι  ) και το αμαξάκι θα κινείται μόνο στην αθήνα  και οχι κέντρο ,αλλά σε προάστια με λίγη σχετικά κίνηση 

Της μιχαλους!

Δημοσ.
1 hour ago, timoleon11 said:

Πολύ φασαρία για το τίποτα, καμία απολύτως διαφορά δεν θα δει ότι και να βάλει. Εγώ προσωπικά σε Nissan 20+ ετών βάζω τα παρακάτω:

Motorno ulje 10W40

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Πολύ φασαρία για το τίποτα, καμία απολύτως διαφορά δεν θα δει ότι και να βάλει. Εγώ προσωπικά σε Nissan 20+ ετών βάζω τα παρακάτω:

Motorno ulje 10W40

σε τι αμάξι κ κάθε πότε τα αλλάζεις ? γιατί η nissan γράφει στο βιβλιαράκι που πήρε μαζί με το micra  ,γράφει αλλαγή κάθε 6 μήνες η 7.500 χλμ ...(βέβαια το 1995 η 96 που ειναι το αμάξι τα λάδια θα ηταν πολύ υποδεέστερα  απο ποιότητα -  προδιαγραφές κλπ απο τα σημερινά  ,ΣΙΓΟΥΡΑ  δεν το πήρε   για να οργώνει την ασφαλτο η να κάνει κόντρες η για να πηγαίνει αθηνα θεσσαλονίκη σε 3 ωρες  ,αλλά για να μάθει να οδηγεί η γυναίκα του κ σε 2-3 χρόνια που θα μεγαλώσουν τα 2 παιδιά του να μάθουν να οδηγούν κ αυτά στο micra ,οπότε σου λέει κάτσε να βάζω καλό λάδι για να αντέξει το μοτέρ ...(σχετικά καλή σκέψη μου ακούγεται...)

Δημοσ.
10 ώρες πριν, timoleon11 είπε

Άσε τι προτέινουν αυτοί , μαλλόν απο αυτό έχουν μεγαλύτερο κέρδος .

Επειδή και εμένα έβαζαν φθηνα σε ενα Opel Corsa C( έχει 220,000) μετά τίς 5000 άρχιζε ναι καίει .

Να δεί τι προδιαγραφές προτείνει η Nissan , αλλιώς να μπεί στους οδηγούς των κατασκευαστών .

Προσωπικά πλέον βάζω της Liqui Moly Super Leichtlauf 10W-40 και το μοτέρ ησύχασε και σε θόρυβο και δε καίει λάδια .

Κάθε 8000 χιλιόμετρα αλλαγη μαζί με φίλτρο mann

• Like 2
Δημοσ.
3 minutes ago, timoleon11 said:

σε τι αμάξι κ κάθε πότε τα αλλάζεις ? γιατί η nissan γράφει στο βιβλιαράκι που πήρε μαζί με το micra  ,γράφει αλλαγή κάθε 6 μήνες η 7.500 χλμ ...(βέβαια το 1995 η 96 που ειναι το αμάξι τα λάδια θα ηταν πολύ υποδεέστερα  απο ποιότητα -  προδιαγραφές κλπ απο τα σημερινά  ,ΣΙΓΟΥΡΑ  δεν το πήρε   για να οργώνει την ασφαλτο η να κάνει κόντρες η για να πηγαίνει αθηνα θεσσαλονίκη σε 3 ωρες  ,αλλά για να μάθει να οδηγεί η γυναίκα του κ σε 2-3 χρόνια που θα μεγαλώσουν τα 2 παιδιά του να μάθουν να οδηγούν κ αυτά στο micra ,οπότε σου λέει κάτσε να βάζω καλό λάδι για να αντέξει το μοτέρ ...(σχετικά καλή σκέψη μου ακούγεται...)

Στα nissan εκείνης της εποχής (1993-2001 έβγαινε το k11) προβλεπόταν αλλαγή λαδιών κάθε 15.000km ή 1 έτος, τα οποία μειώνονται στο μισό (7,5k και 6μήνες) όταν το όχημα χρησιμοποιείται σε δύσκολες συνθήκες. Nissan είναι του 2000, κάθε έτος τα αλλάζω γιατί δεν προλαβαίνω να συμπληρώσω 15k km.

Και ναι, τα λάδια τότε ήταν υποδεέστερα από τα σημερινά όπως επίσης χαμηλότερες ήταν και οι απαιτούμενες προδιαγραφές λαδιών των κινητήρων, για αυτό ακριβώς οποιοδήποτε λιπαντικό και να βάλει τον υπερκαλύπτει.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Άσε τι προτέινουν αυτοί , μαλλόν απο αυτό έχουν μεγαλύτερο κέρδος .

Επειδή και εμένα έβαζαν φθηνα σε ενα Opel Corsa C( έχει 220,000) μετά τίς 5000 άρχιζε ναι καίει .

Να δεί τι προδιαγραφές προτείνει η Nissan , αλλιώς να μπεί στους οδηγούς των κατασκευαστών .

Προσωπικά πλέον βάζω της Liqui Moly Super Leichtlauf 10W-40 και το μοτέρ ησύχασε και σε θόρυβο και δε καίει λάδια .

Κάθε 8000 χιλιόμετρα αλλαγη μαζί με φίλτρο mann

προδιαγραφές σχεδόν τίποτα δεν γράφει μόνο ΑPI SG ,ιξώδες αυτά στη φωτό ,στη nissan  του ειπαν μόνο να γράφει το κουτί του λαδιού Α3/Β4 N15fluids2.jpg.b9eb95696b4bb5bb757348fa84087ca1.jpg

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Motorno ulje 10W40

Το καλύτερο ημισυνθετικό 10w-40 made in germany με €15 τα 5 λίτρα όταν είναι σε προσφορά ή λίγο παραπάνω όταν δεν είναι. 

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, timoleon11 είπε

Το ιδιο αμαξι εχω, το 1.3

εχω δοκιμασει τα παντα, απο 5-40 εως 15-50

10-40 εχω τωρα, castrol gtx.

Δουλευει.

οποτε καλο ειναι :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...