Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα βρεθω θεσσαλονικη για 4 διανυκτερευσεις με την γυναικα μου.

Προτάσεις για οικονομικό και καλο φαγητό στην Θεσσαλονίκη (κοντα στο κέντρο)

Γυραδικο - Ιταλικο (με καλη πιτσα) - ταβέρνα - κρεπερι

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στα "λαδαδικα" εχει πολλες ταβερνες για ολα τα γουστα- καποιες ειναι οικονομικες. Αλλιως δοκιμαζεις την περιοχη "Αθωνος" για φθηνοτερες λαικές ταβερνες. Απο γυραδικα θα βρεις διασπαρτα παντου αλλα προτιμησε περιοχη αριστοτελους με εγνατια. Για κρεπερι θα πας περιοχη "Ναυαρινου". Για πιτσαριες στο κεντρο δεν εχω ασχοληθει τελευταια, ας προτεινει καποιο αλλο παιδί.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει οικονομικό και καλό. 

Αν θες τώρα να μην σε πιάσουν κορόιδο κάποια μαγαζιά. Ενημερώνεσαι και μαθαίνεις περίπου πόσο έχει ο μέσος όρος σε κάτι συγκεκριμένο που θες να πας και συγκρινεις μετά αν η τιμή κάποιου μαγαζιού είναι πάνω ή πολύ πάνω από αυτό. 

Όσες φορές στην ζωή μου βρήκα μαγαζιά με χαμηλές τιμές στους καταλόγους που μου έκαναν εντύπωση, πήγα από περιέργεια να δοκιμάσω να δω αν η τιμή ακολουθούσε και την ποιότητα, κακή ποιότητα σε όλα δυστυχως.

Επίσης, σε οτιδήποτε φαγητό μιλάμε από έξω, χάνεται η έννοια του οικονομικού. Αν θες οικονομία να μαγειρεύεις στο σπίτι, έξω όπου και να πας, λίγο η πολύ θα τα σκάσεις. 

Πήγαινε να περάσεις καλά με την γυναίκα σου και να φάτε, μην χάσετε τον χρόνο σας να ψάχνετε "οικονομικό και καλό" δεν θα το βρείτε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηγαινε στο "ταρτι" για μεζέδες.

λαδαδικα εχει καλές ταβέρνες ή επίσης στα 3 γουρουνακια και το μπακαλ.

κρεπερι στη Ναβαρίνου. 

Από ιταλικό εστιατόριο δεν ξέρω δεν νομίζω ότι έχει κάτι το ιδιαίτερο σε αυτό τον τομέα η Θεσσαλονίκη...μόνο μερικές για ντελιβερι ή στο χέρι (pizza zozo και fast pizza)

οικονομικός γύρος δεν υπάρχει στην Θεσσαλονίκη...όλοι στα ίδια είναι. 

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Σε φοιτητογειτωνιες κυριως , στην Ολύμπου , τριγύρω απο το μπιτ παζαρ εχει μερικά μαγαζιά και μετα απο Αλεξάνδρου Σβώλου μέχρι πλατεία Ναυαρίνου
Στα λαδάδικα , αν και τουριστικο μερος , θα βρεις μαγαζιά με μικρά και οικονομικά πιάτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν υπάρχει οικονομικό και καλό. 

Αν θες τώρα να μην σε πιάσουν κορόιδο κάποια μαγαζιά. Ενημερώνεσαι και μαθαίνεις περίπου πόσο έχει ο μέσος όρος σε κάτι συγκεκριμένο που θες να πας και συγκρινεις μετά αν η τιμή κάποιου μαγαζιού είναι πάνω ή πολύ πάνω από αυτό. 

Όσες φορές στην ζωή μου βρήκα μαγαζιά με χαμηλές τιμές στους καταλόγους που μου έκαναν εντύπωση, πήγα από περιέργεια να δοκιμάσω να δω αν η τιμή ακολουθούσε και την ποιότητα, κακή ποιότητα σε όλα δυστυχως.

Επίσης, σε οτιδήποτε φαγητό μιλάμε από έξω, χάνεται η έννοια του οικονομικού. Αν θες οικονομία να μαγειρεύεις στο σπίτι, έξω όπου και να πας, λίγο η πολύ θα τα σκάσεις. 

Πήγαινε να περάσεις καλά με την γυναίκα σου και να φάτε, μην χάσετε τον χρόνο σας να ψάχνετε "οικονομικό και καλό" δεν θα το βρείτε. 

Δεν υπάρχει οικονομικό και καλό στη Θεσσαλονίκη ή γενικά; αν εννοείς το δεύτερο, σφάλλεις

13 ώρες πριν, AGGANIS13 είπε

Γυράδικο στη Θεσσαλονίκη έχω να σου προτείνω τον Βάγγο στις 40 Εκκλησιές. Κέντρο απόκεντρο, πολύ ωραία γειτονιά, με άνετο πάρκινγκ. Στην ίδια γειτονιά (έρωτας μεγάλος), έχει και δύο ωραία μαγαζιά για καφέ ή ποτό. Το sin garden αλλά και το monte cafe, που από την πλατεία του Παύλου Μελά, την υπερυψωμένη, βλέπεις στο βάθος τον Θερμαϊκό. 

31 λεπτά πριν, manapa είπε

Σε φοιτητογειτωνιες κυριως , στην Ολύμπου , τριγύρω απο το μπιτ παζαρ εχει μερικά μαγαζιά και μετα απο Αλεξάνδρου Σβώλου μέχρι πλατεία Ναυαρίνου
Στα λαδάδικα , αν και τουριστικο μερος , θα βρεις μαγαζιά με μικρά και οικονομικά πιάτα

Δεν ξέρω την ηλικία του ζευγαριού αλλά αν είναι πάνω από 30, το μπιτ παζαρ νομίζω δεν είναι καλή επιλογή. Αρκετά χύμα κατάσταση, φοιτητοκοσμος, φασαρία. 

13 ώρες πριν, AGGANIS13 είπε

Αν δεν έχετε βρεθεί ξανά στην Θεσσαλονίκη, θα σας πρότεινα να πάρετε τα καραβάκια που κάνουν τον γύρο του Θερμαϊκού, κοντά στο σούρουπο, τώρα που ο καιρός είναι ακόμα καλός. Αλήθεια, ο πειρατής (ο γνωστός) συνεχίζει απρόσκοπτα τον ρόλο του; 

Επεξ/σία από Rebelos2018
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Rebelos2018 είπε

Δεν υπάρχει οικονομικό και καλό στη Θεσσαλονίκη ή γενικά; αν εννοείς το δεύτερο, σφάλλεις

Γυράδικο στη Θεσσαλονίκη έχω να σου προτείνω τον Βάγγο στις 40 Εκκλησιές. Κέντρο απόκεντρο, πολύ ωραία γειτονιά, με άνετο πάρκινγκ. Στην ίδια γειτονιά (έρωτας μεγάλος), έχει και δύο ωραία μαγαζιά για καφέ ή ποτό. Το sin garden αλλά και το monte cafe, που από την πλατεία του Παύλου Μελά, την υπερυψωμένη, βλέπεις στο βάθος τον Θερμαϊκό. 

Δεν ξέρω την ηλικία του ζευγαριού αλλά αν είναι πάνω από 30, το μπιτ παζαρ νομίζω δεν είναι καλή επιλογή. Αρκετά χύμα κατάσταση, φοιτητοκοσμος, φασαρία. 

Αν δεν έχετε βρεθεί ξανά στην Θεσσαλονίκη, θα σας πρότεινα να πάρετε τα καραβάκια που κάνουν τον γύρο του Θερμαϊκού, κοντά στο σούρουπο, τώρα που ο καιρός είναι ακόμα καλός. Αλήθεια, ο πειρατής (ο γνωστός) συνεχίζει απρόσκοπτα τον ρόλο του; 

Γενικά, δεν υπάρχει οικονομικό και καλό. Το καλό είναι και ακριβό. Αν ψάξεις μπορείς να βρεις και καλό σε επίπεδο μέσου όρου. Καλό και φθηνό κάτω από τον μέσο δεν υπάρχει, θα είναι κακό. 

Τελευταία φορά τις προάλλες πήγα σε σουβλατζιδικο εδώ με το απλό καλαμάκι στα 1.6, πίτα στα 2.5 και πατάτες τηγανιτες στα 2.5. Χάλια ποιότητα που την επιβεβαίωσα κυρίως την δεύτερη φορά και όχι την πρώτη. 

Ο μέσος όρος είναι σε όλα τα παραπάνω, από 1 ως 1.5 ευρώ επάνω. Εκεί ναι μπορείς να βρεις καλά. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Γενικά, δεν υπάρχει οικονομικό και καλό. Το καλό είναι και ακριβό. Αν ψάξεις μπορείς να βρεις και καλό σε επίπεδο μέσου όρου. Καλό και φθηνό κάτω από τον μέσο δεν υπάρχει, θα είναι κακό. 

Τελευταία φορά τις προάλλες πήγα σε σουβλατζιδικο εδώ με το απλό καλαμάκι στα 1.6, πίτα στα 2.5 και πατάτες τηγανιτες στα 2.5. Χάλια ποιότητα που την επιβεβαίωσα κυρίως την δεύτερη φορά και όχι την πρώτη. 

Ο μέσος όρος είναι σε όλα τα παραπάνω, από 1 ως 1.5 ευρώ επάνω. Εκεί ναι μπορείς να βρεις καλά. 

Αναφέρεσαι σε σουβλάκια; Παρανόησα τότε, νόμιζα ότι μίλαγες για εστιατόρια. 

Τότε ναι, συμφωνώ και εγώ. Φτηνό και καλό στο σουβλάκι, δύο έννοιες πια, εκ διαμέτρου αντίθετες.

Αν αναφέρεσαι σε εστιατόρια, διαφωνώ. Ίσως ο όρος "φτηνό" , δεν μου κάθεται καλά, θα έλεγα οικονομικό. Οικονομικά και καλά , σίγουρα υπάρχουν αρκετά μαγαζιά, ανά τη χώρα που το έχουν επιτύχει. Το τελευταίο που ανακάλυψα που πληροί αυτές τις δύο προδιαγραφές, οικονομικό (όχι φθηνό) και καλό, ήταν στην πόλη της Πρέβεζας. Όσοι έχετε επισκεφθεί ή είναι από εκεί, θα καταλάβουν. Αναφέρομαι στην "Ψάθα" . 

Επεξ/σία από Rebelos2018
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

Αναφέρεσαι σε σουβλάκια; Παρανόησα τότε, νόμιζα ότι μίλαγες για εστιατόρια. 

Τότε ναι, συμφωνώ και εγώ. Φτηνό και καλό στο σουβλάκι, δύο έννοιες πια, εκ διαμέτρου αντίθετες. 

Ναι για σουβλάκι και ψητοπωλεία ίσως και σνακ/καφε.

Για εστιατόρια δεν έχω άποψη διότι πρέπει να έχεις πάει σε πάρα πάρα πολλά για να κάνεις συγκρίσεις, επίσης η σύγκριση πρέπει να είναι ανάλογα το είδος της κουζίνας που προσφέρει το εστιατόριο. Όμως θεωρώ σχεδόν σίγουρο πως και στα εστιατόρια ισχύει το ίδιο πάνω κάτω. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Basilhs23___ είπε

Ναι για σουβλάκι και ψητοπωλεία ίσως και σνακ/καφε.

Για εστιατόρια δεν έχω άποψη διότι πρέπει να έχεις πάει σε πάρα πάρα πολλά για να κάνεις συγκρίσεις, επίσης η σύγκριση πρέπει να είναι ανάλογα το είδος της κουζίνας που προσφέρει το εστιατόριο. Όμως θεωρώ σχεδόν σίγουρο πως και στα εστιατόρια ισχύει το ίδιο πάνω κάτω. 

Συμφωνώ τότε. Στα εστιατόρια είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. 

• Like 1
Δημοσ.

Οικονομική και καλή πίτσα υπάρχει. Υπαρχουν πιτσαριες που πουλανε 8,50 ευρω την σπεσιαλ (νοστιμη και χορταστικη) και αλλα που πουλανε 12 ευρω

Γυροδικο που πουλαει καλή πιτα γυρο υπαρχει με 3,50 - 4,50 ευρώ

Ιταλικο που εχει μια καλη μεριδα μακαρονια (πχ καμποναρα)  υπαρχει με 8 ευρω αλλα υπαρχει και με 10 ευρω.

Ψαχνω λοιπον μαγαζια που να εχουν οικονομικες τιμες με καλες μεριδες ή τουλαχιστον να εχει τιμες που να αξιζουν απο θεμα ποσοτητας και γευσης.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, AGGANIS13 είπε

Οικονομική και καλή πίτσα υπάρχει. Υπαρχουν πιτσαριες που πουλανε 8,50 ευρω την σπεσιαλ (νοστιμη και χορταστικη) και αλλα που πουλανε 12 ευρω

Ιταλικο που εχει μια καλη μεριδα μακαρονια (πχ καμποναρα)  υπαρχει με 8 ευρω αλλα υπαρχει και με 10 ευρω.

Ψαχνω λοιπον μαγαζια που να εχουν οικονομικες τιμες με καλες μεριδες ή τουλαχιστον να εχει τιμες που να αξιζουν απο θεμα ποσοτητας και γευσης.

Σου έγραψα πιο πάνω εγω τις προτάσεις μου 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, AGGANIS13 said:

Στο κέντρο έχει τον Αγκαλίτσα, φθηνός σχετικά,  όχι και πολύ καλή ποιότητα

Λίγο πιο δυτικά έχει προς  Ξηροκρίνη (κάτω απο τις 12ωροφες ) τον Κοσμα,  καλές τιμές, μεγάλη ποσότητα σχετικά καλό φαί

Στο κέντρο Αγίας σοφίας/Πλάτωνος,  έχει ενα κρητικό ταβερνάκι, αρκετά καλό, λίγο ακριβό

Για γύρο έχει τον πρασσά, μεγάλη πόσοτητα, μέτρια ποιότητα,    έχει μετά και στην Λαμπράκη το Γυράδικο, μικρότερη ποσότητα, καλύτερη ποιότητα

• Like 1
Δημοσ.

Για αυτα που "τρώτε και πίνετε απεριόριστα με 14-15 ευρώ"

Τι γνώμη έχετε? Αξίζει κάποιο?

Θυμάμαι πριν 3-4 χρόνια με είχαν παει σε ενα τέτοιο εκει στο κέντρο (δεν θυμάμαι όνομα) και ήταν ικανοποιητικό

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, AGGANIS13 είπε

Για αυτα που "τρώτε και πίνετε απεριόριστα με 14-15 ευρώ"

Τι γνώμη έχετε? Αξίζει κάποιο?

Θυμάμαι πριν 3-4 χρόνια με είχαν παει σε ενα τέτοιο εκει στο κέντρο (δεν θυμάμαι όνομα) και ήταν ικανοποιητικό

Φτηνό ναι. Ποιοτικό όχι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...