VickyVic Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Έχω μεγάλο πρόβλημα με τον συμβολαιογράφο σε μακρινό νησί που είναι και ο υποθηκοφύλακας του νησιου. Έχει περασει ένας χρόνος του έχω πάει ότι χαρτιά μου έχει ζητήσει και δεν κάνει την δουλειά, τη μια είναι ο πατέρας του στο νοσοκομείο, την άλλη έχει να κάνει κάποια αλλά συμβολαια και υπόσχεται πως όταν τελειωσει θα κάνει τα δικά μου (κληρονομικά), δυο φορές μου πε ότι καταστράφηκαν κάποια έγγραφα που του πήγα λόγω πλημμύρας, δεν σηκώνει το τηλεφωνο (πρέπει να παίρνω συνέχεια για τρεις μερεσ Για να τον βρω) δεν απανταει στα email, δεν ξέρω τι να κάνω. Του λέω ότι θέλετε πειτε μου και όλο μου λέει ναι ναι όλα είναι ενταξει θα τα κάνω χίλια συγγνώμη και τίποτα. Γιατί το κάνει; Υπάρχει κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός που μπορώ να απευθυνθώ;
takoulou Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, VickyVic είπε Έχω μεγάλο πρόβλημα με τον συμβολαιογράφο σε μακρινό νησί που είναι και ο υποθηκοφύλακας του νησιου. Έχει περασει ένας χρόνος του έχω πάει ότι χαρτιά μου έχει ζητήσει και δεν κάνει την δουλειά, τη μια είναι ο πατέρας του στο νοσοκομείο, την άλλη έχει να κάνει κάποια αλλά συμβολαια και υπόσχεται πως όταν τελειωσει θα κάνει τα δικά μου (κληρονομικά), δυο φορές μου πε ότι καταστράφηκαν κάποια έγγραφα που του πήγα λόγω πλημμύρας, δεν σηκώνει το τηλεφωνο (πρέπει να παίρνω συνέχεια για τρεις μερεσ Για να τον βρω) δεν απανταει στα email, δεν ξέρω τι να κάνω. Του λέω ότι θέλετε πειτε μου και όλο μου λέει ναι ναι όλα είναι ενταξει θα τα κάνω χίλια συγγνώμη και τίποτα. Γιατί το κάνει; Υπάρχει κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός που μπορώ να απευθυνθώ; Καλησπέρα.. Καταγγελία στον εισαγγελέα της περιοχης που ανήκει.. Καταγγελία στον Πρόεδρο της περιοχης των συμβολαιογράφων της περιοχης που ανήκεις.. Επιστολές παντού.. Υπουργείο δικαιοσύνης κτλπ.. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2023 από takoulou
The_Judas Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) ολοι οι συμβολαιογράφοι έτσι είναι. εγω άλλαξα με μια που έκανε καλύτερη δουλειά από την προηγούμενη (απο το 0 πηγε η δουλειά στο 90%...) αλλά και αυτή αργεί πολύ. είναι κλειστό επάγγελμα και δεν προλαβαίνουν να κάνουν καμία δουλειά νωρίς... Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2023 από The_Judas 1
NikosKallithea Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 15 λεπτά πριν, The_Judas είπε ολοι οι συμβολαιογράφοι έτσι είναι. εγω άλλαξα με μια που έκανε καλύτερη δουλειά από την προηγούμενη (απο το 0 πηγε η δουλειά στο 90%...) αλλά και αυτή αργεί πολύ. είναι κλειστό επάγγελμα και δεν προλαβαίνουν να κάνουν καμία δουλειά νωρίς... ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑΛΟ
VickyVic Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 3 ώρες πριν, takoulou είπε Καλησπέρα.. Καταγγελία στον εισαγγελέα της περιοχης που ανήκει.. Καταγγελία στον Πρόεδρο της περιοχης των συμβολαιογράφων της περιοχης που ανήκεις.. Επιστολές παντού.. Υπουργείο δικαιοσύνης κτλπ.. το σκέφτομαι αλλά φοβάμαι ότι αν πάω τόσο κόντρα θα μπλέξω με χειρότερη γραφειοκρατεία και δεν θα καταφέρω τίποτα και θα τους έχω όλους στο νησί εναντίων μου. Είναι μεγάλη κλίκα, τα ίδια είχα περασει και με τον τοπογράφο του νησιού ο οποίος εν τελει ( 2 χρόνια μετά) έκανε το τοπογραφικο. Θα το ερευνήσω πάντως αυτό με τον πρόεδρο συμβολαιογράφων. Ευχαριστώ! 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Βρες άλλων χθες Το σκέφτομαι αλλά είναι και ο υποθηκοφυλακας όποτε λέω αφού θα περάσω που θα περάσω απ αυτόν ας τον χρησιμοποιήσω και σαν συμβολαιογράφο μιας και τα ξέρει όλα στο νησί. Αλλά μάλλον αυτό θα κάνω. Μήπως το κάνει γιατί θέλει λάδωμα; Τι να πω δεν έχω εμπειρια απ αυτά αλλά αυτό περναει απ το μυαλό μου. Όποτε ναι θα δώσω μια τελευταία ευκαιρία (τώρα Οκτώβρη πάω στο νησί να τον βρω) και αν δεν προχωρησει θα βρω άλλον Αθηνα.
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Μπορεί ένας συμβολαιογράφος να είναι παράλληλα και υποθηκοφυλακας;
takoulou Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 6 ώρες πριν, VickyVic είπε το σκέφτομαι αλλά φοβάμαι ότι αν πάω τόσο κόντρα θα μπλέξω με χειρότερη γραφειοκρατεία και δεν θα καταφέρω τίποτα και θα τους έχω όλους στο νησί εναντίων μου. Είναι μεγάλη κλίκα, τα ίδια είχα περασει και με τον τοπογράφο του νησιού ο οποίος εν τελει ( 2 χρόνια μετά) έκανε το τοπογραφικο. Θα το ερευνήσω πάντως αυτό με τον πρόεδρο συμβολαιογράφων. Ευχαριστώ! Το σκέφτομαι αλλά είναι και ο υποθηκοφυλακας όποτε λέω αφού θα περάσω που θα περάσω απ αυτόν ας τον χρησιμοποιήσω και σαν συμβολαιογράφο μιας και τα ξέρει όλα στο νησί. Αλλά μάλλον αυτό θα κάνω. Μήπως το κάνει γιατί θέλει λάδωμα; Τι να πω δεν έχω εμπειρια απ αυτά αλλά αυτό περναει απ το μυαλό μου. Όποτε ναι θα δώσω μια τελευταία ευκαιρία (τώρα Οκτώβρη πάω στο νησί να τον βρω) και αν δεν προχωρησει θα βρω άλλον Αθηνα. Θα έπρεπε να έχεις κάνει πολλά από αυτά.. Τι περιμενεις; Μάλλον δεν βιάζεσαι.. Λυσεις σου είπαμε..
andreas1gr Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 8 ώρες πριν, VickyVic είπε Μήπως το κάνει γιατί θέλει λάδωμα; Γιατί δωρεάν θα σου έκανε τα συμβόλαια...;
VickyVic Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Αν δεν κάνω λαθος οι τιμές των συμβολαιογράφων είναι στάνταρ και ορισμένες απ το κράτος. 1 ώρα πριν, andreas1gr είπε Γιατί δωρεάν θα σου έκανε τα συμβόλαια...; Αν δεν κάνω λαθος οι τιμές των συμβολαιογράφων για τη δουλειά τους είναι στάνταρ και ορίζονται απ το κρατος. 3 ώρες πριν, takoulou είπε Θα έπρεπε να έχεις κάνει πολλά από αυτά.. Τι περιμενεις; Μάλλον δεν βιάζεσαι.. Λυσεις σου είπαμε.. μένω στο εξωτερικό. Δεν εν ξέρω κάποιον άλλο και όσους έχω ρωτήσει γνωστούς για να μου συστήσουν έχουν παρόμοια εμπειρια/ή ο συμβολαιογράφος αρνήθηκε ευγενικά λέγοντας μου ότι έχει πολύ δουλειά και θα τα δει μετά από 6 μήνες. Έχετε να προτείνετε κάποιον;
takoulou Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, VickyVic είπε Αν δεν κάνω λαθος οι τιμές των συμβολαιογράφων είναι στάνταρ και ορισμένες απ το κράτος. Αν δεν κάνω λαθος οι τιμές των συμβολαιογράφων για τη δουλειά τους είναι στάνταρ και ορίζονται απ το κρατος. μένω στο εξωτερικό. Δεν εν ξέρω κάποιον άλλο και όσους έχω ρωτήσει γνωστούς για να μου συστήσουν έχουν παρόμοια εμπειρια/ή ο συμβολαιογράφος αρνήθηκε ευγενικά λέγοντας μου ότι έχει πολύ δουλειά και θα τα δει μετά από 6 μήνες. Έχετε να προτείνετε κάποιον; Τότε θα έπρεπε να έχεις βάλει κάποιον δικό σου άτομο να τα κάνει όλα αυτά.. Απο μακριά είναι δυσκολο...Δυστυχώς οι συμβαιολογραφοι έχουν λίγο δουλειά.. Απλα αν ήθελε θα είχε ασχοληθεί λίγο πιο γρήγορα..Δεν είναι στάνταρ οι τιμές... ( μήπως θέλει παραπανω χρήματα) Απλά να ξέρεις λογοδοτούν στην εκάστοτε εισαγγελέα της περιοχης.. Αν τα κανουν όλα σωστά.. Τους ελέγχουν.. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2023 από takoulou
The_Judas Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) καλύτερα μην ακούς συμβουλές από το ίντερνετ. άλλωστε δεν ξέρουμε τις ιδιαιτεροτητες που μπορεί να υπάρχουν. αν βάλεις συμβολαιογράφο από Αθήνα...και πρέπει να κάνει δουλειές από ακίνητα/χωραφια/κτηματολόγιο στο νησί θα είναι πιο εύκολο νομίζεις; ούτε καν θα ασχοληθεί... Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2023 από The_Judas
vamvakoolas Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) On 07/10/2023 at 18:50, VickyVic said: Έχω μεγάλο πρόβλημα με τον συμβολαιογράφο σε μακρινό νησί που είναι και ο υποθηκοφύλακας του νησιου. Έχει περασει ένας χρόνος του έχω πάει ότι χαρτιά μου έχει ζητήσει και δεν κάνει την δουλειά, τη μια είναι ο πατέρας του στο νοσοκομείο, την άλλη έχει να κάνει κάποια αλλά συμβολαια και υπόσχεται πως όταν τελειωσει θα κάνει τα δικά μου (κληρονομικά), δυο φορές μου πε ότι καταστράφηκαν κάποια έγγραφα που του πήγα λόγω πλημμύρας, δεν σηκώνει το τηλεφωνο (πρέπει να παίρνω συνέχεια για τρεις μερεσ Για να τον βρω) δεν απανταει στα email, δεν ξέρω τι να κάνω. Του λέω ότι θέλετε πειτε μου και όλο μου λέει ναι ναι όλα είναι ενταξει θα τα κάνω χίλια συγγνώμη και τίποτα. Γιατί το κάνει; Υπάρχει κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός που μπορώ να απευθυνθώ; καλημερα εφοσον εχει περασει χρονος κατι παιζει. Θελει επιπλεον χρηματα; το εχει βαλει το ακινητο/περιουσια στο ματι; Ο/Η καθε συμβολαιογραφος εχει ετοιμα συμβολαια και απλως αλλαζει μερικα στοιχεια (ημερομηνιες/ονοματα/περιουσιακα στοιχεια). Αν ησουν Αθηνα μαξ 15 ημερες. Επειδη μιλαμε για μακρινο νησι δυσκολο καποιος απο στερια να το αναλαβει μιας και υπαρχει το ρισκο του λαθους και να μην εχει λαβει υποψη τιποτα τοπικα στοιχεια. Εφοσον ειναι νησι εκ πειρας, μη χαλασεις ακομα σχεση με το συμβολαιογραφο σου. Αν το βρεις και σου πουλησει παλι ψεμα ρωτα τιποτα ντοπιους για το θεμα και αν δε βγαλεις ακρη τοτε προσελαβε καποιο τοπικο δικηγορο να τον πιεσει και βεβαια για συμβουλες. Ολα τα αλλα για καταγγελιες/ελεγκτικους μηχανισμους, μονο πισω θα πανε τη λυση στο προβλημα Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2023 από vamvakoolas
Super Moderators paredwse Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, vamvakoolas said: [...] Ο/Η καθε συμβολαιογραφος εχει ετοιμα συμβολαια και απλως αλλαζει μερικα στοιχεια (ημερομηνιες/ονοματα/περιουσιακα στοιχεια). Αν ησουν Αθηνα μαξ 15 ημερες. [...] Αν δεν έχεις ιδέα, καλό είναι να μην γράφεις ανακρίβειες. Το κάθε ακίνητο είναι διαφορετικό. Διαφορετικός είναι ο τρόπος κτήσης και οι απώτεροι δικαιοπάροχοι οι οποίοι (καλώς ή κακώς) πρέπει να αναγραφούν στο συμβόλαιο. Διαφορετική είναι και η περιγραφή του κάθε ακινήτου, οι όμοροι ιδιοκτήτες και οι ενδεχόμενες κατατμήσεις ή προσαρτήσεις. Διαφορετικά είναι τα γεωμετρικά στοιχεία, διαφορετικές είναι οι τακτοποιήσεις , διαφορετιά είναι ένα σωρό πράγματα. Στην ουσία, τα ίδια στοιχεία σε όλα τα συμβόλαια είναι περίπου το 15% του συμβολαίου. Όλα τα άλλα είναι διαφορετικά. Οπότε αυτό που γράφεις δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Αν ήταν όπως τα έγραφες, ο κάθε άσχετος θα γινόταν συμβολαιογράφος και απλώς θα έκανε ένα copy/paste.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα