bebius Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, Για τη σύζυγό μου και αποκλειστικά για να παίζει καλύτερα το Fortnite θέλω να αναβαθμίσω τον i7 3770. Φαίνεται αρκετά CPU bottlenecked η τωρινή κατάσταση, εκτός των άλλων επειδή η GTX 1060 6gb δεν τερματίζει με τις ρυθμίσεις που μας καλύπτουν. Θέλω μια φθηνή λύση καθώς δεν έχει άλλες χρήσεις το PC, και κοιτάω γενικά προς μεταχειρισμένο σετάκι τύπου Ryzen 5 2600 (γύρω στα €150 με ψάξιμο). Ένας λόγος είναι ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα μπορεί να αναβαθμιστεί και με "τουμπανιάρικο" R5 5600 ή καλύτερο. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο/αντίστοιχο από Intel πλευρά; Μιλάμε πάντα για 6c/12t και 16GB (minimum). Εdit: Συνεχίζοντας το ψάξιμο βλέπω ότι μπορεί να γίνει σετ με καινούρια 5600+mobo+16gb RAM γύρω στα €230, το οποίο ίσως μπορέσει να αγοραστεί και με έκπτωση του ΦΠΑ. Αν έχετε παρακαλώ κάντε και καμία τέτοια πρόταση με κάποια αξιοπρεπή φθηνή μητρική. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2023 από bebius Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση nickol-us Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Λύση Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Σε Intel οικονομικό σετ δεν υπάρχει σε καινούργιο. Ακόμη και οι προηγούμενες γενιές τσιμπάνε σε τιμή ή δε θα βρίσκεις οικονομική μητρική. Ryzen σχετικά μονόδρομος σε budget builds. Γυρνάς τα θέματα και ξέρεις πάνω κάτω τι παίζει. b450 / r5 5500 αχτύπητο δίδυμο. Gaming επιδόσεις ~r5 3600 (λόγω μειωμένης cache) ωστόσο σύγχρονο και ασταπιαίο single core για όλα τα καθημερινά. https://www.skroutz.gr/s/35208711/AMD-Ryzen-5-5500-3-6GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-AM4-se-Kouti-me-PSyktra.html https://www.skroutz.gr/s/25272107/Asus-Prime-B450M-A-II-Motherboard-Micro-ATX-me-AMD-AM4-Socket.html Κάρτες τύπου 1060 τις πάει μπάλα για πλάκα. Είχα στήσει για ανηψιό 5600g γιατί ήταν στενός οικονομικά για κάρτα, βρήκε σε 2ο χρόνο μια 1070 και την πάει τρένο... 5500 πρακτικά 5600g χωρίς τα γραφικά Η πιο οικονομική αξιοπρεπής b550 είναι κοντά στα 90€(ds3h) καλύτερα να δώσεις ακόμη ένα δεκάρικο και να πάρεις κάτι αρκετά καλύτερο Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2023 από nickol-us 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bebius Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Ευχαριστώ πολύ για άλλη μια φορά @nickol-us! Αν πάω σε φθηνότερη παλιότερη mobo όπως η Asus Prime B450M-A II, θα έχω κάποιο σοβαρό μειονέκτημα δεδομένου ότι δε χρειάζομαι τα features της νεότερης γενιάς; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Μόλις τώρα, bebius είπε Ευχαριστώ πολύ για άλλη μια φορά @nickol-us! Αν πάω σε φθηνότερη παλιότερη mobo όπως η Asus Prime B450M-A II, θα έχω κάποιο σοβαρό μειονέκτημα δεδομένου ότι δε χρειάζομαι τα features της νεότερης γενιάς; Σημαντικότερη διαφορά η έλλειψη pcie 4 που έτσι κι αλλιώς δεν υποστηρίζει ο 5500. Με την 1060 δε θα έχεις κανένα πρόβλημα, αν νομίζεις ότι κάποια στιγμή θα έχει νόημα το κάτι παραπάνω ίσως αξίζει να δεις για b550 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα