serafeim71 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Στις 6/10/2023 στις 11:44 ΠΜ, Iamthagod είπε Ένας γρήγορος καφέ στο πόδι είναι ο εσπρέσσο αν τον κάνεις με κάψουλες. Αν τον παρασκευάσεις όπως πρέπει, υπάρχει διαδικασία: 1. Άνοιγμα μηχανής, αναμονή να ζεσταθεί και το group. ( περίπου 15-20 λεπτά, ανάλογα τη μηχανή) 2. Κόψιμο φρέσκου καφέ με μύλο (9 δευτερόλεπτα). 3. Distribution-tamping. 4. Απόσταξη ( 20- ... δευτερόλεπτα). 5. Enjoy Καλημέρα, χρονιά πολλά ,Iamthagod να σε ρωτησω,ποσο ρολο παιζει το να ζεσταθει το Group μαζι με την μηχανη.?,εχω 1 Gagia style δεν θυμαμαι αυτην την στιγμη,αλλα παιρνω Ετοιμο καφε lavazza απο τ σουπερ,,ευχαριστω !! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
drunkdonkey Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 16 ώρες πριν, Miatakias είπε Καλησπερα το ψαχνω κι εγω για αυτο το Picospresso Παντως λιγο το εψαξα και φαινεται να ειναι η καλυτερη συσκευη αυτης της εταιριας (Wacaco) γιατι εχει και τις πιο παλιες miniespresso/nanospresso , η διαιδικασια φαινεται πολυπλοκη και χρονοβορα αρχικα αλλα πιστευω οταν την μαθεις δεν θα ειναι και τοσο προβλήμα... Η τιμη του ειναι τσιμπημενη αλλα τουλαχιστον περιλαμβανει ολα τα παραιτητητα , tamper , δαχτυλιδι πορταφιλτερ , dispenser (αναδευτηρι) και θελει πολυ ψιλα αλεσμενο καφε οπως οι ηλεκτρικες αλεσμενου οποτε θελεις μυλο και ζυγαρια προαιρετικα για να βλεπεις τα ml στο ποτηρι Δειτε ελληνικο review Aυτο που με εχει εξιταρει ειναι σε αυτο το δευτερο βιντεο στο 5:30 που δειχνει την ωρα της εκχιλυσης απο κατω φαινεται τα χρωματα του εσπρεσσο οπως ακριβως σε μια μηχανη με non-pressurized portafilter , ειμαι λατρης της κρεμας στον εσπρεσσο.. Κοιταχτε στο τριτο βιντεο κρεμα που κανει στο 6:13 Τωρα σκευτομουν και μια Delonghi dedica + delonghi K79 μυλο στα 200ε και τα δυο (+30 για non - pressurized portafilter) αλλα ειναι θεμα χωρου στην κουζινα , δεν εχω για να βαλω μονιμα εκει 2 τετοιες συσκευες καθως ειναι μικρη η κουζινα , αφου και μια nespresso που εχω την πηγαινοφερνω απο το δωματιο μου στην κουζινα καθε φορα , επισης εχω και Bialetti moka pod για 2 και 6 μεριδες + εναν φθηνο Bosch μυλο με μαχαιρια που για moka κανει δουλεια αλλα μεχρι εκει... Σκευτομαι επισης για πιο φτηνα ενα Hario v60 ή aeropress που λενε οτι κανουν καλο καφε αλλα πιο κοντα στον καφε φιλτρου/γαλλικο και οχι εσπρεσσο αλλα εμενα με νοιαζει πιο πολυ το δυνατο αρωμα/γευση να ειναι πυχτος κτλ παρα η μεγαλη ποσοτητα σε ml.. Εχει κανενας καμια εμπειρια με καποια απ τις παραπανω συσκευες να μου πει την γνωμη του.. Έχω και τα 3, v60, aeropress και την picopresso. Προφανώς εφόσον θέλεις δυνατό καφέ η v60 δε θα σε καλύψει, ο καφές της είναι παρόμοιος με φίλτρου. Το aeropress είναι αρκετά καλό, έχω πιει πολύ καλό καφέ και έχεις αρκετές επιλογές, είτε φίλτρου είτε κάτι κοντά σε εσπρέσσο, φυσικά πιο αδύναμο. Τώρα για το picopresso, η αλήθεια είναι ότι ο καφές που βγάζει είναι πολύ καλος, αλλά έχει τα γνωστά αρνητικά, χειρονακτική εργασία που πολλοί μπορεί να τη βαριουνται. Από εκεί και πέρα η όλη διαδικασία παίρνει περίπου 10'. Η πίεση που πρέπει να βάλεις με τα χέρια δεν είναι κάτι τρομερο, ούτε κουραστικό. Βέβαια δε θα κάνεις και 3 καφέδες στη σειρά, προσωπικά μέχρι 2 κάνω. Το dispenser που έχει είναι για κλάματα, με μια βελονιτσα δεν κάνεις δουλειά, πήρα κανονικό με ένα 10ρικο. Από εκεί και πέρα, για οποιαδήποτε εσπρεσιερα θα χρειαστείς σωστό μύλο και μια ζυγαριά καφέ. Ο κ79 που αναφέρεις δεν κάνει για εσπρέσσο για πολλούς λόγους, αν θες οικονομική επιλογή κοίτα σε χειροκίνητο μύλο αν και πάλι μιλάμε για 100€+ Γενικώς θα πρότεινα σε κάποιον είτε να πάρει σωστή μηχανή lelit κλπ με 350-400€ η αν θέλει budget επιλογή, η πικοπρεσο μαζί με έναν καλό μύλο είναι καλός συνδυασμός. Α επίσης το tamper του picopresso είναι άχρηστο κατ εμέ εκτός αν το χρησιμοποιήσεις με τον τρόπο που προτείνει η wacaco, βάζοντας πρώτα το δαχτυλίδι και μετά από πάνω του το ταμπερ, αλλά έτσι δεν πατάς τον καφέ.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, drunkdonkey είπε Έχω και τα 3, v60, aeropress και την picopresso. Προφανώς εφόσον θέλεις δυνατό καφέ η v60 δε θα σε καλύψει, ο καφές της είναι παρόμοιος με φίλτρου. Το aeropress είναι αρκετά καλό, έχω πιει πολύ καλό καφέ και έχεις αρκετές επιλογές, είτε φίλτρου είτε κάτι κοντά σε εσπρέσσο, φυσικά πιο αδύναμο. Τώρα για το picopresso, η αλήθεια είναι ότι ο καφές που βγάζει είναι πολύ καλος, αλλά έχει τα γνωστά αρνητικά, χειρονακτική εργασία που πολλοί μπορεί να τη βαριουνται. Από εκεί και πέρα η όλη διαδικασία παίρνει περίπου 10'. Η πίεση που πρέπει να βάλεις με τα χέρια δεν είναι κάτι τρομερο, ούτε κουραστικό. Βέβαια δε θα κάνεις και 3 καφέδες στη σειρά, προσωπικά μέχρι 2 κάνω. Το dispenser που έχει είναι για κλάματα, με μια βελονιτσα δεν κάνεις δουλειά, πήρα κανονικό με ένα 10ρικο. Από εκεί και πέρα, για οποιαδήποτε εσπρεσιερα θα χρειαστείς σωστό μύλο και μια ζυγαριά καφέ. Ο κ79 που αναφέρεις δεν κάνει για εσπρέσσο για πολλούς λόγους, αν θες οικονομική επιλογή κοίτα σε χειροκίνητο μύλο αν και πάλι μιλάμε για 100€+ Γενικώς θα πρότεινα σε κάποιον είτε να πάρει σωστή μηχανή lelit κλπ με 350-400€ η αν θέλει budget επιλογή, η πικοπρεσο μαζί με έναν καλό μύλο είναι καλός συνδυασμός. Α επίσης το tamper του picopresso είναι άχρηστο κατ εμέ εκτός αν το χρησιμοποιήσεις με τον τρόπο που προτείνει η wacaco, βάζοντας πρώτα το δαχτυλίδι και μετά από πάνω του το ταμπερ, αλλά έτσι δεν πατάς τον καφέ.. Thanks για την λεπτομερή απάντηση, οπότε δεν ασχολουμε με v60 και aeropress , για μύλο ναι σε ένα άλλο topic μου πρότειναν έναν χειροκίνητο μύλο Kingrider k6 νομίζω απο Αμαζον στα 100ε βγαίνει, το θέμα τώρα είναι με αυτόν τον μύλο πιστεύεις ότι με το pico θα πίνω καλύτερο καφέ σε σχέση μια καφετιέρα τύπου delonghi dedica η κάποια άλλη (κάποια Gaggia ας πούμε) μέχρι 150ε και δεδομένου ότι στη μηχανή θα πάρω non-pressurised portafilter και όλα τα παρελκόμενα tamper κτλ Επίσης άλλη μια ερώτηση, στο pico τι θερμοκρασία έχει ο καφές? Από ότι καταλαβαίνω πρέπει να είναι απλά χλιαρος ακόμη και καυτό 100c να είναι όταν ξεκινήσεις τη διαδικασία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
drunkdonkey Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Miatakias είπε Thanks για την λεπτομερή απάντηση, οπότε δεν ασχολουμε με v60 και aeropress , για μύλο ναι σε ένα άλλο topic μου πρότειναν έναν χειροκίνητο μύλο Kingrider k6 νομίζω απο Αμαζον στα 100ε βγαίνει, το θέμα τώρα είναι με αυτόν τον μύλο πιστεύεις ότι με το pico θα πίνω καλύτερο καφέ σε σχέση μια καφετιέρα τύπου delonghi dedica η κάποια άλλη (κάποια Gaggia ας πούμε) μέχρι 150ε και δεδομένου ότι στη μηχανή θα πάρω non-pressurised portafilter και όλα τα παρελκόμενα tamper κτλ Επίσης άλλη μια ερώτηση, στο pico τι θερμοκρασία έχει ο καφές? Από ότι καταλαβαίνω πρέπει να είναι απλά χλιαρος ακόμη και καυτό 100c να είναι όταν ξεκινήσεις τη διαδικασία Μύλο θα χρειαστείς ασχέτως μηχανής. Γενικώς χωρίς σωστό μύλο δε θα πιεις καλό καφέ. Από εκεί και πέρα, αν είναι να δώσεις 150€ για μια μηχανή και μετά να πάρεις μεγαλύτερο καλάθι, κλπ θα φτάσεις να ξοδέψεις κοντά όσα θα έδινες για μια σωστή μηχανή. Με το pico θα πιεις πολύ καλό καφέ αλλά έχει τη μανουρα της η διαδικασία, σκέψου το πριν την πάρεις. Για τη θερμοκρασία, ισχύει, ο καφές δεν βγαίνει καυτός. Επίσης ακριβώς λόγω αυτού, δε μπορείς να ευχαριστηθείς light roast καφέδες, που απαιτούν μεγάλη θερμοκρασία. Θα πρότεινα είτε μύλο + pico με καφέδες medium - dark roast, είτε lelit με pid + μύλο και κανείς ότι καφέ θες. Φυσικά το picopresso κοστίζει 100 ενώ η lelit 400.. Για περισσότερα καλύτερα άνοιξε ένα θέμα στο μπλαμπλα για να μη σπαμαρουμε τις προσφορές Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2023 από drunkdonkey edit 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις