Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, το μπακόνι μου "βλέπει" στον ακαλυπτο στον οποιον ειναι και η δεξαμενη πετρελαιου της πολυκατοικίας.

Όταν πρωτομπήκα στο σπίτι, βρώμαγε πολύ έντονα. Εβαλαν κατι καραβοπανα τι διατανο ειναι αυτά, κατα 80% μειωθηκε η μυρωδιά...

viber_image_2023-10-05_19-24-27-463.jpg.defa4490912d090c667dff175c72fc26.jpg

...αλλά προφανώς το πρόβλημα παραμένει.

Ξέρει κάποιος κάποια λύση, να σφραγίσει αεροστεγως αυτό το πράμα να τελειώνει η υπόθεση?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν πέρα από το καπάκι υπάρχει κάποια άλλη δίοδος αλλά δεν μπορεί η δεξαμενή να σφραγίσει ερμητικά.

Σκέψου ότι όταν αρχίσει να τραβάει πετρέλαιο η αντλία θα δημιουργηθεί υποπίεση και παίζει να γίνει implosion άμα δεν μπορεί να μπει αέρας

Δημοσ.
11 minutes ago, cthulhucarbide said:

Δεν ξέρω αν πέρα από το καπάκι υπάρχει κάποια άλλη δίοδος αλλά δεν μπορεί η δεξαμενή να σφραγίσει ερμητικά.

Σκέψου ότι όταν αρχίσει να τραβάει πετρέλαιο η αντλία θα δημιουργηθεί υποπίεση και παίζει να γίνει implosion άμα δεν μπορεί να μπει αέρας

Κατανοητό αλλα΄το να μεινει ετσι οπως ειναι δεν ειναι βιωσιμο.

Ξερω οτι απο περισυ δεν βαζουν πετρελαιο τουλάχιστον. Δεν μιλαω να κλεισει αεροστεγως, μιλαω για μια καλυτερη και βιωσιμη λυση απο αυτή που έχουν βρει αυτη την στιγμή.

Δημοσ.

Αφού από πέρυσι δεν βάζουν άρα μάλλον δεν θα ξαναχρησιμοποιηθεί σύντομα πέρασε τό μια σιλικόνη να μην μυρίζει και όταν αποφασίσουν να την χρησιμοποιήσουν αφαιρείται πολύ εύκολα 

• Thanks 1
Δημοσ.
11 hours ago, Amaretos said:

Αφού από πέρυσι δεν βάζουν άρα μάλλον δεν θα ξαναχρησιμοποιηθεί σύντομα πέρασε τό μια σιλικόνη να μην μυρίζει και όταν αποφασίσουν να την χρησιμοποιήσουν αφαιρείται πολύ εύκολα 

Ευχαριστώ για την ιδέα, και αν αποφασίσουν να την χρησιμοποιήσουν πάλι ποια θα είναι η λύση?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fommof είπε

Ευχαριστώ για την ιδέα, και αν αποφασίσουν να την χρησιμοποιήσουν πάλι ποια θα είναι η λύση?

ε δεν νομιζω να υπαρχει λυση , 3-4 μηνες τον χρονο που θα δουλευει το καλοριφερ θα κανεις υπομονη, ετσι και αλιως κρυο κανει δεν πολυ βγαινουμε στο μπαλκονι ;) και την ανοιξη παλι ψιλοκλεισε την μιση μερια με ταινια

Δημοσ.
14 ώρες πριν, fommof είπε

Καλησπέρα, το μπακόνι μου "βλέπει" στον ακαλυπτο στον οποιον ειναι και η δεξαμενη πετρελαιου της πολυκατοικίας.

Όταν πρωτομπήκα στο σπίτι, βρώμαγε πολύ έντονα. Εβαλαν κατι καραβοπανα τι διατανο ειναι αυτά, κατα 80% μειωθηκε η μυρωδιά...

viber_image_2023-10-05_19-24-27-463.jpg.defa4490912d090c667dff175c72fc26.jpg

...αλλά προφανώς το πρόβλημα παραμένει.

Ξέρει κάποιος κάποια λύση, να σφραγίσει αεροστεγως αυτό το πράμα να τελειώνει η υπόθεση?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Για δες μήπως υπάρχει κάποια διαρροή  ποτίζει κάπου εξωτερικά το πετρέλαιο και μυρίζει;;; Είχα το ίδιο πρόβλημα και τελικά ήταν από διαρροή  δίπλα στο λέβητα πριν τον καυστήρα . Δες και σε κείνο το σημείο και μην επικεντρώνεσαι στη δεξαμενη η οποία έτσι που είναι κλεισμένη με το πανί δεν νομίζω ότι μυρίζει από κει.Την διόρθωσα και από τότε δεν υπάρχει μυρωδιά μάλιστα δύο παρόμοιες έχω δίπλα στο μπαλκόνι μου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 minutes ago, papoys1 said:

Για δες μήπως υπάρχει κάποια διαρροή  ποτίζει κάπου εξωτερικά το πετρέλαιο και μυρίζει;;; Είχα το ίδιο πρόβλημα και τελικά ήταν από διαρροή  δίπλα στο λέβητα πριν τον καυστήρα . Δες και σε κείνο το σημείο και μην επικεντρώνεσαι στη δεξαμενη η οποία έτσι που είναι κλεισμένη με το πανί δεν νομίζω ότι μυρίζει από κει.Την διόρθωσα και από τότε δεν υπάρχει μυρωδιά μάλιστα δύο παρόμοιες έχω δίπλα στο μπαλκόνι μου.

Να είσαι καλα, θα το τσεκάρω αν και την τελευταια φορά που κατεβηκα δεν παρατήρησα τιποτα τετοιο.

Θα το ξανατσεκάρω πάντως, ευχαριστώ.

Δεν ειχα δει κατι πάντως, ακόμα και το δακρυσμα κάτω δεξια, δεν φαινεται οτι προκαλεί αυτό το θέμα.

1 hour ago, Amaretos said:

ε δεν νομιζω να υπαρχει λυση , 3-4 μηνες τον χρονο που θα δουλευει το καλοριφερ θα κανεις υπομονη, ετσι και αλιως κρυο κανει δεν πολυ βγαινουμε στο μπαλκονι ;) και την ανοιξη παλι ψιλοκλεισε την μιση μερια με ταινια

Μα δεν εχει να κανει με το αν δουλευει ή οχι το καλοριφέρ φίλτατε. Αυτη την στιγμή ξερω οτι υπάρχει λιγο πετρελαιο μέσα.

Οπότε δεν καταλαβαίνω τον συλλογισμό σου. Από την στιγμή που υπάρχει πετρελαιο στην δεξαμενη, υπάρχει πρόβλημα. Τώρα έχει λιγο, δεν ξέρω αν το θέμα θα ειναι μεγαλυτερο με γεματη την δεξαμενη, "καινουριος" ειμαι στην πολυκατοικια.

Επίσης το οτι δεν θα βγαινει καποιος στο μπαλκονι τι σημαινει, οτι καλυτερα επι μηνες να μην ανοιγει και τις μπαλκονοπορτες για να μην μπαινει μέσα η μπόχα?

Δεν είναι βιώσιμο αυτό.

Επεξ/σία από fommof
  • Like 1
Δημοσ.

Εχει να κανει με το οτι ΑΝ ειναι σε λειτουργια το καλοριφερ προφανως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να το σφραγισεις απο πανω με σιλικονη/ταινια , πρεπει να παιρνει αερα για να μπορει να τραβαεει πετρελαιο ο καυστηρας, για αυτο στο ειπα. Αν μυριζει τοσο πολυ οσο λες "μποχα" σιγουρα δεν ειναι απο το καπακι οι αναθυμιασεις, καπου αλλου υπαρχει διαρροη. "Φιλτατε" προσπαθουμε να βοηθησουμε μην εξαπτεσαι. Και ναι αν υπαρχει προβλημα , οπως πχ τον χειμωνα που καινε ολοι στα τζακια τους οτι βρουν, εσυ ανοιγεις τις μπαλκονοπορτες για να φευγει η ζεστη του σπιτιου, και να μυριζεις την τζακιλα?

• Like 1
Δημοσ.
21 minutes ago, Amaretos said:

Εχει να κανει με το οτι ΑΝ ειναι σε λειτουργια το καλοριφερ προφανως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να το σφραγισεις απο πανω με σιλικονη/ταινια , πρεπει να παιρνει αερα για να μπορει να τραβαεει πετρελαιο ο καυστηρας, για αυτο στο ειπα. Αν μυριζει τοσο πολυ οσο λες "μποχα" σιγουρα δεν ειναι απο το καπακι οι αναθυμιασεις, καπου αλλου υπαρχει διαρροη. "Φιλτατε" προσπαθουμε να βοηθησουμε μην εξαπτεσαι. Και ναι αν υπαρχει προβλημα , οπως πχ τον χειμωνα που καινε ολοι στα τζακια τους οτι βρουν, εσυ ανοιγεις τις μπαλκονοπορτες για να φευγει η ζεστη του σπιτιου, και να μυριζεις την τζακιλα?

Πρώτον, γράφε όπως σου γράφουν, πουθενά σε κανένα απο τα γραφομενα μου δεν σε προσεβαλα οπότε το quotαρισμένο "φιλτατε" δεν κολλαει πουθενα. Εκτός και αν δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτή η λέξη και νομίζεις οτι είναι βρισιά, τι να σου πω.

Επίσης μάλλον πριν απαντας για ένα θέμα κάποιου, θα πρεπει πρώτα να βαζεις τον εαυτο σου στην θεση του άλλου.

Εχεις κάποια λυση σε περιπτωση και που λειτουργούν και που δε λειτουργουν τα καλοριφερ, σε περιπτωση που εχει λίγο ή πολύ πετρελαιο η δεξαμενη?

Γιατι μέχρι στιγμής αυτό:

1 hour ago, Amaretos said:

ΔΕΝ είναι βιωσιμο. Και επειδή προφανώς δεν το καταλαβες δεν σχολίασα τα της σιλικονης πουθενά, ισα ισα που την έχω κρατησει στο μυαλο μου σε περιπτωση που οντως ΔΕΝ θα δουλεψουν τα καλοριφερ φετος..δεν εχω να χασω τιποτα.

Κατα τα άλλα να κάνω σε ΤΙ υπομονη, για 3-4 μηνες τον χρόνο που θα δουλευει το καλοριφέρ και σε άλλους 8-9 μηνες που δεν θα δουλευει, καλή ώρα οπως τώρα. Στο να μην ανοιγω καν τις μπαλκονοπορτες?

Προφανώς ότι είχες να πεις το είπες, ευχαριστώ για τις προτάσεις σου, κράταω τα της σιλικόνης απο εσένα και καλή σου συνέχεια.

• Confused 1
Δημοσ.

Εγω εχω τη δεξαμενη του ιδιοκτητη μεσα στο μαγαζι μου Μυρωδια εχω ΜΟΝΟ οταν βαζουν πετρελαιο και αυτο για λιγο και σε ανεκτα επιπεδα Ψαξε απο καπου αλλου ερχετε η μυρωδια πιθανων απο διαροη

• Like 1
Δημοσ.

Πόσο μεγάλο είναι το άνοιγμα της δεξεμενης και για πόσο όγκο πετρελαίου μιλάμε; 

Έχουμε δεξαμενή στην ταράτσα, περίπου 1.5 κυβικά μέτρα όγκο, έχει μια οπή για εξαερισμό περίπου σε διάμετρο 5 εκ. Ποτέ δεν μύρισε κάτι ακόμα και όταν είσαι από επάνω. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...