logokrimenos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Λοιπόν επιχείρησα να κάνω image τον σκληρό απο έναν υπολογιστή της δουλειάς σε ssd. Επειδή ο υπολογιστής είναι κλειδωμένος απο admin και δεν μπορείς να κάνεις εγκατάσταση νέα προγράμματα, έβγαλα τον σκληρό και τον τοποθέτησα στο λαπτοπ μου με ένα external adaptor. Έβαλα λοιπόν τον hdd στον adaptor και τον νεο ssd στο λαπτοπ μου. Χρησιμοποιεισα το AOMEI Partition Assistant και ακολούθησα τις οδηγίες πατώντας στο clone. Μετά απο αρκετή ώρα ολοκληρώθηκε η διαδικασία αλλά όταν κουμπώνω τον σκληρό στο pc μου βγάζει αυτό το error δοκίμασα απο bios να απενεργοποιήσω το safe boot και το legacy mode, αλλά δεν έγινε τίποτα. Υπάρχει περίπτωση να φταίει οτι στον ssd το partition με τα windows έχει άλλο γράμμα? Τι μπορώ να κάνω ρε παιδιά? Κάποιο άλλο πρόγραμμα free για να κάνω image τον σκληρό έχετε να προτείνετε? Μου έχουν σπάσει τα νεύρα όλη μέρα σήμερα
micos000 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μήπως ο δίσκος ήταν κλειδωμένος με bitlocker; Μπορεί όμως να μην έγινε και σωστά ο κλώνος. Θα έλεγα να τον ξανακάνεις clone με άλλο πρόγραμμα. Εγώ χρησιμοποιώ χρόνια τώρα με επιτυχία το acronis αλλά το κάνω με boot usb και όχι μέσα από τα windows. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2023 από micos000
logokrimenos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 14 hours ago, micos000 said: Μήπως ο δίσκος ήταν κλειδωμένος με bitlocker; Μπορεί όμως να μην έγινε και σωστά ο κλώνος. Θα έλεγα να τον ξανακάνεις clone με άλλο πρόγραμμα. Εγώ χρησιμοποιώ χρόνια τώρα με επιτυχία το acronis αλλά το κάνω με boot usb και όχι μέσα από τα windows. To acronis δεν το έχω, θέλει αγορά και δεν έχω καμία όρεξη να δώσω 40άρια
alxnt Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δεν παίζει ρόλο το γραμμα του partition. Κανε μια δοκιμή με macrium reflect. 1
micos000 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πιστεύω ότι κάτι έγινε με τον κλώνο. Το acronis έχει 30 μέρες δοκιμή αλλά μπορείς να δοκιμάσεις και το todo backup στην δωρεάν έκδοση ή το macrium που πρότεινε ο alxnt. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2023 από micos000
logokrimenos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 πιστευετε οτι δημιουργείται πρόβλημα επειδή κάνω τον κλόνο μέσω άλλου υπολογιστή? Είδα σε κάποιο βίντεο για το ΑΟΕΜΙ όταν έχει bitlocker encryption πρέπει να τικάρεις μια επιλογή sector by sector, που δεν το είχα κάνει. Θα δοκιμάσω το macrium που είδα οτι είχα σπασμένο στον υπολογιστή μου. Κάνω μια δοκιμή τώρα, κάνω κλόνο του λάπτοπ μου στον ssd να δω αν παει καλά η διαδικασία.
micos000 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Το sector by sector θα κάνει ώρες για τον κλώνο αλλά είναι η μόνη λύση για κρυπτογραφημένους δίσκους. Μπορείς να το ελέγξεις στο σύστημα που δουλεύεις αν είναι ενεργό το bitlocker.
logokrimenos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Θα κάνω μια τελευταία δοκιμή με macrium που δούλεψε σωστά στην δοκιμή. Αν δεν κάτσει και αυτό τρώει σουτ απο το παράθυρο ο ssd και ας πα αν πνιγουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα