nchatz Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Το Spotify ανακοίνωσε την επόμενη φάση της υπηρεσίας ακουστικών βιβλίων (audiobooks), η οποία θα παρέχει πλέον στους συνδρομητές του Spotify Premium πρόσβαση σε έναν κατάλογο 150.000 τίτλων χωρίς επιπλέον χρέωση. Το μοντέλο που υποστηρίζεται από διαφημίσεις, θα ξεκινήσει πρώτα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, προτού επεκταθεί στις ΗΠΑ και σε άλλες αγορές. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Spotify, Daniel Ek, στόχος είναι να εφαρμοστεί η τεχνολογία του Spotify για συστάσεις και ανακάλυψη νέου περιεχομένου στα audiobooks, παρόμοια με τη λειτουργία της υπηρεσίας στη μουσική και τα podcasts. Απώτερος στόχος είναι η επέκταση της χρήσης ακουστικών βιβλίων όπου το Spotify απέχει πολύ από την πρώτη θέση στην οποία δεσπόζει το Audible της Amazon. Όταν το Spotify παρουσίασε για πρώτη φορά την υπηρεσία ακουστικών βιβλίων τον Σεπτέμβριο του 2022 -μετά την εξαγορά της Findaway- αντιμετώπισε προκλήσεις λόγω των κανόνων των app stores σχετικά με τις αγορές εντός εφαρμογής. Οι χρήστες έπρεπε να αγοράζουν τα βιβλία μέσω του ιστότοπου του Spotify ξεχωριστά. Το νέο μοντέλο πρόσβασης Premium παρέχει μια απρόσκοπτη εμπειρία ακρόασης εντός της εφαρμογής. O συνιδρυτής του Spotify δήλωσε ότι η ενσωμάτωση των ακουστικών βιβλίων στο Premium θα αυξήσει τη δέσμευση και θα παρέχει επιχειρηματική ευελιξία. Ακόμα το Spotify των 500 εκατομμυρίων ενεργών χρηστών, πιστεύει ότι η αγορά των ακουστικών βιβλίων έχει ανεκμετάλλευτες δυνατότητες, καθώς αυτά αντιπροσωπεύουν μόνο το 6-7% της συνολικής χρήσης βιβλίων. Ενώ ο πλήρης κατάλογος ακουστικών βιβλίων του Spotify περιλαμβάνει 300.000 τίτλους, μόνο οι μισοί θα είναι διαθέσιμοι μέσω του Premium. Οι συνδρομητές μπορούν να ακούσουν όσα βιβλία επιθυμούν, αλλά με χρονικό όριο 15 ώρες ανά μήνα. Επιπλέον ώρες μπορούν να αγοραστούν ανά τμήματα των 10 ωρών. Το Spotify θα αξιοποιήσει τους αλγορίθμους του για να παρέχει εξατομικευμένες προτάσεις ακουστικών βιβλίων με βάση τις προτιμήσεις ακρόασης, παρόμοια με τις προτάσεις μουσικής και podcast. Οι συντακτικές συστάσεις θα προβάλλουν επίσης δημοφιλή είδη και κατηγορίες. Το μοντέλο ακουστικών βιβλίων μέσω της Premium συνδρομής αποτελεί εξέλιξη του αρχικού οράματος του Spotify να γίνει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα με ότι έχει σχέση με τον ήχο. Η δημιουργία ενός ισχυρού καταλόγου ηχητικών βιβλίων αποτέλεσε προτεραιότητα, με σημαντικές επενδύσεις σε εκδότες και στούντιο ηχογράφησης. Τώρα η εστίαση μετατοπίζεται στην αναβάθμιση της ανακάλυψης και της εμπειρίας ακρόασης. Η εφαρμογή της τεχνολογικής στοίβας και της τεχνητής νοημοσύνης του Spotify στα ακουστικά βιβλία θα μπορούσε να φέρει σημαντικές αλλαγές στη δέσμευση ενός χρήστη, ο οποίος ασχολείται βραχυπρόθεσμα με τα αudiobooks. Η ενσωμάτωση τους στη Premium συνδρομή αφαιρεί τις τριβές για τους υπάρχοντες χρήστες ώστε να δοκιμάζουν απρόσκοπτα τα ακουστικά βιβλία που επιθυμούν Τα χρονικά όρια πάντως μπορεί να προκαλέσουν κάποιες αντιδράσεις, καθώς οι ακροατές έχουν συνηθίσει σε απεριόριστη πρόσβαση όπως στην υπηρεσία Audible. View full article
Diavolos666 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τα ηχητικά βιβλία είναι ευλογία πραγματικά. Προσωπικά αν προσπαθήσω να διαβάσω βιβλίο σε 5 λεπτά σκέφτομαι οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που διαβάζω. Ειδικά αν έχει ονόματα και τοποθεσίες δεν παίζει να διαβάσω πάνω από μία σελίδα. Το αστείο είναι ότι μπορώ να διαβάζω άρθρα στο διαδίκτυο για ώρες χωρίς να χάνω την συγκέντρωσή μου ούτε μισό λεπτό. Τα ηχητικά βιβλία μπορώ να τα ακούω όλη μέρα, κάποιες φορές δεν δίνω τόση σημασία αλλά θυμάμαι τι άκουγα. Τα βρίσκω από το ίδρυμα για τυφλούς που τα παρέχουν δωρεάν. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2023 από Diavolos666 11
polaki Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Και εντελώς κατά τύχη, δε θα μπορούσε να μην υπάρχει η woke agenda και στο promo της υπηρεσίας του Spotify! 11 minutes ago, Diavolos666 said: Τα ηχητικά βιβλία είναι ευλογία πραγματικά. Προσωπικά αν προσπαθήσω να διαβάσω βιβλίο σε 5 λεπτά σκέφτομαι οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που διαβάζω. Ειδικά αν έχει ονόματα και τοποθεσίες δεν παίζει να διαβάσω πάνω από μία σελίδα. Το αστείο είναι ότι μπορώ να διαβάζω άρθρα στο διαδίκτυο για ώρες χωρίς να χάνω την συγκέντρωσή μου ούτε μισό λεπτό. Τα ηχητικά βιβλία μπορώ να τα ακούω όλη μέρα, κάποιες φορές δεν δίνω τόση σημασία αλλά θυμάμαι τι άκουγα. Εγώ τα βρίσκω από το ίδρυμα για τυφλούς που τα παρέχουν δωρεάν. Είναι ανάλογα τον άνθρωπο! Σ'εμένα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή αν ακούω κάτι το μυαλό μου ταξιδεύει, ενώ αν διαβάσω κάνω focus! Φυσικά έχουν σώσει κόσμο, ο αδερφός μου ήταν νοσοκομείο 2 εβδομάδες με covid πριν 2.5 χρόνια και πρέπει να άκουσε πάνω από 7-8 βιβλία! 6 1
stroumfita2 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 53 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε Τα ηχητικά βιβλία είναι ευλογία πραγματικά. Προσωπικά αν προσπαθήσω να διαβάσω βιβλίο σε 5 λεπτά σκέφτομαι οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που διαβάζω. Ειδικά αν έχει ονόματα και τοποθεσίες δεν παίζει να διαβάσω πάνω από μία σελίδα. Το αστείο είναι ότι μπορώ να διαβάζω άρθρα στο διαδίκτυο για ώρες χωρίς να χάνω την συγκέντρωσή μου ούτε μισό λεπτό. Τα ηχητικά βιβλία μπορώ να τα ακούω όλη μέρα, κάποιες φορές δεν δίνω τόση σημασία αλλά θυμάμαι τι άκουγα. Εγώ τα βρίσκω από το ίδρυμα για τυφλούς που τα παρέχουν δωρεάν. Που δηλαδή βρίσκεις δωρεάν φίλε μου; 1
Hawk_K Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δωρεάν, πληρώνοντας συνδρομή. Πως δεν το είχα σκεφτεί;
Diavolos666 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, stroumfita2 said: Που δηλαδή βρίσκεις δωρεάν φίλε μου; https://www.isobitis.com/ Θέλει εγγραφή. Έκανα και ένα donation. Εκεί άκουσα και το 1984 του George Orwell (στα ελληνικά εννοείται) και την Φάρμα των Ζώων, αλλά και επιτέλους έκατσα και άκουσα όλο το μυθιστόρημα του Ρομπέν των Δασών, μόνο παραλλαγές και παραμύθια ήξερα ως τώρα. Και άλλα όπως η αίθουσα του θρόνου, παραμύθι χωρίς όνομα κτλ. Έχω να ακούσω ένα σωρό αλλά όλο το αναβάλλω. Θεωρώ ότι οι ξένοι κάνουν κλάσης ανώτερη την αφήγηση γιατί έχουν ολόκληρους θιάσους που ασχολούνται και βάζουν και τόνο στην φωνή, δηλαδή δεν διαβάζουν απλώς, μπαίνουν στον ρόλο σαν να βλέπεις ταινία χωρίς εικόνα και να υπάρχει αφήγηση. Δεν κρίνω την προσπάθεια στην Ελλάδα αρνητικά αλλά κάποια βιβλία έγιναν με σχετικά κακή ποιότητα ενώ αρκετά (ειδικά της Πηνελόπης Δέλτα) είναι από πολύ παλιές ηχογραφήσεις και έχει το γνωστό τρίξιμο στον ήχο. Είναι λίγο bootleg η κατάσταση στο site αλλά την δουλειά του την κάνει μια χαρά: Επίσης τα ονόματα ξένων συγγραφέων είναι δυστυχώς μεταφρασμένα οπότε ίσως είναι πιο δύσκολο να τα βρεις με την Ελληνική τους μετάφραση: Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2023 από Diavolos666 6
nzeppos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ωχ κατάλαβα, έρχεται και νέα αύξηση όπου να 'ναι. Οι 15 ώρες/μήνα λίγες μου φαίνονται. 2 hours ago, polaki said: Είναι ανάλογα τον άνθρωπο! Σ'εμένα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή αν ακούω κάτι το μυαλό μου ταξιδεύει, ενώ αν διαβάσω κάνω focus! Φυσικά έχουν σώσει κόσμο, ο αδερφός μου ήταν νοσοκομείο 2 εβδομάδες με covid πριν 2.5 χρόνια και πρέπει να άκουσε πάνω από 7-8 βιβλία! Αυτό πιστεύω κι εγώ. Είναι θέμα συνήθειας αλλά και ανθρώπου γενικά. Πλέον δεν μπορώ να συγκεντρωθώ στο διάβασμα ενός βιβλίου τόσο όσο μπορούσα στα νιάτα μου, είτε διαβάζω σε χαρτί (σπάνια) είτε σε Kindle (κατά 90%). Ακόμα κι έτσι όμως, όσες φορές έχω δοκιμάσει audiobook, είναι λες και ακούω περαστικούς στο δρόμο. Δεν συγκρατώ ούτε ένα 10%, ούτε μπορώ να "χαθώ" στον κόσμο του (αν έχει περιγραφές), άσε που με πιάνει και νύστα 😄 Υπάρχει όμως άπειρος κόσμος που από προτίμηση ή από ανάγκη χρησιμοποιεί audiobooks, οπότε πολύ καλώς να αυξηθεί η διάδοσή τους. Μακάρι να δούμε αντίστοιχες οργανωμένες υπηρεσίες και στα ελληνικά, αν και δύσκολο το κόβω όταν ούτε τα ebooks δεν έχουν πιάσει εδώ. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2023 από nzeppos 1
Diavolos666 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, polaki said: Είναι ανάλογα τον άνθρωπο! Σ'εμένα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή αν ακούω κάτι το μυαλό μου ταξιδεύει, ενώ αν διαβάσω κάνω focus! Φυσικά έχουν σώσει κόσμο, ο αδερφός μου ήταν νοσοκομείο 2 εβδομάδες με covid πριν 2.5 χρόνια και πρέπει να άκουσε πάνω από 7-8 βιβλία! Προφανώς είναι στον άνθρωπο. Εγώ ένα βιβλίο θέλω π.χ. να έχει 5 απλά ονόματα, αν έχει 6+ ονόματα παθαίνω μνήμη χρυσόψαρου . Όταν με έβαλε ένας γνωστός να δω το GoT π.χ. σε κάποια φάση του είπα αποκλείεται να κάτσω να δω τέτοιο πράγμα, λες και είναι βιογραφία με τόσα ονόματα. Όταν κάνω π.χ. κάτι στον υπολογιστή μπορώ να έχω κάτι να ακούγεται και να του δίνω σημασία όσο χρειάζεται. Αν με ενδιαφέρει κάτι αποκλείω ολόκληρο το σύμπαν αν χρειαστεί. Αν με ενδιαφέρουν 2 πράγματα μπορώ να τα κάνω ταυτόχρονα. Αν κάτι δεν με ενδιαφέρει είναι σαν αν έχω τρύπα στο κεφάλι να μπαίνει από την μία και να βγαίνει από την άλλη. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2023 από Diavolos666
christos4 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Diavolos666 said: https://www.isobitis.com/ Θέλει εγγραφή. Εκεί άκουσα και το 1984 του George Orwell (στα ελληνικά εννοείται) και την Φάρμα των Ζώων, αλλά και επιτέλους έκατσα και άκουσα όλο το μυθιστόρημα του Ρομπέν των Δασών, μόνο παραλλαγές και παραμύθια ήξερα ως τώρα. Και άλλα όπως η αίθουσα του θρόνου, παραμύθι χωρίς όνομα κτλ. Έχω να ακούσω ένα σωρό αλλά όλο το αναβάλλω. Θεωρώ ότι οι ξένοι κάνουν κλάσης ανώτερη την αφήγηση γιατί έχουν ολόκληρους θιάσους που ασχολούνται και βάζουν και τόνο στην φωνή, δηλαδή δεν διαβάζουν απλώς, μπαίνουν στον ρόλο σαν να βλέπεις ταινία χωρίς εικόνα και να υπάρχει αφήγηση. Δεν κρίνω την προσπάθεια στην Ελλάδα αρνητικά αλλά κάποια βιβλία έγιναν με σχετικά κακή ποιότητα ενώ αρκετά (ειδικά της Πηνελόπης Δέλτα) είναι από πολύ παλιές ηχογραφήσεις και έχει το γνωστό τρίξιμο στον ήχο. ειναι ερασιτεχνική προσπάθεια, εξού και η ποιότητα. ξεκίνησε σε μια εποχή που δεν έβρισκες audiobook στα ελληνικά και ήταν ξεκάθαρα μια προσπάθεια να δοθεί η χαρά των βιβλίων σε άτομα με προβλήματα όρασης. έχω ακούσει κάποια, κυρίως αυτό που έκανα ήταν να αγοράζω το hard copy για το σπίτι και να συγχρονίζω με το audiobook στο αμάξι. για ερασιτεχνική προσπάθεια, έμεινα πολύ ικανοποιημένος. πλέον υπάρχουν 2-3 πλατφόρμες με ελληνικά audio books, με επαγγελματικές ηχογραφήσεις, αλλά το κόστος είναι αρκετά μεγάλο και προσωπικά προτιμώ να πάρω το αντίστοιχο hard copy ή e-book και για το αμάξι έχω μουσική ή podcasts. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2023 από christos4 2
JimGer Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 6 hours ago, Diavolos666 said: Τα ηχητικά βιβλία είναι ευλογία πραγματικά. Προσωπικά αν προσπαθήσω να διαβάσω βιβλίο σε 5 λεπτά σκέφτομαι οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που διαβάζω. Ειδικά αν έχει ονόματα και τοποθεσίες δεν παίζει να διαβάσω πάνω από μία σελίδα. Το αστείο είναι ότι μπορώ να διαβάζω άρθρα στο διαδίκτυο για ώρες χωρίς να χάνω την συγκέντρωσή μου ούτε μισό λεπτό. Τα ηχητικά βιβλία μπορώ να τα ακούω όλη μέρα, κάποιες φορές δεν δίνω τόση σημασία αλλά θυμάμαι τι άκουγα. Τα βρίσκω από το ίδρυμα για τυφλούς που τα παρέχουν δωρεάν. Απλά νομίζω εκείνα δεν είναι "επαγγελματικά" Γενικά θα ηθελα στο audible ελληνικά βιβλία...
Konos93 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) delete me Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2023 από Konos93
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα