Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

(παρά μόνο η καμπύλωση του χωροχρόνου που επιφέρει τις αλλαγές στη κίνηση (επιτάχυνση) των σωμάτων.

Ούτε η νευτώνεια μηχανική, ούτε η καμπύλωση του χωροχρόνου έχουν σχέση με το πως λειτουργεί το σύμπαν..

Η μόρφωση είναι απαραίτητη για όλους μηδενός εξαιρουμένου, αλλά για ατομικούς και κοινωνικούς σκοπούς, {επιβίωση, αρμονία, σύμπραξη, κ.λ.π}. Η φαντασία είναι υπέρτατο αγαθό με αδιανόητα τα όριά της, αλλά και χωρίς σύνορα...

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, kisan58 είπε

Ούτε η νευτώνεια μηχανική, ούτε η καμπύλωση του χωροχρόνου έχουν σχέση με το πως λειτουργεί το σύμπαν..

Πιθανώς όχι μιας και η ειδική θεωρία της σχετικότητας δεν μπορεί ακόμη τουλάχιστον να συνδεθεί με την κβαντομηχανική. Ίσως να μη συνδεθεί ποτέ, ίσως δεν χρειάζεται να συνδεθεί, ίσως τελικά να συνδεθεί, ίσως τελικά να βρεθεί μια άλλη θεωρία που θα ενοποιήσει όλες τις δυνάμεις, ίσως να βρεθούν και άλλες δυνάμεις κτλ.

Προς το παρόν πάντως, το υπάρχον κοσμολογικό μοντέλο εξηγεί επαρκώς τις παρατηρήσεις μας, οπότε δυστυχώς ( ή ευτυχώς) για σένα αλλά και για κάθε άλλη θεωρία ( υπάρχουν πολλές εκεί έξω), θα πρέπει να δείξετε ότι η θεωρία σας περιγράφει με πιο αποτελεσματικό τρόπο το σύνολο των παρατηρήσεων.

Καλή τύχη σε αυτό και επίσης το ινσομνια αλλά και γενικά τα φόρουμ, δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για την παρουσίαση μιας νέας θεωρίας αλλά ότι κάνουν όλοι ν στον κόσμο: δημοσίευση σε έγκριτο χώρο μετά από peer review .

Οτιδήποτε άλλο πεις είναι χάσιμο χρόνου και για σένα αλλά και για εμάς. Ο χρόνος αυτός θα πρέπει να αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση που έγραψα πιο πάνω.

Δημοσ.
Δεν έχω τίποτα να δηλώσω ως προς το μαθησιακό μου επίπεδο, πέρα από ένα απολυτήριο δημοτικού που με χίλια ζόρια απέκτησα ως {ανεπίδεκτος μαθήσεως}.... Ωστόσο όμως το πρόβλημα δεν το έχω εγώ, αλλά όλοι οι άλλοι που δυσκολεύονται πραγματικά να καταλάβουν τι λέω!!! και εξηγούμε:                                                                                                                                          Όλα τα επιστημονικά συγγράμματα που κυκλοφορούν, από την αρχή μέχρι το τέλος τους, περιέχουν όλες τις λέξεις κλειδιά, που είναι άκρως αποτρεπτικές για να θεωρήσει κάποιος το αποτέλεσμα τετελεσμένο και επαρκώς οριστικοποιημένο...
Εγώ λέω και ξαναλέω! Ένας Ήλιος-10 Ήλιοι- άντε εκατό μέσα σε έναν γαλαξία να είχαν την "ατυχία"  να πάθουν ζημιά από ένα σουπερνόβα ή να στριμώχτηκαν από άλλες δυνάμεις!!!!!! Μα όχι και εκατομμύρια μέσα στον ίδιο γαλαξία....
Εγώ λέω και ξαναλέω!  Ένα ουράνιο σώμα με μια Α΄ μάζα, περιστρέφεται για τον λόγο που περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του, μα είναι δισεκατομμύρια αυτά που ακολουθούν την ίδια διαδικασία και μόνο μέσα σε έναν γαλαξία....
Εγώ λέω και ξαναλέω!  Κανένα ουράνιο σώμα ανεξάρτητα του όγκου του, δεν έχει βάρος στο κενό στο σύμπαν και είναι πανεύκολο να γίνει αντιληπτή ή Ιστορική φράση του Αρχιμήδη, «Δώσε μου τόπο να σταθώ και την γη θα κινήσω».
Εγώ λέω και ξαναλέω! Στη γη, οι τηλεπικοινωνίες γίνονται με κεραίες και δορυφόρους, στο διάστημα το βόγιατζερ αφήνει κατά διαστήματα αναμεταδότες για την λήψη και αποστολή των μηνυμάτων;;;;;;;   
Εγώ λέω και ξαναλέω! Θέλει οπωσδήποτε διερεύνηση η θεωρία μου και μπορεί πανεύκολα πειραματικά να  αποδειχθεί ή να απορριφθεί....
Και για όσους έχουν "ξεφύγει" να ξέρουν ότι με λένε Ιωάννη Κισανάκη....
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πιθανώς όχι μιας και η ειδική θεωρία της σχετικότητας δεν μπορεί ακόμη τουλάχιστον να συνδεθεί με την κβαντομηχανική.

Η Γενική δεν μπορεί, η Ειδική έχει συνδεθεί από τις αρχές του αιώνα.
Σχετικιστική Κβαντομηχανική (εξ. Dirac κλπ).

Ο TS προφανώς δεν έχει μελετήσει ούτε θεωρητική μηχανική, ούτε γενική σχετικότητα και κοσμολογία και δεν έχει καν επίγνωση της άγνοιάς του.
Πιάσε π.χ. το "Gravitation", C. Misner, K. Thοrn, J. Wheeler, και μετά μιλάς για θεωρίες του σύμπαντος...
Αν γραμματική σου στάθμη είναι δημοτικό όπως είπες, όλα αυτά είναι non-tractable, ούτε γραμμή δεν θα καταλάβεις. 
Άστα γι' αυτούς που τους κόβει περισσότερο...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, V.I.Smirnov είπε

Η Γενική δεν μπορεί, -

Εννοείται έχεις δίκιο. Ευχαριστώ.Δαίμων του τυπογραφείου.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Ο TS προφανώς δεν έχει μελετήσει ούτε θεωρητική μηχανική, ούτε γενική σχετικότητα και κοσμολογία και δεν έχει καν επίγνωση της άγνοιάς του.

Ναι αλλά δήλωσε

8 λεπτά πριν, kisan58 είπε

το πρόβλημα δεν το έχω εγώ, αλλά όλοι οι άλλοι που δυσκολεύονται πραγματικά να καταλάβουν τι λέω!!!

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Η Γενική δεν μπορεί, η Ειδική έχει συνδεθεί από τις αρχές του αιώνα.
Σχετικιστική Κβαντομηχανική (εξ. Dirac κλπ).

Πιάσε π.χ. το "Gravitation", C. Misner, K. Thοrn, J. Wheeler, και μετά μιλάς για θεωρίες του σύμπαντος...
Αν γραμματική σου στάθμη είναι δημοτικό όπως είπες, όλα αυτά είναι non-tractable, ούτε γραμμή δεν θα καταλάβεις. 
Άστα γι' αυτούς που τους κόβει περισσότερο...

-

Όλα τα επιστημονικά συγγράμματα που κυκλοφορούν, από την αρχή μέχρι το τέλος τους, περιέχουν όλες τις λέξεις κλειδιά, που είναι άκρως αποτρεπτικές για να θεωρήσει κάποιος το αποτέλεσμα τετελεσμένο και επαρκώς οριστικοποιημένο...

Διαβάζεις τι γράφω ή έχεις "κολλήσει σε ότι έχεις διαβάσει τον περασμένο αιώνα

Δημοσ.
Στις 5/10/2023 στις 2:48 ΜΜ, kisan58 είπε

Η θεωρία για το πως λειτουργεί ένα Ηλιακό σύστημα {ειδικά το δικό μας}, είναι γνωστή! Αλλά παραμένει θεωρία με πολλά-πολλά κενά...                                                                            
Είναι όμως και η σωστή; Μήπως δεν είναι ο Ήλιος το σημείο διαχείρισης της αέναης κίνησης των άλλων ουράνιων σωμάτων πέριξ αυτού;                                                                              
Είναι πολλά τα ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί και πάνω από όλα δεν στέκει καθόλου μα καθόλου η βάση της θεωρίας που θέλει:                                                                                   
Α] "Κάπως έγινε" και με πιέσεις από άγνωστους φυσικούς παράγοντες, έγινε η πρώτη πυρηνική σύντηξη στον πυρήνα της αέριας μάζας του Ήλιου και ξεκίνησε η αλυσιδωτή αντίδραση με αποτέλεσμα τη δημιουργία του. 
Β] Η διατήρηση της αέναης κίνησης των ουράνιων σωμάτων εσαεί στην υπάρχουσα μορφή, οφείλεται σύμφωνα με την θεωρία στο "ενδεχομένως" στην καμπυλότητα του χώρου κίνησης αυτών πέριξ του Ήλιου, αποτρέποντας την απομάκρυνσή τους από την μαγνητική έλξη αυτού.. {Έχει όμως ο Ήλιος ελκτικές και απωθητικές δυνάμεις;}. 
Γ] Η [Α] περίπτωση μπορεί να ισχύσει για έναν αριθμό αστεριών παρόμοιων με τον Ήλιο μας, αλλά οι επιστήμη θέλει να είναι δισεκατομμύρια στο σύμπαν....                                           
Τέλος!, εάν το φόρουμ επιτρέψει αυτήν την συζήτηση, θα αναφερθώ σε περισσότερα....

Please don't 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Ναι αλλά δήλωσε....

Ο σοφός παραδέχεται, ο πονηρός δικαιολογείται, ο βλάξ επιμένει...

Ας υπθέσουμε ότι δεν είναι τρολ. 
Οι ερευνητές που πήραν νόμπελ μελετώντας βαρυτικά κύματα, ή αυτοί που έγραψαν έγκριτα συγγράμματα εκατοντάδων σελίδων και καταστάλαξαν τη γνώση και την εμπειρία τους μετά από δεκαετίες ενασχόλησης και μελέτης δεν είχαν το μυαλό να σκεφτούν τη "θεωρία" που σκέφτηκε ο TS, ο οποίος δεν ξέρει ούτε τα βασικά της μηχανικής 😀...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Ο σοφός παραδέχεται, ο πονηρός δικαιολογείται, ο βλάξ επιμένει...

Ας υπθέσουμε ότι δεν είναι τρολ. 
Οι ερευνητές που πήραν νόμπελ μελετώντας βαρυτικά κύματα, ή αυτοί που έγραψαν έγκριτα συγγράμματα εκατοντάδων σελίδων και καταστάλαξαν τη γνώση και την εμπειρία τους μετά από δεκαετίες ενασχόλησης και μελέτης δεν είχαν το μυαλό να σκεφτούν τη "θεωρία" που σκέφτηκε ο TS, ο οποίος δεν ξέρει ούτε τα βασικά της μηχανικής 😀...

-

Το συν και το πλην είναι τα μόνα βασικά στοιχεία της μηχανικής απανταχού στο σύμπαν...

Ο σοφός παραδέχεται, ο πονηρός δικαιολογείται, ο βλάξ επιμένει, αλλά και η πολλή μόρφωση παραμορφώνει ή διαστρεβλώνει τις έννοιες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντελώς λάθος !  Η πολλή μόρφωση ξανοίγει το μυαλό και οξύνει την κριτική σκέψη.
Εκείνο που παραμορφώνει είναι η ημιμάθεια.

Είπαμε, άσε αυτά τα πράγματα γι' αυτούς που τους κόβει περισσότερο...
Εναλλακτικά μπορείς να πας στα Παρατράγουδα, εκεί θα βρεις ισάξιους συζητητές και σίγουρα θα εκτιμήσουν την "θεωρία" σου....

Παρεμπιπτόντως, τα συγγράμματα που αναθεματίζεις είναι μελετημένα από χιλιάδες επιστήμονες κάθε γνωστικού επιπέδου, παγκοσμίως. Όλα τα πιθανά σενάρια έχουν εξεταστεί από τους καλύτερους των καλύτερων, αλλά και από πιο ταπεινά μυαλά, επί δεκαετίες - και πολύ πριν προβληματιστείς εσύ. Να είσαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει περίπτωση το συγγραφικό ύφος να ξεγελάσει τέτοιους αναγνώστες, είναι πολύ πιο πονηρεμένοι αντιρρησίες από εσένα.

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Σύμφωνα με το επικρατέστερο μοντέλο, δεν υπάρχει βαρύτητα.

---------------------------------------------------

Το μόνο στο οποίο κατά κάποιον τρόπο συμφωνώ με τον OP, είναι ότι αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, έχουμε τεράστια κενά γνώσης στο κοσμολογικό μοντέλο ( πχ σκοτεινή ενέργεια; σκοτεινή ύλη ή τροποποιημένη "βαρύτητα" ;  ) .

Το καλό με την επιστήμη είναι ότι δεν είναι δογματική και ότι πάντα είναι έτοιμη να αντικαταστήσει μια θεωρία, με μια άλλη αρκεί να εξηγεί καλύτερα τις παρατηρήσεις.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να μελετηθούν. Αυτό με την σκοτεινή ύλη και ενέργεια θυμάμαι είχαμε flames με κάποιον σε παλιότερο σχετικά thread, εγώ έλεγα ότι το σκοτάδι στο κενό του σύμπαντος εκτός των πλανητών και άλλων πηγών φωτός, οφείλεται στην σκοτεινή ύλη. Μάλλον λανθασμένο.

Αλλά πραγματικά, αν δεν υπήρχε πουθενά πηγή φωτός μέσα στο σύμπαν, θα μιλούσαμε για το απόλυτο σκοτάδι, ούτε ζωή στην Γη θα υπήρχε. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kisan58 είπε

ΤΣ, ΟΠ και πάει τρολλ... ένα θέμα που θέλει πολύ ανοιχτό μυαλό για να μπορεί κάποιος να καταλάβει μόνο τη βασική αρχή και τη μοναδική δύναμη που επικρατεί από άκρη σε άκρη στο σύμπαν... 

Θα επανέλθω με νεότερα στοιχεία εν' ενθέτω χρόνο...

Mην χαθείς,θα σε περιμένω .

Δημοσ.

θυμάστε που κάποτε πιστεύαμε πως το πρόβλημα ήταν η έλλειψη πρόσβασης στην πληροφορία,και το ίντερνετ θα το έλυνε αυτό, κάνοντας τον κοσμο καλύτερο;

Boy,where we wrong..

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...