Προς το περιεχόμενο

Τα Instagram και Facebook χωρίς διαφημίσεις της Meta θα μπορούσαν να κοστίσουν στους χρήστες της ΕΕ περίπου €16 μηνιαίως


alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Meta ενδέχεται να ξεκινήσει να προσφέρει συνδρομητικά πακέτα για τα κοινωνικά δίκτυα της, όπως για τα Instagram και Facebook, τουλάχιστον για τους χρήστες που βρίσκονται σε χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει το Instagram και με συνδρομή προς €13 το μήνα εκτός και αν οι χρήστες επιλέξουν να δέχονται στοχευμένες διαφημίσεις. Επιπλέον, εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει τα Instagram και Facebook σε πακέτο με μηνιαίο τέλος €16 για όσους επιθυμούν πρόσβαση χωρίς διαφημίσεις στην επιφάνεια εργασίας τους.

Τον περασμένο μήνα κυκλοφόρησαν φήμες που ήθελαν την Meta να «επιβάλλει» συνδρομές στους χρήστες που επιλέγουν να μην βλέπουν στοχευμένες διαφημίσεις ωστόσο δεν γνωρίζαμε τα τέλη. Οι χρήστες που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν δεν θα βλέπουν καμία διαφήμιση στα Facebook και Instagram ενώ όσοι θέλουν να παραμείνουν στη δωρεάν έκδοση θα πρέπει να συναινέσουν ώστε να στοχεύονται από διαφημίσεις με βάση τα προσωπικά τους δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει ήδη συζητήσει τα σχέδια της με τις ρυθμιστικές αρχές σε Βρυξέλλες και Ιρλανδία.

Στις αρχές της χρονιάς, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε στο Facebook πρόστιμο ρεκόρ ύψους €1,2 δισεκατομμυρίων για τη μεταφορά δεδομένων χρηστών που είναι κάτοικοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατά παράβαση των κανόνων που διέπουν την ψηφιακή ιδιωτικότητα. Και οι κανόνες πρόκειται να αυστηροποιηθούν ακόμη περισσότερο μόλις τεθεί σε εφαρμογή η Ευρωπαϊκή Πράξη για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) τον Μάρτιο του 2024.

Την ίδια στιγμή, σχεδόν το ένα τέταρτο των εσόδων της Meta προέρχεται από την Ευρωπαϊκή αγορά, ποσό που ισοδυναμεί με περίπου $7,2 δισεκατομμύρια από τα $32 δισεκατομμύρια των συνολικών εσόδων της το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Επίσης, η εταιρεία δεν έχει ακόμη λανσάρει ευρέως το Threads στην Ευρώπη, τον ανταγωνιστή του Twitter, λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει σχετικά με την Πράξη για τις Ψηφιακές Αγορές καθώς και εξαιτίας των νομικών εμποδίων που ενδέχεται να υπάρχουν με τη σύνδεση της εφαρμογής με το Instagram. Λογικά, θα μάθουμε περισσότερα σχετικά με τις εφαρμογές της Meta πριν τεθούν σε εφαρμογή οι νέοι νόμοι και κανόνες. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Με το insta δεν έχω ασχοληθεί ποτέ και από το fb έχω φύγει εδώ και 3 χρόνια. Αν με πληρώνανε ΙΣΩΣ να το σκεφτόμουν να ξαναβάλω.

Και τώρα θέλουν και συνδρομή? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • Like 11
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τη στιγμή που κάποιος θα πληρώσει για να μη βλέπει στοχευμένες διαφημίσεις θα πρέπει η Meta να του διασφαλίζει ότι δε θα συγκεντ΄ρωνει τα προσωπικά του δεδομένα και αν το κάνει, για τεχνικούς λόγους, θα πρέπει να διασφαλίζει τουλάχιστον ότι δε θα τα μοιράζεται με κανένα άλλο τρίτο για οποιοδήποτε λόγο. 

Το 16€ είναι υπερβολίκό και ο στόχος είναι οι περισσότεροι χρήστες να προτιμήσουν τις δαφημίσεις και τη συγκέντρρωση προσωπικών δεδομένων. Η γνώση είναι χρήμα ΚΑΙ δύναμη. Η Meta (και η κάθε Meta) δε θέλει να χάσει τη δύναμη. Πιστεύω ότι η τιμή είναι καθαρά marketing.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρίχνει άσφαιρα για να γίνει ντόρος..

Ξέρει πάρα πολύ καλά ότι δε μπορεί να το κάνει..

Θα χάσει πολλά περισσότερα από το 1/4 των εσόδων της..

κι ελοχεύει πάντα ο κίνδυνος να αναδυθεί κάποια νέα ή να γιγαντωθούν ήδη υπάρχουσες κοινωνικές πλατφόρμες (που θα πάνε με τα νερά της ΕΕ). Το κενό θα καλυφθεί κι ο μόνος χαμένος θα είναι η Meta (οι συνωμοσιολόγοι θα πουν κι η NSA που φιλτράρει τα δεδομένα της/μας..)

Υ.Γ: πάει καιρός τώρα που διέγραψα και τα δύο και βρήκα την ησυχία μου.. και δεν επιστρέφω που να με πληρώνουνε..

Επεξ/σία από gadgetseek
  • Like 2
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή όλοι αυτοί όλα αυτά τα χρόνια που έλεγαν ότι απο "αύριο" το Facebook θα έχει συνδρομή, ειχαν δίκιο;; 

Δεν θέλω να ζω σε αυτόν τον κόσμο... 

Για τι άλλο θα έχουν δίκιο; 

Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον;

Επεξ/σία από gorge18
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"ενδέχεται" "εξετάζει το ενδεχόμενο"

Καλά κρασιά.

Θέλω να πιστεύω πως τα περισσότερα μέλη του φόρουμ θα ξέρουν πώς να προστατευθούν από την κάθε metaλακία και τις διαφημίσεις τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί δεν φτιάχνουν επιτέλους αυτές οι εταιρείες ένα σωστό συνδρομητικό πλάνο που να είναι δίκαιο για όλους?

Ας το κάνουν με χρονοχρέωση, ας πούμε 0,10€/ώρα ενεργής χρήσης. Αν ασχολείσαι 1 ώρα την ημέρα θα πληρώσεις 3€ το μήνα. Αν ασχολείσαι 10 ώρες την ημέρα να πληρώσεις 30€. Αν ασχολείσαι επαγγελματικά και το χρησιμοποιείς 24/7, τότε να πληρώσεις 70€.

Αυτά τα flat rates ανεξαρτήτως χρόνου χρήσης κάνουν τεράστια ζημιά και αδικούν τον casual κόσμο.

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οποτε παμε κλασικα 

συνδρομη για μη στοχευμενες αρα

ξεκιναμε χωρις διαφιμησεις οπως ολοι (netflix youtube etc)

παμε μετα απο καιρο σε διαφιμηση 1 μην τρελαθει ο κοσμος 

μετα 2 -3  και λοιπα 

 

και οταν αρχισουν τα οργανα και κραξιμο και και και 

 

σου λεει διαβασε λεμε οχι στοχευμενη δεν λεμε οχι διαφιμηση ....

δεν βγαινουμε αλλιως ,εχουμε κερδη μονο 500 δις ....

 

και η λυση θα δοθει με μειωση κατα  1 ευρω για να βλεπεις περισοτερες διαφιμησεις

μακαρι να το κανουν μπας και τα κοψει ο κοσμος .οσο λιγοτεροι εκει μεσα τοσο καλυτερα

Επεξ/σία από kinitos
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θυμάμε τις εποχές πριν το Facebook και πριν το Instagram. Αμα θέλουνε οι τύποι να τα σβήσουμε τα application.. ας συνεχίσουνε προς τον δρόμο που βαδίζουνε. Θα βγούνε άλλα καινούρια. Δεν γίνετε όλα πλέον για τα λευτά να γίνονται, αλλα και λευτά να θέλουνε να βγάλουνε η να χρειάζονται, να μην το γυρνάνε σε αισχροκερδία. Πόσα θέλουνε το μήνα? Αν το κάνουνε το χρόνο έχει καλός, μέχρι εκεί για τέτοια application.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...