Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα ποια είναι η διαδικασία  για αγορά μεταχειρισμένου; πόσο χρόνο κάνει για να γίνεις όλη αυτή η διαδικασία;

Δημοσ.

Πολυ απλη...Πατε στο Υπουργειο ή σε ΚΕΠ και γινεται η μεταβιβαση αμεσα ( στο ΚΕΠ δινουν προσωρινο χαρτι κυκλοφοριας αλλα ειναι νομιμο) πληρωνοντας τα τελη . Πρεπει να ειναι ασφαλισμενο και να εχει περασει ΚΤΕΟ.

Μπορει να γινει και ηλεκτρονικα απο το gov.gr 

Να ανταλαξετε υπευθυνες δηλωσεις για την αγοραπωλησια 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Πολυ απλη...Πατε στο Υπουργειο ή σε ΚΕΠ και γινεται η μεταβιβαση αμεσα ( στο ΚΕΠ δινουν προσωρινο χαρτι κυκλοφοριας αλλα ειναι νομιμο) πληρωνοντας τα τελη . Πρεπει να ειναι ασφαλισμενο και να εχει περασει ΚΤΕΟ.

Από το gov ποτέ του καταθέτω τα λεφτά όταν είναι έχει μπει στο όνομα μου η μεταβίβαση; και εφόσον γίνει η μεταβίβαση πρέπει να κάνω κάτι άλλο στο υπουργείο μεταφορών?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, yolobot είπε

Από το gov ποτέ του καταθέτω τα λεφτά όταν είναι έχει μπει στο όνομα μου η μεταβίβαση; και εφόσον γίνει η μεταβίβαση πρέπει να κάνω κάτι άλλο στο υπουργείο μεταφορών?

Αυτό δεν αφορά το gov 

Είναι μεταξύ σας σύμφωνια 

Παραλαμβάνεις τη νέα άδεια μετά από καποιες μέρες αλλά δεν ξέρω ακριβώς πόσες και από που. 

Για να γίνει μέσω gov το όχημα πρέπει να ανήκει σε ένα μόνο ιδιοκτήτη. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Εχω την εντυπωση οι υπευθυνες δηλωσεις δεν ειναι υποχρεωτικες..  Απλα το κανουν για τυπικους λογους  μεταξυ αγοραστη και πωλητη.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, PLACEBO_89 είπε

Εχω την εντυπωση οι υπευθυνες δηλωσεις δεν ειναι υποχρεωτικες..  Απλα το κανουν για τυπικους λογους  μεταξυ αγοραστη και πωλητη.

Θα χρειαστεί το ΑΦΜ τουλάχιστον του καθένα για την επόμενη φορολογική δήλωση. 

Επίσης φαίνεται ένα ποσό που πρέπει να βάλουν και οι δύο για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Σε κανενα ΚΕΠ η υπουργειο δεν πας για να κανεις μεταβιβαση . Θα παει ο πωλητης στην διαδικτυακη πυλη του gov.gr  ( https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/metakineseis/metabibase-okhematos-idiotikes-khreses-ikh) και θα ακολουθησει τις οδηγιες. Μετα απο καποιες μερες πας και παιρνεις την καινουργια αδεια κυκλοφοριας απο την τοπικη διευθυνση μεταφορων του υπουργειου.

Δημοσ.
3 minutes ago, PLACEBO_89 said:

Υποχρεωτικές δεν είναι, αλλά σε περίπτωση στραβής (πες ότι ο άλλος δήλωσε άλλο ποσό και ελεχθείτε) απλά δείχνεις τη ΥΔ που έχει υπογράψει ο άλλος και αναγράφει το ποσό που έχεις δηλώσει.

• Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, yolobot είπε

Αυτο ειναι καθαρα μεταξυ σας.  Συνηθως πατε για την μεταβιβαση και μετα στην τραπεζα να του καταθεσεις τα χρηματα/μεταφορα χρηματων..

Εμεις βρεθηκαμε στο υπουργειο. Εφερε το αυτοκινητο,το ξανακοιταξα.. για να ολοκληρωθει η μεταβιβαση ηθελε καπου στις 2ωρες. Πηγαμε στην τραπεζα καταθεσα τα χρηματα μετα για καφε και τελος στο υπουργειο για την παραλαβη της αδειας!

Δημοσ.
3 minutes ago, gbras said:

Σε κανενα ΚΕΠ η υπουργειο δεν πας για να κανεις μεταβιβαση . Θα παει ο πωλητης στην διαδικτυακη πυλη του gov.gr  ( https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/metakineseis/metabibase-okhematos-idiotikes-khreses-ikh) και θα ακολουθησει τις οδηγιες. Μετα απο καποιες μερες πας και παιρνεις την καινουργια αδεια κυκλοφοριας απο την τοπικη διευθυνση μεταφορων του υπουργειου.

Δεν καταργήθηκε η μεταβίβαση με φυσική παρουσία στο μεταφορών, όπως θες το κάνεις, είναι θέμα επιλογής.

Άσε που σε περίπτωση συνιδιοκτησίας η διαδικασία της μεταβίβασης δεν είναι εφικτή μέσω gov.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Υποχρεωτικές δεν είναι, αλλά σε περίπτωση στραβής (πες ότι ο άλλος δήλωσε άλλο ποσό και ελεχθείτε) απλά δείχνεις τη ΥΔ που έχει υπογράψει ο άλλος και αναγράφει το ποσό που έχεις δηλώσει.

Αυτο εγραψα κι εγω .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...