mindreader Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Υπαρχει; Γυρνω στο σπιτι και βλέπω πχ το UPS να εχει σχεδον μηδενικο φορτιο. Βεβαια, οταν μπηκα σπιτι, ρευμα υπηρχε. Αλλα καταλαβα οτι ειχε πεσει το ρευμα. Για ποση ωρα ή ωρες αραγε; Θα ηταν πιστευω χρησιμη πληροφορια για διαφορους λογους, αν γνωριζαμε ποση ώρα ή ωρες το σπιτι μας εμεινε χωρις ρευμα. Καπου ειχα δει ενα τρυκ, οπου βαζεις στην καταψυξη ενα μπουκαλακι νερο, γεμισμενο στη μεση, το αφηνεις να παγωνει, και το γυρνας αναποδα. Αν πχ γινει πολυωρη διακοπη και ανεβασει θερμοκρασια εντος ψυγειου, θα δεις το μπουκαλακι, εκει που ειχε κολλημενο και σταθερο τον παγο στο πανω μερος του, να το εχει πλεον απο κατω! Ετσι καταλαβαινεις οτι επεσε το ρευμα, και μαλιστα επι ωρες, αναφορικα με το ψυγειο...μετα πρεπει ισως να ψαχτεις για τυχον αλλοιωσεις... Αλλα περα και απο το ψυγειο. Ειναι και αλλα πραγματα που εξαρτωνται απο το ρευμα. Πχ ο συναγερμος στο σπιτι εχει μπαταριες να λειτουργει και αν πεσει το ρευμα, αλλα το router αν τελειωσει και το ρευμα στο router σημαινει οτι ο συναγερμος δεν μπορει να καλεσει τηλεφωνο, καθως δεν εχω αποφασισει να πληρωνω και κινητη τηλεφωνια εξτρα για το συναγερμο. Γενικως, υπαρχουν διαφορα πραγματα που επηρεαζονται απο την πτωση ρευματος. Πχ θα ηθελα να ξερω ποση ωρα ή ωρες ο πατερας μου που ειναι στο κρεβατι, εμεινε χωρις να λειτουργει το αεροστρωμα....δεν μπορω να εχω παντου ups... Πως μπορω να ξερω, με ενα αξιοπιστο τροπο, αν στο σπιτι υπηρχε διαρκως ρευμα ή αν επεσε και για ποση ωρα ή ωρες; 1
filip123go Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 9 minutes ago, mindreader said: Υπαρχει; Γυρνω στο σπιτι και βλέπω πχ το UPS να εχει σχεδον μηδενικο φορτιο. Βεβαια, οταν μπηκα σπιτι, ρευμα υπηρχε. Αλλα καταλαβα οτι ειχε πεσει το ρευμα. Για ποση ωρα ή ωρες αραγε; Θα ηταν πιστευω χρησιμη πληροφορια για διαφορους λογους, αν γνωριζαμε ποση ώρα ή ωρες το σπιτι μας εμεινε χωρις ρευμα. Καπου ειχα δει ενα τρυκ, οπου βαζεις στην καταψυξη ενα μπουκαλακι νερο, γεμισμενο στη μεση, το αφηνεις να παγωνει, και το γυρνας αναποδα. Αν πχ γινει πολυωρη διακοπη και ανεβασει θερμοκρασια εντος ψυγειου, θα δεις το μπουκαλακι, εκει που ειχε κολλημενο και σταθερο τον παγο στο πανω μερος του, να το εχει πλεον απο κατω! Ετσι καταλαβαινεις οτι επεσε το ρευμα, και μαλιστα επι ωρες, αναφορικα με το ψυγειο...μετα πρεπει ισως να ψαχτεις για τυχον αλλοιωσεις... Αλλα περα και απο το ψυγειο. Ειναι και αλλα πραγματα που εξαρτωνται απο το ρευμα. Πχ ο συναγερμος στο σπιτι εχει μπαταριες να λειτουργει και αν πεσει το ρευμα, αλλα το router αν τελειωσει και το ρευμα στο router σημαινει οτι ο συναγερμος δεν μπορει να καλεσει τηλεφωνο, καθως δεν εχω αποφασισει να πληρωνω και κινητη τηλεφωνια εξτρα για το συναγερμο. Γενικως, υπαρχουν διαφορα πραγματα που επηρεαζονται απο την πτωση ρευματος. Πχ θα ηθελα να ξερω ποση ωρα ή ωρες ο πατερας μου που ειναι στο κρεβατι, εμεινε χωρις να λειτουργει το αεροστρωμα....δεν μπορω να εχω παντου ups... Πως μπορω να ξερω, με ενα αξιοπιστο τροπο, αν στο σπιτι υπηρχε διαρκως ρευμα ή αν επεσε και για ποση ωρα ή ωρες; Πάρε ένα αναλογικό ρολόι που δουλεύει με ρευμα. Εάν πέσει το ρεύμα, θα μείνει στάσιμο. Όταν γυρίσεις, απλα βλέπεις τι ώρα δείχνει και κάνεις την αφαίρεση. 12
Joshua21 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 22 minutes ago, mindreader said: Υπαρχει; Γυρνω στο σπιτι και βλέπω πχ το UPS να εχει σχεδον μηδενικο φορτιο. Βεβαια, οταν μπηκα σπιτι, ρευμα υπηρχε. Αλλα καταλαβα οτι ειχε πεσει το ρευμα. Για ποση ωρα ή ωρες αραγε; Θα ηταν πιστευω χρησιμη πληροφορια για διαφορους λογους, αν γνωριζαμε ποση ώρα ή ωρες το σπιτι μας εμεινε χωρις ρευμα. Καπου ειχα δει ενα τρυκ, οπου βαζεις στην καταψυξη ενα μπουκαλακι νερο, γεμισμενο στη μεση, το αφηνεις να παγωνει, και το γυρνας αναποδα. Αν πχ γινει πολυωρη διακοπη και ανεβασει θερμοκρασια εντος ψυγειου, θα δεις το μπουκαλακι, εκει που ειχε κολλημενο και σταθερο τον παγο στο πανω μερος του, να το εχει πλεον απο κατω! Ετσι καταλαβαινεις οτι επεσε το ρευμα, και μαλιστα επι ωρες, αναφορικα με το ψυγειο...μετα πρεπει ισως να ψαχτεις για τυχον αλλοιωσεις... Αλλα περα και απο το ψυγειο. Ειναι και αλλα πραγματα που εξαρτωνται απο το ρευμα. Πχ ο συναγερμος στο σπιτι εχει μπαταριες να λειτουργει και αν πεσει το ρευμα, αλλα το router αν τελειωσει και το ρευμα στο router σημαινει οτι ο συναγερμος δεν μπορει να καλεσει τηλεφωνο, καθως δεν εχω αποφασισει να πληρωνω και κινητη τηλεφωνια εξτρα για το συναγερμο. Γενικως, υπαρχουν διαφορα πραγματα που επηρεαζονται απο την πτωση ρευματος. Πχ θα ηθελα να ξερω ποση ωρα ή ωρες ο πατερας μου που ειναι στο κρεβατι, εμεινε χωρις να λειτουργει το αεροστρωμα....δεν μπορω να εχω παντου ups... Πως μπορω να ξερω, με ενα αξιοπιστο τροπο, αν στο σπιτι υπηρχε διαρκως ρευμα ή αν επεσε και για ποση ωρα ή ωρες; Το "τρυκ" με το μπουκαλάκι μάλλον είναι άχρηστο στην περίπτωση σου (σίγουρα δε λείπεις για μέρες με τέτοιον ασθενή), ανάλογα πόσο γεμάτη είναι η κατάψυξη σου με τρόφιμα η θερμοκρασία θα διατηρηθεί από 24 έως 48 ώρες από τη στιγμή που θα κοπεί το ρεύμα εφόσον η πόρτα παραμείνει κλειστή, ακόμα και όλη μέρα να λείπεις δεν θα καταλάβεις κάτι. Ο μόνος αξιόπιστος τρόπος που σκέφτηκα είναι αυτός που ήδη προτάθηκε, αναλογικό ρολόι ρεύματος (αν βρεις). Επίσης είναι εφικτό να δεις από το ρούτερ πότε αποσυνδέθηκε και πότε επανασυνδέθηκε η γραμμή σου, μόνο που έτσι δεν θα ξέρεις αν έγινε διακοπή ρεύματος ή αν έπεσε η γραμμή για άλλο λόγο. 2
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 29 λεπτά πριν, filip123go είπε Πάρε ένα αναλογικό ρολόι που δουλεύει με ρευμα. Εάν πέσει το ρεύμα, θα μείνει στάσιμο. Όταν γυρίσεις, απλα βλέπεις τι ώρα δείχνει και κάνεις την αφαίρεση. και το ηλεκτρονικό ρευματος,που δεν έχει μπαταρία, όταν θα παρει πάλι ρευμα απο το 12:00 θα ξεκινήσει. 41 λεπτά πριν, mindreader είπε Υπαρχει; Γυρνω στο σπιτι και βλέπω πχ το UPS να εχει σχεδον μηδενικο φορτιο. Βεβαια, οταν μπηκα σπιτι, ρευμα υπηρχε. Αλλα καταλαβα οτι ειχε πεσει το ρευμα. Για ποση ωρα ή ωρες αραγε; Θα ηταν πιστευω χρησιμη πληροφορια για διαφορους λογους, αν γνωριζαμε ποση ώρα ή ωρες το σπιτι μας εμεινε χωρις ρευμα. Καπου ειχα δει ενα τρυκ, οπου βαζεις στην καταψυξη ενα μπουκαλακι νερο, γεμισμενο στη μεση, το αφηνεις να παγωνει, και το γυρνας αναποδα. Αν πχ γινει πολυωρη διακοπη και ανεβασει θερμοκρασια εντος ψυγειου, θα δεις το μπουκαλακι, εκει που ειχε κολλημενο και σταθερο τον παγο στο πανω μερος του, να το εχει πλεον απο κατω! Ετσι καταλαβαινεις οτι επεσε το ρευμα, και μαλιστα επι ωρες, αναφορικα με το ψυγειο...μετα πρεπει ισως να ψαχτεις για τυχον αλλοιωσεις... Αλλα περα και απο το ψυγειο. Ειναι και αλλα πραγματα που εξαρτωνται απο το ρευμα. Πχ ο συναγερμος στο σπιτι εχει μπαταριες να λειτουργει και αν πεσει το ρευμα, αλλα το router αν τελειωσει και το ρευμα στο router σημαινει οτι ο συναγερμος δεν μπορει να καλεσει τηλεφωνο, καθως δεν εχω αποφασισει να πληρωνω και κινητη τηλεφωνια εξτρα για το συναγερμο. Γενικως, υπαρχουν διαφορα πραγματα που επηρεαζονται απο την πτωση ρευματος. Πχ θα ηθελα να ξερω ποση ωρα ή ωρες ο πατερας μου που ειναι στο κρεβατι, εμεινε χωρις να λειτουργει το αεροστρωμα....δεν μπορω να εχω παντου ups... Πως μπορω να ξερω, με ενα αξιοπιστο τροπο, αν στο σπιτι υπηρχε διαρκως ρευμα ή αν επεσε και για ποση ωρα ή ωρες; το αερόστρωμα δεν έχει μπαταρία; 1
Joshua21 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 2 minutes ago, Ukforthemoment said: και το ηλεκτρονικό ρευματος,που δεν έχει μπαταρία, όταν θα παρει πάλι ρευμα απο το 12:00 θα ξεκινήσει. Το ηλεκτρονικό ναι, το αναλογικό που προτείναμε όχι, θα ξεκινήσει από κει που είχε μείνει. 2
mindreader Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 5 minutes ago, Ukforthemoment said: και το ηλεκτρονικό ρευματος,που δεν έχει μπαταρία, όταν θα παρει πάλι ρευμα απο το 12:00 θα ξεκινήσει. το αερόστρωμα δεν έχει μπαταρία; - Γι'αυτο ειπαν για αναλογικο ρολοι, αλλα δεν νομιζω να υπαρχει ρολοι με...ρευμα γενικως! - Οχι το αεροστρωμα δεν εχει μπαταρια.
nos1 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Εγώ πάντως σε παρόμοιες περιπτώσεις,έμπαινα στα logs του router μου και το έβλεπα. 4
sdikr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, Joshua21 said: Το ηλεκτρονικό ναι, το αναλογικό που προτείναμε όχι, θα ξεκινήσει από κει που είχε μείνει. Οπότε θα ξέρει ακριβώς το πόσες ώρες είχε πέσει το ρεύμα και δεν θα κάνει πράξεις Προσθήκη, στην δικιά μου περίπτωση επειδή υπάρχει homeassistant απο πίσω, όταν γίνεται διακοπή διαβάζει το ότι χάνει επαφή με τις πρίζες και το καταχωρεί (είναι πάνω σε Ups) Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2023 από sdikr 1
Dantε Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 14 λεπτά πριν, mindreader είπε αλλα δεν νομιζω να υπαρχει ρολοι με...ρευμα γενικως! Παιρνει αναλογικο και ενα μικρο φορτιστη που να βγαζει 1,5 V ,κοβει τα καλωδια και τα βαζει στα + & - στις υποδοχες των πολων της μπαταριας του ρολογιου 😛 Νομιζω μακραν η φθηνοτερη λυση.
Joshua21 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 1 minute ago, sdikr said: Οπότε θα ξέρει ακριβώς το πόσες ώρες είχε πέσει το ρεύμα και δεν θα κάνει πράξεις Ωχ δεν το σκέφτηκα αυτό, αν γυρίσει σπίτι πχ στις 16:17 και το ρολόι λέει 14:26 πρέπει να κάνει πράξεις, και από ότι έχει δηλώσει δεν τοχει με την αριθμητική. Αλλά οκ, θα ρωτήσει εδώ στο insomnia.
liakjim Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Έξυπνο αυτό με το ρολόι! Προσωπικά το βλέπω με το Homeassistant και με πριζάκια που φέρνουν (και) την τάση: πχ εδώ έπεσε η μία φάση: ή αν το Ups έχει και πχ usb σύνδεση και υποστηρίζεται με το nut, το βλέπεις και από εκεί: και φυσικά μπορείς να πάρει και ειδοποίηση με μήνυμα στο companion app ή με telegram. 2
sdikr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 27 minutes ago, Joshua21 said: Ωχ δεν το σκέφτηκα αυτό, αν γυρίσει σπίτι πχ στις 16:17 και το ρολόι λέει 14:26 πρέπει να κάνει πράξεις, και από ότι έχει δηλώσει δεν τοχει με την αριθμητική. Αλλά οκ, θα ρωτήσει εδώ στο insomnia. Τι πράξεις να κάνει; ξέρει οτι κόπηκε το ρεύμα πριν 2 ώρες και 26 λεπτά 14 ώρες και 26 λεπτά Το χρονικό διάστημα που ήταν κομμένο τον ενδιαφέρει Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2023 από sdikr 1
Joshua21 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Just now, sdikr said: Τι πράξεις να κάνει; ξέρει οτι κόπηκε το ρεύμα πριν 2 ώρες και 26 λεπτά Το χρονικό διάστημα που ήταν κομμένο τον ενδιαφέρει Αυτό στα bold δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Μάλλον και σένα σε μπερδεύει η αριθμητική
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 33 λεπτά πριν, mindreader είπε - Γι'αυτο ειπαν για αναλογικο ρολοι, αλλα δεν νομιζω να υπαρχει ρολοι με...ρευμα γενικως! - Οχι το αεροστρωμα δεν εχει μπαταρια. Εκανα λάθος,αυτό που νόμιζα εγώ για την τρόμπα αερα ήταν μπαταρία για αλαρμ αν μείνει απο ρευμα.
Nabuko Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Αν το ρεύμα κοπεί σήμερα στις 13:00 και ο ts γυρίσει σπίτι αύριο στις 14:00 πως θα ξέρει ότι το ρεύμα κόπηκε για 25 ώρες και όχι για 1? 16 λεπτά πριν, sdikr είπε ξέρει οτι κόπηκε το ρεύμα πριν 2 ώρες και 26 λεπτά Τότε θα έλεγε 02:26. Αν λέει 14:26 τότε κόπηκε για 14 ώρες και 26 λεπτά 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα