Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 11/03/2024 at 09:13, Vorpal said:

Ξανά ζωντανεύω το thread γιατί έχω μία ερώτηση: έχει παρατηρήσει κανείς αλλαγή στη γεύση του νερού θεόνη? Μιλάμε το πίνω πάρα πολλά χρόνια και έπιασα με τη μία την αλλαγμένη γεύση. Εκτός αν πια είναι ιδέα μου...

1 hour ago, IoannisSM said:

Θεονη έπινα μέχρι τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Μετά δεν το έβρισκα στο σούπερ μάρκετ. Έκτοτε δεν έτυχε να ξαναπιω. Τι γεύση έχει;

Έπινα Θεόνη επί 7-8 χρόνια... μετά τις πλημμύρες όταν έπινα καφέ και ενδιάμεσα έπινα νερό, δεν ένιωθα πως ξεδιψούσα. Επίσης τα βράδια μ'έπιανε ξηροστομία... στην αρχή νόμιζα πως έφταιγε κάτι άλλο (υγρασία στο δωμάτιο, οδοντόκρεμα κλπ).

Κατά καλή μου τύχη σταμάτησα να πίνω Θεόνη για εντελώς διαφορετικό λόγο... έχουν λεπτύνει το πλαστικό και κάνει θόρυβο όταν κλείνεις το καπάκι (διαστολή λόγω του αέρα). Εκεί που πας να κοιμηθείς ακούγεται ένα "κρακ"... πάει ο ύπνος.

Ξεκίνησα να πίνω Βίκο μόνο και μόνο γι'αυτό το λόγο, και ξαφνικά όλα μια χαρά με το πρόβλημα της δίψας/ξηροστομίας Δε ξέρω αν ήταν σύμπτωση ή όχι.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο θεονη και γω παρατηρησα αλλη γευση, ασχημη θα ελεγα. 

Υ.γ.1:Επειδή εχω δουλεψει χρονια στην παραγωγη μπουκαλιων pet, που στο γαλα, χυμους, κρασια και λαδια το πλαστικο είναι πιο ανθεκτικό, απο τι στα μπουκαλια του νερου, ειναι και πιο ευαλωτα. Με τον παροδο των μηνων το πλαστικο εχει πορους που περναει μεσα ο αερας, αλλοιώνεται η γευση, παραμορφωνεται το πλαστικο.

Ενα perform 0.5λιτρα για γαλα πχ ζυγιζει 22γραμμαρια και το αντίστοιχο σε νερο 14.6 γρ.

Παντα σε νεο μπουκαλι, αν κατι αλλαζε στην σύσταση του pet, στελναμε δείγμα για να κανουν αναλυση ποσο πλαστικο μεταναστεύει στο προιον μεσα  σε ενα χρονο.

Για να το δουν αυτό, φυσικα δεν αποθηκευανε ενα μουκαλι σημερα και το ανοιγαν σε ενα χρονο αλλα κλεινανε το μπουκαλι σε ελεγχομενο χωρο στους 40°C για δεκα μερες, μετα βγαζανε τα αποτελεσματα. 

Φανταστειτε τι γινεται το καλοκαιρι σε καντινες, beach bar, οπου αυτα δεν τα εχουν σε σκιερο μερος. 

Υ.γ2:Αν εχετε ανοιξει πλαστικη σακουλα και σας μυριζει βανιλια, αν δεν ειναι αρωματισμενη, ειναι μια καρκινογονος ουσια που παραγεται απο το πλαστικο. Φευγει πολυ ευκολα με απλο αερισμο. Αλλα δεν κανει να το αναπνεουμε.

Επεξ/σία από Liverpool89
  • Like 5
Δημοσ.

To Σαμαρίνα ήταν από τα πιο καλά εμφιαλωμένα, κρίμα που σταμάτησε. Βέβαια όταν έβρισκες το Βίκος με 1.50 την 6αδα, το Σαμαρίνα είχε 2.60. Αν μπορείς να βρεις Κωστηλάτα (Τζουμέρκα).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια γενική και ίσως χαζή ερώτηση ερώτηση 

Τα εμφιαλωμένα νερά έχουν νερό αποκλειστικά από την πηγή που λένε; 

Οι συνθήκες αποθήκευσης δεν τα επηρεάζουν; 

Δίπλα στο χωριό της γυναίκας μου στην Κύμη υπάρχει κάτι τέτοιο στην τοποθεσία Χονευτικο και βλέπω εκτεθειμένα έξω χιλιάδες μπουκάλια νερό 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Μια γενική και ίσως χαζή ερώτηση ερώτηση 

Οι συνθήκες αποθήκευσης δεν τα επηρεάζουν; 

Δίπλα στο χωριό της γυναίκας μου στην Κύμη υπάρχει κάτι τέτοιο στην τοποθεσία Χονευτικο και βλέπω εκτεθειμένα έξω χιλιάδες μπουκάλια νερό 

Φυσικά και είναι για πέταμα και επικίνδυνα για την υγεία 

Μόνο φίλτρο 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Στο πρώτο μέρος της ερώτησης; 

Κανονικά πρέπει να είναι αποκλειστικά απο την πηγή  που αναφέρει και μάλιστα στο "Φυσικό μεταλλικό " δεν επιτρέπεται καμία επεξεργασία.

Την δεκαετία 80-90 που ήμουνα κάμποσα χρόνια στην Κύμη  και είχα γνωστούς που δουλεύανε στο εμφιαλωτήριο στο Χωνευτικό με τους τότε (αρχικούς) ιδιοκτήτες  είχε αποκλειστικά απο την πηγή του Χωνευτικού και ηταν και ο λόγος που το καλοκαίρι οι ελεύθερες βρύσες στο Χωνευτικό δουλεύαν σε συγκεκριμένο ωράριο και όχι όλη την ημέρα. 

Και μια και είπες για το Χωνευτικό δεν ξέρω αν πρόλαβες μια αυτοσχέδια πινακίδα που υπήρχε στον παράλληλο με τον κεντρικό δρόμο  που στην πάνω σειρα εγραφε "Χωνευτικό" και στην κατω σειρά "Αστυνομικό τμήμα"  χωρίς κάποιο διαχωριστικό... και τα δύο προς την ίδια κατεύθυνση.... και όλοι την δίαβαζαν  "Χωνευτικό Αστυνομικό τμήμα"  

Επεξ/σία από teot
  • Haha 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, teot είπε

Κανονικά πρέπει να είναι αποκλειστικά απο την πηγή  που αναφέρει και μάλιστα στο "Φυσικό μεταλλικό " δεν επιτρέπεται καμία επεξεργασία.

Την δεκαετία 80-90 που ήμουνα κάμποσα χρόνια στην Κύμη  

Και μια και είπες για το Χωνευτικό δεν ξέρω αν πρόλαβες μια αυτοσχέδια πινακίδα που υπήρχε στον παράλληλο με τον κεντρικό δρόμο  που στην πάνω σειρα εγραφε "Χωνευτικό" και στην κατω σειρά "Αστυνομικό τμήμα"  χωρίς κάποιο διαχωριστικό... και τα δύο προς την ίδια κατεύθυνση.... και όλοι την δίαβαζαν  "Χωνευτικό Αστυνομικό τμήμα"  

Ναι την πρόλαβα μιας και είμαι παντρεμένος από το 1987 και η γυναίκα μου είναι από το διπλανό χωριό Πύργος. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 11/3/2024 στις 9:13 ΠΜ, Vorpal είπε

Ξανά ζωντανεύω το thread γιατί έχω μία ερώτηση: έχει παρατηρήσει κανείς αλλαγή στη γεύση του νερού θεόνη? Μιλάμε το πίνω πάρα πολλά χρόνια και έπιασα με τη μία την αλλαγμένη γεύση. Εκτός αν πια είναι ιδέα μου...

Έπινα Ζαγόρι καιρό τώρα και για κάποιο λόγο με ενοχλεί στο ουροποιητικό. Μιτσικέλι είναι καλό?

Πρόσφατα πήρα το Θεόνη, έχω την εντύπωση ότι δεν είναι τόσο άγευστο, πρίν ήταν πιο "κρυστάλλινο" και ξεδιψούσε" καλύτερα.

Ζαγόρι έπινα, αλλά έχει χειρότερη συσκευασία, είναι πιο λεπτό το πλαστικό.

Δημοσ.
Στις 17/3/2024 στις 2:48 ΜΜ, Γιάννης Platano είπε

Καθόλου χαζή η ερώτηση.

https://cibum.gr/nea/asfaleia-trofimon/sta-dikastiria-i-apati-me-ta-emfialomena-nera-pithanos-dianemithikan-se-oli-tin-eyropi/

Κι αν γκουγκλάρεις, τέτοιου είδους περιπτώσεις θα βρεις και σε προηγούμενα χρόνια.

• Confused 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 16/03/2024 at 20:40, ekrepali said:

Έπινα Θεόνη επί 7-8 χρόνια... μετά τις πλημμύρες όταν έπινα καφέ και ενδιάμεσα έπινα νερό, δεν ένιωθα πως ξεδιψούσα. Επίσης τα βράδια μ'έπιανε ξηροστομία... στην αρχή νόμιζα πως έφταιγε κάτι άλλο (υγρασία στο δωμάτιο, οδοντόκρεμα κλπ).

Κατά καλή μου τύχη σταμάτησα να πίνω Θεόνη για εντελώς διαφορετικό λόγο... έχουν λεπτύνει το πλαστικό και κάνει θόρυβο όταν κλείνεις το καπάκι (διαστολή λόγω του αέρα). Εκεί που πας να κοιμηθείς ακούγεται ένα "κρακ"... πάει ο ύπνος.

Ξεκίνησα να πίνω Βίκο μόνο και μόνο γι'αυτό το λόγο, και ξαφνικά όλα μια χαρά με το πρόβλημα της δίψας/ξηροστομίας Δε ξέρω αν ήταν σύμπτωση ή όχι.

Η Θεόνη πρέπει να διαβάζει insomnia... δεν εξηγείται αλλιώς ότι άλλαξαν πάλι το μπουκάλι και το έκαναν πιο χοντρό και πιο σκληρό απ'ότι ήταν παλιά. 😅

• Haha 1
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γνώμη για το νερό σε χάρτινες συσκευασίες;; 

Πρώτη φορά το είδα πριν κάποιες μέρες, είναι σαν κουτί από γάλα αλλά με νερό 

Είναι της Θεονη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...