Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχοντας διαβάσει κάποια άλλα θέματα στο forum εδώ για προκάτ σπίτια, είπα να φτιάξω ένα θέμα για προτάσεις στο δικό μου "πρόβλημα".

Διαθέτω ένα οικόπεδο 640 τ.μ., τριγωνικό όπου η "μύτη" του βρίσκεται σε κόμβο (συμβολή τριών δρόμων), σε αρκετά πολύ καλή περιοχή και για πολλά χρόνια για λόγους που δεν χρειάζεται να αναφερθούν, κυρίως οικονομικούς όμως, παραμένει ανεκμετάλλευτο.

Προφανώς μια λύση είναι η πώληση την οποία θα προτιμούσα να αποφύγω βρίσκοντας μια όσο το δυνατόν οικονομικότερη λύση προς εκμετάλλευση.
Τι θέλω να πω ...
Σκεφτόμουν οτι μια λογική κίνηση θα ήταν να το χτίσω φτιάχνοντας είτε 2 ή 4 χώρους στο ισόγειο τους οποίους και να μπορούσα να ενοικιάσω σε επιχειρήσεις διότι το σημείο προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Και στο μέλλον να συνεχίσω με τον πάνω όροφο και βλέποντας...

Το κόστος μόνο για να φτιάξω το ισόγειο με τον συμβατικό τρόπο από συζητήσεις με μηχανικούς φαίνεται οτι είναι απαγορευτικό για τα οικονομικά μου δεδομένα.

Συμφέρει σαν ιδέα να φτιάξω με προκάτ το ισόγειο, που λογικά θα έχει μικρότερο κόστος, έτσι ώστε να μου αποφέρει κάποια έσοδα μέσω της ενοικίασης και να μπορέσω αργότερα να συνεχίσω να επενδύω - προσθέτω φτιάχνοντας και τον 1ο όροφο για ιδιοκατοίκηση ή κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό με τις προκάτ κατασκευές;

Κάποια άλλη ιδέα ή πρόταση για την εκμετάλλευση του συγκεκριμένου οικοπέδου; 

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αντιπαροχή ή δάνειο απο τράπεζα.

Προκάτ δεν ειναι τοσο οικονομικό οσο έχεις στο μυαλό σου. Επίσης θα πρέπει να μελετηθεί σύμφωνα με τους μελλοντικούς ορόφους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Αντιπαροχή ή δάνειο απο τράπεζα.

Προκάτ δεν ειναι τοσο οικονομικό οσο έχεις στο μυαλό σου. Επίσης θα πρέπει να μελετηθεί σύμφωνα με τους μελλοντικούς ορόφους.

Ναι δυστυχώς η αντιπαροχή δεν είναι επιλογή και το δάνειο από τράπεζα είναι εντελώς απαγορευτικό με βάση μηχανικό της περιοχής που ρώτησα και μου έκανε μια εκτίμηση.
Προσπαθώ να εξαντλήσω κάθε πιθανότητα να υπάρχει κάποια επενδυτική λύση εκμετάλλευσης με όσο το δυνατό λιγότερο κόστος ...

Επεξ/σία από xristosmk
Δημοσ.

Οπότε έαν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα, σκέψου να το πουλήσεις και να εκμεταλευτεις με άλλον τρόπο τα χρήματα. Η διαδικασία της κατασκευής σήμερα με τις τιμές των υλικών είναι πάρα πολυ ακριβή υπόθεση. Μιλά με το μηχανικό τι βγαίνει από συνολικά τμ στο ισόγειο και τι στους ορόφους και μετά αποφασίζεις. Η λύση του δανείου σαν εργαλείο με την σωστή χρήση δεν είναι απαγορευτική πάντως. Υπάρχουν και άλλα εργαλεία χρηματοδότησης αλλά εκεί αλλάζουν τα πράγματα και πάλι θέλεις κεφάλαιο η τραπεζικό δανεισμό. 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, @pnea1973 είπε

Οπότε έαν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα, σκέψου να το πουλήσεις και να εκμεταλευτεις με άλλον τρόπο τα χρήματα. Η διαδικασία της κατασκευής σήμερα με τις τιμές των υλικών είναι πάρα πολυ ακριβή υπόθεση. Μιλά με το μηχανικό τι βγαίνει από συνολικά τμ στο ισόγειο και τι στους ορόφους και μετά αποφασίζεις. Η λύση του δανείου σαν εργαλείο με την σωστή χρήση δεν είναι απαγορευτική πάντως. Υπάρχουν και άλλα εργαλεία χρηματοδότησης αλλά εκεί αλλάζουν τα πράγματα και πάλι θέλεις κεφάλαιο η τραπεζικό δανεισμό. 

Δηλαδή; Ποια είναι τα άλλα εργαλεία χρηματοδότησης;

Ναι δυστυχώς είναι ακριβή υπόθεση. Έχω κάνει συζήτηση και έχω πάρει εκτίμηση από τον μηχανικό για 400 περίπου τ.μ. οικοδομήσιμα, ισόγειο και 1ος όροφος και ξεπερνάμε τα 800 χιλιάρικα.
Εάν θυμάμαι σωστά, κάπου στα 200 με 300 είναι οι δύο πλάκες για το ισόγειο χωρίς 1ο όροφο ....
Μιλάμε για πολλά χρήματα που δεν ξέρω εάν μπορούν ποτέ να επιστρέψουν σαν μορφή επένδυσης και πότε θα μπορεί το ακίνητο να δίνει κέρδος... 

Δημοσ.

Θα πρέπει να μιλήσεις για να ανοίξεις εσύ επιχειρηση και να παρεις κάποιο ΕΣΠΑ. 

Το όλο ζουμί ειναι στην τελευταια σου παράγραφο. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, xristosmk είπε

Έχοντας διαβάσει κάποια άλλα θέματα στο forum εδώ για προκάτ σπίτια, είπα να φτιάξω ένα θέμα για προτάσεις στο δικό μου "πρόβλημα".

Διαθέτω ένα οικόπεδο 640 τ.μ., τριγωνικό όπου η "μύτη" του βρίσκεται σε κόμβο (συμβολή τριών δρόμων), σε αρκετά πολύ καλή περιοχή και για πολλά χρόνια για λόγους που δεν χρειάζεται να αναφερθούν, κυρίως οικονομικούς όμως, παραμένει ανεκμετάλλευτο.

Προφανώς μια λύση είναι η πώληση την οποία θα προτιμούσα να αποφύγω βρίσκοντας μια όσο το δυνατόν οικονομικότερη λύση προς εκμετάλλευση.
Τι θέλω να πω ...
Σκεφτόμουν οτι μια λογική κίνηση θα ήταν να το χτίσω φτιάχνοντας είτε 2 ή 4 χώρους στο ισόγειο τους οποίους και να μπορούσα να ενοικιάσω σε επιχειρήσεις διότι το σημείο προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Και στο μέλλον να συνεχίσω με τον πάνω όροφο και βλέποντας...

Το κόστος μόνο για να φτιάξω το ισόγειο με τον συμβατικό τρόπο από συζητήσεις με μηχανικούς φαίνεται οτι είναι απαγορευτικό για τα οικονομικά μου δεδομένα.

Συμφέρει σαν ιδέα να φτιάξω με προκάτ το ισόγειο, που λογικά θα έχει μικρότερο κόστος, έτσι ώστε να μου αποφέρει κάποια έσοδα μέσω της ενοικίασης και να μπορέσω αργότερα να συνεχίσω να επενδύω - προσθέτω φτιάχνοντας και τον 1ο όροφο για ιδιοκατοίκηση ή κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό με τις προκάτ κατασκευές;

Κάποια άλλη ιδέα ή πρόταση για την εκμετάλλευση του συγκεκριμένου οικοπέδου; 

Παρκινγκ επι πληρωμή.

• Like 4
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Θα πρέπει να μιλήσεις για να ανοίξεις εσύ επιχειρηση και να παρεις κάποιο ΕΣΠΑ. 

Το όλο ζουμί ειναι στην τελευταια σου παράγραφο. 

Για παράδειγμα πλυντήριο αυτοκινήτων;
Κάτι αντίστοιχο εννοείς με το ΕΣΠΑ;
Μάλλον χαζό αυτό που θα ρωτήσω αλλά το ΕΣΠΑ δεν επιδοτεί ανέγερση κτιρίου σωστά;

3 λεπτά πριν, paylidis είπε

μονο την αντιπαροχη βλεπω σαν ρεαλιστικη και συμφερουσα λυση, γιατι δε σου κανει;

Γιατί θα προτιμούσα να μην το μοιραστώ αλλά να το εκμεταλλευτώ μόνος μου. 

2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Παρκινγκ επι πληρωμή.

Πολύ καλή ιδέα.
Βέβαια είναι σε περιοχή αρκετά καινούργια χωρίς ιδιαίτερο θέμα για πάρκινγκ προς το παρόν... 

Δημοσ.

Πηγαινε σε καποιον για εκτιμηση του οικοπεδου να δεις τι πιανει αφου δεν εχεις 800000€ που ειναι λογικη τιμη 2000/τμ για κτιστο σπιτι, δες τι μπορεις να διαθεσεις

Μια αρκετα μεγαλη μονοκατοικια προκατ μπορεις να φτιαξεις γυρω στα 200000 οχι βεβαια 400 τμ και ισως μπορεις να φτιαξεις μονο ισογεια καταστηματα για ενοικια

Δημοσ.

Το Νο1 ζητημα σε ενα ακινητο ειναι η τοποθεσια

Αν ειναι πχ στη παραλια Μυκονου,αν ειναι στα περιχωρα του Αγρινιου,αν ειναι στον Εβρο,ειναι τρια τελειως διαφορετικα πραγματα και ειναι διαφορετικοι οι τροποι αξιοποιησης του.Επισης οτι ισχυει σημερα για την Χ τοποθεσια δεν επεται οτι θα ισχυει για παντα.

Το να χτισεις κατι ελπιζοντας οτι ετσι θα σου δωσει λεφτα για να χτισεις κι αλλα,εχει το εξης ρισκο...Τι θα χτισεις και σε ποιον θα απευθυνεται;

Και αντε και εβαλες καποιον μεσα και παιρνει ενοικια...αν σε πιστολιασει και τρεχει το δανειο εντωμεταξυ ;

Γνωμη μου,δες το πρωτα με ενα μεσιτη της περιοχης.Τι ειναι,τι μπορει να πιασει,τι ενδιαφερομενοι θα μπορουσαν να υπαρχουν.

Η αντιπαροχη νομιζω ειναι μια αρκετα ρεαλιστικη λυση αλλα ο διαβολος ειναι στις λεπτομερειες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Το Νο1 ζητημα σε ενα ακινητο ειναι η τοποθεσια

Αν ειναι πχ στη παραλια Μυκονου,αν ειναι στα περιχωρα του Αγρινιου,αν ειναι στον Εβρο,ειναι τρια τελειως διαφορετικα πραγματα και ειναι διαφορετικοι οι τροποι αξιοποιησης του.Επισης οτι ισχυει σημερα για την Χ τοποθεσια δεν επεται οτι θα ισχυει για παντα.

Το να χτισεις κατι ελπιζοντας οτι ετσι θα σου δωσει λεφτα για να χτισεις κι αλλα,εχει το εξης ρισκο...Τι θα χτισεις και σε ποιον θα απευθυνεται;

Και αντε και εβαλες καποιον μεσα και παιρνει ενοικια...αν σε πιστολιασει και τρεχει το δανειο εντωμεταξυ ;

Γνωμη μου,δες το πρωτα με ενα μεσιτη της περιοχης.Τι ειναι,τι μπορει να πιασει,τι ενδιαφερομενοι θα μπορουσαν να υπαρχουν.

Η αντιπαροχη νομιζω ειναι μια αρκετα ρεαλιστικη λυση αλλα ο διαβολος ειναι στις λεπτομερειες

Υπάρχουν αρκετοί παράμετροι. Συμφωνώ.
Προς το παρόν προσπαθώ να δω τι δεν έχω σκεφτεί... 
Αδυνατώ να δεχτώ οτι τα έχω σκεφτεί όλα (αντιπαροχή, πώληση κ.τ.λ. ) και δεν υπάρχει κάποια άλλη ιδέα. 
Όπως το παρκινγκ επί πληρωμή που ανέφερε ο φίλος παραπάνω.

22 λεπτά πριν, elgol είπε

Πηγαινε σε καποιον για εκτιμηση του οικοπεδου να δεις τι πιανει αφου δεν εχεις 800000€ που ειναι λογικη τιμη 2000/τμ για κτιστο σπιτι, δες τι μπορεις να διαθεσεις

Μια αρκετα μεγαλη μονοκατοικια προκατ μπορεις να φτιαξεις γυρω στα 200000 οχι βεβαια 400 τμ και ισως μπορεις να φτιαξεις μονο ισογεια καταστηματα για ενοικια

Η λογική που έκανα το θέμα εδώ αφού είχα διαβάσει σχεδόν όλα τα αντίστοιχα θέματα για προκατ σπίτια, ήταν...

Έστω οτι ρίχνω 4 ισόγεια καταστήματα (ουσιαστικά 4 τοίχους άντε και ένα χώρο για WC).
Προφανώς δεν μιλάμε για 400 τ.μ.! Αυτά είναι το μέγιστο οικοδομήσιμο εμβαδό του οικοπέδου.
Έστω οτι το κόστος από προσωπική μου εκτίμηση δεν υπερβαίνει τα 100.000 για προκάτ κατασκευή.
Ενοικιάζοντας με ένα mininmum ενοίκιο για λόγους εκτίμησης, των 300 ευρώ το μήνα και τα 4 καταστήματα έχουμε 1200 το μήνα.
Έστω 1000 το μήνα επί 12 μήνες τον χρόνο μιλάμε για 12.000. Άρα η επένδυση θα αρχίσει να βγάζει κέρδος περίπου μετά τον 8ο χρόνο.

Προφανώς και άλλο η θεωρία άλλο η πράξη.
Αλλά σαν σκέψη βλέπετε να μπορεί να υλοποιηθεί;
Βρίσκει κάποιος σημεία που θα υπάρξει πρόβλημα ή μεγάλα εμπόδια τα οποία εγώ δεν τα βλέπω;
Τουλάχιστον εάν είναι ας φάω κράξιμο για την ιδέα μου εδώ παρά να τρέχω να πιάνω τον ένα και τον άλλο και να με γελάνε ...  😂🤣

Επεξ/σία από xristosmk
Δημοσ.

μπορεις να ξεκινησεις παντως ριχνοντας μπετα/κολώνες για καταστηματα και ισως ενα υπογειο παρκιν για να νοικιαζεις θεση με το μηνα και να εχεις υπολογίσει τα στατικα σου ωστε να μπορεις να ριξεις και τους επομενους οροφους οταν σου δωθει η ευκαιρια.

το κοστος σε μπετά για καταστηματα δεν ειναι τοσο υψηλό, για το υπογειο ειναι σχετικα υψηλο... εαν ειναι προνομιακο σημειο οπως λες (χωρις να ξερουμε οντως αν ειναι), τα καταστηματα εως που νοικιαζονται με τις κολωνες ωστε να τα διαμορφώσει ο ενοικιαστης οπως θελει με τζαμαριες κλπ

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, xristosmk είπε

Όπως το παρκινγκ επί πληρωμή που ανέφερε ο φίλος παραπάνω.

To parking επι πληρωμη εχει νοημα σε αστικες περιοχες οπου υπαρχει πραγματικα μεγαλος συνωστισμος. 
Εισαι σε τετοια περιοχη; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, paylidis είπε

μπορεις να ξεκινησεις παντως ριχνοντας μπετα/κολώνες για καταστηματα και ισως ενα υπογειο παρκιν για να νοικιαζεις θεση με το μηνα και να εχεις υπολογίσει τα στατικα σου ωστε να μπορεις να ριξεις και τους επομενους οροφους οταν σου δωθει η ευκαιρια.

το κοστος σε μπετά για καταστηματα δεν ειναι τοσο υψηλό, για το υπογειο ειναι σχετικα υψηλο... εαν ειναι προνομιακο σημειο οπως λες (χωρις να ξερουμε οντως αν ειναι), τα καταστηματα εως που νοικιαζονται με τις κολωνες ωστε να τα διαμορφώσει ο ενοικιαστης οπως θελει με τζαμαριες κλπ

Είναι όντως 5 με 10 λεπτά (πόδια) από το κέντρο της πόλης, με σχολεία κοντά, κεντρικούς δρόμους και βόρεια αλλά και νότια του τετραγώνου.
Πάνω σε κόμβο όπως προανέφερα από διασταύρωση 3 δρόμων ... όπου και το οικόπεδο έχει σχήμα τριγώνου.
Δεν υπάρχουν καφετέριες, μίνι μάρκετ, σε μια απόσταση αρκετά μεγάλη παρά μόνο νεόκτιστα κτίρια και πολυκατοικίες.

7 λεπτά πριν, vagos789 είπε

To parking επι πληρωμη εχει νοημα σε αστικες περιοχες οπου υπαρχει πραγματικα μεγαλος συνωστισμος. 
Εισαι σε τετοια περιοχη; 

Δυστυχώς δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στην περιοχή ακόμα.
Έχει μεγάλους δρόμους διπλής κατεύθυνσης με νεόκτιστα κτίρια (μονοκατοικίες και πολυκατοικίες).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...