Προς το περιεχόμενο

PLAISIO RMA 6700ΧΤ

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από DeadOrSomething,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδια μια ερώτηση. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φάση με το Coil Whine. Πήρα μια 6700xt απο το πλαίσιο πριν απο μερικές ημέρες. Εκτός απο το οτι στην πρώτη εγκατάσταση μου έβγαλε την πίστη να δώσει εικόνα (άλλαξα 2 DisplayPort,2 Hdmi και 2 οθόνες, πέρα απο το Stuttering που έχει σε παιχνίδια τύπου Cyberpunk,Starfield κλπ μόλις την έβαλα σήμερα να λειτουργήσει λίγο σήμερα σε πιο ήσυχο περιβάλλον (έκλεισα τον ανεμιστήρα δλδ) παρατήρησα και Coil whine.

Μου την παραλάβανε για επισκευή αλλα μου παν οτι δεν καλύπτονται απο την εγγύηση (ούτε DOA), θα την στείλουν για έλεγχο στο κεντρικό τους Service και θα μου απαντήσουν.

Έχετε παρόμοια εμπειρία? Πόσο σύντομα είχατε κάποια επίλυση? Νιώθω οτι σε τόσο γελοίο χρονικό διάστημα αγοράς δε θα πρεπε καν να γίνει συζήτηση. Νιώθω φουλ σκατά και πως πέταξα 420 ευρώ στον κουβά. Ούτε να την πουλήσω δεν θα μπορώ αν έστω εξαιρέσω το οτι το 2ο θέμα με το stuttering μπορεί να ναι θέμα της AMD γενικά.

Όποιος έχει κάποια ιδέα με το τι παίζει ας ενημερώσει παρακαλώ. Δεν θέλω να περιμένω μια 2 βδομάδες για να πάρω απάντηση τύπου ''όλα καλά''  για προϊόν που προτίμησα απο το πλαίσιο γιατι το χαν άμεσα διαθέσιμο. Είμαι διατεθειμένος να κάνω και καταγγελία αν χρειαστεί.

Επεξ/σία από DeadOrSomething
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου δυστυχώς για coil whine, κάρτα δυσκολο να σου αλλαξουν χωρίς πολύ γκρίνια από μέρους σου.Δεν ειναι σημάδι κακής λειτουργίας ή κάποιου προβλήματος.Συμβαινει σε ένα μικρό ποσοστό όλων των καρτων.Μου ειχε τύχει με μια 1070 (έντονο πολύ, ακουγόταν κ όταν τα fan δουλευαν) και ξανάρχισα να παίζω με ακουστικά...Τωρα για το θέμα του stutter μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα.Θα πρέπει να δώσεις κ άλλες λεπτομέρειες για το pc/monitor σου,την ανάλυση/settings που δοκίμασες τα δύο  games που αναφέρεις μιας και είναι θεοβαρα.Αν παρατήρησες πως η κάρτα δεν δούλευε σωστά,έριχνε υπερβολικά ρολόγια πχ και από εκεί είναι το stutter αγνόησε το τελευταίο.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να βελτιώσεις σημαντικά το coil whine κάνοντας undervolting, και βάζοντας κάποιου είδους fps limit. Επίσης αλλάζοντας PSU ενδέχεται και να εξαλείψεις τέλειος το coil whine. Από το plaisio είναι πολύ πιθανόν να που ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα γιατί μπορεί στο δικό τους setup να μην παρουσιάζει coil whine.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω τροφοδοτικό με την Saphire να προτείνει 650watt και γω να χω 650watt 80+ gold της Corsair. Έχουν δοκιμαστεί πάνω 3070/60ti και δεν είχα τέτοιο θέμα. Ούτε να βάλω fps limit. Μου φαινεται πολύ περίεργο το γεγονός ότι για τετοιο θέμα μα μην δεχτούν RMA ενώ στην περιγραφή γράφει "αθόρυβοι ανεμιστήρες"...Τι να πω...περιμενω ενημέρωση.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, DeadOrSomething είπε

Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω τροφοδοτικό με την Saphire να προτείνει 650watt και γω να χω 650watt 80+ gold της Corsair. Έχουν δοκιμαστεί πάνω 3070/60ti και δεν είχα τέτοιο θέμα. Ούτε να βάλω fps limit. Μου φαινεται πολύ περίεργο το γεγονός ότι για τετοιο θέμα μα μην δεχτούν RMA ενώ στην περιγραφή γράφει "αθόρυβοι ανεμιστήρες"...Τι να πω...περιμενω ενημέρωση.

Αυτός ο θόρυβος δεν έχει ως πηγή τους ανεμιστήρες αλλά τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα της κάρτας πχ. πυκνωτές. Δυστυχώς το πιθανότερο είναι να σε πουν ότι δουλεύει μια χαρά και να μην κάνουν την αλλαγή. Γενικά οι εταιρίες δεν το αναγνωρίζουν ως πρόβλημα εφόσον δεν επηρεάζει την λειτουργία της. 

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει κάποιο άλλο θέμα αυτό. Είναι το κυριότερο που με ανησυχεί. Και αν ναι εγώ πως καλύπτομαι. Τα υπόλοιπα υποσυστήματα μου είναι όπως πρέπει, αλλα ποιός θα με αποζημιώσει σε περίπτωση που κάψει μητρική κλπ ξερω γω. Οι ίδιοι μου παν πως ΔΕΝ γίνεται κάτι τέτοιο, αλλά όταν τους ζήτησα να μου το επιβεβαιώσουν γραπτώς η με email (οπως μου ειπαν να κάνω απο τον συνήγορο του καταναλωτή) αυτοί αρνήθηκαν...

Δημοσ.

Την πήρας από κατάστημα; Αν όχι γιατί δεν έκανες απλώς υπαναχώρηση;

Stuttering γενικά πάντως δεν έπρεπε να είχες, αν έγραφες και το υπόλοιπο setup ίσως να έβγαινε άκρη. Επίσης αν πηγαίνεις από nvidia σε amd και το ανάποδο βοηθάει να κάνεις unistall drivers ή και νέα εγκατάσταση win ακόμα

Δημοσ.

Τι εννοείς υπαναχώρηση. Για πιστωτικό τους την έδωσα και τους είπα πως δεν την θέλω. DDU έκανα κανονικά.

Corsair TX650M 80+Gold

AM4 πλατφόρμα με 5600G και 16GB RAM στα 3200hz.

Δημοσ.

Εννοώ να δηλώσεις πως απλά αλλαξες γνώμη χωρίς να μπεις σε διαδικασία τι πως και γιατί και να μπλέκεις με τεχνικούς ελέγχους κτλ. Αυτό γίνεται όμως μονο με εξ αποστάσεως αγοράς μέσα στο 14ημερο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν παιζει να στην αλλαξουν φιλε μου ,θα πρεπει να μιλησεις με mail με την Saphire,οι περισσοτερες συνχρονες καρτες εχουν λιγο εως πολυ αναλογα το hardware ,οπως ειπε και ποιο πανω το παιδι αν δοκιμαστει σε δικο τους μηχανημα και δεν κανει coil whine η ειναι ελαχιστο θα την παρεις πισω .

Επεξ/σία από ICE-T
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου, τo “Coil Whine” είναι ένα συνηθισμένο επακόλουθο σε εξαρτήματα υπολογιστή με μεγάλη ισχύ / κατανάλωση, όπως οι κάρτες γραφικών και δεν είναι θέμα Nvidia ή AMD. Συμβαίνει λοιπόν σε ένα μικρό ποσοστό όλων των καρτών και αφορά και στους δυο τύπους γραφικών. Όπως είπαν τα άλλα παιδιά πιο πριν, δεν είναι σημάδι κακής λειτουργίας ή κάποιου προβλήματος, και έτσι το εκλαμβάνουν και αρκετές κατασκευαστές καρτών που δε δέχονται το RMA για “Coil Whine”.

Ο καλύτερος τρόπος είναι η υπαναχώρηση. Πληροφοριακά, για αγορές μέσω Διαδικτύου σύμφωνα με το Ν. 2251/1994, όπως ισχύει, έχεις το δικαίωμα υπαναχώρησης από μια ηλεκτρονική σύμβαση αγοράς. Ειδικότερα, εάν αγόρασες κάποιο προϊόν/υπηρεσία, μέσω διαδικτύου, ή από απόσταση ή εκτός του καταστήματος αξίας 30 ευρώ και άνω, τότε:

• Εάν το μετανιώσεις, μπορείς να επιστρέψεις το προϊόν (υπαναχωρήσεις) μέσα σε 14 ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία αγοράς και να σου επιστραφούν τα χρήματά σου.
  • Εάν ο προμηθευτής δεν σε ενημέρωσε πως έχεις δικαίωμα υπαναχώρησης, τότε μπορείς να υπαναχωρήσεις και να επιστρέψεις το προϊόν μέχρι 12 μήνες μετά το τέλος της αρχικής προθεσμίας υπαναχώρησης.

Αναφορικά με τις λύσεις, δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, εφόσον είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο (και ενοχλητικό φυσικά όταν συμβαίνει), ηλεκτρονικών εξαρτημάτων. Εάν ψάξεις στο reddit για “RMA for Coil Whine”, θα βρεις κάποιες προτάσεις για stressing της κάρτας, ώστε να ανεβάσει θερμοκρασία, όπου σε κάποιες περιπτώσεις βλέπεις κάποια βελτίωση. Αλλά εφόσον δεν υπάρχει μια λύση που να λύνει 100% το πρόβλημα, μόνο η υπαναχώρηση – δυστυχώς - μας γλυτώνει από τέτοια προβλήματα.

Επεξ/σία από JPaxilleas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα οι ίδιοι μου αρνήθηκαν την υπαναχώρηση. Μου παν θα το δουν αυτοί και αν βγει ελαττωματικό, καλώς. Αν όχι δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Να σημειώσω οτι η αγορά έγινε μέσω του site.

Επεξ/σία από DeadOrSomething
Δημοσ.

Η υπαναχωρηση ισχυει εφωσον δεν εχει ανοιχτει η συσκευασια και δεν εχει χρησιμ.,αν ηταν ολοι μας θα τα γυρναγαμε πισω αν δεν μας αρεσε τελικα η αγορα που καναμε .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...