kostasblues21 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα,ψάχνω ups για τον υπολογιστή και το ρούτερ,απλά δεν έχω ξεκαθαρίσει πως επιλέγουμε μια τέτοια συσκευή,κάνοντας το psu calculator μου έβγαλε περίπου 430watt,στον υπολογιστή έχω ένα Corsair TX 650m,τα watt του ups πρέπει να είναι πάνω από τα αναγραφόμενα watt του τροφοδοτικού;η απλά πάνω από το συνολο των watt που "καίει" ο υπολογιστής δηλαδή τα 430 watt. https://www.skroutz.gr/s/374109/CyberPower-CP900EPFCLCD-UPS-Line-Interactive-900VA-540W-me-6-Schuko-Prizes.html με ένα τέτοιο θα είναι κυλυμενος; προτείνετε κάποια μέχρι 200 ευρώ. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2023 από kostasblues21
manolis940 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Στις 5/10/2023 στις 12:02 ΠΜ, kostasblues21 είπε Καλησπέρα,ψάχνω ups για τον υπολογιστή και το ρούτερ,απλά δεν έχω ξεκαθαρίσει πως επιλέγουμε μια τέτοια συσκευή,κάνοντας το psu calculator μου έβγαλε περίπου 430watt,στον υπολογιστή έχω ένα Corsair TX 650m,τα watt του ups πρέπει να είναι πάνω από τα αναγραφόμενα watt του τροφοδοτικού;η απλά πάνω από το συνολο των watt που "καίει" ο υπολογιστής δηλαδή τα 430 watt. https://www.skroutz.gr/s/374109/CyberPower-CP900EPFCLCD-UPS-Line-Interactive-900VA-540W-me-6-Schuko-Prizes.html με ένα τέτοιο θα είναι κυλυμενος; προτείνετε κάποια μέχρι 200 ευρώ. Η κατανάλωση σε ένα router αρχικά είναι αμελητέα. Συνήθως φαίνεται στο ταμπελάκι αλλιώς βρίσκεις το γινόμενο volt και ampere και θα δεις πόσο μπορεί να κάψει στα μέγιστα. Θεωρώ ότι για ένα σύστημα 430W το συγκεκριμένο UPS είναι λίγο. Όχι γιατί δεν το σηκώνει. Θα το κάνει αν όντως χρησιμοποίησες σωστά τον PSU Calculator, αλλά είναι οριακό, ειδικά αν βάλουμε στο παιχνίδι, οθόνες, ηχεία κτλ. Καλό είναι να έχουμε ένα περιθώριο κάπου στο διπλάσιο και για λόγους αναβάθμισης αλλά και για να μην ζορίζουμε ups. Το pure sine wave το θεωρώ υπερτιμημένο. Δεν έχω βρει πουθενά κάτι επίσημο ότι τα UPS με simulated μπορούν να κάνουν ζημιά σε ένα μηχάνημα. Οπότε καλύτερα δώσε χρήματα σε ένα ups που θα είναι πιο κοντά στα 800 watt. Ένας καλύτερος τρόπος μέτρησης της πραγματικής κατανάλωσης του υπολογιστή σου είναι με κάπου εργαλείο που μπαίνει ανάμεσα στην πρίζα του σπιτού σου και στο πολύμπριζο που είναι πάνω οι οθόνες και όλες οι συσκευές γενικά και μετράει την κατανάλωση(Watt). Με ένα stress test στο μηχάνημα θα έχεις μια καλύτερη εικόνα για το μέγιστο της κατανάλωσης του. Από μάρκες συνήθως ψωνίζω APC, Cyberpower, και Tescom. Πάντα ωστόσο ψάχνω και μερικά σχόλια και reviews στο Internet πριν πάρω την τελική απόφαση καθώς στις οικονομικές φορές όλοι κάνουν εκπτώσεις και καμιά φορά κάποιο μοντέλο να μην βγει έτσι όπως το περιμένουν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα