Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρατηρώ τον τελευταίο καιρό το πρωί 8-8:30 και το απόγευμα 17-17:30 στιγμιαίες διακοπές ρεύματος, δλδ σβήνει ανάβει το φως ή κλείνει ανάβει η τηλεόραση κ.ο.κ.

Σε όλες μου τις συσκευές έχω της apc προϊόντα και ups οποτε δεν αγχώνομαι, το θέμα είναι τι γίνεται με τα κλιματιστικά;

Οι ερωτήσεις μου:

παρατηρεί κάποιος τέτοιες στιγμιαίες διακοπές αυτό το καιρό;

μπορω με κάποιο τρόπο να εξασφαλίσω συσκευές που έχουν άμεση σύνδεση με τον πίνακα;

Ευχαριστώ! 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, rackal είπε

Παρατηρώ τον τελευταίο καιρό το πρωί 8-8:30 και το απόγευμα 17-17:30 στιγμιαίες διακοπές ρεύματος, δλδ σβήνει ανάβει το φως ή κλείνει ανάβει η τηλεόραση κ.ο.κ.

Σε όλες μου τις συσκευές έχω της apc προϊόντα και ups οποτε δεν αγχώνομαι, το θέμα είναι τι γίνεται με τα κλιματιστικά;

Οι ερωτήσεις μου:

παρατηρεί κάποιος τέτοιες στιγμιαίες διακοπές αυτό το καιρό;

μπορω με κάποιο τρόπο να εξασφαλίσω συσκευές που έχουν άμεση σύνδεση με τον πίνακα;

Ευχαριστώ! 

Καλησπέρα.. Μάλλον κάποιο προβλημα θα υπάρχει....Το έχεις αναφέρει σε κανέναν ηλεκτρολόγο.. Καλο είναι να καλέσεις και  τον Δεδδηε να του αναφέρεις το προβλημα... 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, takoulou είπε

Καλησπέρα.. Μάλλον κάποιο προβλημα θα υπάρχει....Το έχεις αναφέρει σε κανέναν ηλεκτρολόγο.. Καλο είναι να καλέσεις και  τον Δεδδηε να του αναφέρεις το προβλημα... 

Το πρόβλημα αναφέρεται σε όλη τη περιοχή μου μιας που πρώτα αναζήτησα το θέμα στην οικεία μου οποτε από πλευράς μου είμαι οκ.

Το 2ο σκέλος με νοιάζει τώρα μη κάψουμε κανένα κλιματιστικό.

Δημοσ.

Βάλε ένα delay-on στις γραμμές των κλιματιστικών. Hager κωδικός π.χ. EZN001. Μόλις κοπεί το ρεύμα, θα σβήσουν ακαριαία, αλλά με το εξάρτημα αυτό θα ρυθμίσεις ώστε να ξαναπάρουν ρεύμα μετά από π.χ. 1 λεπτό. Θέλεις και ρελέ ισχύος, δε σηκώνει τόσο ρεύμα από μόνο του το μαραφέτι. Η βέλτιστη λύση θα ήταν επιτηρητής-ες (μιας και ενοχλούν και τα overvoltage - undervoltage, όχι μόνο οι στιγμιαίες διακοπές) αλλά το κόστος ανεβαίνει αρκετά παραπάνω. 

Τέλος, πολλά κλιματιστικά δέχονται και ρύθμιση ώστε μόλις ξανάρθει το ρεύμα, να ξεκινήσουν πάλι μόνα τους με τις ίδιες ρυθμίσεις. Οπότε «ούτε γάτα, ούτε ζημιά».

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...