basilis_k6 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 ατομικη με κερδη 40κ ειναι εταιρια που ηδη εχεις, δεν παιζει να ανοιξεις και ξαφνικα να εχεις 40κ κερδος. εκτος αν μπερδεψες κερδος με εσοδα. προφανως αν εχεις τοσο μεγαλη εταιρια θα εχεις ηδη 3 λογιστες να σου βρουνε πως θα γλυτωσεις φορο. νομιζω ο ατομικος σου φορος θα ειναι ο μικροτερος πονοκεφαλος σε μια τοσο δυνατη εταιρια.
MidnightCoder Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, kage είπε μιλάτε για εταιρικό συντελεστή φόρου vs φορο εισοδημάτων φυσικών προσώπων... Δεν ειναι το πρόβλημα μόνο στους συντελεστές αλλά και στην εξτρα έμμεση φορολογια Μια νεοσύστατη επιχείρηση αν δεν εχουν αλλάξει τραγικά τα πραγνατα στο Λονδίνο εχει καλύτερο φορολογικα οφελη από αντίστοιχη της Αθήνας αν δεν αντιγραψουμε ίδιο φορολογικο με τέτοιες χωρες π κ αυτές έχουν χρεοκοπήσει, δεν προκειται να φτιαξει η κατάσταση ποτέ. Στο θεμα σου..θα έπρεπε να ρωτάς τι χρειάζεται να κάνεις για να φορολογείσαι λιγότερο.. όλα αυτά έχουν σημασία με το είδος που πουλάς.. μεταπώληση ειδών?παροχή υπηρεσιών? Αν έχεις μόνιμη εργασία Ελλάδα με φυσική παρουσία εδώ θα ναι η φορολογική έδρα σου κ μην σε κοροϊδεύουν με ψεύτικες έδρες Με συγχωρεις οντως θα επρεπε να αναφερω ειδος. Εγω την εταιρεια την θελω για να κανω freelancing / software development και να εχω οπως ειπα εισοδημα 40k. Παραλληλα θα εχω και μισθωτη εργασια με 14k ετησιως. Οποτε παροχη υπηρεσιων θα ελεγα. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2023 από MidnightCoder
Rebelos2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 10 ώρες πριν, vanni είπε Χονδρικά από μισθωτή εργασία 14.000,00€ ο φόρος είναι 1.043,00€ άρα καθαρά 12.957,00€ από επιχειρηματική δραστηριότητα 40.000,00€ ο φόρος είναι 9.500,00€ άρα καθαρά 30.500,00€ σύνολο 54.000,00€ φόρος 10.543,00€ καθαρά 43.457,00 € Ποια φόρμα χρησιμοποίησες για να βγάλεις τα νούμερα αυτά; Σε αυτή την πλατφόρμα βγαίνουν άλλα https://aftertax.gr/
BROKOLOS Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Θέλω να κάνω μια εταιρία λογισμικού να είμαι ανεξάρτητος και να βγαζω σαραντα χήνες Με κάποιο τρόπο έχω τα φράγκα να την ανοίξω, αλλά αντί να δώσω 15 20 25 ευρώ σε ενα επαγγελματία λογιστή να με βοήθησει Κάνω καφενείακες συζητήσεις με τους μπροκολοκους σε ένα φόρουμ λογιστική εεεε τεχνολογιας Σαν να λέμε πλάνα πλάνα που γίνονται αεροπλάνα και Γιαννάκη μη κσεχασεισ να φορέσεις τη ζακέτα σου κάνει κρύο
Skrobo Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 18 minutes ago, BROKOLOS said: Θέλω να κάνω μια εταιρία λογισμικού να είμαι ανεξάρτητος και να βγαζω σαραντα χήνες Με κάποιο τρόπο έχω τα φράγκα να την ανοίξω, αλλά αντί να δώσω 15 20 25 ευρώ σε ενα επαγγελματία λογιστή να με βοήθησει Κάνω καφενείακες συζητήσεις με τους μπροκολοκους σε ένα φόρουμ λογιστική εεεε τεχνολογιας Σαν να λέμε πλάνα πλάνα που γίνονται αεροπλάνα και Γιαννάκη μη κσεχασεισ να φορέσεις τη ζακέτα σου κάνει κρύο Ρε μην κοροϊδεύεις, εδώ ο τύπος μιλάει για πραφιτ 1
TO_PAIDI Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Θέλω να κάνω μια ερώτηση φορολογικού περιεχομένου αλλά λέω να μη σπαμάρω με νέο θρεντ. Κάθε μήνα βλέπω μια κράτηση 5,5% του μισθού μου "Αυτασφάλεια μετά το 93". Αυτή η κράτηση γίνεται σε όλους τους μισθωτούς; Τι ακριβώς είναι;
BROKOLOS Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Σαν να λέμε δηλαδή αυτοανοσο? Ενδιαφέρον Εννοείται ότι γίνεται σε όλους τους μισθωτούς στις καθυστερήσεις μέτα το 93 είμαστε τρελάθηκες Απλώς να προσέξεις μη πάει στο 94 γιατί εκεί μετά λήγει το πανηγύρι
sunlight2030 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δεν κατάλαβα το νόημα της συζήτησης, έχω τον τρόπο να βγάλω 40.000 και με προβληματίζει πόσα θα πάρει η εφορία? Δηλαδή τι θα κάνεις αν σου πει οτι θα σου παίρνει τα μισά λεφτά ? Δεν θα την ανοίξεις? Εκτός και εαν τα βγάζεις τώρα μαύρα και θέλεις να είσαι νόμιμος αλλά όχι και μα..,κας !! Αν έχεις γυναίκα, παιδιά σκυλιά γατιά τους προσλαμβάνεις σαν "υπαλλήλους" λογικά θα πληρώσεις λιγότερα, αν οχι πας σε μια εταιρία λογιστών να σου πουν
GamingMaster424 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Λοιπόν, αρχικά το epapoutsia.gr και το Temu δεν είναι ελληνικές εταιρείες, οπότε λογικό να μην έχουν έδρα στην Ελλάδα. Στο θέμα μας τώρα, αν όντως σαν προγραμματιστής παίρνεις σύνολο 14.000€/χρόνο, αυτό σημαίνει πως ο μισθός σου είναι 1000€/μήνα (14 μισθοί), δηλαδή ενός junior προς mid, άρα φαντάζομαι πως και η προϋπηρεσία σου είναι ανάλογη. Αυτό σημαίνει πως το να κάνεις έναρξη σε αυτό το σημείο της καριέρας σου και να βγάζεις 40.000€/χρόνο κέρδος είναι λίγο (έως αρκετά) ουτοπικό, αλλά you do you, εδώ θα είμαστε να μας διαψεύσεις.
giwrgos555 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Υποψην ότι έχει τεθεί ευρωπαϊκή οδηγία που ορίζει πότε μια εταιρεία ειναι εικονική και δημιουργήθηκε για να γλυτώσεις φόρους.Εαν δεν έχεις αντικείμενο στην χώρα που μεταφέρεις την εδρα σου και την μεταφέρεις εκεί για να πληρώνεις χαμηλότερο συντελεστή ενω δραστηριοποιήσε π.χ Ελλάδα
RipCity Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Εν τω μεταξύ πιο πολύ εντυπωσιάζομαι με τις απαντήσεις πως εταιρεία με 40κ κέρδη σε ένα χρονο, που ο άνθρωπος φαίνεται πως το λέει μπακαλιστικα αφού δεν βάζει μέσα κανένα απολύτως έξοδο όπως λέει, θεωρείται από πολλούς μεγάλη και τρανή. Αυτά ακούνε στο Μαξίμου και τρίβουν χέρια. 40κ είναι ένας καλός μισθός developer στο εξωτερικό, όχι τίποτα τρελό όμως και δε βάζει καν μέσα τον φόρο ο άνθρωπος δηλαδή στην τσέπη αρκετά λιγότερα. 1
NikosKallithea Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 8 ώρες πριν, RipCity είπε Εν τω μεταξύ πιο πολύ εντυπωσιάζομαι με τις απαντήσεις πως εταιρεία με 40κ κέρδη σε ένα χρονο, που ο άνθρωπος φαίνεται πως το λέει μπακαλιστικα αφού δεν βάζει μέσα κανένα απολύτως έξοδο όπως λέει, θεωρείται από πολλούς μεγάλη και τρανή. Αυτά ακούνε στο Μαξίμου και τρίβουν χέρια. 40κ είναι ένας καλός μισθός developer στο εξωτερικό, όχι τίποτα τρελό όμως και δε βάζει καν μέσα τον φόρο ο άνθρωπος δηλαδή στην τσέπη αρκετά λιγότερα. Και εσυ τον πίστεψες 😂
sdikr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 21 hours ago, BROKOLOS said: Θέλω να κάνω μια εταιρία λογισμικού να είμαι ανεξάρτητος και να βγαζω σαραντα χήνες Με κάποιο τρόπο έχω τα φράγκα να την ανοίξω, αλλά αντί να δώσω 15 20 25 ευρώ σε ενα επαγγελματία λογιστή να με βοήθησει Κάνω καφενείακες συζητήσεις με τους μπροκολοκους σε ένα φόρουμ λογιστική εεεε τεχνολογιας Σαν να λέμε πλάνα πλάνα που γίνονται αεροπλάνα και Γιαννάκη μη κσεχασεισ να φορέσεις τη ζακέτα σου κάνει κρύο Αυτους τους μπροκολάκους που δεν διαβάσανε πως έχει ρωτήσει ήδη λογιστές και του είπε ο κάθε ενας διαφορετικό πράγμα Θα βρει λύση απο εδώ; μάλλον όχι, απλά θα πάρει μια ιδέα απο αρκετούς παραπάνω για ποιον λογιστή να διαλέξει
BROKOLOS Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Εγώ πιστεύω φίλε μου ότι ο συγκεκριμένος είναι ένας μαθητής που διάβασε 2 πράματα στο εθερνετ δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο στη ζωή του και μας στέλνει από το παιδικό του δωμάτιο στο πατρικό του Τώρα εσύ μου τι λες 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα