tliako Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα σε όλους. Μετά απο σχεδόν μια 10ετία με laptop + docking stations λέω να επιστρέψω στο σπόρ και είπα να τσεκάρω λίγο parts και τιμές. Ποσό που διαθέτουμε 1500-1800 € μόνο για πύργο καθώς περιφερειακά και οθόνη υπάρχουν. Το pc θα είναι all rounder για καθημερινή χρήση , gaming σε 1440p (δεν έχω σκοπό να πάω σε 4Κ) και coding. Οι περιορισμοί είναι ότι θέλω να πάω σε mATX case για λόγους χώρου και αισθητικούς και έχω καταλήξει στο Asus AP201 Mesh χωρίς πλαινό παράθυρο οπότε το RGB είναι τελείως αχρείαστο και δεν με απασχολεί καθόλου. Για CPU σκέφτομαι τον 7700x και GPU στο κλασικό δίλημμα 4070 vs 7800xt με προβάδισμα στη 2η καθώς δεν θεωρώ το RT performance ιδιαίτερα σημαντικό εν αντιθέσει με το future proofing της extra VRAM (μπορεί και να σφάλλω εδώ). Έκανα μια δοκιμαστική σύνθεση με τελικό κόστος κοντά στο άνω όριο που έθεσα και θέλω να ρωτήσω για γνώμες καθώς και για προτάσεις για αλλαγές σε πιθανόν αχρείαστα ακριβά κομμάτια. Τέλος να αναφέρω ότι η συναρμολόγηση θα γίνει απο εμένα και τα κομμάτια θα αγοραστούν απο Ελλάδα (εκτός αν υπάρχει κάποια τρελή προσφορά σε Amazon) μέσα στο μήνα. Ευχαριστώ πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Σίγουρα υπάρχουν καλύτερα deal σε μνήμες, 5600/cl28, 6000/cl32 & 6400/cl36. Όλα τα υπόλοιπα περι ορέξεως... γενικά καλές επιλογές Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2023 από nickol-us 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tliako Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, nickol-us said: Σίγουρα υπάρχουν καλύτερα deal σε μνήμες, 5600/cl28, 6000/cl32 & 6400/cl36. Όλα τα υπόλοιπα περι ορέξεως... γενικά καλές επιλογές Είμαι λίγο biased με την Kingston σε μνήμες και storage απο παλιά είναι η αλήθεια. Από όσα έχω δει βέβαια , ανα εβδομάδα ανεβοκατεβαίνουν οι RAM οπότε τη μέρα που θα κάνω τη παραγγελία ίσως αξίζει κάτι άλλο. Ο προβληματισμός ου είναι κυρίως στη GPU (όπως και του μισού πλανήτη) και λίγο στη mobo. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα