kalogeros Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Χαιρετώ τα πλήθη! Χρειάζομαι τη βοήθεια σας για ένα θέμα και θέλω να ξέρω αν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο και σε άλλους. Η ιστορία έχει ως εξής. Τον περασμένο Απρίλιο πήγαμε με τη σύζυγό μου στο Παρίσι. Τη δεύτερη μέρα και ενώ ήμασταν στη Disneyland, σκόνταψε σε ένα σκοινί, έπεσε και χτύπησε το χέρι της. Αφού της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες εντός της Disneyland, μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, γιατί πονούσε αρκετά. Δυστυχώς, όμως, δεν είχε βγάλει ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης, παρόλο που εργάζεται κανονικά εδώ και χρόνια. Ξέρω, λάθος της, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Στο νοσοκομείο, αφού της πήραν τα στοιχεία (όνομα, επώνυμο, ημερομηνία γέννησης και διεύθυνση κατοικίας), περίμενε για 3-4 ώρες χωρίς να ασχοληθεί κανένας μαζί της και τελικά φύγαμε για να προλάβουμε να επιστρέψουμε στο Παρίσι. Δεν της έκαναν καμία εξέταση και δεν την είδε κανένας γιατρός. Και ερχόμαστε στο σήμερα. Ή μάλλον στο χθες. Εχθές, λοιπόν, ήρθε φάκελος από το νοσοκομείο με λογαριασμό 107 ευρώ. Της ζητάνε να πληρώσει 107 ευρώ για το τίποτα που της έκαναν. Και τώρα τίθεται το ερώτημα, αν τον πιστολιάσει τον λογαριασμό, θα έχει πρόβλημα; Υπάρχει περίπτωση ο ΕΦΚΑ να της καλύψει το ποσό; Το Δεκέμβριο που έρχεται, θα ταξιδέψουμε και πάλι στο Παρίσι, υπάρχει περίπτωση να μας σταματήσουν στο αεροδρόμιο και να μας απαιτήσουν το ποσό;
Bitbit Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Εύχομαι να βγάλεις άκρη σύντομα. Για να μη λέμε ότι η ελλάδα είναι ...μπάχαλο και στο εξωτερικό παράδεισος. 8
greekfragma Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Ο φάκελος με το λογαριασμό δε γράφει τι χρεώθηκε στα 107ευρώ; ο ΕΦΚΑ να καλύψει κάτι που συνέβη σε έδαφος εκτός Ελλάδος; Ξέρω και ένα άλλο με τον Τοτό.
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Γιατί δεν τους ρωτάτε τι αφορά ο λογαριασμός;
MikeJ Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Σας μετέφεραν με ασθενοφόρο; Αν ναι λογικά αυτό χρέωσαν. Ενδεχομένως θα έπρεπε η Disneyland να καλύψει το ποσό. Έπρεπε να είχες επικοινωνήσει εξαρχής μαζί τους με φωτογραφίες του σχοινιού κλπ και ότι για να μη το πας νομικά να καλύψουν έστω τα όποια ιατρικά έξοδα. Υποτίθεται είναι χώρος για όλη την οικογένεια από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένους, δε γίνεται να υπάρχουν σημεία ανασφαλή. Ίσως αξίζει το κόπο να επικοινωνήσεις και να πεις ότι χάλασε την όλη μέρα σας και εν μέρει το ταξίδι σας και αν μπορούν σαν good will gesture να καλύψουν το ποσό. Η γιαγιά μου στην Αγγλία παραπάτησε σε ένα πεζοδρόμιο που ήταν τα πλακάκια φουσκωμένα κλπ (έπεσε και έπαθε μεγάλη ζημιά καθώς είναι 90 χρονών), διεκδίκησε και πήρε καλή αποζημίωση από το δήμο. 2
vamvakoolas Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 24 minutes ago, MikeJ said: Σας μετέφεραν με ασθενοφόρο; Αν ναι λογικά αυτό χρέωσαν. Ενδεχομένως θα έπρεπε η Disneyland να καλύψει το ποσό. Έπρεπε να είχες επικοινωνήσει εξαρχής μαζί τους με φωτογραφίες του σχοινιού κλπ και ότι για να μη το πας νομικά να καλύψουν έστω τα όποια ιατρικά έξοδα. Υποτίθεται είναι χώρος για όλη την οικογένεια από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένους, δε γίνεται να υπάρχουν σημεία ανασφαλή. Ίσως αξίζει το κόπο να επικοινωνήσεις και να πεις ότι χάλασε την όλη μέρα σας και εν μέρει το ταξίδι σας και αν μπορούν σαν good will gesture να καλύψουν το ποσό. Η γιαγιά μου στην Αγγλία παραπάτησε σε ένα πεζοδρόμιο που ήταν τα πλακάκια φουσκωμένα κλπ (έπεσε και έπαθε μεγάλη ζημιά καθώς είναι 90 χρονών), διεκδίκησε και πήρε καλή αποζημίωση από το δήμο. πολυ σωστα. Απο εκει και περα αν το αγνοησετε, το νοσοκομειο θα κινηθει νομικα. Θα γινει δικαστηριο και ισως το προστιμο πολλαπλασιαστει (π.χ 1000 ευρ) αν δε πατε. Απο εκει και περα δε νομιζω η interpol να βγαλει ενταλμα απλως θα πρεπει να ξεχασετε τη Γαλλια (ακομα και ως transit). Δε νομιζω να ερθει προστιμο ή να τα τραβηξουν απο το λογαριασμο σας στην Ελλαδα (δε γνωριζω τη προσβαση που εχει η εκει εφορια και τη συμφωνια με την Ελλαδα)
vagos789 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Κατα τη γνωμη μου δεν υπαρχει λογος να αναλαβετε ρισκα ή να μην ξαναπατε ποτε στη Γαλλια για να μην πληρωσετε μια χαμηλοτατη τιμη για μεταφορα με ασθενοφορο. Με ταξι πιο ακριβα θα σας πηγαινε ενδεχομενως. Και τωρα που μαθατε το μαθημα με πολυ λιγα λεφτα (φανταστειτε να θελατε χειρουργεια) μπορειτε να πατε να βγαλετε και την καρτα ασφαλισμενου που δικαιουσαστε 3
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Χρησιμοποιήθηκε ασθενοφόρο και εσείς φύγατε απο το νοσοκομείο χωρίς να σας εξετάσουν.Αυτοί το βλέπουν σαν άσκοπη χρήση πόρων ,του ασθενοφόρου και της γραμματείας. Δεν έχουν άδικο εδώ κατά την γνώμη μου. 6 1
Haldol Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Πιθανότατα η χρέωση είναι για τη διακομιδή. Τι γράφει το έντυπο; Εάν είναι έτσι, η χρέωση είναι ορθή και λογική. Όμως θα εστιάσω κι εγώ σ' αυτό που είπε ο @MikeJ. Τι σκοινί ήταν αυτό, και τι δουλειά είχε σε σημείο να βρεθεί στα πόδια σας; Εκτός και αν κάνατε εσείς κάτι που δεν έπρεπε, π.χ. να μπείτε σε σημείο που δεν επιτρέπεται, ή να πηδήξετε κάποιο σκοινία για να κόψετε δρόμο. Οπότε γι' αρχή πληρώνετε τα 107€, και αν ΔΕΝ έχετε κάνει και εσείς κάτι στραβό, που να σας φέρνει υπ' ευθύνη, επικοινωνείτε με τη Disneyland για τα περαιτέρω. 1
elgol Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Περιεργο να μην ενδιαφερθουν στη disneyland μην τους κανετε μηνυση αν εχετε δικιο και δεν πηγατε σε απαγορευμενη περιοχη επικοινωνηστε με την disneyland και στειλτε τους το λογαριασμο
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πλήρωνεις το ποσό και τελειώνεις.Εφοσων είναι για τη μεταφορά στο νοσοκομείο.Δυστηχως όπως τα λες δεν νομίζω ότι είναι καλη ιδέα να μην πληρώσεις. Και βγάλε σήμερα ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης από τον Εφκα,αφου θα ξαναπάτε Παρίσι το Δεκέμβριο.Δωρεάν είναι.Αν την εχεις δεν πληρώνεις τίποτα σε έκτακτα εντός Ε.Ε.Γερμανία έχει τύχει να μην πληρώσω και σε μη έκτακτα,δηλαδή εξέταση σε ιδιώτη γιατρό. Τωρα τα υπόλοιπα για το σκοινί είναι απλά αστεία.Το σκοινί θα ήταν προφανώς εκεί που προβλεπόταν να ήταν και απλά σκόνταψε η σύζυγος από δικη της απροσεξία.Αν τώρα θες να το τραβήξεις νομικά,καλή τύχη.Δεν χάνεις βέβαια τίποτα να επικοινωνήσεις με την Ντίσνεϊ και να πεις τι έγινε.Μπορεί να είσαι τυχερός και να πληρώσουν αυτοί. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2023 από jmmys
Narayan Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Σε δική μου παρόμοια περίπτωση, ήρθε στην δηλωμένη διεύθυνση φάκελος από το Trésorerie de Gonesse (κάτι σαν ταμείο δημοσίων εξόδων για την συγκεκριμένη περιοχή) με το ποσό που υπήρχε σε οφειλή μαζί με τις προσαυξήσεις. Στην πενταετία γίνεται παραγραφή και είναι μάλλον απίθανο να το διεκδικήσουν, καθώς εκτός από απόφαση Γαλλικού δικαστηρίου χρειάζεται και επικύρωση της απόφασης σε Ελληνικό δικαστήριο, οπότε τα έξοδα θα είναι πολλαπλάσια από την οφειλή. Να συλληφθείτε στο αεροδρόμιο το θεωρώ επίσης απίθανο, αλλά για τόσο μικρό ποσό αξίζει να έχετε το άγχος σε όλη την διάρκεια των διακοπών σας, που στοίχισαν σίγουρα πάνω από χιλιάρικο; Τουλάχιστον είδατε από πρώτο χέρι πως η δημόσια υγεία έχει παντού... ομοιότητες 😏 1
kalogeros Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Ρε παιδιά πάτε καλά; Ποιος μίλησε για διακομιδές και ασθενοφόρα; Με βαν της Disneyland πήγαμε στο νοσοκομείο, η οποία δεν φέρει καμία ευθύνη για το ατύχημα. Ήταν καθαρά θέμα απροσεξίας και μας συμπεριφέρθηκαν άψογα. Ο λογαριασμός έχει τρία ποσά γραμμένα στα γαλλικά με συντομογραφίες και είναι δύσκολο να καταλάβω τι έχουν χρεώσει. Το ερώτημα είναι αν θα καλύψει κάτι ο ΕΦΚΑ χωρίς την ΕΚΑΑ και αν θα έχουμε συνέπειες αν δεν πληρώσουμε. Να έκαναν καμία εξέταση στη σύζυγο, να πληρώναμε. Αλλά να πληρώσουμε γιατί απλά την κατέγραψαν, το θεωρώ κοροϊδία.
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 12 λεπτά πριν, kalogeros είπε Ρε παιδιά πάτε καλά; Ποιος μίλησε για διακομιδές και ασθενοφόρα; Με βαν της Disneyland πήγαμε στο νοσοκομείο, η οποία δεν φέρει καμία ευθύνη για το ατύχημα. Ήταν καθαρά θέμα απροσεξίας και μας συμπεριφέρθηκαν άψογα. Ο λογαριασμός έχει τρία ποσά γραμμένα στα γαλλικά με συντομογραφίες και είναι δύσκολο να καταλάβω τι έχουν χρεώσει. Το ερώτημα είναι αν θα καλύψει κάτι ο ΕΦΚΑ χωρίς την ΕΚΑΑ και αν θα έχουμε συνέπειες αν δεν πληρώσουμε. Να έκαναν καμία εξέταση στη σύζυγο, να πληρώναμε. Αλλά να πληρώσουμε γιατί απλά την κατέγραψαν, το θεωρώ κοροϊδία. Συγνώμη που δεν μύριζαν τα νύχια μας για να ξέρουμε ότι το "μεταφέρθηκε" ήταν απο την Ντισνευλαντ. 6 1
haris_216 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 37 λεπτά πριν, kalogeros είπε Ρε παιδιά πάτε καλά; Ποιος μίλησε για διακομιδές και ασθενοφόρα; Με βαν της Disneyland πήγαμε στο νοσοκομείο, η οποία δεν φέρει καμία ευθύνη για το ατύχημα. Ήταν καθαρά θέμα απροσεξίας και μας συμπεριφέρθηκαν άψογα. Ο λογαριασμός έχει τρία ποσά γραμμένα στα γαλλικά με συντομογραφίες και είναι δύσκολο να καταλάβω τι έχουν χρεώσει. Το ερώτημα είναι αν θα καλύψει κάτι ο ΕΦΚΑ χωρίς την ΕΚΑΑ και αν θα έχουμε συνέπειες αν δεν πληρώσουμε. Να έκαναν καμία εξέταση στη σύζυγο, να πληρώναμε. Αλλά να πληρώσουμε γιατί απλά την κατέγραψαν, το θεωρώ κοροϊδία. "Φορτώνεις" επειδή όλοι καταλάβαμε το προφανές, με βάση τη διατύπωσή σου; Από κει και πέρα, δεν πιστεύω ότι ο ΕΦΚΑ θα καλύψει κάτι. Και γιατί άλλωστε, αφού υπάρχει διαδικασία για καλύψεις και είναι η κάρτα που ξέρεις και που δεν βγάλατε (για να μην στο παίζω κάπως, κι εγώ συνήθως δεν την βγάζω και προφανώς θα με απασχολήσει όταν/αν -knock on wood- συμβεί κάτι) Επίσης πριν μιλήσεις για "κοροϊδίες" καλό θα ήταν να διευκρινίσεις με τον φορέα που σου έστειλε την χρέωση (ή ακόμα και με την εδώ πρεσβεία μήπως ξέρουν κάτι για αυτές τις συντομογραφίες) για το τι αφορά αυτή η χρέωση. Μπορεί να είναι 1002 πράγματα που μπορεί να μην σκέφτηκες ή που μπορεί να ισχύουν σε μία άλλη χώρα/κοινωνία. Δίκαια ή άδικα. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις