Mhdenistis Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Στις 4/10/2023 στις 5:09 ΜΜ, panosena είπε Δεν ξέρω θα το ψάξω. Υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει; Μήπως εννοείς κανονισμός πολυκατοικίας; (απ' αυτό υπάρχει) Υπάρχουν ειδικά λογιστικά γραφεία που βγάζουν τα κοινόχρηστα για λογαριασμό του ιδιοκτήτη, είναι υποχρεωμένοι να τα πληρώσουν μαζί με το ενοίκιο.
pontez2 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 18 ώρες πριν, jasonp66gr είπε καλησπέρα, 1. για να συγκαλέσω ως ιδιοκτήτης χρειάζομαι 250/1000 και κάποιοι μου λείπει ένας , βλέπεις η πλειοψηφία είναι ψιλο συγγενεις 2. τα έχω ζητήσει εγγράφως και με κοινοποίηση σε όλους , το να προχωρήσω σημαίνει εξώδικο κόστος 150€ όταν το ποσό που αναλογεί είναι 1/11 των 1200€. Χμ. Απ οσο ξέρω ο καθένας μπορει να συγκαλέσει συνέλευση. Δε χρειάζεσαι ποσοστό για να τη συγκαλέσεις.
panosena Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 7 ώρες πριν, Mhdenistis είπε Υπάρχουν ειδικά λογιστικά γραφεία που βγάζουν τα κοινόχρηστα για λογαριασμό του ιδιοκτήτη, είναι υποχρεωμένοι να τα πληρώσουν μαζί με το ενοίκιο. Υπάρχουν και κάποια...ακόμα πιο 'λογιστικά'...που βγάζουν ότι λογαριασμό θέλει ο πελάτης...
Mhdenistis Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 5 ώρες πριν, panosena είπε Υπάρχουν και κάποια...ακόμα πιο 'λογιστικά'...που βγάζουν ότι λογαριασμό θέλει ο πελάτης... Τα κοινόχρηστα πρέπει να έχουν την υπογραφή και την σφραγίδα λογιστικού γραφείου δεν μπορεί ο καθένας να βγάζει ότι θέλει. Ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει κάποιο ποσό στον λογιστή και ο ενοικιαζόμενος αν καταλάβει ότι εξαπατάται μπορεί να κινηθεί νομικά απέναντι στον ιδιοκτήτη και φυσικά τον λογιστή.
panosena Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 42 λεπτά πριν, Mhdenistis είπε ...πρέπει... Θες να απαριθμήσουμε πόσα 'πρέπει' αλλά ΔΕΝ σε αυτή τη χώρα;; Μάλλον όχι. 1
Maurikycli Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Mhdenistis είπε Τα κοινόχρηστα πρέπει να έχουν την υπογραφή και την σφραγίδα λογιστικού γραφείου δεν μπορεί ο καθένας να βγάζει ότι θέλει. Ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει κάποιο ποσό στον λογιστή και ο ενοικιαζόμενος αν καταλάβει ότι εξαπατάται μπορεί να κινηθεί νομικά απέναντι στον ιδιοκτήτη και φυσικά τον λογιστή. Που βασιζεις αυτό το "πρέπει "; Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου από Maurikycli 1
Joshua21 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 1 hour ago, Mhdenistis said: Τα κοινόχρηστα πρέπει να έχουν την υπογραφή και την σφραγίδα λογιστικού γραφείου δεν μπορεί ο καθένας να βγάζει ότι θέλει. Ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει κάποιο ποσό στον λογιστή και ο ενοικιαζόμενος αν καταλάβει ότι εξαπατάται μπορεί να κινηθεί νομικά απέναντι στον ιδιοκτήτη και φυσικά τον λογιστή. Μάλλον έχεις μπερδέψει τα κοινόχρηστα με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των μεγάλων επιχειρήσεων που υποχρεωτικά πρέπει να φέρουν υπογραφή λογιστή... Καμία σχέση το ένα με το άλλο.
Mhdenistis Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 57 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Που βασιζεις αυτό το "πρέπει "; Στα νόμο δεν πρέπει αλλά θα πρέπει να κριθεί και η αξιοπιστία του ιδιοκτήτη απέναντι σε αυτούς που θα τον πληρώσουν. 31 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μάλλον έχεις μπερδέψει τα κοινόχρηστα με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των μεγάλων επιχειρήσεων που υποχρεωτικά πρέπει να φέρουν υπογραφή λογιστή... Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Απάντησα νομίζω, σύμφωνα με τον νόμο δεν πρέπει αλλά θα του το ζητήσει ο άλλος για να πληρώσει.
Maurikycli Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 6 λεπτά πριν, Mhdenistis είπε Στα νόμο δεν πρέπει αλλά θα πρέπει να κριθεί και η αξιοπιστία του ιδιοκτήτη απέναντι σε αυτούς που θα τον πληρώσουν. Απάντησα νομίζω, σύμφωνα με τον νόμο δεν πρέπει αλλά θα του το ζητήσει ο άλλος για να πληρώσει. Αν έχει τις αποδείξεις είναι υποχρεωμένος να πληρώσει και να αφήσει τις δικαιολογίες για λογιστή
filipprin Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Να θυμισουμε οτι για καθε αποδειξη πρεπει να αναρτώνται και τα αναλογα παραστατικα που αφορουν τής δαπανες αυτης.Διαφορετικα ΔΕΝ πληρώνεις τιποτα ΝΟΜΙΜΑ
panosena Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Στις 13/2/2024 στις 9:22 ΜΜ, filipprin είπε Να θυμισουμε οτι για καθε αποδειξη πρεπει να αναρτώνται και τα αναλογα παραστατικα που αφορουν τής δαπανες αυτης.Διαφορετικα ΔΕΝ πληρώνεις τιποτα ΝΟΜΙΜΑ Εγώ πάντως δεν έχω δει παραστατικά τα τελευταία 18 χρόνια. Ούτε ζωγραφιστά.
filipprin Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Κακως . Στις 13/2/2024 στις 9:22 ΜΜ, filipprin είπε Να θυμισουμε οτι για καθε αποδειξη πρεπει να αναρτώνται και τα αναλογα παραστατικα που αφορουν τής δαπανες αυτης.Διαφορετικα ΔΕΝ πληρώνεις τιποτα ΝΟΜΙΜΑ
jasonp66gr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Στις 15/2/2024 στις 7:02 ΜΜ, panosena είπε Εγώ πάντως δεν έχω δει παραστατικά τα τελευταία 18 χρόνια. Ούτε ζωγραφιστά. Πρέπει πάντα να ελέγχεις το ποσό από τον πρωτότυπο λογαριασμό με αυτό που έχει γίνει ο καταμερισμός πχ ΔΕΗ 100€ και κοινόχρηστα 120€ , σε ποια τσέπη μένουν τα 20€ ; Επίσης, στο κανονισμό ορίζονται οι δαπάνες και τα ποσά που μπορεί ο διαχειριστής να προχωρήσει χωρίς ΓΣ Και κάποιες δαπάνες χρειάζονται ομοφωνία 1000/1000 και όχι πλειοψηφία ο κανονισμός συνήθως καλύπτει τα πάντα 1
filipprin Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Ειχα περιπτωση γνωστου.Δεν πληρωνε τιποτα γιατι ο διαχειριστής ηταν απατη εδινε δικες του αποδείξεις εβαζε οτι ποσα ηθελε και ποτε δεν εδινε τα αναλογα παραστατικα οσο και αν τα ζηταγε ο φιλος.Τον πηγαν δικαστηκα,ο δικαστής ζητησε τα αναλογα παραστατικα που συνόδευαν τις αποδειξεις.Δεν πλήρωσε ουτε το 1/3 του ποσου τελικα. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου από filipprin
panosena Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, filipprin είπε Δεν πλήρωσε ουτε το 1/3 του ποσου τελικα. Το 1/3 γιατί το πλήρωσε, του είχε δώσει το 1/3 των παραστατικών;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα