draculias Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 7 minutes ago, kostask1 said: Άρα συμφέρει ο φίλος ... Όταν θα παραλάβει το αντικείμενο και θα πάει να το στείλει σε εμένα πρεπει να βάλει κάποια τιμή;ή πρεπει να βάλω του στείλω εγώ το αποδεικτικό πληρωμής από ebay για να δούνε και στο τελωνείο;; Βασικά τι αντικείμενο είναι και τι αξίας? αν είναι κάτι καινούργιο (ή μεταχειρισμένο αλλά "του κουτιού" στην όψη, σαν καινούργιο), μπορείς να ακολουθήσεις αυτό που σου λέει ο @SabotazNic Αν είναι κάτι μεταχειρισμένο όχι. Τώρα πια θα είναι αποστολή από το φίλο σου σε εσένα, σαν να σου στέλνει προσωπικά δικά του πράγματα σε εσένα, οπότε δηλώνετε εσείς ποια τιμή θα βάλετε, το eBay δεν υπάρχει ποια στην "εξίσωση". Μία ιδέα λέω. 3 minutes ago, SabotazNic said: Απο την ώρα που η αποστολή θα γίνει από ιδιώτη, στείλε το τιμολόγιο να το βάλει μέσα στο πακέτο, ισως και 2ο αντίγραφο από έξω. Επειδή κάποιες εταιρείες έχουν ψιλιαστει την δουλειά, βάζουν έξω κατευθείαν άλλη τιμή αλλά εδώ δεν υπάρχει δυνατότητα. Ίσως μόνο αν επεξεργαστειτε το πρωτότυπο τιμολόγιο για να μπει και πάλι φωτοτυπία (με το όποιο ίσως ρίσκο υπάρξει)
SabotazNic Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Μόλις τώρα, draculias είπε Αν είναι κάτι μεταχειρισμένο όχι. Τώρα πια θα είναι αποστολή από το φίλο σου σε εσένα, σαν να σου στέλνει προσωπικά δικά του πράγματα σε εσένα, οπότε δηλώνετε εσείς ποια τιμή θα βάλετε, το eBay δεν υπάρχει ποια στην "εξίσωση". Μία ιδέα λέω. Για τους τελωνειακούς δεν υπάρχει το "κουτιού" ή όχι. Δεν έχει τύχει να στείλω δέμα για να δηλώσω τιμή αξίας, ίσως αυτό να γίνεται με την ασφάλεια. Αλλά έτσι προσθέτεις κόστος στην τιμή που θα πάει ο ΦΠΑ (τιμή + μεταφορικά + ασφάλεια) για να πάρει υπόψιν ίσως ο τελωνειακός για την περίπτωση μεταχειρισμένου.
kostask1 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Η αγορά θα γίνει από λινκ στο ebay.. Άρα βάλω δεν βάλω χαρτί από eBay δεν έχει ουσία.. Βάζει οτι τιμή θέλει ο αποστολέας;; Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2024 από kostask1
draculias Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 21 minutes ago, SabotazNic said: Για τους τελωνειακούς δεν υπάρχει το "κουτιού" ή όχι. Δεν έχει τύχει να στείλω δέμα για να δηλώσω τιμή αξίας, ίσως αυτό να γίνεται με την ασφάλεια. Αλλά έτσι προσθέτεις κόστος στην τιμή που θα πάει ο ΦΠΑ (τιμή + μεταφορικά + ασφάλεια) για να πάρει υπόψιν ίσως ο τελωνειακός για την περίπτωση μεταχειρισμένου. Ανάμεσα σε άλλα πράγματα που μου στέλνει ο δικός μου φίλος από ΗΠΑ, έχει τύχει να πάρω και κάποιο συλλεκτικό/vintage ποντίκι από eBay και του το έστειλα να το συμπεριάβει και αυτό. Μεταχειρισμένο μεν, αψεγάδιαστο δε, και στο κουτί του με όλα τα παρελκόμενα. Του ειπα να ξεφορτωθεί το κουτί και να μου το στείλει χύμα (με bubble wrap εννοείται) με τα υπόλοιπα πράγματα. Επειδή οι τελωνειακοί δίνουν έμφαση σε προϊόντα τεχνολογίας (τα σκάνάρουν όλα έτσι κι αλλιώς και κατ' επιλογή αποφασίζουν εάν τα ανοίξουν για διασταύρωση και επιβεβαίωση τιμής), το να δουν ένα ποντίκι σαν το δικό μου στο κουτί του με όλα τα χαρτιά του αυξάνει τις πιθανότητες να εκτιμήσουν παραπάνω την αξία του με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτή είναι η γνώμη μου με βάση την εμπειρία μου στις πολλαπλές αποστολές που μου κάνει ο φίλος.
Zazula Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Καλημέρα σας, έχω προβεί σε αγορά με το eBay International Shipping Program [οι όροι εδώ: https://pages.ebay.com/internationalshippingprogram/buyer/terms/] και με ειδοποίησαν πως έχω πληρώνειν 10€ — αυτά τα καταβάλλω και κατόπιν τα ζητώ πίσω από την eBay, ή πηγαίνω στα ΕΛΤΑ με κάποιο αποδεικτικό πως δεν πρέπει να πληρωθούν από εμένα;
NikosKallithea Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 1 ώρα πριν, Zazula είπε Καλημέρα σας, έχω προβεί σε αγορά με το eBay International Shipping Program [οι όροι εδώ: https://pages.ebay.com/internationalshippingprogram/buyer/terms/] και με ειδοποίησαν πως έχω πληρώνειν 10€ — αυτά τα καταβάλλω και κατόπιν τα ζητώ πίσω από την eBay, ή πηγαίνω στα ΕΛΤΑ με κάποιο αποδεικτικό πως δεν πρέπει να πληρωθούν από εμένα; Εννοείται τα πληρωνεις, αλλιως δε μπορεις να παραλάβεις, τωρα αν θα τα παρεις πίσω ή οχι δεν το ξερω, ειναι γνωστό πλεον οτι το εβαυ και τα ελτα δεν τα πανε και πολύ καλά, τωρα ποιος φταιει δεν ξερω.
l3ft3r1s Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 49 minutes ago, NikosKallithea said: Εννοείται τα πληρωνεις, αλλιως δε μπορεις να παραλάβεις, τωρα αν θα τα παρεις πίσω ή οχι δεν το ξερω, ειναι γνωστό πλεον οτι το εβαυ και τα ελτα δεν τα πανε και πολύ καλά, τωρα ποιος φταιει δεν ξερω. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το ebay δε στέλνει στους πωλητές ξεκάθαρες οδηγίες πώς να τυπώσουν σωστά το shipping label με IOSS. Στέλνει τον κωδικό σαν comment μέσα στην διεύθυνση, και ο αποστολέας δεν ξέρει ότι πρέπει κάτι να κάνει με αυτό. Σε αντίθεση με το AliExpress που τους στέλνει το shipping label έτοιμο, μιας και οι τρόποι αποστολής είναι μετρημένοι. Εκεί στραβωνει μόνο όταν είναι "seller's shipping method", για τον ίδιο λόγο. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2024 από l3ft3r1s
Zazula Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Αυτή είναι η ανάλυση που παρέσχον τα ΕΛ.ΤΑ.: Επειδή αυτά τα τέλη δεν είναι ταχυδρομικά έχουν κανονικά 24% Φ.Π.Α., και θα τα αναγνωρίσουμε ως δαπάνη στην παραλήπτρια εταιρεία με βάση το αποδεικτικό τής εξόφλησής τους. Για τον Φ.Π.Α. εισαγωγής που εισέπραξε [με προείσπραξη] η eBay, θα τον δηλώσουμε κανονικά με βάση το δικό τους invoice. Έχω την αίσθηση ότι αυτή η έξτρα χρέωση των ΕΛ.ΤΑ. είναι αδιαπραγμάτευτα αναπόφευκτη, διότι δεν σχετίζεται με το τελωνείο καθαυτό. Για αμφισβήτηση των τελωνειακών χρεώσεων, τα ΕΛ.ΤΑ. μού ανέφεραν ότι η διαδικασία κοστίζει 12€ [τα οποία επιστρέφονται σε περίπτωση δικαίωσης του αμφισβητούντος]. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2024 από Zazula
NikosKallithea Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 5 ώρες πριν, l3ft3r1s είπε Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το ebay δε στέλνει στους πωλητές ξεκάθαρες οδηγίες πώς να τυπώσουν σωστά το shipping label με IOSS. Στέλνει τον κωδικό σαν comment μέσα στην διεύθυνση, και ο αποστολέας δεν ξέρει ότι πρέπει κάτι να κάνει με αυτό. Σε αντίθεση με το AliExpress που τους στέλνει το shipping label έτοιμο, μιας και οι τρόποι αποστολής είναι μετρημένοι. Εκεί στραβωνει μόνο όταν είναι "seller's shipping method", για τον ίδιο λόγο. Σημερα απο οτι παρατηρώ την καλύτερη δουλειά-συνεργασία με τις ελλ. τελωνιακες αρχές κανει το νεοεμφανιζόμενο temu, περνάνε ολα απο το ελληνικό τελώνιο με όλους τους ελέγχους χωρίς καμία χρέωση και ταχύτατα. Το αλι κανει τριγωνική αποστολή για αυτό δεν υπάρχουν τελωνιακες χρεώσεις (δηλαδή εχει και το αλι πρόβλημα)
Havik Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 hours ago, Zazula said: Καλημέρα σας, έχω προβεί σε αγορά με το eBay International Shipping Program [οι όροι εδώ: https://pages.ebay.com/internationalshippingprogram/buyer/terms/] και με ειδοποίησαν πως έχω πληρώνειν 10€ — αυτά τα καταβάλλω και κατόπιν τα ζητώ πίσω από την eBay, ή πηγαίνω στα ΕΛΤΑ με κάποιο αποδεικτικό πως δεν πρέπει να πληρωθούν από εμένα; Το ebay δεν θα στα επιστρέψει, την πάτησα και εγώ με ένα δέμα, ενώ είχα πληρώσει ΦΠΑ δεν υπήρχε ένδειξη/κωδικός πάνω στο δέμα με αποτέλεσμα να περάσει τελωνείο για να διαπιστωθεί αν έχω πληρώσει ή όχι ΦΠΑ. το ότι περνά από τελωνείο είναι χρεώσιμο που πάει ανάλογα την αξία του δέματος. Είχα κάνει 3 παραγγελίες, 1 μια έγιναν όλα όπως έπρεπε, οι άλλες δυο δεν είχαν σήμανση και πέρασαν τελωνείο, την μια την παρέλαβα αφού πλήρωσα και επικοινώνησα με ebay, στην αρχή έκαναν τους Κινέζους αλλά αφού επέμεινα μου είπαν ναι οκ δεν φταις αλλά τα λεφτά της χρέωσης δεν στα επιστρέφουμε, το 3ο δέμα που πάλι δεν είχε ένδειξη δεν θα το παραλάβω και θα ζητήσω refund, για μένα το ebay είναι η τελευταία επιλογή πλέον, παλιά ήταν το ali τώρα είναι παρεούλα στον πάτο. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2024 από Havik
Zazula Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 @Havik, ώστε αυτό είναι το 10ευρο στη δική μου περίπτωση, το ότι πέρασε για να διαπιστωθεί απλώς εάν ήταν εξοφλημένοι φόροι-δασμοί; 🤔
Havik Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Ναι το αναφέρει εξάλλου το κίτρινο χαρτί που ανέβασες, τέλη για τον εκτελωνισμό, δεν είναι ΦΠΑ ή κάτι άλλο, παρά η αμοιβή τον ΕΛΤΑ επειδή μπήκε τελωνείο. https://media.elta.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1_.pdf
Zazula Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 16 λεπτά πριν, Havik είπε Ναι το αναφέρει εξάλλου το κίτρινο χαρτί που ανέβασες, τέλη για τον εκτελωνισμό, δεν είναι ΦΠΑ ή κάτι άλλο, παρά η αμοιβή τον ΕΛΤΑ επειδή μπήκε τελωνείο. https://media.elta.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1_.pdf Αυτό είχα καταλάβει κι εγώ, αλλά εκείνο που αγνοούσα κι είναι για μένα το νέο στοιχείο είναι ότι αν υπάρχει κατάλληλη σήμανση εξωτερικά στο δέμα τότε δεν περνά καθόλου από τελωνείο κι άρα δεν μπορούν τα ΕΛΤΑ να επιβάλουν αυτό το τέλος εκτελωνισμού, σωστά; Και πως αυτό το πετυχαίνεις με άλλους εμπόρους, αλλά πλέον όχι με το eBay, έτσι;
Havik Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 4 hours ago, Zazula said: Αυτό είχα καταλάβει κι εγώ, αλλά εκείνο που αγνοούσα κι είναι για μένα το νέο στοιχείο είναι ότι αν υπάρχει κατάλληλη σήμανση εξωτερικά στο δέμα τότε δεν περνά καθόλου από τελωνείο κι άρα δεν μπορούν τα ΕΛΤΑ να επιβάλουν αυτό το τέλος εκτελωνισμού, σωστά; Και πως αυτό το πετυχαίνεις με άλλους εμπόρους, αλλά πλέον όχι με το eBay, έτσι; Από ότι καταλαβαίνω από την στιγμή που είσαι κάτω από 150€ και έχεις πληρώσει ήδη ΦΠΑ tο αν θα έχει σήμανση ;ή όχι εξαρτάται από το αν το ξέρει ο πωλητής γιαυτό και σε μένα το πρώτο δέμα ήταν οκ, το ebay αποτελείται από πολλούς διαφορετικούς πωλητές, είναι πλατφόρμα και όχι κατάστημα. Πάντως μην σε πάρω στο λαιμό μου, αν δεν το παραλάβεις δεν ξέρω τι έκβαση θα έχει το refund, τουλάχιστον εγώ δεν έχω ζητήσει ακόμα, γιαυτο που είμαι 100% σίγουρος είναι ότι το ebay δεν επιστρέφει τα τέλη εκτελωνισμού τον ελτά, ίσως αν έρθεις σε επικοινωνία με τον πωλητή να δεχτεί να καλύψει το ποσό μιας και έκανε αυτός την @@, από την άλλη αν αρνηθεί θα τον έχεις προϊδεάσει και μπορεί να αρνηθεί το refund ή να σου κρατήσει τα μεταφορικά ή οτιδήποτε.
survivor471 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 καλημέρα παιδιά λοιπόν θα χρειαστώ τη βοήθεια σας με ενδιαφέρει ένα προιόν από λιθουανία στο shipping γράφει international economy service 10,50€ θα χρεωθεί και τελωνείο κι αν ναι πόσο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα