kostask1 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 σε ευχαριστώ για την αναλυτική τοποθέτηση σου. η αλήθεια είναι ότι αυτές τις διαφορές δεν τις ήξερα. τι προτείνεις να κάνω λοιπόν? να πληρώσω τα χρήματα που κατά πάσα πιθανότητα θα μου ζητήσουν (και πιστεύω οτι είναι κανένα 100αρικο...) και μετά να ζητήσω απο το ebay ή να κάνω αναφορά άμεσα στο ebay όπως πρότεινε κάποιος φίλος/η πιο πάνω?
draculias Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 11 hours ago, kostask1 said: σε ευχαριστώ για την αναλυτική τοποθέτηση σου. η αλήθεια είναι ότι αυτές τις διαφορές δεν τις ήξερα. τι προτείνεις να κάνω λοιπόν? να πληρώσω τα χρήματα που κατά πάσα πιθανότητα θα μου ζητήσουν (και πιστεύω οτι είναι κανένα 100αρικο...) και μετά να ζητήσω απο το ebay ή να κάνω αναφορά άμεσα στο ebay όπως πρότεινε κάποιος φίλος/η πιο πάνω? Καλημέρα, στο order που ανέβασες λέει "other adjustments $20.75", υποθέτω πως είναι το ποσό των "duties" που ανέφερες στο 1ο σου ποστ, αλλά εδώ στο order slip δείχνει πως το αφαιρεί... ενώ από κάτω δείχνει σαν να το προσθέτει (άθροισμα όλων των από πάνω...). Δεν καταλαβαίνω τι παίζει εδώ. Στο invoice (που είναι και το ισχυρότερο έγγραφο) τι γράφει αναλυτικά? γράφει αξία + shipping + tax + import charges + duties?. Ανέβασέ το να δούμε (κρύβοντας τα υπόλοιπα στοιχεία), θα ξεκαθαρίσει τα βήματά σου παρακάτω και στα ερωτήματά που παραθέτεις. "να πληρώσω τα χρήματα που κατά πάσα πιθανότητα θα μου ζητήσουν (και πιστεύω οτι είναι κανένα 100αρικο...) και μετά να ζητήσω απο το ebay" διευκρινίζουμε ξανά για να καταλάβουμε ακριβώς τα βήματα μας (σου) από εδώ Ελλάδα: - import charges: κόστη εισαγωγής στο τελωνείο - duties: κόστη δασμών (αφού τελική αξία υπερβαίνει τα 150€) οι επιλογές σου κατ' εμέ και με βασική προϋπόθεση το invoice με ανάλυση του τι πλήρωσες: 1α) αν από τελωνείο σου ζητήσουν τελωνειακά κόστη (ενημερωτικά, από ΕΛΤΑ θα είναι εφόσον αποστέλλονται με usps) και ΔΕΝ συμφωνείς, μπορείς να κάνεις ένσταση συμπληρώνοντας σχετική φόρμα από τα ΕΛΤΑ και αποστέλλοντας (στο τελωνείο) μαζί και το αποδεικτικό invoice του eBay ότι έχουν προπληρωθεί μαζί με ένα screenshot της κίνησης πληρωμής που έκανες (paypal?). Υπόψιν κάνοντας ένσταση ΔΕΝ παραλαμβάνεις το δέμα σου. Η ένσταση αυτή που θα κάνεις κοστίζει 12€, την πληρώνεις εκεί στα ΕΛΤΑ και αποστέλουν το αίτημά σου. Διαδικασία από 1 έως 2 μήνες, εφόσον δικαιωθείς (αυτό θα είναι το σωστό, εδώ όμως είναι Ελλάδα, όλα ρευστά δηλαδή) θα σου επιστραφούν τα 12€ και παραλαμβάνεις το δέμα σου χωρίς επιπλέον χρέωση. Αν δεν δικαιωθείς, τα 12€ "πέταξαν" και πληρώνεις ότι έχει ζητηθεί εφόσον αποδέχεσαι την παράδοση του δέματός σου. 1β) αν από τελωνείο σου ζητήσουν τελωνειακά κόστη, τα πληρώνεις και μετά κάνεις αναφορά στο eBay, επισυνάπτεις την (διπλο)πληρωμή που έκανες εδώ στο τελωνείο και απαιτείς να αποζημιωθείς για το ποσό αυτό (αυτό θα έκανα εγώ, χωρίς να σημαίνει πως είναι και η ορθότερη επιλογή). στο 1α) & 1β) αν έχουν προσθέσει και δασμούς προς πληρωμή, τους πληρώνεις έτσι κι αλλιώς, που είναι και το σωστό αφόυ η αξία υπερβαίνει τα 150€, δεν διεκδικείς κάτι γι αυτά. προσωπικά, φροντίζω να μην υπερβαίνω τα 150€ αγορά (τουλάχιστον στο eBay) σε αγορές από τρίτες χώρες, οπότε δεν έχω προσωπική εμπειρία. Αλλά δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει/ακούσει περίπτωση να προπληρώνεις στο eBay δασμούς κατα την αγορά... το λογικό είναι να πληρώνονται εξτρά στο τελωνείο της χώρας προορισμού... "ή να κάνω αναφορά άμεσα στο ebay όπως πρότεινε κάποιος φίλος/η πιο πάνω?" παρόλο το μπάχαλο του eBay, τι αναφορά να κάνεις άμεσα τώρα στο eBay εφόσον ακόμα δεν έχει συμβεί το (απευχταίο) σενάριο επιπλέον χρέωσης από εδώ?? Tip: εφόσον συνεχίζεις/επιθυμείς γενικά αγορές μέσω eBay και ειδικά από τρίτες χώρες, να προσέχεις και να επιλέγεις (βασικά δεν επιλέγεις, αν το προσφέρει ο πωλητής) αποστολή μέσω Global Shipping Programme (GSP) όσο ακόμα υπάρχει/υφίσταται ακόμη η επιλογή. Προπληρώνεις και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο... Αν πάψει και αυτό να υπάρχει, στη θέση σου εγώ θα κοιτούσα πωλητές που στέλνουν μόνο με usps (συνεπώς με εκτελωνισμό ΕΛΤΑ από εδώ), τουλάχιστον να ξέρω πως ότι πληρώσω από import charges (ή και δασμούς) θα είναι μία φορά από εδώ και τέλος... Αυτό το EIS μου (μας) έχει κάτσει στο λαιμό μιλάμε. ΥΓ1. ξαναλέω, δες το invoice προσεκτικά, τι δείχνει αναλυτικά ΥΓ2. sorry για το κατεβατό, το πήρα λίγο πατριωτικά το θέμα, σαν να το ζω εγώ ο ίδιος 🙂 Εννοείται μας ενημερώνεις για την συνέχεια (για να σου στείλω και το δικό μου τιμολογιο υπηρεσιών 😆) 1
elgol Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δηλαδη τι χανει (εχασε ηδη χρονο) να επικοινωνησει με eBay πριν παραλαβει και να του τα εξηγησουν αυτοι; Σε 2 μερες το πολυ εχει απαντηση Ισως μπορει να επιστραφει πισω και να παρει refund αν δεν το θελει τοσο πολυ
draculias Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 51 minutes ago, elgol said: Δηλαδη τι χανει (εχασε ηδη χρονο) να επικοινωνησει με eBay πριν παραλαβει και να του τα εξηγησουν αυτοι; Σε 2 μερες το πολυ εχει απαντηση Ισως μπορει να επιστραφει πισω και να παρει refund αν δεν το θελει τοσο πολυ Κάτι δεν πιάνω, πως γίνεται να χάνει ή να έχει ήδη χάσει χρόνο για κάτι που δεν συμβεί ακόμα (να του έρθει ραβασάκι για επιπλέον χρέωση από τελωνείο)? Μπορεί (όπως και άλλου συμφορουμίτη που είχε γράψει πρόσφατα) να του έρθει ακόμα και χωρίς έξτρα χρέωση. Αν θέλει να κάνει... διερευνητική επαφή με το eBay για το τι θα γίνει ΑΝ συμβεί ενδεχομένως το απευχταίο στο τριμπ@@ρδελο Ελλάντα, ας κάνει, δικαίωμά του είναι άλλωστε. Προσωπικά κάνω αναφορά για κάτι χειροπιαστό και δεδομένο στο eBay και παλεύω για Χ διάστημα για την διεκπεραίωσή του, όχι υποθετικά. Για το bold, έχω παραθέσει την άποψή στο παραπάνω ποστ, όπου και πάλι πρέπει πρώτα να έρθει εδώ το δέμα, να δει τι θα του πουν και να ενεργήσει όπως επιθυμεί. 2
elgol Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Επαναλαμβανω οτι μπορει να ρωτησει εστω και για μελλοντικη αγορα αν υπαρχει περιπτωση να πληρωσει φορους οταν ερθει κατι με αυτη τη μεθοδο Εστω κι αν δεν του πουν τωρα για φορο μπορει να του πουν στο μελλον καλυπτει ή οχι το ebay (Λαθος θεωρησα οτι ηδη του ειπαν να πληρωσει φορο απο το ταχυδρομειο ακομη καλυτερα δεν εχασε χρονο) 2
kostask1 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 είναι καθοδόν το δέμα παιδιά. απορία γιατί δεν το εχω ξανακάνει. με πιο τρόπο κάνουμε ερώτηση όπως λες? ανοίγω ticket απο την σελίδα της δημοπρασίας?
elgol Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 help and contact - contact μεχρι να φτασεις στη σελιδα chat with us ή email us 1
kostask1 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Το χειρότερο σενάριο... Μόλις διαπίστωσα από το tracking ότι το δέμα από Μασσαχουσέτη πήγε στα κεντρικό κόμβο του Ιλινόις... Στο United States Portal Service Carol Stream II Distribution Center Κάντε μια αναζήτηση στο Google δείτε ποσοστό αξιολόγησης και διαβάστε τα σχόλια ... δάκρυσα... Δεν βλέπω να φτάνει ποτέ το δέμα μου.. 2 Οκτ έγινε η πληρωμή 3 Οκτ έγινε η αποστολή Πιθανή ημερομηνία παράδοσης δίνει 19 Νοεμβρίου και με καθυστέρηση Έχω περιθώριο να περιμένω μπας και έρθει ή χάνω και τον χρόνο αναμονής που δίνει το ebay για επιστροφή;;;
elgol Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Η επιστροφη μετραει απο την ημερα παραλαβης Σε περιπτωση που δεν ερθει στον καθορισμενο χρονο θα κανεις dispute σαν not received item ( contact seller - not received) συνηθως παιρνεις τα χρηματα πισω και στα ζητουν οταν ερθει
kostask1 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 πέρασε λοιπόν ο καιρός και το δέμα ήρθε μια χαρά απο Αμερική. μετα απο επικοινωνία με το ebay και ενημερώνοντας τους οτι εχουν πληρωθεί φόροι και δασμοί το δέμα άλλαξε πορεία και βρέθηκε πρώτα στην ολλανδία!!! και απο εκεί ελλάδα χωρίς να πληρώσω τελωνείο 1
draculias Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 20 hours ago, kostask1 said: πέρασε λοιπόν ο καιρός και το δέμα ήρθε μια χαρά απο Αμερική. μετα απο επικοινωνία με το ebay και ενημερώνοντας τους οτι εχουν πληρωθεί φόροι και δασμοί το δέμα άλλαξε πορεία και βρέθηκε πρώτα στην ολλανδία!!! και απο εκεί ελλάδα χωρίς να πληρώσω τελωνείο Τέλεια, καλώς να το απολαύσεις λοιπόν. Δυστυχώς ακόμη μένει η απορία (δεν ευθύνεσαι εσύ βέβαια) για το "παίξε στοίχημα" σύστημα του ebay για το αν και τι χρεώνεσαι τελικώς. 1
kostask1 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 επανέρχομαι στο θέμα μιας και χρειάζομαι μια βοήθεια σχετικά με το πως μπορώ να κανω μια αγορά (παλι απο Αμερική) εχω βρε ενα αντικείμενο και ο πωλητής δεν το στέλνει στην Ευρώπη παρα μονο Αμερική. υπάρχει τρόπος να το παρω?κάποια εταιρεία που αναλαμβάνει την παραλάβει και αποστολή ας πούμε? υπάρχει κατι αξιόπιστο ? εχω κάποιον γνωστό και μου ειπε οτι μπορεί να το παραλάβει αυτος και να μου το στείλει. αλλα δεν ξέρω αν είναι πιο οικονομικό αυτο...
draculias Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 7 minutes ago, kostask1 said: επανέρχομαι στο θέμα μιας και χρειάζομαι μια βοήθεια σχετικά με το πως μπορώ να κανω μια αγορά (παλι απο Αμερική) εχω βρε ενα αντικείμενο και ο πωλητής δεν το στέλνει στην Ευρώπη παρα μονο Αμερική. υπάρχει τρόπος να το παρω?κάποια εταιρεία που αναλαμβάνει την παραλάβει και αποστολή ας πούμε? υπάρχει κατι αξιόπιστο ? εχω κάποιον γνωστό και μου ειπε οτι μπορεί να το παραλάβει αυτος και να μου το στείλει. αλλα δεν ξέρω αν είναι πιο οικονομικό αυτο... Υπάρχουν εταιρίες που αναλαμβάνουν την διαδικασία αυτή, δεν έχω χρησιμοπιήσει κάποια προσωπικά για να σε συμβουλέψω. Δεν γλιτώνεις όμως κάτι από χρεώσεις, κανονικά θα περάσει από ελληνικό τελωνείο. Δε θα πληρώσεις και τον διαμεσολαβητή για την δουλειά αυτή? άρα παραπάνω συνολικά. Αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος βέβαια, είναι μονόδρομος. Ο γνωστός σου είναι η καλύτερη επιλογή συγκριτικά. Με την αγορά από US σε US διεύθυνση θα επιβαρυνθεί μόνο με χαμηλά μεταφορικά (θα λεγα 5-10 δολάρια, δεν ξέρω βέβαια τι θες να παραγγείλεις) και πάρα πολύ μικρό φόρο. Μετά θα σου τα στείλει ο φίλος σου με USPS 1st priority mail και θα παραλάβουν τα ΕΛΤΑ εδώ. Για έξοδα εκτελωνισμού από ΕΛΤΑ τα γνωστά (δες το πίνακα link που ανεβάζει ο φίλος @acesτα τελευταία 178 χρόνια 🙂 χαρά στο κουράγιο του και respect). Tip: πες και του φίλου σου να δηλώσει και μία πιο... συμπαθητική τιμή στο πακέτο, μπας και γλιτώσεις και τίποτε. Να είναι πειστική η τιμή όμως - το ξέρουν το παιχνίδι και οι τελωνειακοί - μη το ξεφτιλίσετε αλλιώς θα... βαφτίσουν αυτοί την εκτιμώμενη τιμή και θα φουσκώσει το μπουγιουρντί. 1
kostask1 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Άρα συμφέρει ο φίλος ... Όταν θα παραλάβει το αντικείμενο και θα πάει να το στείλει σε εμένα πρεπει να βάλει κάποια τιμή;ή πρεπει να βάλω του στείλω εγώ το αποδεικτικό πληρωμής από ebay για να δούνε και στο τελωνείο;; Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2024 από kostask1
SabotazNic Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 17 λεπτά πριν, draculias είπε Tip: πες και του φίλου σου να δηλώσει και μία πιο... συμπαθητική τιμή στο πακέτο, μπας και γλιτώσεις και τίποτε. Να είναι πειστική η τιμή όμως - το ξέρουν το παιχνίδι και οι τελωνειακοί - μη το ξεφτιλίσετε αλλιώς θα... βαφτίσουν αυτοί την εκτιμώμενη τιμή και θα φουσκώσει το μπουγιουρντί. 2 λεπτά πριν, kostask1 είπε Άρα συμφέρει ο φίλος ... Όταν θα παραλάβει το αντικείμενο και θα πάει να το στείλει σε εμένα πρεπει να βάλει κάποια τιμή;ή πρεπει να βάλω του στείλω εγώ το αποδεικτικό πληρωμής από ebay για να δούνε και στο τελωνείο;; Απο την ώρα που η αποστολή θα γίνει από ιδιώτη, στείλε το τιμολόγιο να το βάλει μέσα στο πακέτο, ισως και 2ο αντίγραφο από έξω. Επειδή κάποιες εταιρείες έχουν ψιλιαστει την δουλειά, βάζουν έξω κατευθείαν άλλη τιμή αλλά εδώ δεν υπάρχει δυνατότητα. Ίσως μόνο αν επεξεργαστειτε το πρωτότυπο τιμολόγιο για να μπει και πάλι φωτοτυπία (με το όποιο ίσως ρίσκο υπάρξει)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα