stefanos_th Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 11 hours ago, Tetrabitos said: Γιατί αλλάζετε ρούτερ παιδιά, δεν είπαμε; Παίζετε wow με λιγότερα MS? Νιώθετε πιο fast n furious, από τον μέσο χρήστη; τα βαραμε overclocking . . . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
neo80 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Αν δεν κάνω λάθος η λέξη router σημαίνει δρομολογητής και όχι τερματικός εξοπλισμός, αυτό κάνει άλλωστε δρομολογεί πακέτα δεδομένων. και κανονικά θα έπρεπε να λέει modem-router γιατί αυτά δίνουν οι πάροχοι και όχι σκέτο router 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iceman79 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Νομίζω ότι ο σωστός όρος είναι Residential Gateway https://en.wikipedia.org/wiki/Residential_gateway Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2023 από iceman79 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 38 λεπτά πριν, neo80 είπε Αν δεν κάνω λάθος η λέξη router σημαίνει δρομολογητής και όχι τερματικός εξοπλισμός, αυτό κάνει άλλωστε δρομολογεί πακέτα δεδομένων. και κανονικά θα έπρεπε να λέει modem-router γιατί αυτά δίνουν οι πάροχοι και όχι σκέτο router στο FTTH κανει πλεον μονο routing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefanos_th Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 5 hours ago, neo80 said: Αν δεν κάνω λάθος η λέξη router σημαίνει δρομολογητής και όχι τερματικός εξοπλισμός, αυτό κάνει άλλωστε δρομολογεί πακέτα δεδομένων. και κανονικά θα έπρεπε να λέει modem-router γιατί αυτά δίνουν οι πάροχοι και όχι σκέτο router to modem / router ειναι 4 πραγματα 1 . modem 2. router 3. switch 4. access point 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MitsosMitsaras Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πάντως τους παραδέχομαι... Για κλόουν σε τσίρκο είναι ότι πρέπει!!! Η συνομιλία που ακολούθησε μετά την ενημέρωση ότι τους έκανα καταγγελία!!! Έλιωσα στο γέλιο... Δεν μπορεί... Ή με τρολάραν ή απαντούσε bot! Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2023 από MitsosMitsaras Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, stefanos_th είπε to modem / router ειναι 4 πραγματα 1 . modem 2. router 3. switch 4. access point Και αν η τηλεφωνία είναι VoIP: 5. ATA (Analog Telephone Adapter) 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
neo80 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 4 hours ago, stefanos_th said: modem 2. router 3. switch 4. access point Δεν διαφωνώ αλλά αν το πάμε έτσι ένα SOHO (Small Office Home Office) modem/router είναι και firewall καμιά σχέση με αυτό το επαγγελματικό firewall της Cisco. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δεν υπάρχει router στον πλανήτη που να μην έχει firewall, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να συγκριθεί με τα αμιγώς firewall όπως αυτό που μνημονεύεις. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις αλλαγές δυνατότητες που έχουν οι συσκευές των παροχών, που αναφέρθηκαν παραπάνω. Για την πλειοψηφία των χρηστών στον πλανήτη, είναι μια χαρά καλύπτοντας τις απαιτήσεις τους. Για την μειοψηφία που ζητά το κάτι παραπάνω και για τις εταιρείες, πάμε σε συσκευές εξειδικευμένες ανάλογα την χρήση και την λειτουργία που απαιτείται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Damianus Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 4 hours ago, MitsosMitsaras said: .... ή απαντούσε bot! AI bot, chat bot είναι . 5 hours ago, stefanos_th said: to modem / router ειναι 4 πραγματα 1 . modem 2. router 3. switch 4. access point Και πολλές άλλες επιπρόσθετες λειτουργίες όπως πχ DHCP Server ή Firewall όπως προαναφέρθηκε. Στις επιχειρήσεις φυσικά όλα τα παραπάνω είναι dedicated. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fondas1 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Σήμερα επικοινώνησα με την vodafone και μου απάντησαν πως δεν έχουν κάποια τετοια ενημέρωση (έχω Vodafone One Net) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Super Moderators Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 5 hours ago, fondas1 said: Σήμερα επικοινώνησα με την vodafone και μου απάντησαν πως δεν έχουν κάποια τετοια ενημέρωση (έχω Vodafone One Net) Ανενημέρωτος υπάλληλος. Το γράφουν ξεκάθαρα στο site Πως συνδέω εξοπλισμό (router) που δεν έχω προμηθευτεί από την Vodafone; | Vodafone Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MitsosMitsaras Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Εγώ σήμερα έκανα αιτήσεις να μεταφέρω και τις δυο συνδέσεις μου (σταθερό και κινητό) στην Cosmote, αφού με περίπου 7 ευρώ παραπάνω (54,62 αντί για 47,89)θα έχω την διπλάσια ταχύτητα στο internet (από 100 σε 200mbps αφού και η καμπίνα και η γραμμή μου τα σηκώνουν άνετα αφού έχω attainable κοντά στα 280mbps) αλλά με 5gb στο κινητό αντί για 15 που είχα στη Nova (αλλά έτσι και αλλιώς χαμένα πήγαιναν οπότε μικρο το κακό). Ευτυχώς έχω επιστολές από τη Nova που στο σταθερό μπορώ να φύγω χωρίς πέναλτυ και πίνακα με το αντίστοιχο για το κινητό (γύρω στα 60 ευρώ οπότε δεν θα τους το πληρώσω, και αν θέλουν ας μου κάνουν αγωγή). Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μην στραβώσει κάτι γιατί ικανή την έχω τη Nova. Όμως επειδή έχω μπλοκάρει στο κινητό μου τα 13700 και 13800 επειδή δεν θέλω να ξαναδώ αυτά τα νούμερα (και κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά) μπροστά μου, λέτε να έχω κανένα θέμα με τη φορητότητα; Όχι τίποτα άλλο, δεν θέλω να με πάρουν και να ρωτήσουν το λόγο που φεύγω, γιατί πραγματικά θα τους βρίσω άσχημα και ας μην φταίνε οι ίδιοι υπάλληλοι!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Εδω ενα test απο το ZTE 5001 το εχω σε κεντρικο σημειο του σπιτιου και στα 100db ενταση απο το σημα της κεραιας και σε ωρα αιχμης 5 το απογευμα εχω αυτα τα αποτελεσματα. 16ms ping αρκετα καλο download και τιμιο upload. Δεν εχουμε Ν78 ειναι απλο 4G+ η το ψευτο 5G με Ν1 Ν28 συχνοτητες που δινουν. Στο μπαλκονι πιανω 340mb download και 120mb upload και ειναι στα 80db η ενταση απο την κεραια τερματιζει πρακτικα το 4G+ μιας και η κεραια ειναι απεναντι. Ελπιζω καποια στιγμη σε Ν78 band με μεγαλυτερη ενταση να πιανουμε κανονικα μεσα στο σπιτι 500-600mb down και 150mb up. Οπως και να εχει με 3 ευρω το μηνα τα παρακατω ειναι αψογα νουμερα απο οταν εδινα 30αρια και ειχα 55mb down και 5.5mb up Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, Arkin είπε Εδω ενα test απο το ZTE 5001 το εχω σε κεντρικο σημειο του σπιτιου και στα 100db ενταση απο το σημα της κεραιας και σε ωρα αιχμης 5 το απογευμα εχω αυτα τα αποτελεσματα. Εγώ έχω δει σε περιοχές με κατοικίες πως η ώρα αιχμής είναι βράδυ 9-10 περίπου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα