Προς το περιεχόμενο

Ελεύθερη επιλογή τερματικού εξοπλισμού από σήμερα για όλους τους καταναλωτές σταθερών συνδέσεων

alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 hours ago, Tetrabitos said:

Γιατί αλλάζετε ρούτερ παιδιά, δεν είπαμε; 

Παίζετε wow με λιγότερα MS?

Νιώθετε πιο fast n furious, από τον μέσο χρήστη;

τα βαραμε overclocking . . .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν δεν κάνω λάθος η λέξη router σημαίνει δρομολογητής και όχι τερματικός εξοπλισμός, αυτό κάνει άλλωστε δρομολογεί πακέτα δεδομένων. ;)

και κανονικά θα έπρεπε να λέει modem-router γιατί αυτά δίνουν οι πάροχοι και όχι σκέτο router 

• Like 1

38 λεπτά πριν, neo80 είπε

Αν δεν κάνω λάθος η λέξη router σημαίνει δρομολογητής και όχι τερματικός εξοπλισμός, αυτό κάνει άλλωστε δρομολογεί πακέτα δεδομένων. ;)

και κανονικά θα έπρεπε να λέει modem-router γιατί αυτά δίνουν οι πάροχοι και όχι σκέτο router 

στο FTTH κανει πλεον μονο routing :D

5 hours ago, neo80 said:

to modem / router ειναι 4 πραγματα

1 . modem

2. router

3. switch

4. access point

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως τους παραδέχομαι... Για κλόουν σε τσίρκο είναι ότι πρέπει!!! Η συνομιλία που ακολούθησε μετά την ενημέρωση ότι τους έκανα καταγγελία!!! Έλιωσα στο γέλιο...  Δεν μπορεί... Ή με τρολάραν ή απαντούσε bot!

Χωρίς τίτλο.jpg

Επεξ/σία από MitsosMitsaras

4 hours ago, stefanos_th said:

modem

2. router

3. switch

4. access point

Δεν διαφωνώ αλλά αν το πάμε έτσι ένα SOHO (Small Office Home Office) modem/router είναι και firewall ;)

καμιά σχέση με αυτό το επαγγελματικό firewall της Cisco.

1552554263370.png

Δεν υπάρχει router  στον πλανήτη που να μην έχει firewall, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να συγκριθεί με τα αμιγώς firewall όπως αυτό που μνημονεύεις.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις αλλαγές δυνατότητες που έχουν οι συσκευές των παροχών, που αναφέρθηκαν παραπάνω. Για την πλειοψηφία των χρηστών στον πλανήτη, είναι μια χαρά καλύπτοντας τις απαιτήσεις τους. Για την μειοψηφία που ζητά το κάτι παραπάνω και για τις εταιρείες, πάμε σε συσκευές εξειδικευμένες ανάλογα την χρήση και την λειτουργία που απαιτείται.

• Like 1

4 hours ago, MitsosMitsaras said:

.... ή απαντούσε bot!

Χωρίς τίτλο.jpg

AI bot, chat bot είναι .

5 hours ago, stefanos_th said:

to modem / router ειναι 4 πραγματα

1 . modem

2. router

3. switch

4. access point

Και πολλές άλλες επιπρόσθετες λειτουργίες όπως πχ DHCP Server ή Firewall όπως προαναφέρθηκε.

Στις επιχειρήσεις φυσικά όλα τα παραπάνω είναι dedicated.

• Like 1
  • Thanks 1

• Super Moderators
5 hours ago, fondas1 said:

Σήμερα επικοινώνησα με την vodafone και μου απάντησαν πως δεν έχουν κάποια τετοια ενημέρωση (έχω Vodafone One Net) 

Ανενημέρωτος υπάλληλος.

Το γράφουν ξεκάθαρα στο site Πως συνδέω εξοπλισμό (router) που δεν έχω προμηθευτεί από την Vodafone; | Vodafone

Εγώ σήμερα έκανα αιτήσεις να μεταφέρω και τις δυο συνδέσεις μου (σταθερό και κινητό) στην Cosmote, αφού με περίπου 7 ευρώ  παραπάνω (54,62 αντί για 47,89)θα έχω την διπλάσια ταχύτητα στο internet (από 100 σε 200mbps αφού και η καμπίνα και η γραμμή μου τα σηκώνουν άνετα αφού έχω attainable κοντά στα 280mbps) αλλά με 5gb στο κινητό αντί για 15 που είχα στη Nova (αλλά έτσι και αλλιώς χαμένα πήγαιναν οπότε μικρο το κακό). Ευτυχώς έχω επιστολές από τη Nova που στο σταθερό μπορώ να φύγω χωρίς πέναλτυ και πίνακα με το αντίστοιχο για το κινητό (γύρω στα 60 ευρώ οπότε δεν θα τους το πληρώσω, και αν θέλουν ας μου κάνουν αγωγή). Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μην στραβώσει κάτι γιατί ικανή την έχω τη Nova.

Όμως επειδή έχω μπλοκάρει στο κινητό μου τα 13700 και 13800 επειδή δεν θέλω να ξαναδώ αυτά τα νούμερα (και κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά) μπροστά μου, λέτε να έχω κανένα θέμα με τη φορητότητα;  Όχι τίποτα άλλο, δεν θέλω να με πάρουν και να ρωτήσουν το λόγο που φεύγω, γιατί πραγματικά θα τους βρίσω άσχημα και ας μην φταίνε οι ίδιοι υπάλληλοι!!!

• Like 1

Εδω ενα test απο το ZTE 5001 το εχω σε κεντρικο σημειο του σπιτιου και στα 100db ενταση απο το σημα της κεραιας και σε ωρα αιχμης 5 το απογευμα εχω αυτα τα αποτελεσματα. 16ms ping αρκετα καλο download και τιμιο upload. Δεν εχουμε Ν78 ειναι απλο 4G+ η το ψευτο 5G με Ν1 Ν28 συχνοτητες που δινουν. Στο μπαλκονι πιανω 340mb download και 120mb upload και ειναι στα 80db η ενταση απο την κεραια τερματιζει πρακτικα το 4G+ μιας και η κεραια ειναι απεναντι. Ελπιζω καποια στιγμη σε Ν78 band με μεγαλυτερη ενταση να πιανουμε κανονικα μεσα στο σπιτι 500-600mb down και 150mb up. Οπως και να εχει με 3 ευρω το μηνα τα παρακατω ειναι αψογα νουμερα απο οταν εδινα 30αρια και ειχα 55mb down και 5.5mb up

Screenshot-1.png

1 ώρα πριν, Arkin είπε

Εδω ενα test απο το ZTE 5001 το εχω σε κεντρικο σημειο του σπιτιου και στα 100db ενταση απο το σημα της κεραιας και σε ωρα αιχμης 5 το απογευμα εχω αυτα τα αποτελεσματα.

Εγώ έχω δει σε περιοχές με κατοικίες πως η ώρα αιχμής είναι βράδυ 9-10 περίπου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...