Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 minutes ago, Sierra117 said:

@mphxths Για αυτο θα πρεπει να παρω τηλεφωνο τον τεχνικο που ηρθε να τσεκαρει γιατι δεν θυμαμαι. Οταν εχω αποσυχγρονισμους ειναι θεμα εσωτερικης καλωδιωσης η κατι αλλο?

Εχεις αποσυνδεσεις ? Δεν εχω ιδεα. Σιγουρα αν υπαρχουν πολλες διακλαδωσεις επηρεαζουν την ταχυτητα συγχρονισμου. Η 50αρα ισως να μην επηρεαζεται τοσο οσο η 100αρα. Αν μιλαμε για παλιο κτιριο , παλια καλωδια μεσα απο τοιχους κλπ , ολα ειναι πιθανα. Ο τεχνικος της ΝΟΒΑ που ηρθε που ειπες , μετρησε στον κατανεμητη τι ταχυτητα ερχεται ? Αυτη ειναι συνηθως η πρωτη κινηση για να ξεκαθαρισει το τοπιο...

Δημοσ.
16 minutes ago, Sierra117 said:

Αρα να αφησω την γραμμη οπως εχει και να κανω προσευχη? Η να παω να ρωτησω για 24αρα?

Αυτό δεν ξέρω να σε συμβουλέψω καθώς όπως είπα και πιο πάνω παίζει να έχει άλλη όδευση η δικιά σου γραμμή και να δεις κάτι εντελώς διαφορετικό από το γειτονικό νούμερο είτε προς το καλύτερο (μακάρι) είτε προς το χειρότερο (το απεύχομαι).

9 minutes ago, Sierra117 said:

@mphxths Για αυτο θα πρεπει να παρω τηλεφωνο τον τεχνικο που ηρθε να τσεκαρει γιατι δεν θυμαμαι. Οταν εχω αποσυχγρονισμους ειναι θεμα εσωτερικης καλωδιωσης η κατι αλλο?

Από μόνος του να έρθει ο τεχνικός χωρίς ανάθεση από nova δεν νομίζω να το κάνει ή αν το κάνει θα είναι σαν ιδιώτης, ρώτα τον δεν χάνεις τίποτα αλλά ίσως σου πει να καλέσεις και να το δώσεις βλάβη εκ νέου ή αν έχεις κάποιον άλλο ηλεκτρολόγο με TDM και όχι αυτούς που βάζουν σκέτη τάση και σου λένε "μια χαρά είσαι". Αν έχει TDM Μπορεί να δει αν υπάρχει βλάβη και που στην εσωτερική.

11 minutes ago, mphxths said:

28/5/21 εγινε η δουλεια. Καμμια σχεση με συγχωνευσεις. Τι παει να πει  "μπορει να μην εγινε by the book" ? Τι ειμαι ? Κανας VIP που για χαρη του παρακαμπτουν διαδικασιες ? Δηλαδη μου λες πως αν δηλωσω βλαβη χαμηλου συγχρονισμου , και το παιξω ασχετος και τους πω οτι δεν ξερω αν ειναι προβλημα εσωτ. καλωδιωσης , ελατε να το βρειτε εσεις , θα γινουν τα πραγματα με διαφορετικο τροπο απο αυτον που περιεγραψα ? Και αν ναι , ποιος ειναι αυτος ο τροπος ?

Κοιτα να δεις , οσο το σταθερο δεν ηταν voip , ακομα και ρευμα να μην ειχες , ειχες τηλεφωνο. Τωρα που εγιναν voip , προφανως υπαρχει θεμα αν δεν εχεις ρευμα. Ενταξει αν εχει πεσει καμμια κολωνα τηλεπικοινωνιων τοτε τιποτα δεν μου λεει οτι δεν θα εχουν πεσει και κεραιες κινητης που ειναι πανω σε κτιρια... Ηδη στο σπιτι μου εχω οριακο σημα , σκεψου να φυγει απο την θεση της καμμια κεραια. Το σταθερο λοιπον καποτε ηταν ειδος πρωτης αναγκης , πλεον ναι μπορει και να μην ειναι μιας και ειναι τοσο προσιτη η κινητη.

Ξερεις ποια ειναι η πλακα με αυτο ? Πριν μερικους μηνες , μου εβγαλε στο nova account προσφορα για ανανεωση του συμβολαιου που εληγε. Τηλεφωνια και ιντερνετ. ΑΝ ηθελα ξετικαριζα το ιντερνετ και ανανεωνα μονο για την τηλεφωνια. Την τηλεφωνια δεν μπορουσα να την ξετικαρω.

@Sierra117 Το θεμα "εσωτερικης καλωδιωσης" το εχουμε ξεκαθαρισει ή οχι ακομα ?

Δεν έχει να κάνει αν εσύ είσαι VIP ή όχι αλλά με τον υπάλληλο το πόσο καλός είναι και θέλει να κάνει την δουλειά του. Λέω και εγώ για πράγματα πελατών αλλά έχω ακούσει τεχνικούς να κάθονται δίπλα μου και να λένε κοτσάνες ή να κάνουν λάθος διαχείριση.
Δεν καταλαβαίνεις τι λέω, σε περίπτωση κάποια καταστροφής, θα πέσουν οι κολώνες κτλ και δεν θα έχει γραμμή γενικά, είτε voip είτε pots. Το κινητό από την άλλη αν έχεις μπαταρία, θα βρεις μια άκρη, ίσως με αναμονή γιατί όλοι πέφτουν επάνω του όπως με τους σεισμούς εδώ στην Αθήνα, μπορεί να κάνεις κάνα δίωρο να βρεις γραμμή αλλά θα βρεις. Το σταθερό από την άλλη, αν πέσει κάτι, το ξεχνάς για βδομάδες ή και μήνες.

Τι έχει τέτοιο να κάνεις ανανέωση μόνο τηλεφωνία; Δεν το έχω δει! Εγώ πήρα ένα νούμερο από modulus για την "δουλειά" και το έχω περάσει σε ένα vm (freepbx) στην hetzner και από εκεί μπαίνω με zoiper app, δεν καλώ είναι μόνο για εισερχόμενες αλλά αυτό είναι η μόνη σταθερή που έχω επαφή. Κάπου μου έχει δώσει ένα νούμερο η cyta πριν χρόνια που το πήγα wind και τώρα cosmote αλλά ούτε που το θυμάμαι σαν νούμερο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, comfuzio said:

Τι έχει τέτοιο να κάνεις ανανέωση μόνο τηλεφωνία;

Κατι τετοιο καταλαβα. Δηλαδη ειχε την τηλεφωνια και το ιντερνετ σαν λιστα το ενα πανω το αλλο κατω , και στο ιντερνετ ειχε διπλα του ενα Χ που μπορουσες να το κλικαρεις , αρα και να το αφαιρεσεις. Στην τηλεφωνια ολα ηταν γκριζαρισμενα , σαν να σου λεει οτι δεν αφαιρειται.
Κοιτα , το σκεφτομουν να καταργησω την σταθερη και να παρω ενα συμβολαιο unlimited all και να καθαρισω. Ετσι και αλλιως απο αποψη κοστους μια η αλλη ειναι. Αλλα δεν εχω και το καλυτερο σημα εδω που μενω (Αττικη εντωμεταξυ μιλαμε οχι σε κανα βουνο) και αν και εχω το καλυτερο σημα με την Νοβα συγκριτικα με τους αλλους παροχους , δεν ειναι να το πολυεμπιστευεσαι. Απο την αλλη , οταν ειχα καρτοκινητο , και μου ζητουσαν υπηρεσιες/τραπεζες για επικαιροποιηση στοιχειων λογαριασμο σταθερου/κινητης , αναρωτιομουν τι θα γινοταν αν δεν ειχα σταθερη τηλεφωνια και το κινητο ηταν καρτοκινητο , οπως ηταν τοτε πριν το γυρισω σε συμβολαιο. Λιγο μπλεξιμο... 
Οσο για περιπτωσεις καταστροφης , εζησα τον σεισμο του '99 και ειχανε βαλει δωρεαν κλησεις (για να καλεις παντου σε ολο τον πλανητη) σε ενα καρτοτηλεφωνο που ειχαμε εδω κοντα. Υπηρχε ουρα ο,τι ωρα και να περνουσες ... ακομα και ξημερωματα. Ολοι κανανε καταχρηση και τηλεφωνουσαν στα περατα του κοσμου γιατι απλα ηταν τζαμπα :) Αρα η λυση ειναι τα ... καρτοτηλεφωνα :) 

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.
2 minutes ago, mphxths said:

Κατι τετοιο καταλαβα. Δηλαδη ειχε την τηλεφωνια και το ιντερνετ σαν λιστα το ενα πανω το αλλο κατω , και στο ιντερνετ ειχε διπλα του ενα Χ που μπορουσες να το κλικαρεις , αρα και να το αφαιρεσεις. Στην τηλεφωνια ολα ηταν γκριζαρισμενα , σαν να σου λεει οτι δεν αφαιρειται.
Κοιτα , το σκεφτομουν να καταργησω την σταθερη και να παρω ενα συμβολαιο unlimited all και να καθαρισω. Ετσι και αλλιως απο αποψη κοστους μια η αλλη ειναι. Αλλα δεν εχω και το καλυτερο σημα εδω που μενω (Αττικη εντωμεταξυ μιλαμε οχι σε κανα βουνο) και αν και εχω το καλυτερο σημα με την Νοβα συγκριτικα με τους αλλους παροχους , δεν ειναι να το πολυεμπιστευεσαι. Απο την αλλη , οταν ειχα καρτοκινητο , και μου ζητουσαν υπηρεσιες/τραπεζες για επικαιροποιηση στοιχειων λογαριασμο σταθερου/κινητης , αναρωτιομουν τι θα γινοταν αν δεν ειχα σταθερη τηλεφωνια και το κινητο ηταν καρτοκινητο , οπως ηταν τοτε πριν το γυρισω σε συμβολαιο. Λιγο μπλεξιμο... 
Οσο για περιπτωσεις καταστροφης , εζησα τον σεισμο του '99 και ειχανε βαλει δωρεαν κλησεις (για να καλεις παντου σε ολο τον πλανητη) σε ενα καρτοτηλεφωνο που ειχαμε εδω κοντα. Υπηρχε ουρα ο,τι ωρα και να περνουσες ... ακομα και ξημερωματα. Ολοι κανανε καταχρηση και τηλεφωνουσαν στα περατα του κοσμου γιατι απλα ηταν τζαμπα :) Αρα η λυση ειναι τα ... καρτοτηλεφωνα :) 

Υπάρχουν ακόμα καρτοτηλέφωνα; Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που είδα καρτοτηλέφωνο. Θυμάμαι φίλους και γνωστούς να μαζεύουν τηλεκάρτες για συλλογή όταν ήμουν έφηβος.
Τώρα το '99 που τον έζησα και γω, είχα κινητό από telestet αλλά δεν θυμάμαι αν είχαν δόσει τίποτα ή όχι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@mphxths Οταν πρωτοειρθε και ο ΟΤΕ και ο τεχνικος της NOVA που ηταν γνωστος μετρησε οτι ερχεται 5mbps. Εκανε μια πατεντα στην πριζα με κατι καλωδια απο μεσα και μετα μετρησε 18. Γενικα λιγο μπερδεμα η κατασταση εδω περα,το σπιτι δεν το λες και καινουριο. Θα περασω παλι απο το καταστημα να κανουμε ενα τηλεφωνο στα κεντρικα αλλα ειναι λιγο ρισκο η 24αρα γιατι μπορει και να μην πιανει και τιποτα στην τελικη.

Μεχρι στιγμης δεν εχω δει καμια αποσυνδεση στο ρουτερ. 

Επεξ/σία από Sierra117
Δημοσ.
5 minutes ago, comfuzio said:

Υπάρχουν ακόμα καρτοτηλέφωνα; Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που είδα καρτοτηλέφωνο.

Πλεον δεν ξερω , δεν νομιζω να εχω δει ... Θα τα θυμηθουμε στην επομενη καταστροφη :) Εχω φιλο που ειχε ξηλωσει καρτοκινητο (προ αμνημονευτων χρονων ολα αυτα) και το ειχε παει σπιτι του να το μελετησει. Ασχολιοταν με τα τηλεφωνικα τοτε... Αυτος ειναι καβατζωμενος αν συμβει κατι :) 

@Sierra117 Τουλαχιστον να σε χρεωνουν για 24αρα πες τους μιας και η αποσταση απο την 50αρα ειναι μεγαλη. Δεν χρειαζεται να σου αλλαξουν κατι στην συνδεση υποθετω. Ας το κανουν οπως ο ΟΤΕ , που σε ειχε σε vdsl profile και στο κλειδωνε στα 24...

Δημοσ.

@mphxths Ειναι ξεκαθαρο πως θα παω για να με χρεωσουν για 24αρα γιατι ειναι κοροιδια τα 18 απο τα 50. Αν κλειδωσε 30 θα ελεγα παει στον διαολο.

Απλα θελω να εξαντλησω το θεμα του ping μπας και πεσω λιγο. Αν και εφοσον μεχρι στιγμης ειναι σταθερο και δεν εχεισ spikes δεν εχω καποιο μεγαλο θεμα απλα θελω να δω αν γινεται να το ριξουμε καπως.

Δημοσ.

@mphxths Να σου κάνω άλλη μια ερώτηση; Όταν κάνω tracert Google.com είμαι γύρω στα 25 με 30ms. Στο valorant που παίζω σε σέρβερ Φρανκφούρτη είμαι στα 72ms ενώ φίλος στην Αθήνα σκέψου Google κάνει ping 50 αλλά και στο game έχει 50. Ξέρεις ίσως που μπορεί να οφείλεται αυτό η δεν έχει καμία σημασία; Συγνώμη αν ρωτάω ασυναρτησίες αλλά δεν είμαι καθόλου expert στο θέμα.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, comfuzio είπε

Βλέπω χαμηλό uptime Στο DSL που πάει να πει έχεις αποσυγχρονισμούς. 

δεν ειναι σωστο το uptime? εφοσον στην πρωτη εικονα ειναι 6 λεπτα και στην δευτερη εικονα την εστειλε μετα απο 1+ ωρα και λεει 1 κ 45 λεπτα

Δημοσ.
28 minutes ago, Sierra117 said:

@mphxths Να σου κάνω άλλη μια ερώτηση; Όταν κάνω tracert Google.com είμαι γύρω στα 25 με 30ms. Στο valorant που παίζω σε σέρβερ Φρανκφούρτη είμαι στα 72ms ενώ φίλος στην Αθήνα σκέψου Google κάνει ping 50 αλλά και στο game έχει 50. Ξέρεις ίσως που μπορεί να οφείλεται αυτό η δεν έχει καμία σημασία; Συγνώμη αν ρωτάω ασυναρτησίες αλλά δεν είμαι καθόλου expert στο θέμα.

Δεν νομιζω οτι μπορεις να βγαλεις συμπερασμα μεταξυ εσενα και του φιλου σου. Αλλη περιοχη , αλλη συνδεση , αλλη καλωδιωση κλπ κλπ. Τι να φταιει για το ping σου ? Δεν εχω ιδεα ... αν λυσεις τα γενικοτερα προβληματα της γραμμης οπου και αν οφειλονται αυτα , πιστευω θα διορθωθει και το ping καποια στιγμη. 

Δημοσ.

@mphxths Καθυστερημένα και συγνώμη για το πρήξιμο αλλά διάβασα κάπου ότι μπορώ να ζητήσω να μπω σε fast path και ας λένε ότι δεν βάζουν αυτοί. Στο ρουτερ μου μέσα βγάζει ότι είμαι fast/interleave ….Να το ζητήσω λες η είναι ήδη; Κάπου είδα ότι αν εισαι fast γράφει fast/fast.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Sierra117 said:

@mphxths Καθυστερημένα και συγνώμη για το πρήξιμο αλλά διάβασα κάπου ότι μπορώ να ζητήσω να μπω σε fast path και ας λένε ότι δεν βάζουν αυτοί. Στο ρουτερ μου μέσα βγάζει ότι είμαι fast/interleave ….Να το ζητήσω λες η είναι ήδη; Κάπου είδα ότι αν εισαι fast γράφει fast/fast.

Εγω καποτε ημουν interleave/interleave και τωρα εγινε (απο μονο του) fast/interleave. Καποια αυτοματη διαδικασια υποθετω το εκανε. Δεν θεωρω οτι ειμαι σε fast path. Θεωρητικα μπορεις να ζητησεις να στο γυρισουν σε fast/fast και ισως κερδισεις λιγο σε ping , αλλα αν θυμαμαι καλα ισως χασεις λιγο ταχυτητα και η συνδεση θα ειναι λιγο πιο επιρρεπης σε προβληματα. 

Eγω στην θεση σου , θα καλουσα ηλεκτρολογο να μου απομονωσει την κεντρικη πριζα απο διακλαδωσεις , θα συνδεα εκει το μοντεμ και θα εβλεπα τι γινεται. Απο κει και περα οτιδηποτε εκτος σπιτιου ειναι στην αρμοδιοτητα του παροχου και στην δυνατοτητα του να βελτιωσει την κατασταση/προβλημα δεδομενων των συνθηκων του χαλκου / περιοχης / καμπινας κλπ.

Δεν θελω να ακουστω καπως , αλλα ζεις σε νησι ... στην Ελλαδα. Εδω εμεις στην Αθηνα παλευουμε για μια σωστη συνδεση , φαντασου τι γινεται σε επαρχια και σε νησια. Το λεω αυτο , σε φαση οτι ισως τα πραγματα δεν γινονται καλυτερα απο ο,τι ειναι τωρα... να το εχεις και αυτο σαν πιθανοτητα.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.

Σίγουρα το εχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου απλά προσπαθώ να εξαντλήσω τις πιθανότητες μπας και γίνει δουλειά . Εντομεταξυ υποτίθεται σκάψανε εδώ περσυ παντού εκτός κέντρου Λευκάδας σε οπτικές ίνες μην χεσω 😂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...