Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θέλω να κάνω μόνωση στην ταράτσα μας και θα ήθελα την βοήθεια σας. 

Καταρχήν η το δάπεδο της ταράτσας είναι μωσαϊκό με κλίσεις με μια λωρίδα ασφαλτοπανο αλουμινίου γύρω γύρω στο στηθαίο και για ένα μέτρο πλάτος περίπου, το οποίο φαίνεται σε καλή κατάσταση αλλά έχει σκασίματα (και μάλλον από εκεί έχουμε πρόβλημα). Βάζω και φωτογραφίες για να πάρετε μια ιδέα.

20230928_142602.jpg.1874673472e1c6e1c3cdaf627a221de0.jpg

20230928_142610.jpg

20230928_142536.jpg

Να σας πω επίσης ότι ενδιαφέρομαι για υγρομόνωση και όχι για θερμομόνωση και ότι έχω φέρει 2-3 συνεργεία και ένας μου πρότεινε ασφαλτοπανο και οι άλλοι 2 επαλειφώμενα.

Τι να προτιμήσω? Ευχαριστώ 

Δημοσ.

Σε μωσαικό, όπως λες, έχω βάλει ασφαλτόπανο εδώ και 5 χρόνια. Δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα, μόνο ένα σκούπισμα σποραδικά. Δυστυχώς αύξησε τη ζέστη από κάτω στο σπίτι.

Σε άλλη ταράτσα που είχε όλη η επιφάνεια το αλουμίνιο για πάνω από 25 χρόνια, μπήκε με συνεργείο επαλειφώμενο(όχι επώνυμο) πριν 3 χρόνια. Φέτος μόνος μου έκατσα κι επιδιόρθωνα τα ανοίγματα που δημιουργήθηκαν εκεί που από κάτω είχε την ένωση των κομματιών του αλουμινίου κι είχε ανοίξει.

Και στις δύο περιπτώσεις ο σκοπός ήταν η υγρομόνωση.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, achilleas8095 είπε

Καταρχήν η το δάπεδο της ταράτσας είναι μωσαϊκό με κλίσεις με μια λωρίδα ασφαλτοπανο αλουμινίου γύρω γύρω στο στηθαίο και για ένα μέτρο πλάτος περίπου, το οποίο φαίνεται σε καλή κατάσταση αλλά έχει σκασίματα (και μάλλον από εκεί έχουμε πρόβλημα). Βάζω και φωτογραφίες για να πάρετε μια ιδέα.

20230928_142610.jpg

20230928_142536.jpg

Να σας πω επίσης ότι ενδιαφέρομαι για υγρομόνωση και όχι για θερμομόνωση και ότι έχω φέρει 2-3 συνεργεία και ένας μου πρότεινε ασφαλτοπανο και οι άλλοι 2 επαλειφώμενα.

Η σωστή λύση ειναι και ακριβή. Και όταν λέω ακριβή, εννοώ περισσότερα απο 60€+φπα το μ2. Αν δεν πάμε σε τέτοια κόστη, τότε θα πληρώνουμε ξανά και ξανά και ξανά.

Για να τα βάλουμε σε μια σειρά. Την κύρια δουλειά την κάνουν οι σωστές ρύσεις. Για να είναι καλυμμένος κάποιος, πρέπει να έχει τουλάχιστον 2%.

Για την ενδεχόμενη αστοχία των ρύσεων, βάζουμε υγρομόνωση.

Δεν θα σου πω τι ακριβώς ειναι το σωστό. Θα σου πω τι δεν ειναι σωστό.

Το ασφαλτόπανο εξαιτίας του ηλίου, θα ξεραθεί σε λίγα χρόνια και θα θέλει άλλαγμα. Είναι υλικό που δεν θα έπρεπε να το δουλέυουν. Ακόμα και χωρίς ήλιο σε μερικά χρόνια ξεραίνεται. Όπου υπάρχει αστοχία στο ασφαλτόπανο, μπαίνει νερό απο κάτω και διαβρώνει τα πάντα. ΑΝ βάζαμε ασφαλτόπανο, θα έπρεπε να είναι καλυμμένο με κάτι. Πχ χαλίκι. Το ότι έχουν εξωτερική επικάλυψη με πετρούλες, ελάχιστη διαφορά κάνει.  

Στη φωτό σου αυτό είναι προφανέστατο ότι θα γίνει. Δεν βάζουμε ασφαλτόπανο όταν έχουμε αναμονές οπλισμού και κάγκελα. Απο εκεί θα μπάσει νερά σίγουρα και δεν θα σε καλύψει καμία εγγύηση και μετά θα πας και θα τα ξηλώσεις όλα. Θέλει λούκι στα πλάγια, και γύρισμααπ έξω απο το πρεβάζι για να κάνει σωστή υγρομόνωση. Παράλληλα είναι λάθος εποχή. Όλα αυτά γίνονται όταν έχει ζέστη και έχει στεγνώσει η πλάκα. 

Το πιο φθηνό για 5-7 χρόνια είναι τα `HyperDesmo αλλά και εκεί υπάρχουν προυποθέσεις για την κατάσταση και καθαρισμό του υποστρώματος. 

Να γιατί βάζουν στέγες όπως ο γείτονας σου ;)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, achilleas8095 είπε

20230928_142610.jpg

20230928_142536.jpg

6 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Το πιο φθηνό για 5-7 χρόνια είναι τα `HyperDesmo αλλά και εκεί υπάρχουν προυποθέσεις για την κατάσταση και καθαρισμό του υποστρώματος. 

Να γιατί βάζουν στέγες όπως ο γείτονας σου ;)

Επεξ/σία από PLACEBO_89
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπότε αν καταλαβαίνω σωστα αποκλείουμε το ασφαλτοπανο! 

Αν βάλω επαλειφώμενο να ξηλωσω το ασφαλτοπανο ή μπορεί και να μπει και πάνω από αυτό? 

Επεξ/σία από achilleas8095
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, achilleas8095 είπε
  1. Οπότε αν καταλαβαίνω σωστα αποκλείουμε το ασφαλτοπανο! 
  2. Αν βάλω επαλειφώμενο να ξηλωσω το ασφαλτοπανο ή μπορεί και να μπει και πάνω από αυτό? 
  1. Σωστά
  2. Πρέπει να βγει κ να είναι απόλυτα καθαρό το έδαφος. Όπου υπάρχουν ρωγμές και ανοίγματα πρέπει να γίνει σφράγιση με σφραγιστική μαστίχη
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ιδανικά τσιμεντοκονία για σωστές κλισεις,λεία επιφάνεια και μετά το κάτι τύπου hyperdesmo.

Επίσης υπάρχει βερνίκι το οποίο αυξάνει την διάρκεια ζωής του.

Μεγάλο τρόπο παίζει να χρησιμοποιηθεί και η σωστή ποσότητα ανά τετραγωνικό.

Επεξ/σία από dimo69

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...