Joshua21 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, Ukforthemoment said: Γιατί του παίρνουν κομμάτι απο το οικόπεδο για δρόμο.Δεν παίζει αποζημίωση για αυτό; Όπως έγραψα οι ιδιοκτήτες συμμετέχουν με εισφορά και σε γη και σε χρήμα, να στο πω πιο απλά πρέπει να συνεισφέρει με το 20% του αγροτεμαχίου και με 5.000€ (τυχαία νούμερα και ποσοστά), οπότε μόνο αν του πάρουν πχ το μισό θα κάνει να παίρνει. Η εισφορά δικαιολογείται και για την δημιουργία κοινόχρηστων χώρων, αλλά και από το ότι η γη σου παίρνει αξία. 10 minutes ago, meletis_m said: Έτσι είναι όπως τα λες , απλώς είναι χρονοβόρο . Πρέπει να έρθει και ελεγκτής να ελέγξει τα λεγόμενα του μηχανικού . Κανονικά θα χρειαστεί άδεια κατεδάφισης , εάν δε θέλει το κτίσμα και έπειτα θα εκδοθεί η σχετική βεβαίωση Και για να βγάλει τέτοια άδεια κατεδάφισης θα χρειαστεί να πληρώσει πρώτα ένα κάρο πρόστιμα Αν είναι θα κατεδαφιστεί χωρίς άδεια. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2023 από Joshua21 1
nik416 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Γιατί του παίρνουν κομμάτι απο το οικόπεδο για δρόμο.Δεν παίζει αποζημίωση για αυτό; Όπως μου είπε ο ιδιοκτήτης του δίνουν όσα μέτρα του περνούν, δίπλα από το οικόπεδο.το προβλήμα είναι όμως ότι περνούν σπίτι εάν ήταν μόνο οικόπεδο δεν θα το συζητούσα καν Έχω φωτό ρε παιδιά αλλά δεν τις ανεβάζει εδώ, είναι πάνω από 2mb , το κτίσμα έγινε λαθραία τις τότε εποχές όπως τα πιο πολλά εδώ, μετά τα έκαναν νόμιμα με κάποιο νομο, εάν περνάν ρεύμα και νερό τότε δεν θα υπήρχε προβλημα. Ο άνθρωπος δεν ξέρω το λόγο το έφτιαξε μέχρι σοβά έξω και το άφησε ημιτελές. Τώρα όπως μου λέει έχουν ζορισει τα πράγματα δεν μπορεί να πάρει άδεια για νερό και ρεύμα.Μονο εάν κοπεί η γκρεμιστεί μπορεί να γίνει νόμιμο.Να φανταστείτε ο δίπλα που του περνει και αυτουνου ο δρόμος ακριβώς ίδια μέτρα και μεριά λόγο ότι μένει μέσα κανόνικα το έιχε νομιμοποίηση. 57 λεπτά πριν, nik416 είπε Όπως μου είπε ο ιδιοκτήτης του δίνουν όσα μέτρα του περνούν, δίπλα από το οικόπεδο.το προβλήμα είναι όμως ότι περνούν σπίτι εάν ήταν μόνο οικόπεδο δεν θα το συζητούσα καν Έχω φωτό ρε παιδιά αλλά δεν τις ανεβάζει εδώ, είναι πάνω από 2mb , το κτίσμα έγινε λαθραία τις τότε εποχές όπως τα πιο πολλά εδώ, μετά τα έκαναν νόμιμα με κάποιο νομο, εάν περνάν ρεύμα και νερό τότε δεν θα υπήρχε προβλημα. Ο άνθρωπος δεν ξέρω το λόγο το έφτιαξε μέχρι σοβά έξω και το άφησε ημιτελές. Τώρα όπως μου λέει έχουν ζορισει τα πράγματα δεν μπορεί να πάρει άδεια για νερό και ρεύμα.Μονο εάν κοπεί η γκρεμιστεί μπορεί να γίνει νόμιμο.Να φανταστείτε ο δίπλα που του περνει και αυτουνου ο δρόμος ακριβώς ίδια μέτρα και μεριά λόγο ότι μένει μέσα κανόνικα το έιχε νομιμοποίηση. Βέβαια μου λέει μια με τον κατάλληλο άνθρωπο κτλ.. αλλά ούτε έχω ούτε θέλω να μπλέξω σε παράνομοιες που πιστεύω πλέον γίνονται κιόλας και πολύ δύσκολα
Weiss Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις μηχανικό για να δει αν μπορεί το οίκημα να νομιμοποιηθεί μέσω του νόμου για αυθαίρετα. (πληρώνεις πρόστιμο σε δόσεις με βάση τα τ.μ.) Η προθεσμία για να υπαχθείς είναι μέχρι τέλους του έτους, εάν τα καταφέρει δικαιούσαι σύνδεση με νερό και ρεύμα και αναγκαστικά σαν νόμιμο κτίσμα δεν μπορεί να στο αγγίξει κανείς.
nik416 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 59 λεπτά πριν, Weiss είπε Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις μηχανικό για να δει αν μπορεί το οίκημα να νομιμοποιηθεί μέσω του νόμου για αυθαίρετα. (πληρώνεις πρόστιμο σε δόσεις με βάση τα τ.μ.) Η προθεσμία για να υπαχθείς είναι μέχρι τέλους του έτους, εάν τα καταφέρει δικαιούσαι σύνδεση με νερό και ρεύμα και αναγκαστικά σαν νόμιμο κτίσμα δεν μπορεί να στο αγγίξει κανείς. Δηλ μην ψάξω για γκερισματα?Το μόνο που μπορεί να γίνει εάν γίνεται είναι να νομιμοποιηθεί το αυθερετο! 59 λεπτά πριν, Weiss είπε Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις μηχανικό για να δει αν μπορεί το οίκημα να νομιμοποιηθεί μέσω του νόμου για αυθαίρετα. (πληρώνεις πρόστιμο σε δόσεις με βάση τα τ.μ.) Η προθεσμία για να υπαχθείς είναι μέχρι τέλους του έτους, εάν τα καταφέρει δικαιούσαι σύνδεση με νερό και ρεύμα και αναγκαστικά σαν νόμιμο κτίσμα δεν μπορεί να στο αγγίξει κανείς. 2 ώρες πριν, nik416 είπε Όπως μου είπε ο ιδιοκτήτης του δίνουν όσα μέτρα του περνούν, δίπλα από το οικόπεδο.το προβλήμα είναι όμως ότι περνούν σπίτι εάν ήταν μόνο οικόπεδο δεν θα το συζητούσα καν Έχω φωτό ρε παιδιά αλλά δεν τις ανεβάζει εδώ, είναι πάνω από 2mb , το κτίσμα έγινε λαθραία τις τότε εποχές όπως τα πιο πολλά εδώ, μετά τα έκαναν νόμιμα με κάποιο νομο, εάν περνάν ρεύμα και νερό τότε δεν θα υπήρχε προβλημα. Ο άνθρωπος δεν ξέρω το λόγο το έφτιαξε μέχρι σοβά έξω και το άφησε ημιτελές. Τώρα όπως μου λέει έχουν ζορισει τα πράγματα δεν μπορεί να πάρει άδεια για νερό και ρεύμα.Μονο εάν κοπεί η γκρεμιστεί μπορεί να γίνει νόμιμο.Να φανταστείτε ο δίπλα που του περνει και αυτουνου ο δρόμος ακριβώς ίδια μέτρα και μεριά λόγο ότι μένει μέσα κανόνικα το έιχε νομιμοποίηση. Βέβαια μου λέει μια με τον κατάλληλο άνθρωπο κτλ.. αλλά ούτε έχω ούτε θέλω να μπλέξω σε παράνομοιες που πιστεύω πλέον γίνονται κιόλας και πολύ δύσκολα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα